Turcia - Coasta Lyciei


Istorie şi ospitalitate între munte şi mare

840 EURO Vezi detalii
22.10.2021
29.10.2021
8 zile
EPUIZAT
Reprogramat în 2022
Antalya – Perga – Aspendos – Side – Termessos – Phaselis – Kemer – Olympos – Ulupinar – Demre (Myra) – Kaș – Kekova – Andriake – Antiphellos – Patara – Xantos – Fethiye – Kayakoy – Marmaris
5 poze

Turcia este o ţară care, până şi pe cel mai exigent călător reuşeşte să nu îl dezamăgească niciodată, oferindu-i experienţe de neuitat. Pentru cel care doreşte să savureze bucate alese, de calitate, are oricând un meniu gata pregătit, servit cu maximă promptitudine şi amabilitate. Pentru amatorul de istorie, siturile arheologice oferă o bogăţie şi o varietate greu de întâlnit în alte ţări. Pe cel care vrea să se relaxeze pe plaje curate, scăldate de ape cristaline, marea care o înconjoară din trei părţi este gata oricând să îl primească. Şi ori de câte ori te vei întoarce în această ţară, vei descoperi că tot mai ai ceva de văzut, un loc nou de explorat. Continuând tradiţia de a vă împărtăşi experiența unor locuri deosebite, vă invităm să descoperiţi alături de noi Coasta Lyciei, tărâmul situat între Antalya şi Marmaris, locul unde munţii semeţi parcă vor să se bucure şi ei de frumuseţea mării, unde ruinele civilizaţiei lyciene ne spun poveşti la tot pasul şi unde ospitalitatea tradiţională turcească este mereu prezentă. Vă invităm alături de noi într-un circuit memorabil, în sudul Turciei, pe Coasta Lyciei.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Poarta lui Hadrian, Perga: teatru, o palestră, Templul lui Artemis, două biserici; Teatrul din Aspendos; Amfiteatrul din Termessos; ruinele din Phaselis; Bazilica Sf. Nicolae din Demre; Parcul Arheologic din Myra; Castelul Simena și mormintele în stâncă din Insula Kekova; teatrul din Antiaphellos; ruinele arheologice din Xantos; oraşul fantomă Kayakoy

Natură şi Peisaje

Cascada Manavgat, Cascada Duden, Mt Olympos, Parcul Naţional Beydaglan, Insula Kekova

Tradiţii şi evenimente

Experienţe şi Distracţii

urcare teleferic Mt. Olympos
croaziera Insula Kekova


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  22.10.2021

  Bucureşti – Istanbul – Antalya

  • Transport Avion
  • Cazare Hotel Ramada Plaza 5* (sau similar 5*)
  • Mese Cină
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 08:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (09:55 / 11:20), de unde se va pleca spre Antalya cu zborul TK 2432 (12:55 / 14:25). Sosire în Antalya, oraș fondat pentru prima dată în jurul anului 200 î.Hr. de către dinastia atalidă din Pergamon, care a fost nu peste mult timp supusă de către romani. Conducerea romană a dorit ca Antalya să prospere, drept pentru care au construit mai multe monumente de referință, precum Poarta lui Hadrian. Orașul a fost cucerit pe rând de către Sultanatul Seljuk în anul 1207 și de către Imperiul Otoman în expansiunea din anul 1391. Conducerea otomană a adus pacea relativă și stabilitate în următorii cinci sute de ani, după care orașul a fost transferat sub suzeranitate italiană după Primul Război Mondial, dar a fost recucerit de către Turcia independentă. Cină şi cazare în Antalya la Hotel Ramada Plaza 5* (sau similar 5*).
 • 2
  23.10.2021

  Antalya – Perga – Aspendos – Side – Manavgat – Antalya

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Ramada Plaza 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Perga
   Aspendos
   Side
   Cascada Manavgat
  Mic dejun. Dimineața vom vizita Perga, un important oraș antic din Pamphylia care a trecut succesiv sub dominația perșilor, atenienilor și din nou a perșilor. Perga și-a câștigat renumele pentru venerarea zeiței Artemis și conform Faptelor Apostolilor, în anul 46 d.Hr., Sf. Pavel a călătorit la Perga unde a predicat Cuvântul lui Dumnezeu. Perga este în prezent un sit arheologic considerat ca fiind o importantă atracție turistică. Încă din anul 1946 au apărut în urma numeroaselor săpături ruinele orașului care includ un teatru, o palestră, Templul lui Artemis și două biserici. Perga a fost numită „a doua Zeugma a Turciei” pentru aspectul atrăgător al mozaicurilor care au fost dezgropate până acum. În anul 2003, arheologii au descoperit mozaicuri grecești bine conservate care îi reprezintă pe Oceanus și Medusa, iar în anul 2017, s-a descoperit un mozaic care descrie sacrificiul Ifigeniei. În continuarea zilei vom vizita orașul antic Aspendos, una dintre atracțiile istorice de mare succes pentru turiștii care vizitează Coasta de Turcoaz din Turcia. Clădirea uimitoare a amfiteatrului, una dintre cele mai mari piese de arhitectură ale Imperiului Roman, găzduiește Festivalul anual de operă și balet Aspendos. Teatrul Aspendos este unul dintre cele mai mari construite vreodată de romani în Asia Mică, iar în prezent este unul dintre cele mai bine conservate exemple de arhitectură teatrală romană. Situat în zona de jos a orașului, teatrul a fost construit în secolul al II-lea d.Hr., în timpul domniei lui Marcus Aurelius. În antichitate, Aspendos era probabil cel mai important oraș din Pamphylia. Acest oraș glorios a ajuns la apogeu în perioada romană, când comerțul a înflorit aici. Conform tradiției, orașul a fost fondat de faimosul ghicitor grec Mopsos în jurul anului 1000 î.Hr., iar arheologii au găsit dovezi ale unei așezări aici încă din epoca hitită (800 î.Hr.). Ne vom deplasa apoi spre Side, despre care manuscrisele vechi consemnează că a fost fondat de coloniștii greci cel mai probabil în sec. al VII-lea î.Hr., zeitatea tutelară fiind Atena, al cărei cap împodobea monedele sale. Săpăturile au dezvăluit mai multe inscripții datând din secolele al III-lea și al II-lea î.Hr., care deși au rămas nedescifrate, mărturisesc că limba locală era încă în uz câteva secole după colonizare. O bază de coloană de bazalt găsită în săpăturile de la Side, din sec. al VII-lea î.Hr. și atribuibilă neohitiților, oferă dovezi suplimentare ale istoriei timpurii a sitului. Numele Side ar putea fi de origine anatoliană, dar înseamnă rodie în limba greacă. În continuarea zilei vom vedea Cascada Manavgat, una dintre cele mai renumite cascade din Turcia, care deși cade de la o înălțime destul de mică, creează peisaje impresionante. Cină şi cazare în Antalya la Hotel Ramada Plaza 5* (sau similar 5*).
 • 3
  24.10.2021

  Antalya – Cascada Düden – Termessos – Phaselis – Kemer

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Karmir Resrt 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Cascada Duden
   Termessos
   Phaselis
  Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre Cascada Düden, care se varsă prin partea estică a unui travertin înalt de peste 40 m, în Marea Mediterană. Cascada inferioară Düden este situată la 8 km distanță de centrul orașului, aproape de plaja Karpuzkaldiran. În continuarea zilei vom vizita vechiul oraş Termessos, unul dintre cele mai bine conservate orașe antice din Turcia și un remarcabil sit arheologic. Orașul antic Termessos a fost construit între două vârfuri pe muntele Gulluk din Antalya, fiind numit Cuibul Vulturului datorită locației sale, fiind așezat la o altitudine de 1050 m. Amfiteatrul din Termessos, cu o vedere spectaculoasă și cinci vaste cisterne cu apă săpate în stâncă, este unul dintre cele mai magnifice situri istorice din lume. Ne vom deplasa apoi spre Phaselis, oraș portuar, fondat în anul 693 î.Hr. cu o istorie bogată, considerat uneori ca făcând parte din regiunea Lycia, uneori ca oraș din regiunea Pamphylia, adevărul fiind că este situat la granița ambelor zone. La finalul zilei ne vom îndrepta pentru cină şi cazare în Kemer la Hotel Karmir Resrt 5* (sau similar 5*).
 • 4
  25.10.2021

  Kemer – Muntele Olympos – Ulupinar – Demre (Myra) – Kaș

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Aquarius 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Muntele Olympos
   Ulupinar
   Bazilica Sf. Nicolae din Demre
   Myra
   Parcul Arheologic
  • Opționale urcare teleferic Mt. Olympos
  Mic dejun. În această zi vom continua explorarea Rivierei Turciei, denumirea sub care este cunoscută această porţiune a litoralului sud-vestic al provinciei Antalya. Pentru a ne bucura de priveliştea superbă dată de îngemănarea dintre munte şi mare, cu ajutorul nou construitului teleferic, vom urca la o înălţime de aproape 2400 m, pe vârful Muntelui Olympus, al doilea ca înălţime din Parcul Naţional Beydaglan, rezervaţie naturală situată în apropierea localităţii Kemer. După ce ne vom bucura de priveliştea pe care natura ne-o oferă cu mărinimie, vom putea savura bogăţia şi varietatea bucătăriei tradiţionale turceşti în mica localitate Ulupinar, renumită pentru calitatea restaurantelor sale. Trecutul încărcat de istorie al Lyciei ni se va dezvălui la următorul obiectiv, prilej de nostalgice amintiri şi anume Bazilica Sf. Nicolae din Demre. Cunoscut în trecut sub denumirea de Myra, actualul Demre este locul unde a predicat şi în final şi-a găsit odihna veşnică sfântul, care datorită faptelor sale bune, a devenit arhetipul pe baza căruia s-a născut ulterior povestea moşuleţului simpatic care răsplăteşte cu dărnicie faptele bune ale copiilor cuminţi. Deşi mare parte dintre relicve au fost duse în alte părţi ale lumii, în momentul de faţă bazilica, cu o vechime de peste un mileniu şi jumătate, constituie un important obiectiv istoric. Pentru că moştenirea greacă a acestei regiuni este de o incredibilă bogăţie, următorul popas va fi în imediata apropiere a centrului oraşului Demre unde vom explora Parcul Arheologic, prilej de a descoperi necropolele lyciene săpate în stânca versanţilor care, cu o vechime de peste două milenii, impresionează şi în prezent. După amiază ne vom îndrepta spre Kaș, una dintre cele mai încântătoare localităţi de pe coasta Antalyei. Cazare în Kaș la Hotel Aquarius 4* (sau similar 4*).
 • 5
  26.10.2021

  Kaș – Insula Kekova – Andriake – Kaș

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Aquarius 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Opționale excursie de 1 zi la Insula Kekova
   Castelul Simena
   mormintele în stâncă
   Andriake
  Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale sau opțional excursie de 1 zi la Insula Kekova și Andriake. Pentru aceasta, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, vă veți deplasa de-a lungul coastei până în Insula Kekova, una dintre cele mai reprezentative din zonă, unde vreme de câteva ore, ne vom bucura de peisajul încântător, de apele cristaline şi de soarele generos. Odată ajunși, veți vizita Castelul Simena și mormintele în stâncă. De aici vă veți îndrepta spre un alt obiectiv arheologic important şi anume Andriake, în trecut portul care deservea oraşul Myra. Cunoscut mai ales în perioada romană drept sursa principală a purpurei cu care în trecut bogaţii Romei îşi colorau veşmintele, aşezarea încă adăposteşte o serie de vestigii arheologice însemnate, precum depozitul roman de grâne, fântâna monumentală, agora, cisternele de apă şi de asemenea, una dintre cele mai vechi sinagogi edificate pe aceste meleaguri. Întoarcere la Kaș pentru cină şi cazare la Hotel Aquarius 4* (sau similar 4*).
 • 6
  27.10.2021

  Kaș – Antiaphellos – Patara – Xantos (Ksantos) – Fethiye

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Dalyan Nish Caria 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Antiaphellos
   Patara
   Xantos
  Mic dejun. Această zi ne va prilejui o descoperire a rădăcinilor istorice şi a artefactelor arheologice lyciene care ne va ajuta să înţelegem mai bine evoluţia istorică a acestei regiuni. Ocupând zona muntoasă dintre golfurile Antalya şi Fethiye, de origine anatoliană, lycienii sunt menţionaţi pentru prima dată în urmă cu mai bine de trei milenii şi jumătate. Bucurându-se de respectul grecilor, care nu îi includeau între barbari, iniţial vorbind o limbă proprie, aceştia au reușit să îşi menţină un statut aparte, independent, deşi au fost înglobaţi rând pe rând în imperiul achmenid, în lumea elenistică şi ulterior în Imperiul Roman. Mărturie a continuităţii acestei civilizaţii aparte stau siturile arheologice pe care le vom vizita pe parcursul acestei zile. Primul va fi Antiphellos, una dintre cele mai vechi aşezări ale regiunii, unde vom admira teatrul care se bucură de o superbă panoramă spre mare, Patara, locul unde s-a născut Sf. Nicolae şi mai apoi Xantos, un alt obiectiv arheologic care, datorită extraordinarelor vestigii excavate aici, a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Ne vom îndrepta apoi pentru cină şi cazare în Fethiye la Hotel Dalyan Nish Caria 4* (sau similar 4*).
 • 7
  28.10.2021

  Fethiye – Kayakoy – Marmaris

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Elegance 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Kayakoy
  Mic dejun. În prima parte a zilei vom mai întoarce o pagină din istoria acestei regiuni pentru că obiectivul spre care ne vom îndrepta este oraşul fantomă Kayakoy. Aflat la baza cărţii „Păsări fără aripi” scrisă de către Louis de Bernieres, această localitate stă mărturie a evenimentelor tragice care au afectat populaţiile din Turcia şi din Grecia la puţin timp după sfârşitul Primului Război Mondial, atunci când grecii din Turcia au fost nevoiţi să părăsească ţara, în contrapartidă cu locuitorii de origine turcă din Grecia. În urma depopulării localităţii, pentru că turcii nu şi-au dorit să se mute aici, a rămas un oraş pustiu, în care doar vechile biserici şi case, odată pline de viaţă şi acum pustii, stau mărturie a repercursiunii vremelnicelor neînţelegeri omeneşti. Ne vom deplasa în continuare spre Marmaris, una dintre perlele litoralului turcesc, urmând să avem după amiaza la dispoziţie, pentru a ne bucura de aceste locuri încântătoare şi pentru a face ultimele cumpărături. Cină şi cazare în Marmaris la Hotel Elegance 5* (sau similar 5*).
 • 8
  29.10.2021

  Marmaris – Istanbul – Bucureşti

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Marmaris pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 2557 (14:00 / 15:30), de unde se va pleca spre Bucureşti cu TK 1045 (18:50 / 20:10).


Informatii tarif

840 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 135 EURO

tarif valabil pentru un grup minim de 15 turiști; pt. 10-14 turiști, tariful se va majora cu 90 euro/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
 • cazare
  2 nopți cazare Antalya
  1 noapte cazare Kemer
  2 nopți cazare Kaș
  1 noapte cazare Fethyie
  1 noapte cazare Marmaris
 • mese
  Mic dejun: 7
  Cină: 7
 • ghizi
  Insotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  15

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Antalya şi Marmaris – Istanbul – Bucureşti cu compania Turkish Airlines
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 4 nopți cazare în hoteluri de 5* și 3 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- mesele menționate în program: 7 mic dejunuri şi 7 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- ghid local vorbitor de limbă engleză
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 190 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la monumentele şi obiectivele turistice din program aprox. 65 euro/pers. (se achită în agenție)
- taxă urcare teleferic Mt. Olympos: 35 euro/pers. (se achită în agenție)
- excursie de 1 zi la Insula Kekova și Andriake: 40 euro/pers. (se achită în agenție)
- bacşişuri: 40 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19


Acte necesare

- paşaportul valabil minim 6 luni


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

2430 EURO

17.08.2022 - 26.08.2022

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1650 EURO

17.08.2022 - 24.08.2022

VEZI OFERTA