Crăciun Complex Turistic Albota 4*


Atenţie copii - Moş Crăciun vine la Albota!

A 23.12.2021
B 26.12.2021
4 zile
6 poze

Albota este fermă de păstrăvi de la poalele Munților Carpați, în Valea Arpășelului, înconjurată de Rezervația Naturală Arpășel, muchia Albota și de vârful muntos „Vânătoarea lui Buteanu” (2507 m). Complexul Turistic Albota dispune de 40 camere cu 103 paturi: 26-duble (2 pers/DBL), 5-triple (3 pers/TRPL) şi 9-Junior Suite (4 pers/JS), amenajate în stil rustic modern. Toate camerele sunt dotate cu baie proprie, TV-satelit, telefon, încălzire centrală. Majoritatea au balconul cu vedere deosebită spre lacurile păstrăvăriei, dar mai ales spre superbă Căldare a Arpăşelului.
Aici este îndeplinit visul ECO! La Complexul Albota se obţin alimente naturale şi ecologice, printr-un lanţ natural în care fiecare verigă este producţie proprie. Toate aceste produse stau la baza mâncărurilor servite în restaurantul complexului, cât şi în punctul propriu de valorificare din Sibiu: Restaurant Hermania.
Păstrăvii, carnea şi produsele din carne provin din păstrăvăria şi fermă proprie din localitatea Cârţişoara. Brânzeturile provin de la atelierul propriu de prelucrat lapte / brânză din localitatea Poieniţa. Pâinea servită în restaurant se coace pe vatră în brutăria de la Păstrăvărie. Visul de a trăi într-un mediu nepoluat şi de a şti de unde provine ceea ce mănânci a devenit aici realitate!
La Albota este îndeplinit visul alimentației sănătoase, deoarece aici se produc peste 80% din alimentele și băuturile care sunt oferite turiștilor. Vă veți putea convinge vizitând micro-hidrocentrala proprie, instalația proprie de tratare a apei și a apelor uzate, pășunile care se întind pe aproximativ 1.000 de hectare, cu peste 2.000 de animale, ferma proprie cu vaci, bivoli, bovine Angus, capre, oi, iepuri, cai, măgari etc, brutăria proprie, afumătoarea, măcelăria, atelierul de prelucrat lapte și brânză, două sere pentru legume proaspete și verdețuri, un restaurant cu două terase și o grădină mare de vară. Pentru grupuri mari, firme şi clienţi individuali, Albota oferă suficient spațiu și servicii, astfel: 40 de camere confortabile concepute în stil rustic, cu o tentă modernă, 3 săli de conferințe pentru 10-100 pers., internet gratuit / Wi-Fi și TV, o varietate de activități de agrement precum pescuit, ciclism, călărie, teren sport, hidro & reflexoterapie, drumeții, saună, jacuzzi etc., petreceri cu DJ (pentru grupuri) sau foc de tabără. Vizitați Albota și veți descoperi unicitatea acestui loc!


Top obiective

Artă şi arhitectură

Excursie la Abaţia Cisterciană Cârța – întâlnire cu “popa saşilor”

Natură şi Peisaje

Rezervaţia Naturală Arpășel

Tradiţii şi evenimente

Tăierea porcului, Pomana porcului, Concert colinde, Vine Moşu’!, Cina de Crăciun urmată de foc de tabără cu vin fiert

Experienţe şi Distracţii

Tăierea porcului şi şedinţă foto cu copiii, Școală de confecţionare podoabe de pom, Pomana porcului – trupă de copii din Arpaşu şi colindători călăreţi, Program special pentru copii şi împodobirea bradului, Concert colinde, Vine Moşu’!, Turul Păstrăvăriei cu Martin Müller, Săniuş, Jacuzzi, Saună, Sala de jocuri, Special pentru copii – Şcoala de Elfi, pictură, concursuri, videoproiecție, Cina de Crăciun urmată de foc de tabără cu vin fiert, ţuică, Petrecere de Crăciun cu DJ muzică, dans, cabină foto click, Premierea celor mai iscusiţi trei “Elfi”


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  23.12.2021

  Complex Turistic Albota

  • Transport -
  • Cazare Complex Turistic Albota
  • Mese Cină
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Sosire la Complexul Turistic Albota. Ziua de cazare începe la ora 15:00. Vă veți caza într-una dintre camerele duble standard, frumoase și rustice, o alegere potrivită pentru o ședere plăcută la poalele Munţilor Carpaţi, în Valea Arpășelului. În restaurantul Complexului veţi fi întâmpinaţi cu cocktail, ţuică sau afinată, un bun aperitiv înainte de servirea cinei la ora 19.30. Cazare la Complex Turistic Albota.
 • 2
  24.12.2021

  Ajunul Crăciunului: Complex Turistic Albota

  • Transport -
  • Cazare Complex Turistic Albota
  • Mese Mic dejun, Pomana porcului, Cină festivă
  • Obiective și activități Tăierea porcului şi şedinţa foto cu copii
   Școala de confecţionarea podoabelor de pom
   Pomana porcului – trupa de copii din Arpaşu şi colindători călăreţi
   Program special pentru copii şi împodobirea bradului
   Concert colinde, Vine Moşu’!
  • Opționale -
  După servirea micului dejun, sunteţi invitaţi la ritualul de tăiere a porcului, ce se va desfăşura în mod tradiţional. După pârlirea porcului va urma o şedinţă foto pentru copii cu tema: “călare pe porc”. Înainte de tranşare, ciocnim cu măcelarul un pahar de ţuică fiartă sau ceai, pentru ca slănina să rămână albă şi să nu râncezească. Cei mari şi cei mici vor fi serviţi cu șorici, ureche şi codiţa de porc proaspăt tăiate. În această ambianță, gustul unic cât şi ritualul trăit sunt de neuitat. Copiii mai “friguroşi” sunt aşteptaţi să participe la confecţionarea podoabelor de pom.
  14.00 - 15.30 - POMANA PORCULUI. O ciorbă şi o tochitură arpășeană vă vor încălzi şi pregăti pentru ce va să vină: trupa de copii din Arpaşu care va cânta colinde locale, urmată de o ceată de colindători călăreţi, sosiţi pe cai împodobiţi.
  În jurul orei 17.00 turiştii, mai ales copiii, sunt aşteptaţi să se alăture personalului Păstrăvăriei pentru ca împreună să caute podoabele ascunse de către “Elfi” în perimetrul Păstrăvăriei. Apoi vor petrece seara de Ajun, împodobind bradul de Crăciun în atmosfera colindelor romaneşti! Turiştii sunt rugaţi să aducă câte un glob deosebit, pentru ca bradul să aibă câte ceva de la fiecare.
  Ora 19.00 - Părinţii sunt rugaţi să ducă copiii afară, în perimetrul Complexului, pentru a participa la concertul de colinde lângă observatorul de pe terasă, ca mai apoi să întâmpine sosirea lui MOŞ CRĂCIUN cu sacul plin de daruri. Această seară este adresată în mod deosebit copiilor şi facem totul pentru ca ei să fie plăcut surprinşi de apariţia Moşului şi de cadourile pe care le vor primi. Seara de ajun se va încheia într-o ambianță a surprizelor, colindelor, mirosului de brad şi luminilor ornamentale în aşteptarea cu bucurie a Naşterii Domnului.
  Ora 21.00 - Se serveşte cina de Ajun cu bucate tradiţionale locale, stropită din belşug cu ţuică, vin şi bere.
  Cazare la Complex Turistic Albota.
 • 3
  25.12.2021

  Ziua de Crăciun: Complex Turistic Albota

  • Transport -
  • Cazare Complex Turistic Albota
  • Mese Mic dejun, Prânz special de Crăciun, Cină de Crăciun
  • Obiective și activități Turul Păstrăvăriei cu Martin Müller
   Excursie la Abaţia Cisterciană Cârța – întâlnire cu “popa saşilor”
   Prânz special de Crăciun
   Săniuş, jacuzzi, saună, activităţi în sala de jocuri
   Special pentru copii – Şcoala de Elfi, pictură, concursuri, videoproiecție
   Cină de Crăciun urmată de foc de tabără cu vin fiert, ţuică
   Petrecere de Crăciun cu DJ, muzică, dans, cabina foto click
  • Opționale -
  08.30 - 10.00 - mic dejun
  10.00 - Martin Müller, proprietarul Complexului Turistic Albota, vă invită la o plimbare prin Păstrăvărie, incursiune care vă va dezvălui lucruri interesante despre zona Rezervaţia Arpășel, hidrocentrala electrică, creşterea păstrăvului şi anexele gospodăreşti (brutărie, carmangerie, afumătoare, beci etc.). Continuăm cu un “tur cultural”, o mică excursie la Biserica Evanghelică Carta unde Misch - “popa saşilor” vă va întâmpina cu o gustare tradiţională săsească dar şi cu informaţii şi legende interesante despre călugării cistercieni şi mănăstirea lor, construită în sec.13 în stil gotic timpuriu.
  14.00 - 16.30 - Prânz special de Crăciun. După-amiaza este rezervată relaxării active, plimbărilor prin Păstrăvărie sau împrejurimi, pe jos, cu trăsura sau sania. De asemenea sauna şi jacuzzi vor fi la dispoziţia turiştilor. Copiii sunt aşteptaţi în Pavilion, la “Şcoala de Elfi”, unde vor fi iniţiaţi în tainele picturii, a lucrului manual, pot viziona videoproiecții şi pot participa la diferite concursuri distractive. La plecare, copiii vor primi şi o Diplomă de absolvire a şcolii.
  20.00 - Cină de Crăciun şi surpriza serii. Cina de Crăciun este un bufet cu un meniu variat în care în mod tradiţional avem friptură de porc cu mămăliguţă şi varză murată.
  Urmează foc de tabără, ţuica şi vin fiert, iar apoi petrecerea de Crăciun cu muzică cu DJ, dans, dar şi cabina foto click. Cazare la Complex Turistic Albota.
 • 4
  26.12.2021

  Rămas bun: Complex Turistic Albota

  • Transport -
  • Cazare -
  • Mese Mic dejun, Prânz
  • Obiective și activități Înmânarea diplomelor de absolvire a “Şcolii de Elfi”
  • Opționale -
  08.30 – 10.00 – mic dejun
  10.30 – înmânarea diplomelor de absolvire a “Şcolii de Elfi”
  12.30 – servirea prânzului
  15.00 – despărţirea de personalul Păstrăvăriei

  La plecare, fiecare participant va primi un pachet surpriză cu produse naturale proprii.
  ** Cei ce doresc să prelungească sejurul cu încă o noapte, vor beneficia de cazare (mic dejun inclus) gratuită


Informatii tarif

de la 1600 LEI

All Inclusive:
· 1.950 lei/pers loc în cameră dublă în Vila Albota sau Vila Poieniţa
· 1.600 lei/pers loc în cameră dublă în cabanele B sau C
· 450 lei – supliment camera single

Complexul Albota anunță: În cazul în care independent de voinţa noastră vor apărea restricţii legale, ce ne vor împiedica să organizăm acest eveniment sau vor îngrădi deplasarea dvs., se vor returna integral sumele deja achitate!

REDUCERI COPII cazaţi în camera cu 2 adulţi:
· copii între 0 – 6 ani – GRATIS – fără pat suplimentar
· primul copil între 6-14 ani – 50% – cu pat suplimentar
· al doilea copil între 6-14 ani – 75% – cu pat suplimentar (în funcţie de disponibilitate la momentul rezervării)

** Cei ce doresc să prelungească sejurul cu încă o noapte, vor beneficia de cazare (mic dejun inclus) gratuită


 • transport
  -
 • cazare
  3 nopți în Complexul Turistic Albota
 • mese
  All Inclusive: 3
 • ghizi
  -
 • marime grup
  -

Servicii

Tariful include

· 3 nopţi cazare cu servicii de masă ALL INCLUSIVE
· 1 noapte suplimentară cu mic dejun (la cerere)
· băuturi pe toată durata pachetului: sucuri, bere, vinul casei, ţuică, afinată, cafea, apă
· între mese: prăjituri, fructe de sezon,
· petrecere cu muzică cu DJ şi cabină FOTO CLICK
· excursie la Cârța – Mănăstirea Cisterciană
· plimbare cu sania trasă de cai (dacă este zăpada)
· acces saună, masă ping-pong
· foc tabăra
· pârtie de săniuş cu sănii (dacă este zăpada)


Tariful nu include

· 3 nopţi cazare cu servicii de masă ALL INCLUSIVE
· 1 noapte suplimentară cu mic dejun (la cerere)
· băuturi pe toată durata pachetului: sucuri, bere, vinul casei, ţuică, afinată, cafea, apă
· între mese: prăjituri, fructe de sezon,
· petrecere cu muzică cu DJ şi cabină FOTO CLICK
· excursie la Cârța – Mănăstirea Cisterciană
· plimbare cu sania trasă de cai (dacă este zăpada)
· acces saună, masă ping-pong
· foc tabăra
· pârtie de săniuş cu sănii (dacă este zăpada)


Acte necesare

- cartea de identitate în curs de valabilitate


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită până pe 29.11.2021.
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

CONDIŢII DE ANULARE:
- pentru anularea parţiala sau totală a rezervării, până la data de 15.11.2021, nu se percep penalităţi
- între 15 - 29.11.2021, orice anulare se penalizează cu 30% din valoarea pachetului
- după data de 29.11. 2021 orice anulare se penalizează cu 100%.


Observații

OBSERVAŢII:
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »