Revelion Turcia Cappadocia


Turcia cu ale sale secrete și dervișii rotitori

680 EURO Vezi detalii'
27.12.2021
02.01.2022
8 zile
EPUIZAT
Ankara – Pamukkale – Konya – Aksaray – Cappaddocia
7 poze

Vă invităm în Anatolia Orientală, în estul îndepărtat al Turciei, într-o călătorie care va începe din Ankara, capitala ţării, de unde ne vom îndrepta spre minunea naturală de la Pamukkale, vom afla câteva secrete ale dervișilor rotitori la Konya și ne vom ura La Mulți Ani în peisajul de vis al Cappadociei, unde vom admira hornurile de piatră şi bisericile uitate de vreme, vom rătăci prin orașul subteran săpat în stâncă Kaymakli și vom putea experimenta zborul cu balonul deasupra unicului peisaj selenar. Ne vom întoarce acasă fericiţi, îmbogăţiţi şi cu o mare dorinţă de a reveni!


Top obiective

Artă şi arhitectură

Mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk din Ankara, Castelul medieval din Ankara, Castelul din Ankara, Oraşul subteran Kaymakli, Hierapolis, Muzeul Mevlana

Natură şi Peisaje

Travertinele de calcar din Pamukkale, Valea Roşie, Râul Kizilirmak, Valea Ihlara, Râul Melendiz

Tradiţii şi evenimente

Vizitarea Muzeului Naţional în aer liber din Goreme

Experienţe şi Distracţii

Zborul cu balonul de aer cald


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  27.12.2021

  Bucureşti – Istanbul – Ankara

  • Transport Avion
   Autocar
  • Cazare Hotel Anemon 4* (sau similar 4*)
  • Mese Cină
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 08:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (10:00 / 12:35), de unde se va pleca spre Ankara cu zborul TK 2152 (14:00 / 15:05). Sosire la Ankara, capitala Turciei, al doilea oraş ca mărime al ţării, transfer pentru cină și cazare la Hotel Anemon 4* (sau similar 4*).
 • 2
  28.12.2021

  Ankara – Pamukkale

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Adempira 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Tur panoramic Ankara:
   Memorialul Anitkabir
   Mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk
   Castelul medieval
   Muzeul Civilizaţiilor Anatoliene
  Mic dejun. Alături de ghidul local vom porni într-un tur panoramic de oraş, prilej cu ocazia căruia vom vizita cele mai importante obiective turistice din Ankara, precum Memorialul Anitkabir unde se află mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk, liderul Războiului de Independenţă al Turciei, fondatorul şi primul preşedinte al Republicii Turcia, dar şi locul în care este înmormântat cel de-al doilea preşedinte al Turciei, Ismet Inonu. Turul va continua cu vizitarea Castelului medieval din Ankara, o fortificaţie din epoca antică, a cărui dată a construirii sale a rămas necunoscută, fiind cucerit pe rând de romani şi bizantini, ulterior capturat de turcii selgiucizi în anul 1073, apoi de Cavalerii Cruciazi în anul 1101 şi mai apoi iar de segiucizi în anul 1227. Toate aceste cuceriri au lăsat urme serioase asupra castelului, care în timpul Imperiului Otoman, la ordinul lui Ibrahim Pașa din anul 1832, a beneficiat de numeroase reparaţii. În continuarea zilei vom vizita Muzeul Civilizaţiilor Anatoliene, situat în apropierea Castelului din Ankara, muzeu care funcţionează într-o clădire care a adăpostit iniţial un bazar, ulterior fiind tranformat la dorinţa preşedintelui Ataturk în Muzeul Civilizaţiilor Anatoliene sau Muzeul Hitit. Muzeul a fost premiat în anul 1997 ca fiind cel mai bun muzeu al zonei, datorită exponatelor unice care au aparţinut civilizaţiilor care au trecut prin Anatolia, de la asirieni, urartieni, hitiţi, frigieni şi lidieni până la greci şi romani. În continuarea zilei ne vom deplasa către Pamukkale, în traducere Castelul de Bumbac, cunoscut pentru terasele albe de calcar împânzite de ape termale cu proprietăți curative, apreciate încă de pe vremea romanilor. Cină şi cazare în Pamukkale-Denizli la Hotel Adempira 5* (sau similar 5*).
 • 3
  29.12.2021

  Pamukkale – Konya

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Balikcilar 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Travertinele de calcar din Pamukkale
   Ruinele orașului Hierapolis
   Lacul Beysehir
  Mic dejun. În prima parte a zilei vom explora Pamukkale, o minune naturală de un alb pur, un munte incredibil de alb unde s-au format în mod natural bazine cu apă termală, provenită din izvoarele fierbinți din zonă, a căror apă are proprietăți curative fiind bogată în carbonat de calciu, care conferă culoarea ireal de albă a teraselor, care face acest peisaj unic în lume, fiind unul dintre cele mai fotografiate locuri din Turcia și unul dintre cele mai faimoase repere ale țării, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. În continuarea zilei vom vizita ruinele străvechiului oraș Hierapolis așezate pe vârful muntelui de travertin, precum și ruinele bine conservate ale unui teatru, ale altor monumente grandioase și renumita piscină a Cleopatrei cu izvoare termale, care conform legendelor și datelor istorice arată că în apele binefăcătoare din Pamukkale s-a scăldat regina Egiptului. Plecare spre Konya, un oraș vechi, cu rădăcini încă din timpurile hitiților. Pe traseu vom face o scurtă oprire pentru a admira Lacul Beysehir, cel mai mare lac de apă dulce și al treilea cel mai mare lac din Turcia, unul dintre cele mai frumoase lacuri din țară, care se bucură de o faună sălbatică diversă, cu insule mai mari și mai mici, plaje cu nisip, peșteri carstice și multe golfuri care îndeamnă vara turiștii la înot. Traseul zilei va continua spre Konya, care de-a lungul sec. XII - XIII a fost capitala turcilor selgiucizi și a avansat repede la rangul de centru cultural. De asemenea, Konya a fost orașul dervișilor timp de 800 de ani. Cină şi cazare în Konya la Hotel Balikcilar 4* (sau similar 4*).
 • 4
  30.12.2021

  Konya – Aksaray – Cappadocia

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Signature 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Tur Konya:
   Muzeul Mevlana
   Mormântul lui Mevlana Rumi
   Tur Aksaray:
   Marea Moschee Ulu Cami
   Moscheea Kizil Minare Camii
   Muzeul Aksaray
  Mic dejun. Dimineața vom vizita Konya, important loc de pelerinaj religios, care are în centrul orașului o mulțime de muzee și monumente de splendoare Seljuk. Principalul obiectiv turistic este Muzeul Mevlana, dar acest oraș central din Anatolia este de asemenea, plin de atracții arhitecturale, de moschei și vechi medrese (școli teologice) care prezintă arta sultanatului Seljuk. Vom vizita Muzeul Mevlana și mormântul lui Mevlana Rumi, care a scris faimoasa sa poezie aici în secolul al XIII-lea. Mevlana Celaleddin Rumi a fost unul dintre reprezentanţii cei mai proeminenți ai sufismului în Anatolia, denumit „prințul poeților sufi”. În întreaga lui creație el a proslăvit iubirea divină spunând că “Toate religiile vorbesc despre iubire, dar iubirea nu are nici o religie!”, referindu-se la iubirea pentru divin și a abordat dansul ca pe un mijloc privilegiat de întâlnire cu Dumnezeu întemeind confreria „dervişii rotitori”, care au pus în centrul liturghiei lor dansul şi muzica. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Aksaray, important punct comercial de pe celebrul Drum al Mătăsii care a traversat Anatolia timp de secole, drept pentru care orașul se mândrește cu istoria sa din acele timpuri. O parte interesantă a istoriei sale îndelungate este legată și de momentul în care karamanizii i-au trădat pe otomani în timpul Cruciadei de la Nicopole, iar ca pedeapsă, toată populația din Aksaray a fost mutată în alte regiuni controlate de otomani, o mare parte în Istanbul, în ceea ce avea să devină cartierul Aksaray. În prezent, Aksaray este unul din tigrii Anatoliei, alături de Kayseri și Konya, un oraș prosper economic, unde vom face un scurt tur panoramic, prilej de a admira Marea Moschee Ulu Cami construită în perioada post-Seljuk Beylik și Moscheea Kizil Minare Camii. Vom vizita apoi Muzeul Aksaray fondat în anul 1969, cel mai mare muzeu din Anatolia Centrală, unde sunt expuse numeroase piese etnografice, fosile, opere de artă dar și mumii, după care vom vizita unul dintre impresionantele caravanseraiuri Seljuk, un exemplu al arhitecturii anatoliene Seljuk, construit ca punct de oprire pe vechiul Drum al Mătăsii. Ne vom îndrepta apoi spre Cappadocia a cărei capitală este Kayseri, unul dintre cele mai vechi oraşe din Anatolia, capitala provinciei greco-romane din anul 380 î.Hr., devenită Cezaree a Cappadociei, după ce Împăratul roman Tiberiu a cucerit-o. Cină şi cazare în Cappadocia la Hotel Signature 4* (sau similar 4*).
 • 5
  31.12.2021

  Cappadocia

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Signature 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Tur Cappadocia:
   Oraşul subteran Kaymakli
   Avanos
   Ürgüp
   Uchisar
   Pasabağ
   Valea Ihlara
  • Opționale Cină festivă de Revelion la Restaurantul Yasar Baba
  Mic dejun. Zi dedicată vizitării Cappadociei, regiune aflată în inima Turciei, dominată de străvechiul Munte Argaeus, astăzi numit Erciyes Dagi, al treilea munte ca înălţime din Anatolia, cu o altitudine de 3.916 m. Cappadocia este renumită pentru peisajul ei fantastic, misterios, ciudat chiar, săpat de natură în lava vulcanică a muntelui, iar pentru creştini este regiunea unde au trăit câţiva dintre cei mai importanţi părinţi şi teologi ai Bisericii: Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigorie de Nyssa şi Sf. Grigorie de Nazians. Dimineaţa vom vizita oraşul subteran Kaymakli, cel mai mare din Cappadocia, oraş săpat în stâncă, ce se întinde pe 8 nivele dintre care doar 4 sunt accesibile şi deschise publicului şi care comunică într-un mod complicat, special conceput pentru a deruta posibilii adversari. Zona a fost locul de refugiu al primilor creştini, iar mai târziu, loc de refugiu din calea invaziilor arabe. După dejun (inclus), vom explora orăşelele Avanos de pe Râul Kizilirmak cunoscut pentru atelierele de olărit, Ürgüp cu cele mai vechi biserici în stâncă din regiune şi numeroase case în peşteri, Uchisar cu cetatea în stâncă care domină peisajul, Pasabağ cunoscut pentru formaţiunile de piatră sub forma unor hornuri, după care vom face o incursiune pe Valea Ihlara pentru a admira canionul format de Râul Melendiz. Cină festivă de Revelion la Restaurantul Yasar Baba şi cazare în Cappadocia la Hotel Signature 4* (sau similar 4*). La Mulți Ani 2022!
 • 6
  01.01.2022

  Cappadocia

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Signature 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Muzeul Naţional în aer liber din Goreme
   Valea Roșie
  Mic dejun. După o bine meritată odihnă, în această primă zi a noului an, vom vizita Muzeul Naţional în aer liber din Goreme, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, unul dintre cele mai cunoscute locuri turistice din Turcia, un complex monahal de peste 30 biserici săpate în piatră, cu capele acoperite de fresce. În continuarea zilei vom vizita Valea Roșie, renumită pentru culoarea roz-roșie a rocilor, fiind una dintre cele mai uimitoare dintre numeroasele văi din regiunea Cappadocia. De-a lungul Văii Roșii vom admira numeroasele formațiuni stâncoase unice, precum și biserici tăiate în stâncă, decorate cu fresce originale, deși parțial uzate de ploaie, frescele sunt încă vizibile pe pereții de piatră. Cină şi cazare în Cappadocia la Hotel Signature 4* (sau similar 4*).
 • 7
  02.01.2022

  Cappadocia – Kayseri – Istanbul

  • Transport Autocar
   Avion
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Zbor cu balonul de aer cald
  Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale și ultimele cumpărături. Opțional, dis-de-dimineață, zbor cu balonul de aer cald. Nu există nicio îndoială că cel mai bun mod de a încheia această excursie este să vă bucurați de un zbor cu balonul cu aer cald de 1 oră peste peisajul unic selenar din Cappadocia. Aventura va începe cu aprox. o oră și jumătate înainte de răsăritul soarelui, zborul va fi de aprox. 1 oră, în timp ce pilotul dumneavoastră ghidează balonul peste văile pitorești. Pe măsură ce răsare soarele și razele aurii ale soarelui luminează formațiunile de rocă unice, veți fi uimiți de mirajul acestor locuri unice. După amiază, transfer la aeroportul din Kayseri pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 2013 (17:00 / 18:20), de unde se va pleca spre Bucureşti cu TK 1045 (20:35 / 20:55).


Informatii tarif

680 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 110 EURO 

tarif valabil pentru un grup minim de 20 turiști; pt. 15-19 turiști, tariful se va majora cu 70 euro/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
 • cazare
  1 noapte Ankara
  1 noapte Pamukkale
  1 noapte Konya
  3 nopți Cappadocia
 • mese
  Mic dejun: 6
  Dejun: 1
  Cină:5
 • ghizi
  Însoțitor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  20

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Ankara şi Kayseri – Istanbul – Bucureşti cu compania Turkish Airlines
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 1 noapte cazare în hotel de 5* și 5 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- mesele menționate în program: 6 mic dejunuri, 5 cine și 1 dejun
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- ghid local vorbitor de limbă engleză
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 195 euro/ pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la monumentele şi obiectivele turistice din program aprox. 70 euro (se achită în agenție)
- Cină festivă de Revelion la Restaurant Yasar Baba: 80 euro/pers. (se achită în agenție)
- bacşişuri: 40 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi
- zborul cu balonul de aer cald în Cappadocia: 175 euro/pers. (se rezervă la agenție și se achită la fața locului)
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19


Acte necesare

- paşaportul valabil minim 6 luni


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

1095 EURO

29.05.2022 - 07.06.2022

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2290 EURO

03.06.2022 - 13.06.2022

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1090 EURO

04.06.2022 - 12.06.2022

VEZI OFERTA