Private Tour Franța - Provence


Povestea magică a lavandei provensale

1195 EURO Vezi detalii
22.07.2021
31.07.2021
10 zile
EPUIZAT
Lyon – Vaison-la-Romaine – Orange – Saint-Remy-de-Provence – Les Baux de Provence – Saintes-Maries-de-la-Mer – La Camargue – Arles – Uzes – Nîmes – Avignon Fontaine de Vauclouse – Gordes – Sault – Aix-en-Provence – Gassin – Saint-Tropez– Cannes – Antibes – Vence – Saint Paul de Vence – Monaco – Eze – Menton –Roquebrune-Cap-Martin – Nisa
5 poze

În sud-estul Franței, între Marea Mediterană, Valea Rhonului și Italia se află o regiune de vis, numită Provence, cu peisaje de poveste, orăşele de legendă, teritorii uimitoare, cum nu mai există altele pe Pământ. Fabuloasa Provence este una dintre acele destinații magice, cu nesfârşite câmpuri de lavandă, al căror miros amestecat cu cel de pin ne va învălui în timp ce vom explora regiunea unde chiparoșii se unduiesc mlădios în bătaia brizei. Descrisă ca „sufletul regiunii Haute-Provence”, lavanda a adus prosperitate în viaţa satelor din zonă încă din Evul Mediu, fiind cunoscută ca aurul violet, aceasta fiind culoarea prin excelenţă a peisajelor Provence-lui, mai ales în această perioadă, pe care vă invităm să le descoperim împreună. Vestită însă şi pentru galbenul „Florii-soarelui” a lui Van Gogh, cu o lumină atât de iubită de pictorii de la 1800, care oferă cerului un albastru nefiresc, pentru pitoreștile case din piatră care apar printre portocali, pentru chiparoşi şi grădinile îmbrăţişate de măslini seculari, dar și pentru pieţele care sunt sărbători ale simţurilor, Provence-ul ne invită să o descoperim.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Nisa – oraşul vechi cu Place Massena, Quartier du Malonat, Promenade des Anglais, Monaco – oraşul vechi cu Palatul Regal, Biserica Saint – Devote, Frontvieille, Muzeul Păpuşilor Automate, Satul medieval Roquebrune-Cap-Martin cu Castelul Roquebrune, Bisericacolorată Sainte – Marguerite, Menton cu Muzeul Jean Cocteau, Bazilica Sf. Arhanghel Mihail, Jardin Serre de la Madone, Grădina Botanică Exotică, Cimiez cu Abaţia Cimiez, Muzeul de Artă Matisse, Vence cu Capela Matisse, Capela du Rosaire, Antibes cu Château Grimaldi, Cannes cu Palatul, Bulevard de la Croisette, Le Suquet, Saint Tropez cu Muzeul Marinei, Muzeul Annonciade, Muzeul Jandarmeriei, Tur Aix – en – Provence cu Primăria, Bursa de Cereale, Bulevardul Cours Mirabeau, Catedrala St. Sauveur, Muzeul Tapiseriilor, Palat Episcopal, Atelierul Paul Cezanne, Biserica Notre Dame de la Tour, Casa Petrarca din Gordes, Tur panoramic Avignon cu Podu St.Benezet, Place De L’Horloge, Palatul Papilor, Catedrala Notre – Dame – des – Doms, Apeductul Pont du Gard, Templul Maison Carree din Nimes, Orange cu Teatrul Roman, Arcul de Triumf, Vaison – la – Roumaine cu Porticul lui Pompei, Haute Ville, Tur panoramic Lyon cu Basilica Notre Dame, Cartierul St. Jean,Hotel du Ville, Muzeul de Arte Frumoase, Piaţa Bellececour

Natură şi Peisaje

Colina Castelului, Grădina L'Hardy-Denonain, Regiunea Luberon, Muntele Ventoux, Parcul Rocher des Doms, Colina Fourviere

Tradiţii şi evenimente

Laboratoarele fabricii de parfum Fragonard, vizitarea unei ferme de lavandă

Experienţe şi Distracţii

Vizitarea faimoaselor câmpuri de lavanda din Provence, Delta Rhonului


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  22.07.2021

  București – Lyon

  • Transport Avion
   Minivan
  • Cazare În Lyon
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:00 (în fața ghișeului de îmbarcare al companiei Blue Air). Plecare cu compania Blue Air, zbor 0B 0109 (12:05 / 13:55) spre Lyon, oraş despre care se spune că după Veneția are cea mai mare zonă de factură renascentistă din Europa, situată între râurile Rhone şi Saone. Lyonul este un oraş sinonim cu industria mătăsii, cu Rezistența Franceză şi care are reputația de "capitală gastronomică a lumii". Multe personalități s-au nascut, au locuit şi au lucrat aici, dintre care demn de menționat sunt: fizicianul A.M. Ampere, doctorul Francois Rabelais, scriitorul Antoine St. Exupery, inventatorii cinematografului, frații Lumiere etc. Orașul Lyon se laudă cu aproape 2000 de ani de istorie și fiecare dintre ei au lăsat urme adânci în arhitectura și cultura locală a acestei cetăți. De la ruinele din perioada romană la somptuoasele palate renascentiste, de la construcțiile medievale la actualii zgârie nori, Lyonul s-a străduit mereu să își păstreze intactă moștenirea arhitecturală. Muzeele sale rivalizează cu cele din capitală, iar edificiile pe care le vom descoperi, de la vestigiile romane la arhitectura renascentistă și apoi la cea neoclasică și art nouveau, constituie povestea scrisă în piatră a istoriei sale bogate. După-amiază timp liber pentru activități individuale și cumpărături. Cazare în Lyon.
 • 2
  23.07.2021

  Lyon

  • Transport Minivan
  • Cazare În Lyon
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Lyon:
   Colina Fourviere
   Basilica Notre Dame
   Cartierul St. Jean
   Hotel du Ville
   Muzeul de Arte Frumoase
   Piaţa Bellececour
  Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur panoramic al oraşului Lyon care va începe pe Colina Fourviere, vom vedea Basilica Notre Dame construită în stil rococo, cartierul St. Jean, tradiționalele „traboules” specifice Lyonului, pasajele care permit trecerea dintr-un imobil în altul, Hotel du Ville, Muzeul de Arte Frumoase care este întrecut doar de Luvru când vine vorba de colecţii de artă şi Piaţa Bellecour. După-amiază timp liber pentru activități individuale și cumpărături. Cazare în Lyon.
 • 3
  24.07.2021

  Lyon – Vaison-la-Romaine – Orange – Avignon (300 km)

  • Transport Minivan
  • Cazare În Avignon
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Porticul lui Pompei
   Haute Ville
   Ferma de lavandă
   Orange:
   Teatrul Roman
   Arcul de Triumf
   Vaison-la-Romaine:
  Mic dejun. Plecare spre Vaison-la-Romaine, un irezistibil oraș provensal și, în același timp, o sumă de vestigii romane bine conservate, încununate de un pod grațios, cu un singur arc, vechi de două mii de ani. Străzile sale au aspect medieval, piețele animate sunt mărginite de cafenele, iar ruinele vilelor cu pardoseli din mozaic, ale termelor și teatrului din sec. I, au puterea evocatoare care amintește de orașul Pompei. Vom admira Porticul lui Pompei, o desfășurare masivă de coloane pe 65 m, cu statui așezate în nișe, după care vom face o incursiune în Haute Ville, vechiul cartier cu reședințe, curți elegante și fântâni, înconjurat de metereze din sec. al XVII-lea. Şi pentru că vom fi în patria lavandei vom afla amănunte despre cea mai populară plantă din această regiune vizitând una dintre fermele de lavandă din zonă. Ne vom plimba prin lanurile violet, vom putea descoperi diferite uleiuri esențiale și vom afla amănunte despre procesul de distilare a acestora. Itinerariul zilei continuă spre Orange, oraş cunoscut pentru vestigiile romane care din anul 1981 au fost incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, exemple fiind Teatrul Roman, cel mai bine păstrat teatru de acest tip din Europa şi Arcul de Triumf, ambele fiind construite pe vremea Împăratului Caesar Augustus. În finalul zilei ne vom deplasa spre Avignon, oraș zidit din istorie, rafinament și cultură. Cazare în Avignon.
 • 4
  25.07.2021

  Avignon – Saint-Remy-de-Provence – Les Baux de Provence – Saintes-Maries-de-la-Mer – La Camargue – Arles – Avignon (200 km)

  • Transport Minivan
  • Cazare În Avignon
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Excursie Delta Rhonului:
   Situl antic „Les Antiques”
   Biserica St Vincent
   Hôtel des Porcelets
   Muzeul Santons
   Statuia St. Sarah
   Saintes-Maries-de-la-Mer
   Parcul de Pont de Gau
  Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale în Avignon sau opţional, excursie de 1 zi pentru a descoperi regiunea provensală până în Delta Rhonului. Veţi pleca spre Saint-Remy-de-Provence, unde veți vedea situl antic „Les Antiques”, un monument funerar și un arc de triumf, înconjurate de măslini și chiparoși. Aflat în vecinătatea spitalului Saint-Paul-de-Mausole, unde Van Gogh a fost internat, acest loc a devenit subiect pentru pictor, realizând seria „Lanuri de grâu”. Traseul zilei va continua spre Les Baux de Provence, un oraș medieval fortificat situat pe vârful unui deal stâncos din regiunea provensală unde veți străbate străduțele pietruite, veți admira casele ce datează din sec. al XVI-lea și veți vedea principalele atracții precum Muzeul Santons, Hôtel des Porcelets și Biserica St Vincent. Vă veți deplasa spre Saintes-Maries-de-la-Mer, loc de pelerinaj pentru cei de etnie romă, care anual, în perioada 23 - 24 mai, se adună aici din toată lumea pentru a o sărbători pe patroana lor, St. Sarah, a cărei statuie înconjurată de cai albi este purtată până în mare. În continuarea zilei vă veți îndrepta spre La Camargue, situat în Delta Rhonului, cu lagune și câmpii de orez, cu pășuni, mlaștini și dune de nisip, un loc sălbatic, unic în lume. Zona este renumită prin bogata sa biodiversitate, prin cele peste 50.000 de păsări flamingo care poposesc aici în timpul verii, prin frumoșii Cheval Camarguais, o rasă locală de cai albi și prin taurii negri de talie mai mică decât cei pentru coridă. Vom vizita Parcul de Pont de Gau, după care vă veţi deplasa spre Arles, unul dintre cele mai îndrăgite orașe din Provence datorită muzeelor, străzilor pitorești, clădirilor, cafenelelor și atmosferei sale unice provensale. Începuturile sale datează din perioada romană, însă orașul este asociat cu numele lui Daudet, Gounod, Bizet, dar mai ales cu Vincent Van Gogh, pictorul care nu a reușit să vândă în timpul vieții decat o singură pânză și aceea pentru un preț modest. Orașul este renumit prin Colosseumul Roman, prin Biserica St. Trophime și nu în ultimul rând prin Cafeneaua lui Van Gogh, care a căpătat acest nume după ce tabloul în care era imortalizată, a devenit celebru. Întoarcere în Avignon pentru cazare.
 • 5
  26.07.2021

  Avignon – Uzes – Nîmes – Avignon (120 km)

  • Transport Minivan
  • Cazare În Avignon
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Avignon:
   Podul St. Benezet
   Place De L’Horloge
   Palatul Papilor
   Catedrala Notre-Dame-des-Doms
   Parcul Rocher des Doms
   Pont d'Avignon
   Apeductul Pont du Gard
   Templul Maison Carree din Nimes
  Mic dejun. În prima parte a zilei vom descoperi fermecătorul Avignon, Reşedinţă Papală în sec. XIV-lea, actualmente loc de desfășurare a celebrului festival anual de teatru și muzică din luna iulie. Orașul este presărat cu clădiri și monumente, aici fiind și vestitul pod din cântecul “Sur le pont d’Avignon”, respectiv podul St. Benezet. La adăpostul zidurilor sale de piatră, pe străduțele medievale șerpuite, peste care plutește aroma de lavandă sau în colorata Place De L'Horloge, vom intra într-o atmosferă unică de reverie. Situate în inima orașului, vestigiile epocii sale de glorie fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom putea vizita impunătorul și austerul Palat al Papilor, cea mai importantă construcție medievală gotică din Europa și Catedrala Notre-Dame-des-Doms. În spatele catedralei, frumosul parc Rocher des Doms, o oază de umbră și răcoare, oferă o panoramă splendidă asupra Rhonului, cu faimosul său Pont d'Avignon. Vom pleca apoi către apeductul Pont du Gard măreaţa construcție romană din această zonă care a înflorit acum mai mult de două milenii ca prima provincie romană de dincolo de Alpi. Acesta este cel mai înalt și alături de cel de la Segovia, cel mai bine conservat apeduct înălțat de constructorii romani, realizat cu tehnici care uluiesc și astăzi. Următorul popas va fi în Uzes, orașul medieval cu un labirint de străzi mici cu vile private din sec. al XVII-lea și al XVIII-lea. Dacă veți avea energie, veți putea urca cele 100 de trepte din Turnul Regelui pentru a vă bucura de priveliști uluitoare asupra Uzes. Traseul zilei ne va purta către Nîmes, locul unde a apărut ţesătura numită “de nimes” sau denim, oraş care îşi datorează suprema glorie romanilor, care s-au aşezat în jurul izvorului Nemausus şi au construit o serie de fortificaţii şi clădiri publice. Ne vom plimba prin oraşul vechi cu străzi înguste, pieţe umbroase şi fântâni, vom vedea templul Maison Carree, vechi de 2000 de ani, astăzi loc de expoziţie pentru descoperirile arheologice recente. Întoarcere în Avignon pentru cazare.
 • 6
  27.07.2021

  Avignon – Fontaine de Vauclouse – Gordes – Sault – Aix-en-Provence (200 km)

  • Transport Minivan
  • Cazare În Aix-en-Provence
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Casa Petrarca din Gordes
   Tur Aix-en-Provence:
   Primăria
   Bursa de Cereale
   Bulevardul Cours Mirabeau
   Catedrala St. Sauveur
   Muzeul Tapiseriilor
   Atelierul Paul Cezanne
   Regiunea Luberon:
   Biserica Notre Dame de la Tour
  Mic dejun. Dimineața ne vom deplasa spre Regiunea Luberon vestită datorită satelor cochete cocoţate pe dealuri, cu case tipice de culoarea mierii sau a ocrului, care variază de la galben deschis la roșu închis. Vom ajunge la Fontaine de Vauclouse, o localitate ascunsă într-o vale pitorească, unde se află cel mai mare izbuc de apă din Europa, un râu care izvorăște din adâncul unui aven, cu un debit de 300 m3/sec. Ne vom plimba până la sursa râului și tot aici vom putea vedea și casa lui Petrarca. Ne vom îndrepta apoi spre Gordes, un alt sătuc de piatră, cu străzi pietruite ce șerpuiesc printre case vechi de sute de ani, cu terase pline de flori și buticuri unde lavanda e vedetă. Vom ajunge în Sault, capitala lavandei, situată între Muntele Ventoux şi regiunea Luberon. Micuțul sat “stă” cocoțat pe un deal, ca pe un tron, la o înălțime de peste 700 m, având la picioarele sale întinderi de lavandă. Străzile pietruite din sătuc ne vor conduce printre case vechi de sute de ani, spre terasele pline de flori, spre buticurile unde lavanda e vedetă, ca în final să ajungem la Notre Dame de la Tour, biserica care datează din sec. al XII-lea. După-amiază vom pleca spre Aix-en-Provence, “orașul celor o mie de fântâni”, fosta capitală a conților de Provence. Vom vizita Aix-en-Provence “cel mai frumos oraș din Franţa după Paris”, după părerea unui călător din sec. al XVIII-lea, vestit pentru mulțimea de fântâni sculptate în piatră, care îi împodobesc piețele și străzile elegante, umbrite de platani. Vom admira Primăria orașului, Bursa de Cereale care își desfășura activitatea într-un edificiu proiectat de frații Vallon în sec. al XVII-lea, câteva dintre cele mai frumoase fântâni de-a lungul renumitului Cours Mirabeau, un bulevard construit în sec. XVII-lea, la capătul căruia se întinde zona medievală a orașului, cu un labirint de alei și piețe încântătoare, având ca punct central Catedrala St. Sauveur, construită pe locul fostului forum roman, un melanj al stilurilor arhitectonice dintre sec. V și XVII. În apropiere vom putea vedea Muzeul Tapiseriilor în fostul Palat Episcopal, iar la câteva minute distanță, Atelierul Paul Cezanne unde artistul a pictat “Les Grandes Baigneuses”. Cazare în Aix-en-Provence.
 • 7
  28.07.2021

  Aix-en-Provence – Gassin – Saint-Tropez – Nisa (242 km)

  • Transport Minivan
  • Cazare În Nisa
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Grădina L'Hardy-Denonain
   Stațiunea Saint Tropez:
   Muzeul Marinei
   Muzeul Annonciade
   Muzeul Jandarmeriei
  Mic dejun. Ne vom deplasa spre Gassin, unde vom explora satul istoric, renumit pentru cea mai îngustă stradă din lume, dar şi pentru grădina L'Hardy-Denonain care a fost clasificată oficial ca fiind una dintre grădinile remarcabile din Franța. Vom vedea şi noua parte a satului care a fost construită sub satul medieval şi care a primit premiul întâi pentru cel mai bun oraș nou din Europa, care a fost proiectat de Francois Spoerry, cel care a proiectat și portul Grimaud din apropiere. Vom pleca apoi către faimosul Saint Tropez, stațiunea miliardarilor cunoscută în lume și datorită celebrului actor Louis de Funes care l-a întruchipat magistral pe “Jandarmul din Saint Tropez”. Vechiul sat de pescari care a fost descoperit de boema pariziană la începutul sec. al XX-lea, s-a transformat într-un orăşel care adăposteşte reşedințe de lux, case colorate aşezate pe străduțe înguste, inundate de flori, un port cu iahturi, o veche și pitorească piață de pește, o citadelă din sec. al XVI-lea, muzee precum Muzeul Marinei, Muzeul Annonciade, cu una dintre cele mai bogate colecții de tablouri ale impresioniştilor francezi și un Muzeu al Jandarmeriei, la intrarea căruia zâmbește o statuie a lui Louis de Funes. Spre finalul zilei vom pleca spre Nice, care cu o arhitectură splendidă și cu o ''joie de vivre'' molipsitoare, stilată dar și exuberantă, este numită pe bună dreptate capitala Coastei de Azur, un adevărat caleidoscop al istoriei şi culturii, fiind considerată a fi prima aşezare umană din lume, dovezile datând din perioada paleoliticului timpuriu. Datorită spectacolului pe care îl oferea natura, Nisa a devenit noua staţiune de iarnă a aristocraţiei engleze, în cea de-a doua jumătate a sec. al XIX-lea. Cazare în Nisa.
 • 8
  29.07.2021

  Nisa – Cannes – Antibes – Vence – Saint Paul de Vence – Nisa (108 km)

  • Transport Minivan
  • Cazare În Nisa
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Cannes:
   Palatul
   Bulevard de la Croisette
   Le Suquet
   Château Grimaldi din Antibes
   Capela Matisse din Vence
   Muzeul Fundației Maeght din Saint Paul de
   Vence
   Muzeul de Artă Matisse
   Abaţia Cimiez
  Mic dejun. Plecare spre Cannes, oraşul starurilor, unde vom face o plimbare pe faleza de lângă Palatul faimos datorită Festivalului Internațional de Film, dar și Bulevardului de la Croisette, celebra promenadă de pe malul mării străjuită de palmieri impozanți şi ne vom plimba prin vechiul oraş "Le Suquet" străbatând străduţele sale în pantă. Itinerarul zilei va continua spre Antibes, o așezare plină de farmec, una dintre ascunzătorile exclusiviste de pe Coasta de Azur, cu vile exotice moderniste sau în stil belle epoque. După o plimbare pe faleza ce mărginește plaja stâncoasă, ne va întâmpina un castel din sec. al XVI-lea, Chateau Grimaldi, care a devenit Musee Picasso. Aici, artistului i s-a oferit un atelier în schimbul căruia a donat orașului picturi, desene și obiecte ceramice. Labirintul de străduțe din centru găzduiește și una dintre cele mai bune piețe zilnice din regiune și un târg de suveniruri de două ori pe săptămână. Ne vom deplasa în continuare spre Vence, pe care Nostradamus însuşi l-a numit “Grădina din Vence”, minunea Provence-ului. Vence a fost supranumit “orașul artei”, datorită unei serii întregi de pictori, sculptori și scriitori de diverse naţionalităţi care au trăit şi au lucrat aici, precum Dufy, Soutine, Matisse, Chagal sau Dubuffet. Vom vedea Capela Matisse decorată de Matisse la sfârșitul vieții sale. Apoi vom pleca spre Saint Paul de Vence unde vom avea timp liber sa explorăm sătucul medieval din interiorul zidurilor cetății sau să vizităm muzeul Fundației Maeght, ce se află în topul primelor cinci muzee de artă ale Franței. Ne vom îndrepta spre Cimiez, unde se află abația cu același nume și muzeul de artă Matisse, pentru a admira orașul Nisa de la înălțime, din punctul de belvedere de pe acest deal. Întoarcere pentru cazare în Nisa.
 • 9
  30.07.2021

  Nisa – Monaco – Eze – Menton – Roquebrune-Cap-Martin – Nisa (75 km)

  • Transport Minivan
  • Cazare În Nisa
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Laboratoarele fabricii de parfum Galimard din
   Eze
   Grădina Botanică Exotică
   Jardin Serre de la Madone
   Bazilica Sf. Arhanghel Mihail
   Muzeul Jean Cocteau
   Biserica colorată Sainte-Marguerite
   Castelul Grimaldi
  • Opționale Excursie la Monaco - oraşul vechi:
   Palatul Regal
   Biserica Saint-Devote
   Frontvieille
   Muzeul Păpuşilor Automate
   Circuitul Monaco
  Mic dejun. Dimineaţa timp liber pentru activități individuale sau opțional excursie la Monaco. Principatul Monaco, al doilea cel mai mic stat din lume, după Vatican, faimos datorită lipsei taxelor pe venit, reședința oficială a prințului Rainier, care oferă panorame uimitoare de pe înălțimile Tete de Chien, Mont Angel sau Moyenne - Corniche. Situat la malul Mării Mediterane, aproape de granița cu Italia, înconjurat pe trei laturi de regiunea franceză Provence-Lapes-Cote d’Azur este împărțit în patru districte: Monaco Ville, unde este situat Palatul Princiar, Monte Carlo, districtul din jurul Cazinoului, La Condamine, zona din jurul Portului Hercule și Fontvieille, noua zonă industrială construită pe un teren preluat din mare. Vom vedea că orașul vechi, care este traversat de străzi pitorești caracteristice urbanismului medieval, se remarcă prin grandiosul Palat Regal ridicat în mai multe perioade pe locul vechiului castel construit de genovezi în anul 1215. În districtul Condamine se înalță Biserica Saint-Devote, sfântul patron al principatului, iar zona Fontvieille este împodobită nu doar de celebra grădină exotică ci și de un parc minunat care include și grădina de trandafiri a Prințesei Grace. Districtul Monte Carlo, cea mai bogată zonă administrativă, este faimos în toată lumea pentru jocurile de noroc, pentru curiozități precum Muzeul Păpușilor automate, unde există una dintre cele mai bogate colecții de acest fel din lume, pentru luxul și vedetele care se afișează aici, pentru diversele evenimente mondene, dar și pentru Circuitul Monaco, unde au loc cursele de Formula 1, Monaco Grand Prix. După-amiază ne vom opri în Eze, unde vom vizita laboratoarele fabricii de parfum Galimard, o experiență pe care nu o poți rata atunci când vizitezi Provence-ul. Turul gratuit ne va prilejui o incursiune interesantă în istoria fascinantă a parfumurilor, pe care le vom putea cumpăra dacă ne-au convins. În continuare ne vom plimba pe străzile pitorești ale satului medieval, care oferă priveliști spectaculoase spre Monaco. Itinerariul zilei va continua către Menton, cel mai estic oraş de pe Riviera Franceză, supranumit Perla Franţei, locul unde se desfășoară în a doua jumătate a lunii februarie unul dintre cele mai mari festivaluri ale lămâilor din Europa. Vom avea ocazia de a vedea principalele obiective turistice din Menton precum Muzeul Jean Cocteau, Bazilica Sf. Arhanghel Mihail, Jardin Serre de la Madone şi Grădina Botanică Exotică din Menton. Plecare către satul medieval Roquebrune-Cap-Martin situat la est de Nisa, care are un centru pitoresc, cu străzi înguste, bulevarde vechi și o priveliște spectaculoasă a coastei. Casele medievale sunt dominate de ruinele castelului Roquebrune, numit și castelul Grimaldi, care a fost construit de Conrad I, Contele de Ventimiglia pentru a preveni o invazie a saracenilor. Vom admira biserica colorată Sainte-Marguerite construită în sec. al XII-lea și restaurată în mai multe rânduri și în special în sec. al XIX-lea cu interiorul bogat în stil baroc. Întoarcere pentru cazare în Nisa. Vom revedea cum orașul îmbină temperamentul porturilor de la Mediterană cu eleganța palatelor construite pe faleză de aristocrația europeană, transformate în hoteluri de lux, precum celebrul Hotel Negresco. Vom face o incursiune în orașul vechi, pornind din Place Massena, prin Quartier du Malonat, până pe ''Colina Castelului''. O plimbare pe Promenade des Anglais, artera construită de-a lungul țărmurilor Mediteranei de comunitatea engleză și un pahar cu vin rose savurat la una din terasele din orașul vechi pot fi un bun sfârşit al circuitului nostru. Cazare în Nisa.
 • 10
  31.07.2021

  Nisa – București

  • Transport Minivan
   Autocar
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Nisa pentru plecarea spre București, cu compania Wizz Air, zbor W6 3058 (09:10 / 12:40).


Informatii tarif

1195 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 480 EURO

tarif valabil pt. un minigrup de 6 turiști


 • transport
  Minivan
  Avion
 • cazare
  2 nopți în Lyon
  3 nopți în Avignon
  1 noapte în Aix-en-Provence
  3 nopți în Nisa
 • mese
  Mic dejun: 9
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  minigrup de 6

Servicii

Tariful include

- transport continental cu avionul pe ruta: București – Lyon cu compania Blue Air
- transport continental cu avionul pe ruta: Nisa – București cu compania Wizz Air
- 9 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* şi 3*
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiționat, adaptat la nr. de turiști
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tuneluri, etc.
- transferurile, tururile și excursiile menționate în program
- tururi panoramice sau pietonale (conform program)
- vizită la fabrica de parfum Galimard din Eze
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment a agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile continentale: 195 euro/pers, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- catering pe ambele zboruri
- alte servicii suplimentare decat cele menționate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc.) și după caz, ghizii pentru acestea
- bacșișuri: 40 euro/pers. pentru ghizi și șoferi, mai puțin pentru bagajiști (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacșișurile nu se referă și la excursiile opționale
- excursiile opționale care se pot realiza cu un număr minim de 20 de participanți, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcție de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursii opționale propuse de partenerul local
• excursie de ½ zi la Monaco: aprox. 40 euro/pers. (pentru această excursie, se cere test PCR sau antigen negativ efectuat cu 48 ore înainte de intrarea în Monaco, sau dovada vaccinarii cu minim 14 zile de la a doua doza)
• excursie de 1 zi în Delta Rhonului: aprox. 55 euro/pers.
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19


Acte necesare

- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif și se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenția « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul își asumă plata diferenței stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turiști


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore inaintea zborului; agenția nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiștilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiștilor, precum și eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărui hotel
- clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din țările vizitate și ca atare respectă standardele locale
- distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie, așa cum este precizat în program
- agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- în derularea excursiei pot apărea situații de forță majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din rațiuni politice, greve, condiții meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenția se obligă să depună eforturi pentru depășirea situațiilor ivite. Totodată, agenția nu poate fi facută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- așezarea turiștilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenția nu-și asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, conducătorii de grup vor oferi explicații turiștilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajați contra cost doar cu acordul turiștilor interesați de ghidajul acestora
- excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opționale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz un ghid local. În tariful excursiilor opționale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenția nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunță la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenție privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenția nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă și evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de pașaport individual
- vă rugăm să vă asigurați că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAȘAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranță și sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată și în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

2430 EURO

17.08.2022 - 26.08.2022

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1650 EURO

17.08.2022 - 24.08.2022

VEZI OFERTA