Togo – Benin – Ghana


Festivaluri și tradiții

4690 euro / persoană Vezi detalii
A Pleci cand dorești!
Plecare din Bucuresti
15 zile
Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o calatorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.
8 poze

Vă invităm într-o fantastică odisee culturală și antropologică către cele mai îndepărtate regiuni din Ghana, Togo și Benin pentru a descoperi vechi lumi tribale conduse de căpeteniile locale guvernate de spiritele antice. De-a lungul coastei africane, în inima regiunilor voodoo, veți întâlni practicanți, veți privi dansuri de transă și veți afla despre marea influență pe care o au încă spiritele voodoo asupra oamenilor. Străbătând drumul de la pădure la savană, veți descoperi tribul Taneka pe un munte stâncos, apoi tribul Tamberma cu casele lor din chirpici și în cele din urmă, veți intra în regatul Ashanti din pădurile Kumasi. Veți explora apoi fosta Coastă de Aur, cu cele mai mari castele europene din Africa pășind pe urmele străvechi ale comerțului cu aur și sclavi. Pentru călătorii care doresc să se familiarizeze cu această regiune unică, acest program vă oferă ocazia de a descoperi patrimoniul bogat al Africii de Vest, a triburilor, regatelor, festivalurilor și ceremoniilor.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Piața „Nana Benz”, Clădiri coloniale, Piața fetișurilor, Templul Python, Fortul portughez, Catedrala Catolică, Biserica Cerească, Palatul Regal, Dankoli Fetish, Centrul Cultural Ashanti, Castelul Elmina, Vechiul cimitir olandez, Posuban, Muzeul Palatului Regal, James Town.

Natură şi Peisaje

Lacul Nokwe, Muntele Taneka, Munții Atakora, Munții Defale, Coasta de Aur, pădurile tropicale din jurul orașuluo Kpalime.

Experienţe şi Distracţii

Ceremonie Voodoo, vizitarea satelor Ganvié, Taneka, Kabye și Moba Vizitarea populațiilor Somba și Tamberma, Tribul Tem, Tribul Krobo, Vizitarea unor producători de mărgele artizanale, Vizitarea satelor ashanti, Festivalul Akwasidae, participarea la o înmormântare tradițională ashanti, Vizitarea unui atelier de sicrie non-conformiste.


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • Ziua 1

  București – Paris

  • Transport Avion, mașină
  • Cazare Hotel Millennium Charles de Gaulle 4* (sau similar 4*)
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1589 (18:25 / 20:45). Cazare în zona aeroportului Hotel Millennium Charles de Gaulle 4* (sau similar 4*).
 • Ziua 2

  Paris – Lome

  • Transport Avion, mașină
  • Cazare Hotel Sarakawa 4* (sau similar 4*)
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Mic dejun. Plecare din Paris cu zborul AF 306 (10:20 / 17:50) spre Lome, capitala vibrantă a Togo-ului, singurul oraș african fostă colonie germană, britanică și franceză, care este, de asemenea, una dintre puținele capitale din lume care se învecinează cu o altă națiune. Aceste elemente au condus la dezvoltarea unei identități unice, reflectate în stilul de viață al locuitorilor săi și în arhitectura acestui oraș cosmopolit de dimensiuni reduse. Cazare la Hotel Sarakawa 4* (sau similar 4*).
 • Ziua 3

  Lome – Agbodrafo

  • Transport Mașină
  • Cazare Hotel Du Lac 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Piața „Nana Benz”
   Clădiri coloniale
   Piața fetișurilor
   Ceremonie Voodoo
  • Opționale -
  Mic dejun. Zi dedicată explorării orașului. Veți putea vizita piața centrală, faimoasa „Nana Benz”, unde textilele provenite din Europa sunt vândute în toată Africa de Vest, după care veți putea admira clădirile din cartierul administrativ unde reminiscența vremurilor coloniale este încă prezentă. Vă veți putea opri la piața fetișurilor, unde veți găsi o ofertă variată care cuprinde toate ingredientele necesare pentru poțiuni de dragoste și preparate magice. Tot aici veți afla în ce sat vă puteți alătura unei ceremonii Voodoo în timpul căreia ritmul frenetic al tobelor și cântecele participanților fac apel la spiritele voodoo care intră în corpul unora dintre dansatori care cad într-o transă profundă, își dau ochii peste cap, cu grimase, convulsii, insensibilitate la foc sau durere. Sakpata, Heviesso, Mami Water sunt doar câteva dintre divinitățile voodoo care se pot manifesta prin intermediul acestora. În acest tip de sat izolat, învăluit de atmosfera magică a ceremoniei, veți înțelege în cele din urmă la ce se referă oamenii locului atunci când spun: „În Bisericile voastre vă rugați la Dumnezeu; în sanctuarele noastre voodoo noi devenim zei! ”. Vă veți deplasa spre Agbodrafo, oraș care s-a dezvoltat în jurul unui fort portughez, fiind denumit de europeni Porto Seguro, în prezent o stațiune turistică. Cină și cazare la Hotel Du Lac 4* (sau similar 4*).
 • Ziua 4

  Agbodrafo – Ouidah

  • Transport Mașină
  • Cazare Hotel Casa del Papa 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Templul Python
   Catedrala Catolică
   Fortul portughez
  • Opționale -
  Mic dejun. În această dimineață vă veți deplasa spre frontiera cu Benin, de unde vă veți îndrepta către Ouidah, oraș care a fost cucerit de Regatul Dahomey în sec. al XVIII-lea pentru a deveni apoi unul dintre principalele porturi unde se făcea comerț cu sclavi. În prezent, Ouidah se bucură de o arhitectură afro-braziliană, cu un templu al pitonului în fața Catedralei Catolice. Atitudinea relaxată a localnicilor se amestecă armonios cu vuietul valurilor și ritmurile tobelor, o atmosferă atemporală descrisă foarte bine de Bruce Chatwin în cartea sa „The Vice-Roy of Ouidah”. Veți putea vizita Templul Python și fortul portughez, acum un mic, dar interesant muzeu, unde veți putea afla mai multe date despre istoria orașului și despre comerțul transatlantic cu sclavi. Vă veți putea încheia vizita urmând „drumul sclavilor” către plajă, punctul „fără întoarcere”, unde sclavii erau expediați către „lumea nouă”. Cină și cazare la Hotel Casa del Papa 4* (sau similar 4*).
 • Ziua 5

  Ouidah – Abomey – Dassa

  • Transport Mașină, barcă
  • Cazare Hotel Jeko 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Biserica Cerească
   Lacul Nokwe
   Satul Ganvie
   Palatul Regal
  • Opționale -
  Mic dejun. Vă sugerăm pentru această zi să vizitați Biserica Cerească, exemplu interesant de sincretism religios, un amestec dintre voodoo și creștinism. Vă veți putea întâlni cu laici, preoți, participanți la exorcizare, profeții și transe. Veți putea trece apoi Lacul Nokwe cu o barcă motorizată pentru a ajunge la Ganvie, cel mai mare și mai frumos sat african construit pe piloni. Cei aprox. 25.000 de locuitori ai grupului etnic Tofinou își construiesc colibele de lemn pe stâlpi de tec și au ca principală activitate pescuitul. Ganvie a reușit să își păstreze tradițiile și obiceiurile într-un cadru închis, în ciuda prezenței umane de lungă durată. Viața de zi cu zi se desfășoară în canoele pe care adulții și copiii vâslesc cu ușurință folosind palete viu colorate. La bordul acestor canoe bărbații pescuiesc, femeile expun mărfuri pe „piața plutitoare”, copiii merg la școală și se joacă. Odată întorși pe continent, vă veți deplasa spre Abomey, unde veți putea vizita Palatul Regal. Pereții palatului sunt decorați cu basoreliefuri reprezentând simboluri ale regilor antici Dahomey. La apogeul puterii, regele avea aprox. 4.000 de soții care trăiau în harem. În prezent, palatul regal este un muzeu, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și prezintă obiecte aparținând regilor antici: tronuri, altare de cult, statui, costume și arme. Toate acestea evidențiază un regat a cărui economie s-a bazat mult timp pe comerțul cu sclavi, într-o stare permanentă de război ce a făcut posibil ca regii să captureze mii de prizonieri pe care apoi i-au vândut ca sclavi. Armata regală de atunci a inclus și un temut batalion feminin cunoscut pentru îndrăzneala și pentru comportamentul său războinic. În centrul curții regale veți descoperi un templu construit dintr-un amestec de lut, praf de aur amestecat cu sângele a mii de oameni sacrificați. Plecare spre Dassa pentru cină și cazare la Hotel Jeko 4* (sau similar 4*).
 • Ziua 6

  Dassa – Natitingou

  • Transport Mașină
  • Cazare Hotel Tata Somba 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Dankoli Fetish
   Sate vechi Taneka
  • Opționale -
  Mic dejun. Această zi va fi intensă și va începe cu o vizită la Dankoli Fetish, un altar unic pentru cultele animiste antice încă practicate. Mii de bețișoare sunt înfipte în jurul fetișului, ca mărturie a nenumăratelor rugăciuni pentru o recoltă bună, o nuntă fericită, succes la școală etc.. Odată ce rugăciunile sunt ascultate, oamenii se întorc să sacrifice ceea ce au promis. Veți putea observa așadar pe fetiș urme proaspete de ofrande de alcool și ulei de palmier, dovadă a multor rugăciuni și cereri. După-amiază veți descoperi câteva sate vechi Taneka situate pe muntele cu același nume. Satele sunt alcătuite din colibe rotunde din chirpici, cu un acoperiș conic protejat deasupra de plăci de teracotă. Partea de sus a satului este locuită de tineri inițiați și de preoți fetiși care se acoperă doar cu o piele de capră și poartă întotdeauna o pipă lungă. Acest grup etnic trăiește într-un sit arheologic de secole și se pare că primii locuitori, cu origi din tribul Kabye, s-au mutat pe munte în sec. al IX-lea. De atunci, alte grupuri etnice s-au alăturat formând astfel un mix de culturi, unde, în ciuda faptului că fiecare grup și-a păstrat propria cultură și ritualuri de inițiere, au fost definite instituții religioase și politice comune. În timp ce vă veți plimba prin sat, veți putea observa pe stâncile din vecinătate, străvechi și misterioase urme ale populațiilor care în trecut au trăit pe aceste meleaguri. S-ar putea să întâlniți tineri inițiați, care poartă doar o frunză drept acoperământ și amulete magice, sau preoți bătrâni purtând ca îmbrăcăminte o simplă bucată de piele de animal. Cei care aparțin tribului Taneka cred că, pentru a „deveni” un om este necesar să ai timp, răbdare și să faci multe sacrificii. Inițierea este un proces de viață până când viața însăși devine un rit de trecere, prin urmare viața nu ar trebui să fie condiționată de un „înainte” și un „după”, ci mai degrabă o urmare a unei căi continue. Plecare spre Natitingou pentru cină și cazare la Hotel Tata Somba 4* (sau similar 4*).
 • Ziua 7

  Natitingou – Defale

  • Transport Mașină
  • Cazare Hotel Defale 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Populațiile Somba și Tamberma
  • Opționale -
  Mic dejun. În această zi veți păși pe tărâmul populațiilor Somba și Tamberma, care trăiesc în locuințe din chirpici, cu o formă asemănătoare unor mici castele medievale, fiind unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură tradițională africană. Stilul lor l-a impresionat și pe arhitectul avangardist, Le Corbusier care îl descrie ca „arhitectură sculpturală”. De fapt, casele sunt construite manual, din mai multe straturi de lut, adăugând bile de noroi și modelându-le conform planului casei. Lăcașurile mari - de formă falică - situate la intrarea în case exprimă credințele lor animiste. Cu permisiunea acordată de către bătrâni, veți putea intra în casele lor pentru a înțelege mai bine modul acestora de viață. De fapt, casele acestora sunt proiecții cosmologice, astfel parterul, cu întunericul său, reprezintă moartea și este locul strămoșilor; etajul, deschis spre cer, reprezintă viața și este locul în care bunicile țin bebelușii până când „află” ce strămoș s-a întors ca nouă viață. Atât membrii familiei cât și alimentele, sunt ținute în interiorul casei fortificate, din motive de siguranță în caz de atac al inamicilor. De secole, aceste populații căutau refugiu în Munții Atakora pentru a scăpa de comercianții musulmani de sclavi veniți din nord. Vă veți întoarce apoi în Togo, la Defale, pentru cină și cazare la Hotel Defale 4* (sau similar 4*).
 • Ziua 8

  Defale – Sokode

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel Central 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Satele Kabye și Moba
   Tribul Tem
  • Opționale -
  Mic dejun. Vă sugerăm în această zi să descoperiți satele Kabye și Moba situate în Munții Defale. Locuințele Kabye numite «Soukala» sunt compuse din mai multe colibe de chirpici unite de un zid, fiecare locuință fiind domeniul unei familii patriarhale. În satele situate în vârful munților, femeile se ocupă cu olăritul folosind o tehnică ancestrală fără roată, în timp ce bărbații sunt fierari care încă lucrează fierul cu pietre grele în loc de ciocane și nicovală, ca la începutul epocii fierului. Veți putea urmări cu această ocazie și procesul de modelare a unei unelte. Spre seară, veți ajunge la satele din tribul Tem pentru a descoperi dansul focului. În centrul satului, un foc mare iluminează siluetele participanților, care dansează în ritmul hipnotic al tobelor, iar în cele din urmă sar în jăraticele strălucitoare, ridicând cărbuni aprinși, trecându-i peste trupuri și chiar punându-i în gură și înghițindu-i, toate acestea fără să se rănească sau să arate vreun semn de durere. Este dificil de explicat o astfel de performanță. Este vorba de curaj? Autosugestie? Magie? Sau poate că amuletele chiar îi protejează de foc! Plecare spre Sokode pentru cină și cazare la Hotel Central 4* (sau similar 4*).
 • Ziua 9

  Sokode – Kpalime

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel Gess 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Atakpame
   Kpalime
   Pădurile tropicale din jurul orașului Kpalime
  • Opționale -
  Mic dejun. Dimineața vă veți îndrepta spre sud, cu o oprire pe traseu în Atakpame, un orășel tipic african construit pe dealuri, unde pot fi găsite toate produsele provenite din pădurile din apropiere. Prin munca lor pricepută în ceea ce privește țesăturile, bărbații din regiune realizează o așa-zisă țesătură mare, viu colorată numită „Kente”. De la Atakpame vă veți deplasa spre pădurile tropicale din jurul Kpalime, un oraș cu un bogat trecut colonial care este acum o importantă piață de comercializare a produselor din cacao și a cafelei. Vă veți deplasa apoi spre zona de pădure din apropiere pentru a descoperi lumea misterioasă a pădurii tropicale, unde veți putea admira profilul maiestos al copacilor tropicali și delecta cu sunetele pădurii. Sub îndrumarea unui entomolog local, veți afla o mare varietate de lucruri interesante despre fluturii și insectele locale. Plecare spre Kpalime pentru cină și cazare la Hotel Gess 4* (sau similar 4*).
 • Ziua 10

  Kpalime – Koforidua

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel New Capital View 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Tribul Krobo
   Vizitarea unor producători de mărgele artizanale
  • Opționale -
  Mic dejun. În această zi veți putea face cunoștință cu Tribul Krobo, cunoscut pentru confecționarea mărgelelor de sticlă care se poartă nu numai la ceremonii dar și în scopuri estetice. Veți putea vizita o comunitate de producători de mărgele artizanale unde veți putea experimenta procesul de realizare a propriei voastre podoabe din mărgele. Meșterii fabrică mărgele urmând aceeași tehnică tradițională lungă de secole, folosind resturi de sticlă transformată într-o pulbere fină, care este transformată apoi în mod meticulos în modele și plasată în matrițe de lut fabricate manual și acoperite cu caolin. Mărgelele sunt opărite, apoi decorate, spălate și în cele din urmă înșirate pe șnur. După această experiență vă veți deplasa spre frontiera cu Ghana de unde vă veți îndrepta spre Koforidua pentru cină și cazare la Hotel New Capital View 4* (sau similar 4*).
 • Ziua 11

  Koforidua – Kumasi

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel Miklin 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Kumasi
   Centrul Cultural Ashanti
  • Opționale Participare la o înmormântare tradițională ashanti
  Mic dejun. Plecare spre Kumasi, capitala istorică și spirituală a vechiului Regat Ashanti, unul dintre cele mai puternice regate din Africa până la sfârșitul sec. al XIX-lea, când britanicii au anexat țara la toate celelalte colonii de pe Coasta de Aur. Omagiul plătit și astăzi lui Asantehene (Rege) este cea mai bună dovadă a splendorii și puterii lor din trecut. Cu aproape un milion de locuitori, Kumasi este un oraș vast, cu o piață centrală unică, una dintre cele mai mari din Africa. Fiecare tip de produs Ashanti (articole din piele, ceramică, pânză Kente) se găsește aici, împreună cu aproape orice fel de fructe și legume tropicale. Programul va include o vizită la Centrul Cultural Ashanti, unde se află o bogată colecție de artefacte adăpostite într-o minunată reproducere a unei case Ashanti. După-amiază, veți putea participa - în limita disponibilității - la o înmormântare tradițională ashanti, la care participă jelitori ce poartă o frumoasă tocă cu roșu sau negru, iar rudele și prietenii se adună, socializează și îi sărbătoresc memoria decedatului. Se spune „înmormântări”, dar este de fapt o sărbătoare „festivă”, căci conform tradiției locale, datorită acestei ceremonii, decedatul se va întoarce ca strămoș și își va proteja familia. Cină și cazare la Hotel Miklin 4* (sau similar 4*).
 • Ziua 12

  Kumasi

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel Miklin 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Turul orașului Kumasi
   Muzeul Palatului Regal
   Sate ashanti
   Festivalul Akwasidae
  • Opționale -
  Mic dejun. Vă propunem pentru această zi să continuați explorarea orașului printr-un tur în Kumasi, cu vizitarea Muzeului Palatului Regal, care găzduiește o colecție unică de bijuterii din aur purtate la curtea Ashanti. După-amiază veți putea vizita câteva sate ashanti, unde veți putea admira îmbrăcămintea și sculptura tradițională. Dacă data va coincide, programul va putea fi modificat pentru a participa la un mare eveniment local, Festivalul Akwasidae. Cină și cazare la Hotel Miklin 4* (sau similar 4*).
 • Ziua 13

  Kumasi – Anomabu

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel Anomabu Beach Resort 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Castelul Elmina
   Sat de pescari
   Posuban
  • Opționale -
  Mic dejun. Vă veți deplasa de-a lungul coastei marine, până la Castelul Elmina, cea mai veche clădire europeană din Africa, ridicată de portughezi în sec. al XV-lea. În diferite etape ale istoriei, castelul a fost folosit ca depozit pentru comerțul cu aur, fildeș și în cele din urmă, cu sclavi. Castelul pe care îl veți putea vizita este rezultatul unor lucrări de extindere succesive și este recunoscut ca sit aparținând Patrimoniului Mondial UNESCO. În afara castelului, există un spectaculos sat de pescari, cu o mulțime de bărci de pescuit viu colorate, numite pirogi, care sunt conduse de pescari pricepuți printre valurile și curenții puternici ai oceanului, luptându-se pentru a-și câștiga traiul de zi cu zi. Vă veți îndrepta apoi spre Posuban, sanctuarele vechilor „companii Asafo” - războinicii care obișnuiau să-și pună ofrandele pe marile statui colorate. Aleile din orașul vechi au o atmosferă plină de viață, aducându-ne înapoi la o perioadă în care Elmina era un oraș colonial. Cină și cazare în Anomabu la Hotel Anomabu Beach Resort 4* (sau similar 4*).
 • Ziua 14

  Anomabu – Accra – Paris

  • Transport Maşină, avion
  • Cazare -
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Accra:
   James Town
   Vizitarea unui atelier de sicrie non-conformiste
  • Opționale -
  Mic dejun. Vă veți deplasa în cursul acestei zile spre Accra, capitala Ghanei, care și-a păstrat identitatea unică, în ciuda dezvoltării rapide care se desfășoară în prezent în acest oraș fascinant din Africa. Veți putea explora printr-un tur al orașului cartierul vechi din James Town, locuit de populația locală cunoscută sub numele de Ga. Turul orașului se va încheia cu vizitarea unui atelier specializat în realizarea de sicrie non-conformiste. Aceste sicrie speciale fabricate manual pot fi sub orice formă: fructe, animale, pești, mașini, avioane ... singura limită fiind imaginația! Începute în Africa, aceste modele de sicriuri extravagante sunt în prezent cerute în toată lume și expuse în muzee. Transfer la aeroportul din Accra pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 584 (19:15 / 06:20).
 • Ziua 15

  Paris – București

  • Transport Avion
  • Cazare -
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Din Paris veți pleca spre București cu zborul AF 1888 (10:10 / 14:05).


Informatii tarif

 Tarif de la: 4690 euro / persoană
 Supliment single: 485 euro / persoană
 

 Detalii tarif:
 Tariful este valabil pentru minim 2 persoane
 Tariful poate varia în funcţie de numărul de participanţi, perioada călătoriei, evenimente speciale, gradul de ocupare a avioanelor,     hotelurilor etc.

Perioada: la cerere

Notă: Acest program este o propunere care include sugestiile noastre de traseu. Puteţi să îl consideraţi punctul de plecare spre o călătorie ce poate fi personalizată conform dorinţelor dumneavoastră într-o formă unică, modificând numărul de zile, categoria hotelurilor, obiectivele turistice etc.
 


 • transport
  Avion
  Mașină
  Barcă
 • cazare
  13 nopți la hoteluri de 4*
 • mese
  Mic dejun: 13
  Dejun: 2
  Cină: 11

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Paris – Lome și Accra – Paris – București cu compania Air France
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaționale
- un bagaj de cală / persoană
- 13 nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de 4*
- mesele menționate în program: 13 mic dejunuri, 12 dejunuri, 11 cine
- ghizi și șoferi locali vorbitori de limbă engleză
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
 


Tariful nu include

- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- transfer privat aeroport – hotel – aeroport: 45 euro / persoană
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
 


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei


Condiții de înscriere

- pentru efectuarea rezervării este necesară plata unui avans min. de 50% din tarif
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 14 zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
 


Observații

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu trei ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie în funcţie de disponibilităţi
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, pandemii, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »