• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

SUA: Coasta de Est si Florida

Metropole, Zgarie-Nori si Minuni ale naturii

COD OFERTA: 485-B

COD OFERTA: 485-A

Oferta nu mai este valabila
790 € + 1830 $
790 € + 1830 $
rezerva online
Perioada plecarii:
16.08 - 29.08.2019
23.08 - 05.09.2018
  • SUA: Coasta de Est si Florida
SUA: Coasta de Est si Florida

New York - Miami - Philadelphia - Boston - Cascada Niagara - Key West - Parcul National Everglades - Pittsburg - Washington D.C. - Baltimore

Descarca programul in format PDF:
Va invitam sa traiti o “secventa” a “visului american” strabatand coasta estica a Statelor Unite, acolo unde natiunea americana si-a trait primele momente, sa va bucurati de splendoarea magnificei Cascade Niagara si sa admirati minunatele muzee pline de colectii valoroase si unice.

De la Boston, sediul celei mai prestigioase universitati americane, pana la New York cu celebrii sai zgarie-nori, de la Philadelphia cea plina de istorie pana la capitala Washington DC si pana in salbaticia Parcului National Everglades, cea mai mare rezervatie naturala subtropicala din SUA, toate va asteapta sa petreceti o vacanta incantatoare pe meleagurile americane.

Si nu in ultimul rand, va veti bucura de o binemeritata relaxare la Miami, paradisul cumparaturilor si locul preferat al milionarilor din toate colturile lumii.
Ziua 1 / 16.08.2019:  Bucuresti – Amsterdam – Boston
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 09:00) de unde vom pleca spre Boston cu compania Delta Airlines, zbor DL 259 (11:20 / 13:15). Odata sositi la Boston, unul dintre cele mai vechi orase din Statele Unite, vom fi transferati pentru cazare la hotel.
Ziua 2 / 17.08.2019:  Boston
Mic dejun. Dimineata va fi dedicata vizitarii orasului Boston care acum aprox. 400 de ani se infiinta ca o capitala a primei colonii de puritani veniti din Anglia in Massachusetts Bay, devenind peste ani cel mai mare oras si capitala statului Massachusetts. Bostonul este supranumit si leaganul Americii moderne, in special datorita faptului ca aici se gasesc cele mai prestigioase universitati din lume dar si cele mai moderne cladiri care impanzesc orasul de la un capat la celalalt. Se spune ca Bostonul este unul dintre cele mai frumoase orase din State, unul dintre orasele in care oricine si-ar dori sa traiasca. Vom face un tur panoramic de oras care va include zona istorica a orasului cu Freedom Trail, “poteca” de caramida rosie de aprox. 4 km, care strabate cartierele orasului legate de istoria Revolutiei Americane, Harvard, cea mai veche universitate din SUA, Piata Copley si gradinile publice Boston Common, vechiul cartier Beacon Hill construit in stil englezesc, Back Bay, un alt cunoscut cartier construit in stil victorian, Trinity Church, una dintre cele mai frumoase catedrale din SUA, Old State House, fostul sediu al Adunarii legislative din Massachusetts, Quincy Market, simbolul orasului Boston, care in sec. al XIX-lea era una dintre cele mai mari piete din SUA, Cambridge Common, parcul in care se plimbau studentii de la Harvard si Fanueil Hall, locul de intalnire al luptatorilor pentru Independenta de sub dominatia Coroanei Britanice precum Samuel Adams si James Otis. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite si activitati individuale. Cazare in Boston.
Ziua 3 / 18.08.2019:  Boston – Cascada Niagara
Mic dejun. Plecare spre nord trecand prin regiunea New England, celebra pentru podurile sale acoperite care ofereau protectie pe timp de vreme rea cailor care trageau vechile carute. Pentru a ajunge la Cascada Niagara, vom strabate statele Vermont si New Hampshire. Vermont a fost colonizat mai tarziu decat alte state din New England la origini, pamanturile sale fiind patria irochezilor si a amerindienilor din tribul algonquin. Primul european care a explorat aceste imprejurimi a fost francezul Samuel de Champlain care in anul 1609 a ajuns la lacul situat in partea de vest a tinutului care, mai tarziu, ii va purta numele. New Hampshire este faimos din punct de vedere politic, intrucat alegerile preliminare prezidentiale pornesc un nou ciclu in acest stat, stiut fiind ca rezultatele acestor alegeri preliminare sunt de cele mai multe ori decisive pentru stabilirea ulterioara a parametrilor alegerilor prezidentiale nationale. Seara, sosire in zona Cascadei Niagara, unde ne vom caza.  
Ziua 4 / 19.08.2019:  Cascada Niagara – Pittsburgh
Mic dejun. In aceasta zi vom putea admira Cascada Niagara, considerata de multi o minune naturala, care s-a format cu mai bine de 12.000 de ani in urma, cand ghetarii s-au retras spre nord, lasand apa din Lacul Erie sa curga peste povarnisul Niagara, o linie de coasta care se intinde din sudul orasului Ontario pana la Rochester. Vom fi impresionati de forta sa datorita caderii de apa de la 53 m inaltime si de debitul sau impresionant, care ajunge in timpul verii, la 2800 m3/sec. Niagara este de fapt numele unui grup de trei cascade in defileul cu acelasi nume de la granita dintre SUA si Canada. Doua dintre cascade, American Falls si Bridal Veil Falls se afla in partea americana, in timp ce a treia, Horseshoe Falls este situata in partea canadiana. Excursia va include o plimbare cu vaporasul care ne va duce pana aproape de miezul cascadei, pentru a trai o experienta inedita trecand “pe sub cascada”, simtind astfel mai mult grandoarea Niagarei. Dupa-amiaza ne vom deplasa spre Pittsburgh, metropola situata la confluenta a doua rauri, centru industrial si cultural al regiunii Allegheny din statul Pennsylvania. In trecut un mare centru industrial, orasul s-a transformat spectaculos intr-un oras vizitat de turisti care apreciaza arhitectura veche si viata culturala foarte bine pusa la punct. Nume cunoscute in lumea afacerilor, Carnegie si Heinz, marii producatori de otel si ketchup au pornit din Pittsburgh si au cucerit intreaga lume. Cazare in Pittsburgh.
Ziua 5 / 20.08.2019:  Pittsburgh – Washington D.C.
Mic dejun. Plecare spre capitala Statelor Unite, Washinghton D.C., unde vom face un tur panoramic care va cuprinde cele mai importante obiective turistice, culturale si politice: Cladirea Capitoliului, situata pe colina numita Capitol Hill, Cladirea FBI, Triunghiul Federal, Elipsa, Cladirea Arhivelor Nationale, Muzeul Smithsonian, Casa Alba, locul unde se afla resedinta si biroul presedintelui SUA, Memorialul Jefferson, Monumentul George Washington, Embassy Row si Cimitirul Arlington. Cazare in Washington.
Ziua 6 / 21.08.2019:  Washington D.C.
Mic dejun. Zi dedicata Washington-ului, o capitala cu cladiri marete si cu monumente impresionante. Orasul creat initial de arhitectul francez Pierre L`Enfant in anul 1791, are o arhitectura deosebita, cu cladiri impunatoare si spatii largi ce dau o imagine grandioasa capitalei. Washington reprezinta locul in care au fost luate cele mai importante decizii din istoria moderna a tarii si cel in care presedintii americani si Congresul american isi desfasoara activitatea. Orasul este elegant, cu parcuri verzi, strazi largi aliniate de copaci si foarte putini zgarie-nori, avand mai mult un aer european decat imaginea unei metropole americane. Stilurile arhitecturale neoclasic, georgian, gotic si modern pot fi regasite in zona centrala. Numeroasele muzee ale capitalei, dintre care va recomandam National Air and Space, precum si parcurile si magazinele orasului, va asteapta sa petreceti o zi relaxanta. Cazare in Washington.
Ziua 7 / 22.08.2019:  Washington D.C. – Baltimore – Philadelphia – New York
Mic dejun. Plecare spre Baltimore, unul dintre cele mai cunoscute porturi ale Statelor Unite situat mai aproape de marile piete de marfuri din partea centrala a tarii decat orice alt port de pe coasta de est. Aceasta pozitionare avantajoasa a jucat un rol fundamental in istoria orasului, intrucat Baltimore a fost timp indelungat atat al doilea punct de intrare maritima pentru emigrantii de pe coasta de est a Uniunii, dupa New York, precum si un mare centru industrial. Dupa o scurta oprire in Baltimore, ne vom deplasa spre Philadelphia, care a fost timp de zece ani capitala tarii, unde s-au scris si s-au adoptat doua documente de importanta majora: Declaratia de Independenta, la sfarsitul sec. al XVIII-lea si Constitutia Statelor Unite. Vom face un tur panoramic al orasului dupa care vom vizita sala in care s-a semnat Declaratia de Independenta a Statelor Unite si pavilionul care gazduieste “Liberty Bell”. Frumoasa zona centrala, aminteste de momentele de mare intensitate traite de americani in timpul formarii primei Confederatii. Majoritatea personajelor istorice care au participat la semnarea Declaratiei de Independenta sunt evocate prin monumente si statui, aici istoria imbinandu-se in mod armonios cu modernul reflectat de noile cladiri spectaculoase care s-au ridicat in vecinatatea centrului istoric. In continuarea zilei vom pleca spre New York, unde ne vom caza.  
Ziua 8 / 23.08.2019:  New York
Mic dejun. Zi dedicata New York-ului, cunoscut si sub denumirea de “The Big Apple”, metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite, care are peste 19,2 milioane de rezidenti pe o arie de 830 km². Tur panoramic de oras care va include cele mai reprezentative obiective turistice ale New Yorkului, printre care Empire State Building, cea mai inalta cladire din New York, Times Square, unul dintre locurile in care ne vom convinge ca orasul parca nu doarme niciodata, un loc plin de viata, cunoscut pentru reclamele imense dar si pentru numeroasele teatre si cinematografe de pe Broadway, celebra arena Madison Square Garden, Greenwich Village, cartierul boem al artistilor americani, emblematicul Central Park, Cladirea Flatiron, una dintre primele cladiri din lume in care s-a folosit otelul deschizandu-se astfel era zgarie-norilor, vestitul Rockefeller Center care gazduieste 19 cladiri comerciale, Radio City Music Hall, unde au loc concerte si spectacole celebre, centrul financiar Wall Street, New York Public Library, impresionanta biblioteca publica a orasului, Carnegie Hall, prima mare sala de concerte din New York, Sediul Natiunilor Unite, Bryant Park, unde au loc celebre prezentari de moda primavara si toamna si unde vara se pot viziona gratuit filme clasice, Union Square, locul obisnuit al oratorilor locali, Lincoln Center, complex dedicat diferitelor arte interpretative, Chelsea si Districtul Garment. Dupa-amiaza veti putea face impreuna cu insotitorul de grup o incursiune pietonala prin doua cartiere faimoase ale Manhattanului, prilej de a descoperi Greenwich Village, fosta zona verde de la periferia orasului, unde au trait sau au creat cunoscuti scriitori si artisti din New York, astazi un cartier boem cunoscut pentru multiculturalitate si SoHo, fostul cartier industrial in care astazi isi au atelierele multi dintre artistii newyorkezi. Arta si arhitectura au transformat radical aceste foste cartiere industriale, un exemplu elocvent in acest sens fiind faptul ca in anii ’60, SoHo (South of Huston) era amenintat cu demolarea, dar datorita arhitecturii in fonta a cladirilor, acesta a fost salvat. Cazare in New York.
Ziua 9 / 24.08.2019:  New York
Mic dejun. Pentru ca ne-am facut o imagine de ansamblu a New Yorkului, dimineata vom putea opta pentru o vizita intr-unul dintre faimoasele muzee ale orasului, precum Muzeul Metropolitan de Arta, Muzeul de Arta Moderna - MoMA, Muzeul Guggenheim sau Muzeul de Arta Naturala. Dupa-amiaza, impreuna cu insotitorul de grup vom putea traversa cu ferry-boat-ul pentru a vedea indeaproape cel mai cunoscut reper al New York-ului, Statuia Libertatii situata pe Insula Ellis. Aceasta a fost amplasata in anul 1886 la intrarea in portul de pe insula cu scopul de a transmite calatorilor sositi salutul de bun venit pe pamant american. Statuia este un cadou al Frantei facut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la castigarea independentei si inaugurata de presedintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886. Veti avea apoi timp liber pentru cumparaturi la Macy’s, cel mai mare magazin din lume vestit pentru scarile rulante din lemn care sunt functionale si astazi, sau la Century 21, cel mai bun magazin cu haine de designer la reducere, pentru ca New York-ul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune destinatii pentru cumparaturi. Chiar daca nu veti cumpara nimic, veti putea admira produsele din vitrinele frumos decorate, ceea ce in acest oras este o activitate in sine. Seara veti putea admira reclamele luminoase din Times Square, va veti putea bucura de fantastica panorama a orasului, cu toate luminile sale stralucitoare, de la ultimul etaj al cladirii Empire State Building sau din Rockefeller Center. De asemenea, veti putea participa la unul dintre numeroasele spectacole de pe Broadway (pretul biletelor variaza in functie de spectacol). Cazare in New York.
Ziua 10 / 25.08.2019:  New York – Miami
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Miami cu compania Delta Airlines, zbor DL 1469 (12:34 / 16:00). Dupa sosire transfer pentru cazare in Miami.
Ziua 11 / 26.08.2019:  Miami – Key West – Miami
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala in Key West, o insula legata de tarm printr-un pod cu o lungime de 11 km, care se gaseste la o distanta de aprox. 150 km fata de Cuba, cunoscuta pentru clima placuta, temperaturile nefiind niciodata mai mici de 0°C. In epoca pre-columbiana insula a fost populata de tribul Calusa, iar primul european care a ajuns aici in anul 1521 a fost Juan Ponce de Leon. Ulterior, spaniolii au organizat aici o garnizoana, dupa care englezii au preluat controlul insulei in anul 1763, mutand populatia nativa si pe cea spaniola in Havana. Veti vizita orasul vechi, prilej cu care veti vedea Mallory Square, Strada Duval si Fortul Zachary Taylor. Seara, intoarcere la Miami pentru cazare.   
Ziua 12 / 27.08.2019:  Miami – Parcul National Everglades – Miami
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala in Parcul National Everglades, cea mai mare rezervatie naturala subtropicala din SUA, care cuprinde 25% din terenul original al regiunii mlastinoase din sud-vestul Floridei. Zona este vizitata anual de peste 1 milion de turisti, fiind a treia cea mai mare rezervatie din SUA, declarata Rezervatie Naturala a Biosferei inclusa in Patrimoniul Mondial Natural UNESCO. Acest tinut ciudat, cu rauri sinuoase, marginite de o vegetatie luxurianta, patria aligatorilor si a serpilor veninosi, a inspirat numerosi scriitori, precum Marjory Stoneman Douglas si Peter Matthiessen, care au scris despre oamenii si creaturile ciudate ce salasluiesc aici. Peisajul de neegalat al parcului protejeaza de asemenea specii rare sau pe cale de disparitie, cum ar fi lamantinul, crocodilul American si pantera de Florida. Intoarcere la Miami pentru cazare.
Ziua 13 / 28.08.2019:  Miami – Paris
Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale si ultimele cumparaturi pana la transferul catre aeroport de unde vom pleca spre Paris cu compania Air France, zbor AF 099 (19:40 / 10:40).
Ziua 14 / 29.08.2019:  Paris – Bucuresti
Sosire la Paris la ora 10:40 de unde vom pleca spre Bucuresti cu compania Air France, zbor AF 1588 (14:30 / 18:25).
Descarca programul in format PDF:
Va invitam sa traiti o “secventa” a “visului american” strabatand coasta estica a Statelor Unite, acolo unde natiunea americana si-a trait primele momente, sa va bucurati de splendoarea magnificei Cascade Niagara si sa admirati minunatele muzee pline de colectii valoroase si unice.

De la Boston, sediul celei mai prestigioase universitati americane, pana la New York cu celebrii sai zgarie-nori, de la Philadelphia cea plina de istorie pana la capitala Washington DC si pana in salbaticia Parcului National Everglades, cea mai mare rezervatie naturala subtropicala din SUA, toate va asteapta sa petreceti o vacanta incantatoare pe meleagurile americane.

Si nu in ultimul rand, va veti bucura de o binemeritata relaxare la Miami, paradisul cumparaturilor si locul preferat al milionarilor din toate colturile lumii.
Ziua 1 / 23.08.2018:  Bucureşti – Munchen – Boston
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 10:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 1653 (12:45 / 13:45) de unde vom pleca spre Boston cu zborul LH 424 (15:55 / 18:35). Odată sosiți la Boston, unul dintre cele mai vechi oraşe din Statele Unite, vom fi transferați pentru cazare la hotel.
Ziua 2 / 24.08.2018:  Boston
Mic dejun. Dimineața va fi dedicată vizitării oraşului Boston care acum aprox. 400 de ani se înfiinţa ca o capitală a primei colonii de puritani veniţi din Anglia în Massachusetts Bay, devenind peste ani cel mai mare oraş şi capitala statului Massachusetts. Bostonul este supranumit şi leagănul Americii moderne, în special datorită faptului că aici se găsesc cele mai prestigioase universităţi din lume dar şi cele mai moderne clădiri care împânzesc oraşul de la un capăt la celălalt. Se spune că Bostonul este unul dintre cele mai frumoase oraşe din state, unul dintre oraşele în care oricine şi-ar dori să trăiască. Vom face un tur panoramic de oraş care va include zona istorică a oraşului cu Freedom Trail, “poteca” de cărămidă roşie de aprox. 4 km, care străbate cartierele oraşului legate de istoria Revoluției Americane, Harvard, cea mai veche universitate din SUA, Piața Copley și grădinile publice Boston Common, vechiul cartier Beacon Hill construit în stil englezesc, Back Bay, un alt cunoscut cartier construit în stil victorian, Trinity Church, una dintre cele mai frumoase catedrale din SUA, Old State House, fostul sediu al Adunării legislative din Massachusetts, Quincy Market, simbolul oraşului Boston, care în sec. al XIX-lea era una dintre cele mai mari piețe din SUA, Cambridge Common, parcul în care se plimbau studenții de la Harvard și Fanueil Hall, locul de întâlnire al luptătorilor pentru Independență față de Marea Britanie precum Samuel Adams şi James Otis. După-amiază, timp liber pentru vizite și activități individuale. Cazare în Boston.
Ziua 3 / 25.08.2018:  Boston – Cascada Niagara
Mic dejun. Plecare spre nord trecând prin regiunea New England, celebră pentru podurile sale acoperite care ofereau protecţie pe timp de vreme rea cailor de la vechile căruţe. Pentru a ajunge la Cascada Niagara, vom străbate statele Vermont şi New Hampshire. Vermont a fost colonizat mai târziu decât alte state din New England, la origini, pământurile sale fiind patria irochezilor şi a amerindienilor din tribul algonquin. Primul european care a explorat aceste împrejurimi a fost francezul Samuel de Champlain care în anul 1609 a ajuns la lacul situat în partea de vest a ţinutului care, mai târziu, îi va purta numele. New Hampshire este faimos din punct de vedere politic, întrucât alegerile preliminare prezidenţiale pornesc un nou ciclu în acest stat, ştiut fiind că rezultatele acestor alegeri preliminare sunt de cele mai multe ori decisive pentru stabilirea ulterioară a parametrilor alegerilor prezidenţiale naţionale. Seara, sosire în zona Cascadei Niagara, unde ne vom caza.  
Ziua 4 / 26.08.2018:  Cascada Niagara – Pittsburg
Mic dejun. Astăzi vom putea admira Cascada Niagara, considerată de mulți o minune naturală, care s-a format cu mai bine de 12.000 de ani în urmă, când ghețarii s-au retras spre nord, lăsând apa din Lacul Erie să curgă peste povârnișul Niagara, o linie de coastă care se întinde din sudul orașului Ontario până la Rochester. Vom fi impresionați de forța sa datorită căderii de apă de la 53 m înălţime și de debitul său impresionant, care ajunge în timpul verii, la 2800 m3/sec. Niagara este de fapt numele unui grup de trei cascade în defileul cu același nume de la granița dintre SUA și Canada. Două dintre cascade, American Falls și Bridal Veil Falls se află în partea americană, în timp ce a treia, Horseshoe Falls este situată în partea Canadiană. Excursia va include o plimbare cu vaporașul care ne va duce până aproape de miezul cascadei, pentru a trăi o experiență inedită trecând “pe sub cascadă”, simțind astfel mai mult grandoarea Niagarei. După-amiază ne vom deplasa spre Pittsburg, metropolă situată la confluența a două râuri, centru industrial şi cultural al regiunii Allegheny din statul Pennsylvania. În trecut un mare centru industrial, orașul s-a transformat spectaculos într-un oraș vizitat de turiști care apreciază arhitectura veche și viața culturală foarte bine pusă la punct. Nume cunoscute în lumea afacerilor, Carnegie și Heinz, marii producători de oțel și ketchup au pornit din Pittsburgh și au cucerit întreaga lume. Cazare în Pittsburg.
Ziua 5 / 27.08.2018:  Pittsburg – Washington D.C.
Mic dejun. Plecare spre capitala Statelor Unite, Washinghton D.C., unde vom face un tur panoramic care va cuprinde cele mai importante obiective turistice, culturale şi politice: Clădirea Capitoliului, situată pe colina numită Capitol Hill, Clădirea FBI, Triunghiul Federal, Elipsa, Clădirea Arhivelor Naţionale, Muzeul Smithsonian, Casa Alba, locul unde se află reședința și biroul președintelui SUA, Memorialul Jefferson, Monumentul George Washington, Embassy Row şi Cimitirul Arlington. Cazare în Washington.
Ziua 6 / 28.08.2018:  Washington D.C.
Mic dejun. Zi dedicată Washington-ului, o capitală cu clădiri măreţe şi cu monumente impresionante. Iniţial creat de arhitectul francez Pierre L`Enfant în anul 1791, arhitectura sa fiind considerată una deosebită, cu clădiri impunătoare și spații largi ce dau o imagine grandioasă capitalei. Washington reprezintă locul în care au fost luate cele mai importante decizii din istoria modernă a țării si cel în care președinții americani si Congresul american își desfășoară activitatea. Oraşul este elegant, cu parcuri verzi, străzi largi aliniate de copaci şi foarte puţini zgârie-nori, avand mai mult un aer european decât imaginea unei metropole americane. Stilurile arhitecturale neoclasic, georgian, gotic și modern pot fi regăsite în zona centrală. Numeroasele muzee ale capitalei, dintre care vă recomandăm National Air and Space, precum şi parcurile şi magazinele orasului, vă aşteaptă să petreceţi o zi relaxantă. Cazare în Washington.
Ziua 7 / 29.08.2018:  Washington D.C. – Baltimore – Philadelphia – New York
Mic dejun. Plecare spre Baltimore, unul dintre cele mai cunoscute porturi ale Statelor Unite situat mai aproape de marile piețe de mărfuri din partea centrală a țării decât orice alt port de pe coasta de est. Această poziționare avantajoasă a jucat un rol fundamental în istoria orașului, întrucât Baltimore a fost timp îndelungat atât al doilea punct de intrare maritimă pentru emigranții de pe coasta de est a Uniunii, după New York, precum și un mare centru industrial. După o scurtă oprire în Baltimore ne vom deplasa spre Philadelphia, care a fost timp de zece ani capitala țării, unde s-au scris şi s-au adoptat două documente de importanţă majoră: Declaraţia de Independență, la sfârşitul sec. al XVIII-lea şi Constituţia Statelor Unite. Vom face un tur panoramic al oraşului după care vom vizita sala în care s-a semnat Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite şi pavilionul care găzduieşte “Liberty Bell”. Frumoasa zonă centrală, amintește de momentele de mare intensitate trăite de americani în timpul formării primei Confederații. Majoritatea personajelor istorice care au participat la semnarea Declarației de Independență sunt evocate prin monumente şi statui, aici istoria îmbinându-se în mod armonios cu modernul reflectat de noile clădiri spectaculoase care s-au ridicat în vecinătatea centrului istoric. În continuarea zilei vom pleca spre New York, unde ne vom caza.  
Ziua 8 / 30.08.2018:  New York
Mic dejun. Zi dedicată New York-ului, cunoscut şi sub denumirea de “The Big Apple”, metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite, care are peste 19,2 milioane de rezidenţi pe o arie de 830 km². Tur panoramic de oraş care va include cele mai reprezentative obiective turistice ale New Yorkului, printre care Empire State Building, cea mai înaltă clădire din New York, Times Square, unul dintre locurile în care ne vom convinge că oraşul parcă nu doarme niciodată, un loc plin de viaţă, cunoscut pentru reclamele imense dar şi pentru numeroasele teatre şi cinematografe de pe Broadway, celebra arenă Madison Square Garden, Greenwich Village, cartierul boem al artiştilor americani, emblematicul Central Park, Clădirea Flatiron, una dintre primele clădiri din lume în care s-a folosit oţelul deschizându-se astfel era zgârie-norilor, vestitul Rockefeller Center care găzduieşte 19 clădiri comerciale, Radio City Music Hall, unde au loc concerte şi spectacole celebre, centrul financiar Wall Street, New York Public Library, impresionanta bibliotecă publică a oraşului, Carnegie Hall, prima mare sală de concerte din New York, Sediul Naţiunilor Unite, Bryant Park, unde au loc celebre prezentări de modă primăvara şi toamna și unde vara se pot viziona gratuit filme clasice, Union Square, locul obişnuit al oratorilor locali, Lincoln Center, complex dedicat diferitelor arte interpretative, Chelsea şi Districtul Garment. După-amiză veţi putea face împreună cu însoțitorul de grup o incursiune pietonală prin 2 cartiere faimoase ale Manhatanului, prilej de a descoperi Greenwich Village, fosta zonă verde de la periferia oraşului, unde au trăit sau au creat cunoscuţi scriitori şi artişti din New York, astăzi un cartier boem cunoscut pentru multiculturalitate şi SoHo, fostul cartier industrial în care astăzi îşi au atelierele mulţi dintre artiştii newyorkezi. Arta şi arhitectura au transformat radical aceste foste cartiere industriale, un exemplu elocvent în acest sens fiind faptul că în anii ’60, SoHo (South of Huston) era ameninţat cu demolarea, dar datorită arhitecturii în fontă a clădirilor, acesta a fost salvat. Cazare în New York.
Ziua 9 / 31.08.2018:  New York
Mic dejun. Pentru că ne-am făcut o imagine de ansamblu a New Yorkului, dimineaţa vom putea opta pentru o vizită într-unul dintre faimoasele muzee ale oraşului, precum Muzeul Metropolitan de Artă, Muzeul de Arta Modernă - MoMA, Muzeul Guggenheim sau Muzeul de Artă Naturală. După-amiză, împreună cu însoţitorul de grup vom putea traversa cu ferryboat-ul pentru a vedea îndeaproape cel mai cunoscut reper al New York-ului, Statuia Libertăţii situată pe Insula Ellis. Aceasta a fost amplasată în anul 1886 la intrarea în portul de pe insulă cu scopul de a transmite călătorilor sosiți salutul de bun venit pe pământ american. Statuia este un cadou al Franței făcut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversării a 100 de ani de la câștigarea independenței și inaugurată de președintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886. Veţi avea apoi timp liber pentru cumpărături la Macy’s, cel mai mare magazin din lume vestit pentru scările rulante din lemn care sunt funcţionale şi astăzi, sau la Century 21, cel mai bun magazin cu haine de designer la reducere, pentru ca New York-ul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune destinaţii pentru cumpărături. Chiar dacă nu veţi cumpăra nimic, veţi putea admira produsele din vitrinele frumos decorate, ceea ce în acest oraş este o activitate în sine. Seara veţi putea admira reclamele luminoase din Times Square, vă veţi putea bucura de fantastica panoramă a oraşului, cu toate luminile sale strălucitoare, de la ultimul etaj al clădirii Empire State Building sau din Rockefeller Center. De asemenea, veţi putea participa la unul dintre numeroasele spectacole de pe Broadway (preţul biletelor variază în funcţie de spectacol). Cazare în New York.
Ziua 10 / 01.09.2018:  New York – Miami
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Miami cu compania American Airlines, zbor AA 1161                 
(11:05 / 14:10). După sosire transfer pentru cazare în Miami.
Ziua 11 / 02.09.2018:  Miami – Key West – Miami
Mic dejun. Timp liber sau excursie opţională în Key West, o insulă legată de ţărm printr-un pod cu o lungime de 11 km, care se găseşte la o distanţă de aprox. 150 km față de Cuba, cunoscută pentru clima plăcută, temperaturile nefiind niciodată mai mici de 0°C. În epoca pre-columbiană insula a fost populată de tribul Calusa, iar primul european care a ajuns aici în anul 1521 a fost Juan Ponce de Leon. Ulterior, spaniolii au organizat aici o garnizoană, după care englezii au preluat controlul insulei în anul 1763, mutând populaţia nativă şi pe cea spaniolă în Havana. Veţi vizita oraşul vechi, prilej cu care veţi vedea Mallory Square, Strada Duval şi Fortul Zachary Taylor. Seara, întoarcere la Miami pentru cazare.   
Ziua 12 / 03.09.2018:  Miami – Parcul Naţional Everglades – Miami
Mic dejun. Timp liber sau excursie opţională în Parcul Naţional Everglades, cea mai mare rezervaţie naturală subtropicală din SUA, care cuprinde 25% din terenul original al regiunii mlăştinoase din sud-vestul Floridei. Zona este vizitată anual de peste 1 milion de turişti, fiind a treia cea mai mare rezervaţie din SUA, declarată Rezervaţie Naturală a Biosferei inclusă în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO. Acest ţinut ciudat, cu râuri sinuoase, mărginite de o vegetaţie luxuriantă, patria aligatorilor şi a şerpilor veninoşi, a inspirat numeroşi scriitori, precum Marjory Stoneman Douglas şi Peter Matthiessen, care au scris despre oamenii şi creaturile ciudate ce sălăşluiesc aici. Peisajul de neegalat al parcului protejează de asemenea specii rare sau pe cale de dispariţie, cum ar fi lamantinul, crocodilul American şi pantera de Florida. Întoarcere la Miami pentru cazare.
Ziua 13 / 04.09.2018:  Miami – Frankfurt
Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale si ultimele cumpărături până la transferul către aeroport de unde vom pleca spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 463 (16:55 / 08:00).
Ziua 14 / 05.09.2018:  Frankfurt – Bucureşti
Sosire la Frankfurt la ora 08:00 de unde vom pleca spre Bucureşti cu LH 1418 (10:20 / 13:35).

Tarife


790 EURO + 1830 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 1100 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 20-25 turisti, tariful se va majora cu 100 usd/pers)

790 EURO + 1830 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 1150 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. un numar mai mic de turişti, tariful se recalculeaza)

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucuresti – Amsterdam – Boston cu compania KLM
- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Miami – Paris – Bucuresti cu compania Air France
- transport intern cu avionul pe ruta: New York – Miami cu compania American Airlines 
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 12 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- tururi de oras cu ghid local in Boston, Washington si New York
- plimbare cu vaporasul “Maid of the Mist” la Cascada Niagara
- excursiile si vizitele din program
- conducator roman de grup
- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: PACHET TRAVEL care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 150.000 lei/pers. (tratamente medicale de urgenta, spitalizare, medicamente, transport de urgenta la spital etc. insa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior inceperii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. si interne: aprox. 80 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de iesire de pe aeroporturi si taxe de oras si hoteliere (in cazul in care se aplica)
- taxele de bagaj pt zborul intern New York – Miami (se achita personal exclusiv la aeroport): 25 usd / 1 piesa de bagaj de 23 kg
- taxa de viza pentru SUA (160 usd/pers. - tariful poate fi modificat de catre Consulat)
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program ca fiind optionale
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
  • Key West: aprox. 85 usd/pers.
  • Parcul National Everglades: aprox. 75 usd/pers.
- excursiile optionale
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri obligatorii in SUA: 10 usd/pers./zi pentru ghizi si soferi – mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Munchen – Boston  şi  Miami – Frankfurt – Bucureşti cu compania Lufthansa
- transport intern cu avionul pe ruta: New York – Miami cu compania American Airlines  
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 12 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 3*
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tururi de oraș cu ghid local în Boston, Washington și New York
- plimbare cu vaporașul “Maid of the Mist” la Cascada Niagara
- excursiile și vizitele din program
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi interne: aprox. 80 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de ieşire de pe aeroporturi şi taxe de oraş si hoteliere (în cazul în care se aplică)
- taxele de bagaj pt zborul intern New York – Miami (se achita exclusiv la aeroport): 25usd / 1piesa de bagaj de 23 kg
- taxa de viză pentru SUA (160 usd/pers. - tariful poate fi modificate de către Consulat)
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program ca fiind opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
  • Key West: aprox. 85 usd/pers.
  • Parcul Național Everglades: aprox. 75 usd/pers.
- excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri obligatorii în SUA: 10 usd/pers./zi pentru ghizi şi şoferi – mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomanda încheierea unei asigurări storno)

Observatii

ACTE SI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:
SUA: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de nastere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data si ora comunicate de agentie)
Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu in acest program in functie de actele prezentate. Termen limita pentru transmiterea documentelor: 7 saptamani inaintea plecarii
 
NOTA: IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in „conditiile de retragere” aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxele de viza si programare (achitate direct de turist la banca) nu se ramburseaza.
CONDITIE SPECIALA IN CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala.
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional pasaportului si/sau cartii de identitate- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
ACTE ŞI CONDIŢII NECESARE APLICĂRII PENTRU VIZĂ:
SUA: paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din călătorie / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinţa de la locul de muncă cu precizarea funcţiei şi a salariului sau talon de pensie, după caz / copii ale actelor de proprietate (casă, maşina, teren etc) / în cazul patronilor de firma, copie după actele societăţii şi ultimul bilanţ contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele căsătorite, copie a certificatului de căsătorie / prezenţa personală la Consulatul SUA, în vederea susţinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agenţie)
Agenţia îşi rezervă dreptul de a face o selecţie preliminară a persoanelor care se înscriu în acest program în funcţie de actele prezentate. Termen limită pentru transmiterea documentelor: 7 săptămâni înaintea plecării
 
NOTĂ:
ÎN CAZUL NEOBŢINERII VIZEI se aplică penalizările stipulate în „condiţiile de retragere” aferente zilei în care se susţine interviul. De asemenea, taxele de viză şi programare (achitate direct de turist la bancă) nu se rambursează.
CONDIŢIE SPECIALĂ ÎN CAZUL RETRAGERII DUPĂ OBŢINEREA VIZEI: penalizare integrală.
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Testimoniale

Buna ziua,

Ma numesc Ciprian Barbat si impreuna cu sotia mea, Adriana, am calatorit foarte recent in circuitul Coasta de est SUA 16-29 august 2019. Totul a fost la superlativ, zborurile, calitatea si pozitia hotelurilor, excursiile locale si transferurile. Nu in ultimul rand, vreau sa subliniez competenta ghidului, domnul Lucian Nita. Ne-am simtit exceptional, am vazut locuri inedite si avem cele mai frumoase amintiri despre orasele americane recent vizitate.

Multumim tuturor organizatorilor acestui circuit si indeosebi doamnei Alexandra Sirbu, care a stiut sa ne dea cele mai bune sfaturi inainte de plecare.

P.S. Mai multi prieteni ai nostri s-au aratat dornici de a va deveni clienti anul viitor.

Multumim DAL TRAVEL!

Cu stima,

Ciprian Barbat

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: