1780 EURO + 2390 USD Vezi detalii
04.10.2024
20.10.2024
17 zile
DISPONIBIL
Mexico City – Teotihuacan – Guatemala City – Chichicastenango – Lacul Atitlan – Antigua Guatemala – Copan – Rio Dulce – Livingston – Flores – Tikal – Belize City – Lamanai – Chetumal – Tulum – Riviera Maya
11 poze

Vă invităm într-o incursiune în străvechile civilizații aztecă și mayașă, într-o lume plină de misterul vechilor civilizații mesoamericane, de culoarea locală a haciendelor coloniale, de ritmurile alegre și pline de veselie ale mariachilor, toate în mijlocul unui peisaj mirific, cu munți invadați de vegetație luxuriantă, cu deșerturi aride “colorate” de cactuși imenși, cu lagune de mangrove, cu plajele de nisip auriu de pe litoralul Mării Caraibilor. Veți putea admira minunile turistice ale Americii Centrale, o destinație care fascinează atât pasionații de istorie, cât și iubitorii de natură. Vom pătrunde treptat în zona de vegetație spectaculoasă din climatul subtropical, un peisaj exotic, dominat de grandoarea vulcanilor legendari Popocatepetl și Iztaccihuatl din Mexic sau Atitlan, San Pedro și Toliman din Guatemala. Ne vor întâmpina la tot pasul diversitatea stilurilor artei populare și abundența de culori, ritmuri trepidante, arome și gusturi savuroase. Panorama culturilor precolumbiene este uluitor de vastă, revelată nouă printr-o succesiune de situri de conservare, cu vestigii istorice extrem de evocatoare, pe care le vom explora împreună. Acestea alcătuiesc un adevărat curs exhaustiv de civilizație Maya, completat cu momente de reverie în timpul micilor croaziere sau în plimbările prin centrele istorice coloniale din țările vizitate.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Plaza de la Constitucion, Palatul Naţional (El Granda), Catedrala Metropolitană și Templo Mayor din Mexico City, Teotihuacan cu Piramida Soarelui, Piramida Lunii, Piramida Şarpelui cu Pene, Calea Morţilor, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla şi Templul Quetzlcoaltl, Bazilica Fecioarei din Guadalupe, Cuernavaca, Biserica Santa Prisca și Plaza Borda din Taxco, Piaţa Constituţiei, Palatul Naţional, Catedrala Metropolitană, Centrul Cultural Miguel Angel Asturias și Sexta Avenida din Guatemala City, Biserica San Francisco El Grande, Catedrala, Biserica La Merced, Universitatea San Carlos şi Muzeul Jadului din Antigua Guatemala, situl arheologic Copan, situl arheologic Tikal cu Palatul Regal, Piaţa celor 7 Temple, Piaţa Centrală, Templul Marele Jaguar, Templul Măştilor, Acropolisul din Nord și Complexul Piramidelor, clădirile coloniale din Belize, situl Lamanai, situl Tulum, situl mayaș Coba, situl arheologic Chichen Itza.

Natură şi Peisaje

Colina Tepeyac, Lacul Atitlan, vulcanii inactivi Atitlan, Toliman și San Pedro, Parcul Central din Antigua Guatemala, Parcul Naţional Tikal, Marea Caraibelor și plajele, New River Lagoon, pădurile tropicale, stâncile abrupte din Tulum, Laguna celor 7 culori de la Bacalar, jungla peninsulei Yucatan, plajele cu nisip alb şi marea cu nuanţe de turcoaz din Riviera Maya.

Tradiţii şi evenimente

Biserica Santo Tomas din Chichicastenango

Experienţe şi Distracţii

Plimbare cu barca pe Lacul Atitlan, plimbare cu barca pe New River Lagoon, plimbare cu barca pe Laguna celor 7 culori, parcul tematic Xcaret, acvariul natural de la Xe-Ha


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  04.10.2024

  Bucureşti – Paris – Mexico City

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Casa Blanca 4* (sau similar 4*)
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:30 / 08:45), de unde se va pleca cu zborul AF 174 (15:50 / 19:40) spre Mexico City, oraș care este considerat unul dintre cele mai mari din lume, fiind inițial construit pe insula lacului Texcoco de către azteci în anul 1325 sub numele de Tenochtitlan, care a fost aproape distrus în asediul din anul 1521 și ulterior reproiectat și reconstruit în conformitate cu standardele spaniole urbane. Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cazare în Mexico City la Hotel Casa Blanca 4* (sau similar 4*).
 • 2
  05.10.2024

  Mexico City – Teotihuacan – Mexico City

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Casa Blanca 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Mexico City:
   Plaza de la Constitucion
   Palatul Naţional
   Catedrala Metropolitană
   Templo Mayor
   Teotihuacan:
   Piramida Soarelui
   Piramida Lunii
   Piramida Şarpelui cu Pene
   Calea Morţilor
   Piramida Jaguarilor
   Palatul Quetzal
   Tepantitla
   Templul Quetzlcoaltl
   Bazilica Fecioarei din Guadalupe
  Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur panoramic de oraş în timpul căruia vom vizita centrul istoric, locul unde trecutul exploziv al Mexicului este zugrăvit în cel mai elocvent mod: Zocalo - partea centrală a oraşului cu Plaza de la Constitucion, Palatul Naţional (El Granda) construit pe ruinele unui palat aztec, cu faimoasele picturi murale ale lui Diego Rivera, Catedrala Metropolitană (construită după modelul celor din Toledo şi Granada) şi vestigiile prehispanice ale Marelui Templu - Templo Mayor (exterior). Ne vom deplasa apoi spre Teotihuacan, unul dintre cele mai impresionante oraşe ale lumii străvechi, ridicat de azteci în anul 100 î.Hr. pe o suprafaţă de 30 km2 şi care număra în perioada prehispanică peste 200.000 de locuitori. Vom vizita Piramida Soarelui (a treia ca mărime din lume) înaltă de 63 m, Piramida Lunii, de unde vom avea cea mai bună panoramă asupra sitului arheologic, Piramida Şarpelui cu Pene, Calea Morţilor (Calle de los Muertos), iniţial cu o lungime de 4 km, flancată de temple, palate şi pieţe, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla şi Templul Quetzlcoaltl. Dejun la un restaurant local. Pe drumul de întoarcere către Mexico City, vom face o oprire la Bazilica Fecioarei din Guadalupe, sfânta patroană a Mexicului, celebru loc de pelerinaj pentru întreaga Americă Latină, situat pe colina Tepeyac din nordul orașului. Cazare la Hotel Casa Blanca 4* (sau similar 4*).
 • 3
  06.10.2024

  Mexico City – Guatemala City

  • Transport Autocar, avion
  • Cazare Hotel Grand Tikal Futura 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Tur panoramic Guatemala City:
   Piaţa Constituţiei
   Palatul Naţional
   Catedrala Metropolitană
   Centrul Cultural Miguel Angel Asturias
   Sexta Avenida
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Mexico City pentru plecarea spre Guatemala City cu compania Aeromexico. Odată ajunși în capitala Guatemalei, situată la 1500 m altitudine, pe amplasamentul vechiului oraș mayaș Kaminaljuyu, iar în prezent cel mai mare oraș din Guatemala și cea mai mare aglomerare urbană din America Centrală, vom face un tur panoramic de oraș, pe parcursul căruia vom vedea Piaţa Constituţiei, Palatul Naţional, Catedrala Metropolitană, Centrul Cultural Miguel Angel Asturias, după care vom străbate Sexta Avenida. Cină și cazare în Guatemala City la Hotel Grand Tikal Futura 4* (sau similar 4*).
 • 4
  07.10.2024

  Guatemala City – Chichicastenango – Atitlan

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Porta Lago 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Parcul tematic Hobbitenango
  Mic dejun. Plecare spre Chichicastenango, oraşul indigen cunoscut pentru cultura K‘iche‘ Maya păstrată cu credință şi dedicație de locuitorii din regiune. Vom vizita Biserica Santo Tomas veche de peste 400 de ani, unde şamanii mai practică şi astăzi diverse ritualuri, jertfind uneori păsări în cinstea zeilor. Orașul este renumit și pentru pitorescul târg local, care se ține în zilele de joi și duminică, unde vin să își vândă produsele locuitorii din regiune. De asemenea vom vedea Pascual Abaj, un idol maya precolumbian care a supraviețuit cuceririi spaniole din Guatemala și care este încă venerat de comunitatea locală. Dejun la un restaurant local. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Lacul Atitlan, cel mai adânc lac din America Centrală (340 m), situat într-o regiune cu peisaje vulcanice impresionante și sate mayașe pline de culoare, considerat de scriitorul Aldous Huxley cel mai frumos lac de pe pământ. Cazare în Atitlan la Hotel Porta Lago 4* (sau similar 4*).
 • 5
  08.10.2024

  Atitlan – Antigua Guatemala

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Porta Antigua 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Lacul Atitlan:
   Plimbare cu barca
  Mic dejun. Dimineața vom face o plimbare cu barca pe Lacul Atitlan, considerat una dintre cele mai spectaculoase și mai vizitate atracții turistice din Guatemala. De altfel încântătoarea zonă înconjurătoare a fost declarată parc național încă din anul 1955. Lacul s-a format în urmă cu mai bine de 80.000 de ani după o erupție vulcanică, într-un crater de 130 km² înconjurat de vârfurile vulcanilor inactivi Atitlan (3.537 m), Toliman (3.158 m) și San Pedro (3.020 m), numiți „Cei Trei Uriași”. Plecare spre Antigua Guatemala, care a servit drept capitală a Americii Centrale din anul 1543 până în anul 1773. Clima sa de „eternă primăvară”, deşi se află la 1530 m altitudine, face orașul deosebit de atractiv pentru vizitatori. Cină şi cazare în Antigua Guatemala la Hotel Porta Antigua 4* (sau similar 4*).
 • 6
  09.10.2024

  Antigua Guatemala

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Porta Antigua 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Tur pietonal Antigua Guatemala:
   Biserica San Francisco El Grande
   Catedrala
   Parcul Central
   Biserica La Merced
   Universitatea San Carlos
   Muzeul Jadului
  Mic dejun. Însoțiți de ghidul local, vom face un tur pietonal în centrul vechi al oraşului Antigua Guatemala, care a intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1979, datorită frumoaselor clădiri din sec. XVII - XVIII şi a numeroaselor biserici care, spre încântarea turiştilor, se îmbină armonios cu arhitectura modernă a noilor construcţii. Turul va include cele mai importante obiective turistice, dintre care menționăm Biserica San Francisco El Grande, Catedrala, Parcul Central, Biserica La Merced, Universitatea San Carlos şi Muzeul Jadului. Dejun la un restaurant local. Cazare în Antigua Guatemala la Hotel Porta Antigua 4* (sau similar 4*).
 • 7
  10.10.2024

  Antigua Guatemala – Copan

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Marina Copan 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Situl arheologic Copan
  Mic dejun. Plecare matinală către frontiera cu Honduras, de unde ne vom deplasa spre Copan, faimos sit arheologic al civilizației mayașe, fosta capitală a unui important regat mayaș, unul dintre cele mai mari și impresionante centre maya descoperite până acum, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în anul 1980. Pe parcursul vizitei sitului arheologic vom admira construcțiile cele mai cunoscute, care aparțin perioadei clasice, ce datează din sec. V - IX și dezvăluie cele mai elaborate decorațiuni, reprezentând toate orașele mayașe. Marea Piață este faimoasă pentru altarele sale care sunt răspândite în jurul ei, multe dintre acestea având o formă zoomorfă. Aici se află cel mai lung text cunoscut, lăsat moștenire de către antica civilizație mayașă. Cină și cazare în Copan la Hotel Marina Copan 4* (sau similar 4*).
 • 8
  11.10.2024

  Copan – Rio Dulce – Livingston

  • Transport Autocar, ferry boat
  • Cazare Villa Caraibe 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Situl arheologic Quirigua
  Mic dejun. În această zi ne vom întoarce în Guatemala unde vom vizita situl arheologic Quirigua, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1981. Acest sit reprezintă una dintre cele mai importante mărturii din perioada clasică maya, renumit pentru stelele sculptate cu deosebită măiestrie în sec. al VIII-lea, dintre care cea mai mare are 10,6 m înălțime și cântărește aproximativ 65 t. După vizitarea acestui impresionant sit arheologic, ne vom continua călătoria spre Rio Dulce, situat în aria protejată a „Parcului Național Rio Dulce”, un ecosistem care cuprinde o mare diversitate de animale, printre care se numără lamantinii și crocodilii. De aici vom lua ferry boat-ul spre Livingston, o călătorie superbă de aprox. 1,5 ore printr-o rezervație naturală, timp în care vom putea vedea nuferi, mangrove, pereți abrupți de stâncă, diverse păsări și pelicani. Odată ajunși în Livingston, oraș situat pe malul Mării Caraibilor, nu până demult principalul port al Guatemalei, vom întâlni o cu totul altă latură a țării. Fiind destul de izolat, are un amestec interesant de culturi: populația Maya trăiește aici împreună cu Garifunas, descendenți din indienii Arawak și foști sclavi din Africa, aduși în America. Casele colorate, arta stradală și nucile de cocos domină străzile în acest orășel. Transfer pentru cină și cazare în Livingston la Villa Caraibe 4* (sau similar 4*).
 • 9
  12.10.2024

  Livingston – Rio Dulce – Flores

  • Transport Autocar, ferry boat
  • Cazare Hotel Casona del Lago 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  Mic dejun. Dimineața, timp liber pentru plajă și relaxare. Întoarcere cu ferry boat-ul la Rio Dulce și apoi ne vom îndrepta spre Flores, oraş situat în provincia Peten, centrul civilizaţiei mayașe din Guatemala. Dejun inclus. Cazare în Flores la Hotel Casona del Lago 4* (sau similar 4*).
 • 10
  13.10.2024

  Flores – Tikal – Flores

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Casona del Lago 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Situl arheologic Tikal:
   Palatul Regal
   Piaţa celor 7 Temple
   Piaţa Centrală
   Templul Marele Jaguar
   Templul Măştilor
   Acropolisul din Nord
   Complexul Piramidelor
  Mic dejun. În decursul dimineții vom vizita situl arheologic Tikal, considerat cel mai mare centru urban al civilizaţiei mayaşe, vechi centru de ceremonii antice, care în epoca sa de glorie dintre anii 200 - 900, a dominat politic regiunile mayaşe. Ruinele Tikal au fost descoperite în anul 1848, redescoperite în anul 1955 şi incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1979 datorită excepţionalei valori naturale şi culturale. Parcul Naţional, acoperit de păduri tropicale, are 576 km² şi cuprinde peste 3000 de structuri printre care Palatul Regal, Piaţa celor 7 Temple, Piaţa Centrală, unde se află faimosul Templu Marele Jaguar, Templul Măştilor, Acropolisul din Nord şi Complexul Piramidelor. Dejun inclus. Cazare în Flores la Hotel Casona del Lago 4* (sau similar 4*).
 • 11
  14.10.2024

  Flores – Belize City

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Biltmore Plaza 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Tur panoramic Belize City
  Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre frontiera cu Belize, de unde ne vom îndrepta către Belize City, capitala țării, situată pe litoralul cu ape turcoaz al Mării Caraibilor. Tur panoramic în Belize City, prilej cu care vom descoperi frumoasele clădiri coloniale ale orașului. Cină și cazare în Belize City la Hotel Biltmore Plaza 4* (sau similar 4*).
 • 12
  15.10.2024

  Belize City – Lamanai – Chetumal

  • Transport Autocar, barcă
  • Cazare Hotel Capital Plaza 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Situl Lamanai
   Plimbare cu barca pe New River Lagoon
  Mic dejun. Vom pleca spre faimosul sit mayaș Lamanai. Ne vom deplasa cu barca pe New River Lagoon, spre ruinele orașului Lamanai, unul dintre cele mai importante centre ceremoniale din Belize, situat în pădurea tropicală, în mijlocul unui peisaj feeric, o veritabilă experiență în bio-diversitatea junglei din această parte a lumii. Situl Lamanai dispune de a doua structură ca mărime din lume care aparține perioadei preclasice mayașe, orașul fiind în mare parte construit în straturi succesive, fiind ocupat continuu peste 3.000 de ani. După această vizită vom traversa granița cu Mexicul, îndreptându-ne spre Chetumal pentru cină și cazare la Hotel Capital Plaza 4* (sau similar 4*).
 • 13
  16.10.2024

  Chetumal – Tulum – Riviera Maya

  • Transport Autocar, barcă
  • Cazare Hotel Reef Playacar 4*+ (sau similar 4*+)
  • Mese Mic dejun, all inclusive
  • Obiective și activități Laguna celor 7 culori
   Plimbare cu barca
   Situl Tulum
  Mic dejun. Plecare spre Tulum, situat pe stâncile abrupte deasupra mării, ale cărui ruine mayașe în contrast cu albastrul turcoaz al apei creează un tablou dramatic. Pe parcurs însă, vom avea prilejul de a admira laguna celor 7 culori de la Bacalar și de a face o plimbare cu barca, după care ne vom continua traseul spre Tulum, celebrul sit ale cărui ruine sunt situate pe stânci de 12 m, la care până în anul 1960 exista acces doar dinspre mare. După vizitarea sitului vom avea timp liber pentru plajă și baie în apele azurii ale Mării Caraibilor. Doritorii vor putea înota într-un „cenote”, care face parte dintr-una din cele mai mari rețele de ape subterane din lume. Cazare pe Riviera Maya în regim All Inclusive, la Hotel Reef Playacar 4*+ (sau similar 4*+).
 • 14
  17.10.2024

  Riviera Maya

  • Cazare Hotel Reef Playacar 4*+ (sau similar 4*+)
  • Mese All inclusive
  • Opționale Chichen Itza
  Mic dejun. Zi liberă pentru a ne bucura de plajele cu nisip alb şi de marea cu nuanţe de turcoaz ale celebrei staţiuni sau excursie opțională la Chichen Itza, cel mai renumit oraş maya din Mexic. Situl arheologic este divizat în trei părţi principale: partea de nord, construită în stil arhitectural toltec, partea centrală, care pare a fi cea mai recent construită şi partea de sud, cunoscută sub numele de Old Chichen. Situl vă va dezvălui cunoştinţele avansate în domeniul arhitecturii şi astronomiei ale civilizaţiei Maya. Acesta este compus dintr-o serie de clădiri, dintre care cea mai importantă este piramida Kukulcan (cu tronul de piatră din interior realizat în formă de jaguar cu ochii de jad), numită şi „Castelul”, urmată de Templul Războinicilor, Observatorul, Piaţa celor 1.000 de coloane, Cenote - locul unde erau aruncate victimele sacrificate zeului Chac, toate acestea fiind principale atracţii ale Chichen Itzei. Cazare pe Riviera Maya în regim All Inclusive, la Hotel Reef Playacar 4*+ (sau similar 4*+).
 • 15
  18.10.2024

  Riviera Maya – Cancun – Paris

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun, în avion
  • Opționale late check-out
  Mic dejun. Până la ora 11:00 când se vor elibera camerele, vă veți putea bucura de timp liber pentru plajă, plimbare sau cumpărături (există posibilitatea de a rezerva camera pentru „late check-out”, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Transfer la aeroportul din Cancun pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 651 (20:40 / 13:10).
 • 16
  19.10.2024

  Paris – București

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Sosire la Paris la ora 13:10, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1088 (20:10 / 00:05).
 • 17
  20.10.2024

  BucureștiInformatii tarif

1780 EURO + 2390 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 790 USD

tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 260 usd/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
  Barcă
 • cazare
  2 nopți Mexico City
  1 noapte Guatemala City
  1 noapte Atitlan
  2 nopți Antigua Guatemala
  1 noapte Copan
  1 noapte Livingston
  2 nopți Flores
  1 noapte Belize City
  1 noapte Chetumal
  2 nopți Riviera Maya
 • mese
  Mic dejun: 14
  Dejun: 5
  Cină: 7
  All inclusive: 2
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  20-25

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Paris – Mexico City şi Cancun – Paris – Bucureşti cu compania Air France
- transport continental cu avionul pe ruta: Mexico City – Guatemala City
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 14 nopţi cazare în hoteluri de 4*+ și 4*
- mesele menţionate în program: 14 mic dejunuri, 5 dejunuri, 7 cine și 2 zile cu mese în regim All Inclusive pe Riviera Maya
- tur panoramic de oraș în Mexico City, Antigua Guatemala, Guatemala City și Belize City
- vizitarea siturilor arheologice Teotihuacan, Copan, Quirigua, Tikal, Lamanai, Tulum
- plimbare cu barca pe Lacul Atitlan și Laguna Bacalar
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- taxe de ieşire de pe aeroporturi şi taxe de oraş şi hoteliere (în cazul în care se aplică)
- bacşişuri: 70 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi (cu excepţia hotelurilor din Cancun, unde regimul de masă este All Inclusive)
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local:
· excursie la Chichen Itza: aprox. 180 usd/pers.

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- pașaportul electronic sau pașaportul simplu valabil cel puțin 6 luni de la data încheierii călătoriei; nu se acceptă pașaportul temporar


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiază de 2 locuri în autocar
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- selectarea preferențială a locurilor în avion, în cadrul rezervărilor de grup, este de cele mai multe ori supusă unor reguli stricte și diferă de la o companie aeriană la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptată și/sau se poate face numai cu un anumit timp în avans etc.). Ulterior achitării unei sume pentru un loc preferențial în avion, compania aeriană poate modifica fără preaviz tipul de avion și ca atare se modifică configurația locurilor în avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de către turist; pentru aceste situații nu suntem răspunzători și ne oferim doar sprijinul să intermediem un dialog cu compania aeriană ce nu garantează și soluționarea situației
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

1750 EURO + 2290 USD

25.09.2024 - 10.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1980 EURO + 2840 USD

30.12.2024 - 14.01.2025

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1670 EURO + 2480 USD

21.06.2024 - 03.07.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1970 EURO + 2580 USD

29.10.2024 - 11.11.2024

VEZI OFERTA

Ce spun turistii nostri?