1540 EURO 1450 Vezi detalii
04.05.2023
12.05.2023
9 zile
Vandut
REDUCERE 90 EURO - Ultimul loc cazare in camera single
Funchal – Eira do Serrado – Monte – Ribeira Brava – Porto Moniz – Camacha – Santana
10 poze

Vă invităm într-o inedită incursiune insulară în care veţi descoperi natura unică şi originală a insulei Madeira, numită şi “Vasul floral plutitor” sau “Grădina Domnului”, o adevărată oază de linişte şi relaxare, un tărâm de vis. În fiecare an, capitala Funchal, este decorată cu mii de specii de flori locale înfloritoare și parfumate. Veţi avea prilejul de a admira peisajul pitoresc, îmbrăcat în nuanţe de verde, care fuzionează cu albastrul ceresc al mării, de a vă bucura de ospitalitatea tradiţională a localnicilor şi de a savura aromele speciale ale bucătăriei locale. Vă veţi plimba în Funchal, capitala Insulei Madeira, un oraș colorat, cosmopolit și deschis, plin de locuri și secrete pe care vă invităm să le descoperiţi. Modernitatea și tradiția devin una în gastronomia și istoria sa. Cu piscine naturale incredibile, peisaje uluitoare și frumusețea sălbatică a Atlanticului scăldând coastele sale frumoase, Madeira este una dintre marile destinații europene cu multe de oferit, în special pentru cei care doresc să se relaxeze și să se bucure de mare, munți și natură.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Biserica Sf. Fecioară din Monte

Natură şi Peisaje

Grădina Botanică, Eira do Serrado, satul Monte, piscinile naturale de la Porto Moniz, Cabo Girao, pădurea de dafini” Laurisilva

Tradiţii şi evenimente

Festivalul Florilor din Madeira, Parada Carelor Alegorice, Parada Copiilor, Ceremonia Zidului Speranţei, seară Tradiţională Espetada cu program folcloric

Experienţe şi Distracţii

Piaţa “Mercado dos Lavradores”, vizitarea unei fabrici de broderie, vizitarea unei crame


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  04.05.2023

  Bucureşti – Viena – Funchal

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Vila Baleira 4* (sau similar 4*)
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de check-in al companiei Austrian Airlines). Plecare spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 788 (06:40 / 07:20), de unde se va pleca spre Funchal, capitala Insulei Madeira, cu zborul OS 4059 (12:05 / 15:50). După sosirea în Insula Madeira, transfer la hotel pentru cazare la Hotel Vila Baleira 4* (sau similar 4*).
 • 2
  05.05.2023

  Funchal

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Vila Baleira 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Funchal:
   Grădina Botanică
   Piața locală „Mercado dos Lavradores”
   Fabrica de broderie
   Crama cu degustarea vinului de Madeira
  • Opționale Parada Copiilor
   Ceremonia Zidului Speranţei
  Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru un tur pietonal de o jumătate de zi al capitalei insulei Madeira, Funchal, oraş splendid, situat într-un minunat golf înconjurat de munţi. Actuala capitală a insulei, a cărei denumire provine de la „funcho” (fenicul), plantă care creştea din abundenţă în zonă, a fost întemeiată în anul 1421, pe vremea primelor încercări de colonizare ale portughezilor. Prima oprire va fi la Grădina Botanică unde vom admira speciile endemice de flori din Insula Madeira şi alte plante exotice. A doua oprire va fi la piaţa locală „Mercado dos Lavradores”, unde vom admira femeile îmbrăcate în costume tradiţionale, care vând flori exotice culese din grădinile de pe insulă şi impresionanta piaţă de peşte, unde vom remarca peştele spadă, cel mai popular peşte din zonă. Următoarea oprire va fi la o fabrică de broderie, unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricaţie a celebrelor broderii madeirene. În încheierea turului vom vizita o cramă şi vom participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira. După-amiază, veți putea participa individual la festivităţile dedicate Festivalului Florilor şi anume Parada Copiilor şi Ceremonia Zidului Speranţei (transportul până în/din centrul orașului nu este inclus). În această zi sute de copii costumaţi se adună în Praca do Municipio şi iau parte la construirea unei picturi murale din flori, numită Zidul Speranţei, simbol al speranţei pentru o lume mai bună şi pace. Cazare la Hotel Vila Baleira 4* (sau similar 4*).
 • 3
  06.05.2023

  Funchal – Eira do Serrado & Monte – Funchal

  • Cazare Hotel Vila Baleira 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Excursie la Eira do Serrado și Monte
  • Opționale Festivalul Florilor
   Parada Carelor Alegorice
  Mic dejun. În această dimineață vom face o excursie de o jumătate de zi cu ghid local la Eira do Serrado și Monte. Vom merge spre punctul de observaţie Eira do Serrado, de unde vom admira frumoasele peisaje din interiorul insulei. Ne vom opri apoi în satul Monte, situat pe vârful unui deal, deasupra oraşului Funchal, care se mândreşte cu o frumoasă biserică în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar. La întoarcere vom putea avea parte de o experienţă inedită coborând dealul până la Livramento cu o „sanie”, o combinaţie ciudată între un coş împletit de răchită şi sanie (coborârea nu este inclusă). Sania este manevrată de doi carreiros (cărăuşi) pe o distanţă de aprox. 2 km şi poate atinge uneori o viteză de 50 km/h. Acest mijloc de transport datează din anul 1850, de pe vremea când pe acest deal nu era construit funicularul care funcţionează în prezent. După-amiază, împreună cu însoţitorul de grup vom participa la festivităţile dedicate Festivalului Florilor şi anume Parada Carelor Alegorice (transportul până în / din centrul orașului nu este inclus). Încă din anul 1979 zeci de care alegorice decorate cu mii de flori defilează pe principalele străzi ale oraşului Funchal într-o atmosferă autentică care marchează sosirea primăverii. Vom admira cum artiştii locali construiesc covoare florale, pe care apoi le expun pe străzile oraşului, vom asculta şi admira muzica şi dansurile tradiţionale ale insulei. Cazare la Hotel Vila Baleira 4* (sau similar 4*).
 • 4
  07.05.2023

  Funchal

  • Cazare Hotel Vila Baleira 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Parada Mașinilor Clasice
  Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale, pentru a asista la spectacolele grupurilor populare şi la construirea covoarelor florale. După-amiază, veți putea participa individual la festivităţile dedicate Festivalului Florilor şi anume Parada Mașinilor Clasice. Acest eveniment combină farmecul mașinilor clasice cu florile din Madeira, o oportunitate unică pentru dvs.. Această paradă prezintă vehicule clasice, decorate cu piese frumoase de artă florală, defilând de-a lungul Avenida do Mar și Comunidades Madeirenses. Este un eveniment plin de culoare, frumusețe și divertisment la care participă multe trupe muzicale și sute de participanți îmbrăcați în costume inspirate de florile din Madeira. Cazare la Hotel Vila Baleira 4* (sau similar 4*).
 • 5
  08.05.2023

  Funchal – Ribeira Brava – Porto Moniz – Funchal

  • Cazare Hotel Enotel Magnolia 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Excursie la Porto Moniz
  Mic dejun. Opţional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local şi dejun inclus. Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescăresc situat în apropierea oraşului Funchal, care a fost imortalizat şi de Winston Churchill în timpul şederii sale în Madeira. Aceasta este şi cea mai importantă zonă viticolă din Madeira. Pe măsură ce veţi urca spre zonele mai înalte, veţi observa că plantaţiile cu viţă-de-vie sunt înlocuite de cele de bananieri. Veţi urca până la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai înalt promontoriu din Europa, după care veţi continua de-a lungul coastei sudice a insulei către Ribeira Brava - cea mai veche localitate de pe insulă, înfiinţată în anul 1440. Veți trece prin satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se află şi peşterile în stâncă. În continuarea zilei veţi ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate în rocile vulcanice şi pentru uimitoarele cascade. Dejun. Veţi pleca apoi spre „Laurisilva”, cea mai mare pădure de dafini din lume înscrisă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, după care veţi coborî spre Funchal prin valea Serra de Aqua. Cazare la Hotel Vila Baleira 4* (sau similar 4*).
 • 6
  09.05.2023

  Funchal

  • Cazare Hotel Vila Baleira 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Croazieră cu catamaranul (aprox. 3 ore)
  Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale sau opţional, croazieră cu catamaranul (aprox. 3 ore). Din Funchal catamaranul va pleca spre Cabo Girao, trecând pe lângă ţărmul oraşului Funchal cu zona Lido, Praia Formosa şi Camara de Lobos. La întoarcerea spre Funchal este foarte posibil să vedeţi delfinii care s-ar putea să vă urmeze în timpul călătoriei. Seara, opţional veţi putea participa la „Seara Tradiţională Espetada cu program folcloric”. Vă invităm la un tradiţional restaurant madeiran, unde veţi descoperi nu numai mâncarea tradiţională, ci şi ospitalitatea călduroasă a localnicilor. Atmosfera este întreţinută de cântăreţi şi de grupul folcloric căruia vă puteţi alătura. Cina cuprinde vin la sosire, fel principal „Espetada” (frigărui din carne de vită cu ierburi aromatice), salată mixtă, pâine fierbinte de ţară, vin, salată de fructe proaspete şi cafea. Cazare la Hotel Vila Baleira 4* (sau similar 4*).
 • 7
  10.05.2023

  Funchal – Santana – Funchal

  • Cazare Hotel Enotel Magnolia 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Excursie la Santana
  Mic dejun. Opţional, excursie de o zi la Santana cu ghid local şi dejun inclus. Veți urca spre Pico do Arieiro, al doilea vârf ca înălţime de pe insulă, cu 1810 m în cel mai înalt punct, de unde veţi putea admira priveliştile impresionante asupra insulei. Următoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi, după care veţi pleca către Santana, situat în partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insulă, unde veţi putea vedea casele tradiţionale vesel colorate cu acoperişuri de paie. Dejun. La întoarcerea spre Funchal veţi face o oprire în Machico, oraş construit între mare şi munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insulă în anul 1419. Cazare la Hotel Vila Baleira 4* (sau similar 4*).
 • 8
  11.05.2023

  Funchal – Zurich – Bucureşti

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Zurich cu compania Swiss Airlines, zbor LX 8285 (10:15 / 15:00), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul LX 1886 (20:50 / 00:10).
 • 9
  12.05.2023

  Bucureşti

  • Mese Mic dejun, în avion


Informatii tarif

1540 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 390 EURO 

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 90 euro/pers.)


 • transport
  Avion
  Autocar
 • cazare
  7nopți Funchal
 • mese
  Mic dejun: 7
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  20

Servicii

Tariful include

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Viena – Funchal cu compania Austrian Airlines
- transport continental cu avionul pe rutele: Funchal – Zurich – București cu compania Swiss Airlines
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 7 nopţi cazare cu mic dejun în Insula Madeira în hotel de 4*
- ½ de zi tur panoramic și pietonal de oraş Funchal cu ghid local
- intrare şi degustare de vin la cramă în Funchal
- excursie de ½ zi la Eira do Serrado & Monte cu ghid local
- transferurile, tururile, excursiile menţionate în program
- vizitele şi intrările la obiectivele menţionate în program
- BONUS: intrare la Grădina Botanică
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- taxele de oraş (unde se percep) se achită la recepţia hotelurilor
- bacşişuri: 25 euro/pers. pentru şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opţionale, care se rezervă şi se achită din ţară, tarifele acestora fiind valabile pentru un grup de 15 persoane; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali:
• excursie de 1 zi la Porto Moniz cu ghid local şi dejun inclus: aprox. 65 euro/pers.
• excursie de 1 zi la Santana cu ghid local şi dejun inclus: aprox. 65 euro/pers.
• croazieră cu catamaranul (aprox. 3 ore): aprox. 40 euro/pers.
• seară Tradiţională Espetada cu program folcloric care include: vin la sosire, fel principal „Espetada” (frigărui din carne de vită cu ierburi aromatice), salată mixtă, pâine fierbinte de ţară, vin, salată de fructe proaspete şi cafea: aprox. 60 euro/pers.

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistenţă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie în funcţie de disponibilităţi şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

2890 EURO

27.12.2024 - 05.01.2025

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1640 EURO

27.08.2024 - 04.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2590 EURO

28.12.2024 - 05.01.2025

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1960 EURO

12.08.2024 - 19.08.2024

VEZI OFERTA

Ce spun turistii nostri?