• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Circuit Islanda 2019

Tara ghetarilor si a vulcanilor

COD OFERTA: 458-B

COD OFERTA: 458-A

Oferta nu mai este valabila
1795 €
1795 €
rezerva online
Perioada plecarii:
15.08 - 23.08.2019
16.08 - 24.08.2018
  • Circuit Islanda 2019
Circuit Islanda 2019

Reykjavik - Akureyri - Borgarfjorour - Parcul National Skaftafell - Vik - Parcul National Thingvellir - Geysir - Reynisfjara - Insulele Vestmannaeyjar - Breiddalsvik - Lacul Myvatn - Dalvik - Siglufjordur - Blonduos

Descarca programul in format PDF:
Va invitam intr-o calatorie fascinanta, aproape de Polul Nord, in Islanda, tara din ceata gheizerelor, o destinatie speciala, care imbina intr-un mod unic vulcanii, ghetarii, gheizerele si apele geotermale.

Pana cu aproximativ 20 de ani in urma, peisajul fantastic al Islandei, provocatoarele drumetii, prietenosii localnici si salbaticia peisajului natural au fost un secret bine pastrat.

Astazi tara se situeaza in varful topului celor mai cautate destinatii de calatorie din Europa.
Ziua 1 / 15.08.2019:  Bucuresti – Munchen – Reykjavik
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 17:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 1655 (19:10 / 20:10), de unde se va pleca spre Reykjavik cu zborul LH 2468 (22:00 / 23:55). Sosire in Reykjavik, cea mai nordica capitala din lume, aflata foarte aproape de cercul polar. Cazare la Hotel Bed and Breakfast Keflavík 3* (sau similar 3*).   
Ziua 2 / 16.08.2019:  Reykjavik – Parcul National Thingvellir – Geysir
Mic dejun. Dimineata vom porni in turul Islandei, tara mistica a elfilor si a celebrilor vikingi, care surprinde prin climatul moderat, vulcani magnifici, ghetari impresionanti, gheizere fierbinti, iceberg-uri uriase si cascade de poveste. Vom vizita Parcul National Thingvellir, locul unde a fost construit Parlamentul Islandez in anul 930. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai frumoase si mai interesante locuri de pe Terra, situat la intersectia placilor tectonice Nord Americana si Eurasiatica. Plecare apoi catre “cascada de aur” Gullfoss, un simbol al tarii, una dintre cele mai impresionante cascade din Europa, formata pe Raul Hvita si alimentata de Ghetarul Langjökull, unul dintre cei mai mari din tara. Dupa vizitarea cascadei vom pleca catre regiunea Geysir, faimoasa pentru izvoarele fierbinti care tasnesc la anumite intervale de timp. In urma acestui fenomen, toate celelalte izvoare din lume au fost denumite dupa Marele Geysir. Aici vom putea vedea unul dintre cele mai active gheizere din zona, Gheizerul Strokkur, care ofera un minunat spectacol vizitatorilor, aruncand la fiecare 5-6 minute un jet de apa fierbinte la o inaltime de 20-25 m. Cazare la Hotel Cottages Litli Geysir 3* (sau similar 3*).
Ziua 3 / 17.08.2019:  Geysir – Reynisfara –  Insulele Vestmannaeyjar – Vik
Mic dejun. Transfer in port pentru a ne imbarca pe ferry-boat-ul care ne va duce la Insulele Vestmannaeyjar, un arhipelag vulcanic situat in largul coastei de sud, care inglobeaza 15 insule, dintre care doar una locuita. Denumite pe scurt Vestmanna, insulele sunt supranumite “Pompeiul Islandei”, deoarece au fost acoperite de cenusa in urma eruptiei vulcanice din anul 1973. Aici ne vom bucura de un peisaj aproape ireal si vom putea vedea simpaticele pasari “puffin”. Cei care doresc pot vizita, optional, Muzeul Eldheimar, a carui expozitie se concentreaza asupra eruptiei vulcanice din anul 1973, fara indoiala una dintre cele mai mari catastrofe naturale din Islanda. In continuarea zilei ne vom intoarce pe continent si vom pleca spre Cascada Skogafoss, una dintre cele mai mari si mai frumoase cascade din Islanda, unde vom vedea si Ghetarul Myrdalsjokull care o domina, dupa care ne vom indrepta spre o alta frumoasa cascada, Seljalandsfoss, care are aprox. 40 m inaltime, situata pe Raul Seljalandsa. Dupa vizitarea acestora vom ajunge la frumoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanica si impresionantele formatiuni stancoase de la Reynisfara. Cazare in zona Vik la Hotel Dyrholaey 3* (sau similar 3*).
Ziua 4 / 18.08.2019:  Vik – Parcul National Skaftafell – Breiddalsvik
Mic dejun. Plecare spre Parcul National Skaftafell, o frumoasa oaza verde aflata sub Oraefajokull, cel mai inalt varf muntos din Islanda. Considerat a fi cel mai mare parc national european, este si cel mai vizitat loc din Islanda, care incanta turistii prin spectacolul oferit de diversitatea peisajului: canioane, iceberguri, vai suspendate, lacuri glaciare etc. Atractia parcului este laguna glaciara Jokulsarlon, unde iceberguri imense, care se desprind din Ghetarul Breiðamerkurjökull, parte a ghetarului Vatnajökull, plutesc pe apa linistita si adanca a lagunei. Pe langa “dansul aisbergurilor”, laguna ofera si un spectacol splendid datorita schimbarii culorii bucatilor de gheata in functie de culoarea cerului si de momentul zilei. Puteti opta pentru o fascinanta plimbare cu barca printre iceberguri. In continuarea zilei vom porni de-a lungul litoralului East Fjords bucurandu-ne de peisajele minunate. Sosire in Breiddalsvik si cazare la Hotel Stadarborg 3* (sau similar 3*).  
Ziua 5 / 19.08.2019:  Breiddalsvik – Lacul Myvatn – Akureyri  
Mic dejun. In aceasta zi vom traversa Platoul Jokuldalsheioi deplasandu-ne spre Lacul Myvatn, un adevarat paradis pentru cei carora le place sa admire diverse specii de pasari, peisajul fiind deosebit de interesant datorita formatiunilor geologice si vulcanice, fiind asemanat cu cel martian. Vom intelege aceasta asociere, deoarece pe traseu ne vom opri la caldera Krafla, situata la marginea placilor tectonice Eurasiatica si Americana unde vom vedea fumegand campul de lava Leirhnjukur. In aceeasi zona de desert artic uimitor, vom vedea intinderea de izvoare termale si bazine de noroi Namaskard, zona muntelui Hverfell si vom explora formatiunea vulcanica Dimmuborgir. In continuarea zilei vom vizita Cascada Godafoss, unde legenda spune ca zeii nordici antici Ooinn si Por vegheaza asupra bunastarii tarii. Plecare spre Akureyri, oras care se afla la doar 100 km distanta de cercul Arctic, o regiune surprinzator de verde, cu multa vegetatie si o gradina botanica faimoasa. Pentru multi localnici, Akureyri reprezinta cel mai frumos oras al tarii. Cazare in zona Akureyri la Hotel Natur 3* (sau similar 3*).  
Ziua 6 / 20.08.2019:  Akureyri – Dalvik – Siglufjordur – Blonduos
Mic dejun. Zi dedicata explorarii zonei de nord a tarii unde se afla Akureyri, oras amplasat intre munti si mare, suficient de mare pentru a oferi o bogata selectie multiculturala, dar si suficient de mic pentru a fi considerat bucolic. Ne vom bucura de panorama catre ocean din partea inferioara a Fiordului Eyjafjörður si vom fi uimiti de cat de abrupte sunt unele dintre strazile orasului, care pe masura ce crestea, se putea extinde doar in sus, pe munti. Vom pleca apoi spre Dalvik, orasel pescaresc aflat in paradisul natural al Peninsulei Tröllaskagi (sau Peninsula Trolilor). In aceasta zona veti putea opta pentru o excursie pe mare pentru a observa balenele. In continuarea zilei vom ajunge in Siglufjordur, un orasel istoric cu case vesel colorate, aflat la mai putin de 40 km de Cercul Polar, care a crescut in anii ‘50, cand a avut loc o ascensiune uluitoare in domeniul pescuitului de hering. Optional veti putea vizita aici si premiatul muzeu maritim si industrial Era Herring, care surprinde zilele de “glorie” ale orasului, intr-un trio de expozitii elaborate, amplasate in trei cladiri situate in portul deosebit de pitoresc. Dupa-amiaza ne vom indrepta spre Blonduos, o zona faimoasa pentru rasele de cai si pentru istoria sa. Ca fapt contrariant, cu timpul, caii au ajuns sa fie aici mai numerosi decat oamenii. Cazare in Blonduos la Hotel Blanda 3* (sau similar 3*).  
Ziua 7 / 21.08.2019:  Blonduos – Borgarfjorour – Reykjavik
Mic dejun. Plecare spre Reykjavik, trecand prin tunelul Hvalfjordur, aflat sub fiordul cu acelasi nume, unul dintre cele mai lungi si mai adanci fiorduri din Islanda. Pe parcursul drumului vom face o mica drumetie pe craterul Grabrok, unde vom profita de frumoasa panorama a vaii si vom descoperi campurile de lava. Vom ajunge in Borgarfjorour, unde vom vizita splendida cascada de la Hraunfossar sau “cascada de lava” si apoi Barnafoss sau “cascada copiilor”, despre care legenda spune ca doi baieti au pierit in incercarea de a trece caderea apei peste un pod din piatra naturala. Sosire in Reykjavik, cel mai mare oras al tarii, care numara aprox. 115.000 de locuitori, aproape o jumatate din populatia Islandei. Este de asemenea prima asezare locuita din Islanda, numele sau traducandu-se ca “Golful Fumurilor”, cel mai probabil din cauza aburilor care se ridica deasupra izvoarelor fierbinti. Insotiti de ghidul local vom face turul panoramic de oras care va include Primaria, utilizata deseori pentru expozitii de arta, Cladirea Parlamentului, Catedrala, Casa Höfði, locul in care s-a tinut summit-ul din anul 1986, Centrul Vechi, Lacul Tjornin, punctul de belvedere The Perlan, vechiul port, precum si principal punct de reper al orasului, Biserica Luterana Hallgrímskirkja. Cazare la Hotel Fosshotel Reykjavik 3* (sau similar 3*).
Ziua 8 / 22.08.2019:  Reykjavik
Mic dejun. Timp liber pentru explorarea pe cont propriu a frumoasei capitale sau puteti opta pentru una dintre urmatoarele activitati: observarea balenelor sau echitatie. Dupa-amiaza ne vom deplasa catre Peninsula Reykjanes, unde vom vedea zona termala Krysuvik, satul pescaresc Grindavik, cel mai vechi far din Islanda - Farul Reykjanes si Hafnir, podul care leaga continentul american de cel european si care se afla deasupra intersectiei placilor tectonice Americane cu cele Euroasiatice. Optional, vizitarea legendarei Lagune Albastre, considerata a fi cea mai mare atractie a Islandei, renumita in intreaga lume pentru puterile sale vindecatoare. Doritorii se pot bucura de 1 ora de “balaceala” in apele fierbinti ale lagunei care au o temperatura de aprox. 37-39 °C. Seara, transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in tara.  
Ziua 9 / 23.08.2019:  Reykjavik – Munchen – Bucuresti
Plecare spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 2469 (01:15 / 07:00), de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul LH 1652 (09:00 / 11:55).
Descarca programul in format PDF:
Va invitam intr-o calatorie fascinanta, aproape de Polul Nord, in Islanda, tara din ceata gheizerelor, o destinatie speciala, care imbina intr-un mod unic vulcanii, ghetarii, gheizerele si apele geotermale.

Pana cu aproximativ 20 de ani in urma, peisajul fantastic al Islandei, provocatoarele drumetii, prietenosii localnici si salbaticia peisajului natural au fost un secret bine pastrat.

Astazi tara se situeaza in varful topului celor mai cautate destinatii de calatorie din Europa.
Ziua 1 / 16.08.2018:  București – Frankfurt – Reykjavik
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 17:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu zborul companiei Lufthansa, LH 1655 (19:10 / 20:10) de unde se va pleca spre Reykjavik cu zborul LH 2468 (21:55 / 23:55). Sosire în Reykjavik, cea mai nordică capitală din lume, aflată foarte aproape de cercul polar. Cazare la Hotel Arctic Comfort (sau similar). 
Ziua 2 / 17.08.2018:  Reykjavik – Parcul Naţional Thingvellir – Geysir
Mic dejun. Dimineaţă vom porni în turul Islandei, țara mistică a elfilor şi a celebrilor vikingi, care surprinde prin climatul moderat, vulcani magnifici, gheţari impresionanţi, gheizere fierbinţi, iceberg-uri uriaşe şi cascade de poveste. Vom vizita Parcul Naţional Thingvellir, locul unde a fost construit Parlamentul Islandez în anul 930. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante locuri de pe Terra, situat la intersecţia plăcilor tectonice Nord Americană şi Eurasiatică. Plecare apoi către “cascada de aur” Gullfoss, un simbol al ţării, una dintre cele mai impresionante cascade din Europa, formată pe Râul Hvita şi alimentată de Gheţarul Langjökull, unul dintre cei mai mari din ţară. După vizitarea cascadei vom pleca către regiunea Geysir, faimoasă pentru izvoarele fierbinţi care ţâşnesc la anumite intervale de timp. În urma acestui fenomen, toate celelalte izvoare din lume au fost denumite după Marele Geysir. Aici vom putea vedea unul dintre cele mai active gheizere din zonă, Gheizerul Strokkur, care oferă un minunat spectacol vizitatorilor, aruncând la fiecare 5-6 minute un jet de apă fierbinte la o înălţime de 20-25 m. Cazare la Geysir Cottages (sau similar).
Ziua 3 / 18.08.2018:  Geysir – Reynisfara –  Insulele Vestmannaeyjar – Vik
Mic dejun. Astăzi vom pleca spre Cascada Skogafoss, una dintre cele mai mari şi mai frumoase cascade din Islanda, unde vom vedea şi Gheţarul Myrdalsjokull care o domină, după care ne vom îndrepta spre o altă frumoasă cascadă, Seljalandsfoss, care are aprox. 40 m înălţime, situată pe Râul Seljalandsa. După vizitarea acestora vom ajunge la frumoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanică şi impresionantele formaţiuni stâncoase de la Reynisfara. Transfer în port pentru a ne îmbarca pe ferry boat-ul care ne va duce la Insulele Vestmannaeyjar, un arhipelag vulcanic situat în largul coastei de sud, care înglobează 15 insule, dintre care doar una locuită. Denumite pe scurt Vestmanna, insulele sunt supranumite “Pompeiul Islandei”, deoarece au fost acoperite de cenuşă în urma erupţiei vulcanice din anul 1973. Aici ne vom bucura de un peisaj aproape ireal şi vom putea vedea simpaticele păsări “puffin”. Cei care doresc pot vizita, opţional, muzeul Eldheimar, a cărui expoziție se concentrează asupra erupției vulcanice din anul 1973, fără îndoială una dintre cele mai mari catastrofe naturale din Islanda. Întoarcere pe continent şi cazare în zona Vik la Hotel Dyrholaey (sau similar).
Ziua 4 / 19.08.2018:  Vik – Parcul Naţional Skaftafell – Breiddalsvik
Mic dejun. Plecare spre Parcul Naţional Skaftafell, o frumoasă oază verde aflată sub Oraefajokull, cel mai înalt vârf muntos din Islanda. Considerat a fi cel mai mare parc naţional european, este şi cel mai vizitat loc din Islanda, care încântă turiştii prin spectacolul oferit de diversitatea peisajului: canioane, iceberguri, văi suspendate, lacuri glaciare etc. Atracţia parcului este laguna glaciară Jokulsarlon, unde iceberguri imense, care se desprind din Gheţarul Breiðamerkurjökull, parte a gheţarului Vatnajökull, plutesc pe apa liniştită şi adâncă a lagunei. Pe lângă “dansul aisbergurilor”, laguna oferă şi un spectacol splendid datorită schimbării culorii bucăţilor de gheaţă în funcţie de culoarea cerului şi de momentul zilei. Puteţi opta pentru o fascinantă plimbare cu barca printre iceberguri. În continuarea zilei vom porni de-a lungul litoralului East Fjords bucurându-ne de peisajele minunate. Sosire în Breiddalsvik şi cazare la Hotel Stadarborg (sau similar).  
Ziua 5 / 20.08.2018:  Breiddalsvik – Lacul Myvatn – Akureyri  
Mic dejun. Astăzi vom traversa Platoul Jokuldalsheioi deplasându-ne spre Lacul Myvatn, un adevărat paradis pentru cei cărora le place să admire diverse specii de păsări, peisajul fiind deosebit de interesant datorită formaţiunilor geologice şi vulcanice, fiind asemănat cu cel marţian. Vom înţelege această asociere, deoarece pe traseu ne vom opri la caldera Krafla, situată la marginea plăcilor tectonice Eurasiatică și Americană unde vom vedea fumegând câmpul de lavă Leirhnjukur. În aceeaşi zonă de deșert artic uimitor, vom vedea întinderea de izvoare termale şi bazine de noroi Namaskard, zona muntelui Hverfell şi vom explora formaţiunea vulcanică Dimmuborgir. În continuarea zilei vom vizita Cascada Godafoss, unde legenda spune că zeii nordici antici Ooinn şi Por veghează asupra bunăstării ţării. Plecare spre Akureyri, oraş care se află la doar 100 km distanţă de cercul Arctic, o regiune surprinzător de verde, cu multă vegetaţie şi o grădină botanică faimoasă. Pentru mulţi localnici, Akureyri reprezintă cel mai frumos oraş al ţării. Cazare în zona Akureyri la Hotel Natur (sau similar).  
Ziua 6 / 21.08.2018:  Akureyri – Dalvik – Siglufjordur – Blonduos
Mic dejun. Ziua de astăzi va fi dedicată explorării zonei de nord de țării unde se află Akureyri, oraș amplasat între munți și mare, suficient de mare pentru a oferi o bogată selecție multiculturală, dar și suficient de mic pentru a fi considerat bucolic. Ne vom bucura de panorama către ocean din partea inferioară a Fiordului Eyjafjörður și vom fi uimiți de cât de abrupte sunt unele dintre străzile orașului care pe măsură ce creștea, se putea extinde doar în sus, pe munți. Vom pleca apoi spre Dalvik, orășel pescăresc aflat în paradisul natural al Peninsulei Tröllaskagi (sau Peninsula Trolilor). Puteți opta pentru o excursie pe mare pentru a observa balenele. În continuarea zilei vom ajunge în Siglufjordur, un orășel istoric cu case vesel colorate, aflat la mai puțin de 40 km de Cercul Polar, care a crescut în anii ‘50, când a avut loc o ascensiune uluitoare în domeniul pescuitului de hering. Opţional veţi putea vizita premiatul muzeu maritim și industrial Era Herring, care surprinde zilele de “glorie” ale orașului, într-un trio de expoziții elaborate, amplasate în trei clădiri situate în portul deosebit de pitoresc. După-amiază ne vom îndrepta spre Blonduos, o zonă faimoasă pentru rasele de cai și pentru istoria sa. Ca fapt contrariant, cu timpul, caii au ajuns să fie aici mai numeroși decât oamenii. Cazare în Blonduos la Hotel Blanda (sau similar).  
Ziua 7 / 22.08.2018:  Blonduos – Borgarfjorour – Reykjavik
Mic dejun. Plecare spre Reykjavik, trecând prin tunelul Hvalfjordur, aflat sub fiordul cu același nume, unul dintre cele mai lungi şi mai adânci fiorduri din Islanda. Pe parcursul drumului vom face o mică drumeție pe craterul Grabrok, unde vom profita de frumoasa panoramă a văii și vom descoperi câmpurile de lavă. Vom ajunge în Borgarfjorour, unde vom vizita splendida cascadă de la Hraunfossar sau “cascada de lavă” și apoi Barnafoss sau “cascada copiilor”, despre care legenda spune că doi băieți au pierit în încercarea de a trece căderea apei peste un pod din piatră naturală. Sosire în Reykjavik, cel mai mare oraş al ţării, care numără aprox. 115.000 de locuitori, aproape o jumătate din populaţia Islandei. Este de asemenea prima aşezare locuită din Islanda, numele său traducându-se ca “Golful Fumurilor”, cel mai probabil din cauza aburilor care se ridică deasupra izvoarelor fierbinţi. Însoţiţi de ghidul local vom face turul panoramic de oraş, care va include Primăria, utilizată deseori pentru expoziţii de artă, Clădirea Parlamentului, Catedrala, Casa Höfði, locul în care s-a ţinut summit-ul din anul 1986, Centrul Vechi, Lacul Tjornin, punctul de belvedere The Perlan, vechiul port, precum şi principal punct de reper al oraşului, Biserica Luterană Hallgrímskirkja. Cazare la Hotel Arctic Comfort (sau similar).
Ziua 8 / 23.08.2018:  Reykjavik
Mic dejun. Timp liber pentru explorarea pe cont propriu a frumoasei capitale sau puteți opta pentru una dintre următoarele activităţi: observarea balenelor sau echitație. După-amiază ne vom deplasa către Peninsula Reykjanes, unde vom vedea zona termală Krysuvik, satul pescăresc Grindavik, cel mai vechi far din Islanda - Farul Reykjanes și Hafnir, podul care leagă continentul american de cel european și care se află deasupra intersecției plăcilor tectonice Americane cu cele Euroasiatice. Opțional, vizitarea legendarei Lagune Albastre, considerată a fi cea mai mare atracţie a Islandei, renumită în întreaga lume pentru puterile sale vindecătoare. Doritorii se pot bucura de 1 oră de “bălăceală” în apele fierbinți ale lagunei care au o temperatură de aprox. 37-39 °C. Seara, transfer la aeroport pentru zborul de întoarcere în ţară.  
Ziua 9 / 24.08.2018:  Reykjavik – Munchen – București
Plecare spre Munchen cu zborul companiei Lufthansa, LH 2469 (01:20 / 07:10), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1652 (08:55 / 11:50).

Tarife


1795 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 515 EUR
(tarif valabil pt. un grup minim de 25 de turisti; pt. 20-24 turisti, tariful se va majora cu 95 euro/pers.)

IMPORTANT:
Deoarece in Islanda platile trebuie facute in moneda nationala, ISK (coroana islandeza), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMATORULUI CURS: 1 EUR = 127 ISK; in cazul unei variatii de peste 3%, tariful se recalculeaza in ambele sensuri

1795 EURO/ loc în cameră dublă; Supliment single: 480 EUR
(tarif valabil pt. un grup minim de 20 de turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se majorează cu  220 euro/pers.)

IMPORTANT:
Deoarece în Islanda plățile trebuie făcute în moneda națională, ISK (coroana islandeză), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMĂTORULUI CURS: 1 EUR = 120 ISK; în cazul unei variaţii de peste 3%, tariful se recalculează în ambele sensuri

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucuresti – Munchen – Reykjavik si retur
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 7 nopti cazare in hoteluri de 3*
- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- excursie in Parcul National Thingvellir
- excursie in Insulele Vestmannaeyjar
- excursie in Parcul National Skaftafell
- excursie la Lacul Myvatn
- ghid local in Reykjavik
- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele etc.
- conducator roman de grup
- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: PACHET TRAVEL care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 150.000 lei/pers. (tratamente medicale de urgenta, spitalizare, medicamente, transport de urgenta la spital etc. insa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior inceperii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 395 euro/pers. care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oras (unde se percep) se achita la receptia hotelurilor
- taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- supliment 2 cine in Vik si Breiddalsvik (obligatoriu): aprox. 130 euro/pers.
- supliment 2 cine in Akureyri si Blonduos (optional): aprox. 130 euro/pers.
- intrare la Muzeul Eldheimar: aprox. 20 euro/pers.
- intrare la Muzeul Era Herring: aprox. 20 euro/pers.
- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- excursiile optionale, care se rezerva si se achita din tara, se pot realiza cu un numar minim de 20 de participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
  • limbare cu barca pe laguna glaciara Jokulsarlon: aprox. 65 euro/pers.
  • Excursie pe mare pentru observarea balenelor: aprox. 85 euro/pers.
  • Vizitarea Lagunei Albastre: aprox. 80 euro/pers. (biletul de intrare se achita odata cu achizitionarea pachetului turistic)

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucureşti – Frankfurt – Reykjavik şi Reykjavik – Munchen – Bucureşti
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 7 nopţi cazare în hoteluri de 3*
- mesele menţionate în program: 7 mic dejunuri
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- excursie în Parcul Naţional Thingvellir
- excursie în Insulele Vestmannaeyjar
- excursie în Parcul Naţional Skaftafell
- excursie la Lacul Myvatn
- ghid local în Reykjavik
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- conducător roman de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 395 euro/pers. care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraș (unde se percep) se achită la recepția hotelurilor
- taxele de intrare la obiectivele turistice menționate în program
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- supliment 2 cine în Vik și Akureyri (obligatoriu): aprox. 110 euro/pers.
- supliment 2 cine în Breiddalsvik și Blonduos (opțional): aprox. 110 euro/pers.
- intrare la Muzeul Eldheimar: aprox. 20 euro/pers.
- intrare la Muzeul Era Herring: aprox. 20 euro/pers.
- bacşişuri: 40 euro pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale, care se rezervă şi se achită din ţară, se pot realiza cu un număr minim de 20 de participanţi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
  • limbare cu barca pe laguna glaciară Jokulsarlon: aprox. 65 euro/pers.
  • Excursie pe mare pentru observarea balenelor: aprox. 85 euro/pers.
  • Vizitarea Lagunei Albastre: aprox. 80 euro/pers. (biletul de intrare se achită odată cu achiziționarea pachetului turistic)
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenția recomandă încheierea unei asigurări storno)

Observatii

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei  
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice», la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional pasaportului si/sau cartii de identitate- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
ACTE NECESARE:
- pașaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei 
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice», la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: