3870 EURO Vezi detalii
21.01.2024
03.02.2024
14 zile
Vandut
Lusaka – Parcul Național South Luangwa – Lilongwe – Dedza – Parcul Național Liwonde – Zomba – Harare – Mbabane – Maputo – Bilene
11 poze

Vă invităm într-o călătorie inedită prin trei dintre cele mai frumoase țări din Africa Australă: Namibia, Botswana și Zimbabwe, prilej de a afla amănunte din istoria tumultoasă a acestei părţi a lumii, de a admira priveliştile care păstrează nealterat ritmul naturii şi de a „urmări” sălbăticiunile de aici. Supranumită „ţara îngerilor”, Namibia vă va încânta cu frumuseţea sa, fiind un loc al contrastelor, cu dunele de nisip roşu din Sossusvlei și „stelele” Deşertului Namib, cu savana şi munţii stâncoşi din Platoul Central, cu plajele superbe de pe coasta Atlanticului, cu arta rupestră din Twyfelfontein şi cu cele mai diverse animale sălbatice care trăiesc în marele Parc Naţional Etosha. În Botswana veţi fi surprinşi de numărul impresionant de elefanţi pe care îi veţi întâlni, iar în Parcul Naţional Chobe veţi face unul dintre cele mai frumoase safari din lume. Şi nu în ultimul rând, veţi putea admira poate cel mai grăitor exemplu de frumuseţe naturală, magnifica Cascada Victoria, căderea de apă impresionantă care este vizibilă de la zeci de kilometri distanţă, cu sute de mii de hectare de habitat natural păstrat intact de decenii. Toate aceste trei ţări ale Africii Australe, unde natura este la ea acasă, emană o puternică forţă magnetică asupra multor turişti din întreaga lume, din care sperăm să faceţi şi dvs. parte şi să trăiţi această experienţă!


Top obiective

Artă şi arhitectură

Lusaka, Harare, Dezda, Mbabane, Maputi

Natură şi Peisaje

Parcul Național South Luangwa; Parcul Național Liwonde; plaja Bilene

Tradiţii şi evenimente

dansul Gule Wamkulu

Experienţe şi Distracţii


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  21.01.2024

  Bucureşti – Frankfurt – Windhoek

  • Transport Avion, autocar
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1419 (14:25 / 16:05), de unde vom pleca spre Windhoek cu zborul LH 4356 (21:55 / 09:15).
 • 2
  22.01.2024

  Windhoek – Parcul Național Namib Naukluft

  • Transport Autocar
  • Cazare Desert Camp (sau similar)
  • Mese Cină
  • Obiective și activități Parcul Naţional Namib Naukluft
   Deşertul Namib
  După sosirea în Windhoek ne vom îndrepta spre cel mai mare parc din Africa, al patrulea cel mai mare din lume, Parcul Naţional Namib Naukluft, care cuprinde o parte din Deşertul Namib, considerat a fi cel mai vechi deşert din lume, precum şi lanţul muntos Naukluft. Namib înseamnă „loc deschis” iar numele țării, Namibia „tărâmul locurilor deschise” provine de la acesta. Acest deșert este considerat a fi cel mai bătrân deșert din lume, urmele unei clime călduroase și uscate putând fi datate cu peste 80 milioane de ani în urmă. Aici se află vestitul „Munte de Foc”, renumit prin vestigiile unor străvechi documente de viață și de cultură boșimană, fiind singura zonă etnografică în care boșimanii au creat așezări stabile, cătune de colibe construite din pietre suprapuse, având interiorul căptușit cu un strat gros de ierburi uscate. Cină la un restaurant local și cazare la Desert Camp (sau similar).
 • 3
  23.01.2024

  Parcul Național Namib Naukluft – Canionul Sesriem – Sossusvlei

  • Transport Autocar
  • Cazare Desert Camp (sau similar)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Depresiunile Dead Vlei şi Hidden Vlei
   Canionul Sesriem
  Mic dejun. În această zi vom ajunge în cea mai cunoscută zonă a parcului, principala atracţie turistică, Sossusvlei, o mare întindere argiloasă, înconjurată de imense dune roşii, situată în preajma depresiunilor Dead Vlei şi Hidden Vlei, listată în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dunele de nisip spectaculoase, pot atinge și 300 m înălțime, fiind cele mai mari din lume, întinzându-se pe o distanţă de mai bine de 60 km. Acestea s-au format în timpul a milioane de ani, ca urmare a depunerii de nisip în Oceanul Atlantic de către Râul Orange. Nisipul a fost ulterior mutat spre nord de către Curentul Benguela şi în final preluat de vânt şi readus pe uscat, natura creând aceste forme şi dimensiuni impresionante. În această mare de nisip, pantele dunelor se îmbină armonios, formând un model stelar, de aceea sunt des supranumite „stelele deşertului”. Vom vedea faimoasele dune de nisip, cărora razele soarelui le conferă culori puternice, într-o continuă schimbare, ocazie minunată pentru fotografii inedite. Ne vom îndrepta apoi spre Canionul Sesriem, a doua atracție turistică importantă a parcului. Format acum 2 milioane de ani de Râul Tsauchab, care și-a croit drum printre rocile sedimentare, acest defileu îngust are aprox. 1 km lungime și 30 m adâncime. O mulțime de peșteri și formațiuni de rocă ciudate au fost sculptate de râu, iar de-a lungul canionului vom putea observa, în funcție de mărimea rocilor și a sedimentelor care au fost depuse, în ce perioade de timp râul a avut o forță puternică și când au fost ani la rând de secetă, râul neavând aproape deloc putere. Apa umple canionul aproape în fiecare an, dar fluxul nu este de obicei suficient de puternic pentru a împinge apa până la Sossusvlei, aflat la aprox. 60 km distanță. O varietate uimitoare de animale sălbatice s-a adaptat să trăiască în acest loc, inclusiv specii rare, precum șopârlele care pun ambele piciorușe din față jos atunci când merg, gândăcelul „toktokkie” care se apleacă pentru a rula picăturile de rouă pe corpul său, iar noaptea se pot auzi strigătele bufniței-vultur cu pete și urletele îndepărtate ale șacalului. Cină la un restaurant local și cazare la Desert Camp (sau similar).
 • 4
  24.01.2024

  Sossusvlei – Solitaire – Walvis Bay – Swakopmund

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Swakopmund Plaza (sau similar)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Solitaire
   Walvis Bay
  Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre Swakopmund, oraş-port aflat în partea de vest a ţării, ridicat în punctul de vărsare a râului Swakop în Oceanul Atlantic. Pe parcursul drumului vom trece prin Solitaire, o mică așezare din regiunea Khomas situată în centrul țării, singura localitate dintre deșert și coasta oceanului Skeleton, după care vom ajunge în orăşelul Walvis Bay, unde oceanul formează o pitorească lagună, mereu animată de nenumărate păsări marine, pelicani şi flamingo. Această zonă umedă este una dintre cele mai importante din sudul Africii, fiind locul de iernare pentru mii de păsări migratoare. Walvis Bay a fost descoperit de către Bartolomeo Diaz, celebrul navigator şi explorator portughez, încă din anul 1487, dar a fost înfiinţat abia în anul 1793 de către colonia olandeză, 2 ani mai târziu fiind anexat Marii Britanii. Ulterior oraşul a devenit, la fel ca întreaga zonă care se termină cu Capul Bunei Speranţe, parte a Uniunii Africa de Sud, până când fostul preşedinte F.W. de Klerk a înapoiat acest port Namibiei. După pauza pentru dejun ne vom ajunge îndrepta către Swakopmund, oraş fondat de către coloniştii germani, servind ca port principal pentru teritoriile din Africa de sud-vest. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Swakopmund Plaza (sau similar).
 • 5
  25.01.2024

  Swakopmund

  • Cazare Hotel Swakopmund Plaza (sau similar).
  • Mese Mic dejun, cină
  • Opționale Staţiunea Swakopmund:
   Altes Gefangnis
   Wormannhaus
   Plimbare cu barca pentru a admira delfinii până în apropiere de Pelican Point
   Plimbare cu avionul peste impresionantul peisaj în care dunele de nisip par a se contopi cu oceanul
  Mic dejun. Ne vom bucura de o zi relaxantă în care ne vom putea plimba în voie prin pitorescul oraș Swakopmund. În prezent, oraşul a devenit staţiune balneo-climaterică, cu o arhitectură care păstrează încă stilul colonial german din anii ’90, reuşind să creeze un sentiment de atemporalitate, cu străduţele sale pline de palmieri, promenade pe litoral, restaurante, cafenele, galerii de artă şi muzee. Vom putea admira câteva dintre construcţiile tipice, precum Altes Gefangnis, fosta închisoare şi Wormannhaus, casă construită în anul 1906, care găzduiește în prezent biblioteca publică. De asemenea, veți putea opta pentru o plimbare cu barca pentru a admira delfinii până în apropiere de Pelican Point unde trăiesc aprox. 60.000 de foci. Veți putea opta apoi și pentru o plimbare cu avionul peste impresionantul peisaj în care dunele de nisip par a se contopi cu oceanul. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Swakopmund Plaza (sau similar).
 • 6
  26.01.2024

  Swakopmund – Henties Bay – Cape Cross – Damaraland – Twyfelfontein

  • Transport Autocar
  • Cazare Twyfelfontein Country Lodge (sau similar).
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Damaraland
   Cape Cross
   Henties Bay
   Organ Pipes
   Situl arheologic din Twyfelfontein
  • Opționale Muntele Brandberg
  Mic dejun. Traseul zilei ne va purta spre nord, către Damaraland, una dintre cele mai sălbatice zone ale Namibiei, neîmblânzită, vastă, cu pajiști, defilee și formațiuni uriașe de granit. Vom ajunge la Cape Cross, o zonă protejată care adăposteşte cea mai mare colonie de foci din lume, unde vom fi impresionaţi de miile de foci care lenevesc pe plajă sau se joacă în apă, profitând de bancurile bogate de peşti aduse de curentul rece Benguela. Deşi zona este în principal cunoscută pentru focile de mare, Cape Cross are o istorie lungă, care începe din anul 1485, atunci când exploratorul portughez Diego Cao, primul european care a pus piciorul în Namibia, a ridicat o cruce pe malul oceanului în cinstea regelui portughez Joao II. Ne vom îndrepta apoi spre orășelul pescăresc Henties Bay, în apropierea căruia vom vedea de pe plajă epava Zeila, după care vom putea admira Organ Pipes, o formațiune de roci ce cuprinde un grup de coloane care seamănă cu tuburile de orgă, care s-au format în urmă cu aprox. 150 milioane de ani, ca urmare a intrării lavei lichide într-o formațiune de roci, expusă în timp la eroziune. În continuarea zilei ne vom deplasa către Twyfelfontein unde vom vizita situl arheologic cu gravuri preistorice în rocă, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Acesta conține peste 2.500 de petroglife, cele mai multe dintre acestea fiind bine conservate, reprezentând rinoceri, elefanţi, struţi şi girafe, dar s-au descoperit şi picturi rupestre în ocru roşu, ce ilustrează figuri umane. Pe parcursul traseului vom putea admira Muntele Brandberg, cel mai înalt munte din Namibia, locul unde s-au descoperit peste 1.000 de adăposturi şi mai mult de 45.000 de picturi pe stâncă. Cină și cazare la Twyfelfontein Country Lodge (sau similar).
 • 7
  27.01.2024

  Twyfelfontein – Parcul Naţional Etosha

  • Transport Autocar
  • Cazare Etosha Village (sau similar)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Pădurea Pietrificată Damaraland
   Vizită la un sat at tribului semi-nomad Himba
   Parcul Naţional Etosha
  Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Pădurea Pietrificată Damaraland, descoperită în anul 1940, declarată monument național. De fapt vom vedea o acumulare de trunchiuri de copaci fosilizați de acum 280 milioane de ani, care au fost aduși pe teritoriul actualei Namibii în timpul unor mari inundații, de apele unui râu care străbătea continentul Gondwana. Vom vizita în continuare un sat al tribului semi-nomad Himba, unde vom vedea femeile cunoscute în lume datorită faptului că îşi acoperă pielea, părul împletit şi hainele cu un amestec roşu, format din ocru, unt şi păr de capră, care îndeplineşte nu numai o funcţie estetică, ci şi una socială, oferind de asemenea, protecţie împotriva radiaţiilor solare şi înţepăturilor de insecte. În continuarea zilei ne vom îndrepta către Parcul Naţional Etosha, care ocupă o suprafaţă de aprox. 23.000 km², reprezentând una dintre cele mai frumoase şi mai importante rezervaţii din sudul Africii, bucurându-se de o mare diversitate a vieţii sălbatice: 114 specii de mamifere, 340 specii de păsări, 110 specii de reptile, 16 specii de amfibieni. Formaţiunea reprezentativă a zonei este Etosha Pan, care are forma unei tigăi, formaţiune rezultată în urma evaporării apei din lacul cândva alimentat de Râul Kunene şi formată în prezent din depuneri de săruri, nisip şi argilă. De aici şi denumirea parcului, care în traducere înseamnă „marele loc alb”. În zonele limitrofe ale Etosha Pan se găsesc izvoare perene, care atrag numeroase animale sălbatice şi păsări. Cină şi cazare la Etosha Village (sau similar).
 • 8
  28.01.2024

  Parcul Naţional Etosha – Tsumeb

  • Transport Autocar, vehicule 4x4
  • Cazare Sachsenheim Guestfarm (sau similar)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Safari în Parcul Naţional Etosha
  Trezire matinală şi mic dejun. Experienţa acestei zile de safari în Parcul Naţional Etosha, unul dintre cele mai cunoscute din lume, declarat Parc Naţional încă din anul 1907 când Namibia era colonie germană, ne va da posibilitatea de a „gusta” Africa în forma sa pură. În funcţie de cât de norocoşi vom fi, vom putea vedea elefanţi, rinoceri negri, specie aflată pe cale de dispariţie, lei care se camuflează în culoarea aurie a pajiştilor, bivoli, girafe care se ridică deasupra vegetaţiei uscate şi chiar leoparzi. Cină şi cazare în Tsumeb la Sachsenheim Guestfarm (sau similar).
 • 9
  29.01.2024

  Tsumeb – Fâşia Caprivi – Divundu (Okavango)

  • Transport Autocar, barcă
  • Cazare Mahangu Safari Lodge (sau similar)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Fâşia Caprivi
   Cascadele Popa
   Plimbare cu barca pe Râul Okavango
  Mic dejun. Traseul zilei ne va purta spre Fâşia Caprivi, o zonă îngustă mărginită de Botswana în sud, Angola şi Zambia în nord, străbătută de râurile Okavango, Kwando, Chobe şi Zambezi. Numele său provine de la cancelarul german Leo von Caprivi, care a negociat achiziţia zonei cu Regatul Unit în anul 1890 şi a anexat-o coloniei germane cu scopul de a naviga pe Râul Zambezi spre coasta de est a Africii, dar mai târziu acesta s-a dovedit nenavigabil. Vom ajunge în decursul după-amiezii în orăşelul Divundu, de unde ne vom îndrepta spre Mahangu Safari Lodge (sau similar). Pe traseu vom face un scurt safari în Parcul Naţional Mahango, fondat în anul 1986, cu suprafaţa de doar 250 km², motiv pentru care este considerat cel mai mic parc naţional din Namibia. În ciuda dimensiunilor sale, acesta adăposteşte aproape 100 de specii de animale şi mai mult de 300 de specii de păsări, iar noi vom avea probabil şansa să vedem elefanţi, bivoli, antilope, lei, leoparzi sau gheparzi. Parcul cuprinde de asemenea o floră diversificată, un amestec de câmpii largi inundabile şi zone împădurite pline de salcâmi, tec Zambezi şi copaci Seringa sălbatici. Dar regele tuturor copacilor, întâlnit în acest parc, este un fabulos baobab, cel mai mare copac din Africa, care are un trunchi imens, de aprox. 9 m în diametru şi care poate ajunge la vârsta de 3000 de ani. Cină și cazare la Mahangu Safari Lodge (sau similar).
 • 10
  30.01.2024

  Divundu – Parcul Naţional Mahango – Parcul Naţional Chobe (Botswana)

  • Transport Autocar, vehicule 4x4
  • Cazare Thebe Safari Lodge (sau similar).
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Safari în Parcul Naţional Mahango
  Mic dejun. În această zi vom părăsi Namibia îndreptându-ne spre Botswana. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Ngoma, punctul de frontieră dintre Namibia şi Botswana. După formalităţile vamale, ne vom îndrepta spre Parcul Naţional Chobe, situat în nordul ţării, cu una dintre cele mai mari concentraţii de animale din Africa, renumit pe plan internaţional datorită populaţiei de elefanţi ce numără aprox. 120.000 de exemplare. Declarat parc naţional în anul 1967, Chobe a fost primul parc naţional din Botswana care oferă atât vegetaţie de savană uscată, cât şi de mlaştină permanentă, pe lângă întinsele câmpii inundabile de-a lungul râului. Casa celor „The Big Five”, în traducere „cei cinci mari” (elefanţi, rinoceri, bivoli, lei şi leoparzi), parcul cuprinde nu numai turme mari de elefanţi şi bivoli dar şi 2 specii de antilope endemice în Botswana, respectiv puku şi Chobe bushbuck. Sosire pentru cină şi cazare în zona Kasane la Thebe Safari Lodge (sau similar).
 • 11
  31.01.2024

  Parcul Naţional Chobe

  • Transport Autocar, vehicule 4x4, ambarcațiune
  • Cazare Kubu Safari Lodge (sau similar)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Safari în Parcul Naţional Chobe
   Croazieră pe Râul Chobe
  Mic dejun. Zi dedicată vizitării parcului, situat pe malul râului Chobe, cu o suprafaţă totală de 11.700 km². Dimineaţa vom pleca în safari cu maşini 4x4, prilej pentru a admira peisaje sălbatice, diverse păsări, dar şi o abundenţă de animale, precum elefanţi, impala, bivoli şi rinoceri. Familiile de lei şi hienele cu pete sunt adesea prezente pe câmpiile inundabile, unde antilopele puku şi zebrele ies la păscut. După o pauză de odihnă, vom face o pitorească croazieră pe Râul Chobe. Imaginea familiilor de elefanţi în timp ce se adapă sau se scaldă este de neuitat, dar cu atât mai mult când li se alătură şi turme de bivoli, grupuri de hipopotami şi uriaşi crocodili. Apusul de soare la care vom fi martori în această croazieră va fi de asemenea spectaculos! Cină şi cazare în River View Lodge (sau similar).
 • 12
  01.02.2024

  Parcul Naţional Chobe – Victoria Falls (Zimbabwe)

  • Transport Autocar, ambarcațiune
  • Cazare Hotel Shongwe Oasis 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Cascada Victoria
   Parcul Național Victoria Falls
   Croazieră pe Fluviul Zambezi
  Mic dejun. În această zi vom părăsi Botswana pentru a ne îndrepta spre Zimbabwe unde va fi prima întâlnire cu Cascada Victoria, cea mai mare cascadă din lume, aflată pe cursul fluviului Zambezi, la graniţa dintre Zimbabwe şi Zambia, fiind considerată una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, parte din Patrimoniul Mondial Natural UNESCO din anul 1989. Primul european care a ajuns la cascadă în anul 1855 a fost scoţianul David Livingstone, misionar şi cercetător al Africii, numind-o „Victoria” în cinstea reginei Victoria a Angliei. După-amiază, vom face o croazieră cu cină inclusă pe Fluviul Zambezi (cel de-al patrulea ca lungime din Africa - 2574 km), în timpul căreia vom avea prilejul de a admira un superb apus de soare, iar cu puțin noroc, vom putea descoperi o parte dintre numeroasele animale și păsări sălbatice care populează Parcul Național Victoria Falls. Cazare la Hotel Shongwe Oasis 4* (sau similar 4*).
 • 13
  02.02.2024

  Cascada Victoria (Zimbabwe) – Frankfurt

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Podul construit peste Cascada Victoria
  Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Cascada Victoria, admirând priveliştea memorabilă oferită de aceasta. În partea centrală cascada are o înălţime de 108 m, iar debitul său mediu depășește 1000 m3/s. Victoria Falls este numită de localnici Mosi-oa-Tunya - „fumul care tună”, deoarece norul de stropi de apă se poate ridica până la 400 m înălțime, cu un zgomot ce se aude până la 40 km distanță. Prima impresie va fi de neuitat, Fluviul Zambezi vărsându-se cu o putere fantastică în abis, descătuşând o energie imensă. Vom avea prilejul de a admira şi podul construit peste cascadă, care leagă Zimbabwe de Zambia, construit în anul 1905. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 4305 (16:10 / 05:20).
 • 14
  03.02.2024

  Frankfurt – Bucureşti

  • Transport Avion
  Sosire în Frankfurt la ora 05:20, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1418 (10:35 / 14:00).


Informatii tarif

3870 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 590 EURO 

tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 15 turişti; pt. 12-14 turişti, tariful se va majora cu 190 euro/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
  Vehicule 4x4
  Ambarcațiuni
 • cazare
  2 nopți în Lusaka (Zambia)
  3 nopți în Parcul Național South Luangwa (Zambia)
  2 nopți în Lilongwe (Malawi)
  2 nopți în Parcul Național Liwonde
  2 nopți în Zomba (Malawi)
  2 nopți în Harare (Zimbabwe)
  1 noapte în Mbabane (Eswatini)
  1 noapte în Maputo (Mozambique)
  2 nopți în Bilene (Mozambique)
 • mese
  Mic dejun: 17
  Dejun: 5
  Cină: 7
 • ghizi
  Insotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  15

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Frankfurt – Windhoek şi Victoria Falls – Frankfurt – București cu compania Lufthansa
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti, iar în safari transportul se face în vehicule de teren special adaptate pentru astfel de drumuri
- 11 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi lodge-uri
- mesele menționate în program: 11 mic dejunuri, 11 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- safari în Parcul Naţional Etosha
- plimbare cu barca pe Okavango
- safari în Parcul Naţional Mahango
- safari în Parcul Naţional Chobe
- croazieră pe Râul Chobe
- croazieră cu cină inclusă pe Fluviul Zambezi
- taxele de intrare în rezervaţii şi la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- însoţitor român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- taxa de viză Namibia: aprox. 71 usd/pers., care se plăteşte individual la sosire; viza se poate achita doar cu cardul
- taxa de viză pentru Zimbabwe: aprox. 45 usd/pers., care se achită la faţa locului
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, alte taxe de intrare, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 70 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data începerii călătoriei cu 2 pagini nestampilate consecutiv pentru viză; nu se acceptă paşaport temporar
- asigurare medicală de sănătate pe întreaga durată a programului


Condiții de înscriere

- paşaport valabil minim 6 luni de la data începerii călătoriei cu 2 pagini nestampilate consecutiv pentru viză; nu se acceptă paşaport temporar
- asigurare medicală de sănătate pe întreaga durată a programului


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiază de 2 locuri în autocar
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- selectarea preferențială a locurilor în avion, în cadrul rezervărilor de grup, este de cele mai multe ori supusă unor reguli stricte și diferă de la o companie aeriană la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptată și/sau se poate face numai cu un anumit timp în avans etc.). Ulterior achitării unei sume pentru un loc preferențial în avion, compania aeriană poate modifica fără preaviz tipul de avion și ca atare se modifică configurația locurilor în avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de către turist; pentru aceste situații nu suntem răspunzători și ne oferim doar sprijinul să intermediem un dialog cu compania aeriană ce nu garantează și soluționarea situației
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

1978 EURO + 5430 USD

10.10.2024 - 28.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

3390 EURO

23.09.2024 - 08.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1885 EURO

30.10.2024 - 09.11.2024

VEZI OFERTA

Ce spun turistii nostri?