• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Circuit in Indonezia si Bali 2019

Cultură, temple, palate şi natură paradisiacă

COD OFERTA: 270-G

590 € + 990 $
rezerva online
Perioada plecarii:
15.05 - 27.05.2019
  • Circuit in Indonezia si Bali 2019
  • Circuit in Indonezia si Bali 2019
  • Circuit in Indonezia si Bali 2019
  • Circuit in Indonezia si Bali 2019
  • Circuit in Indonezia si Bali 2019
  • Circuit in Indonezia si Bali 2019
  • Circuit in Indonezia si Bali 2019
Circuit in Indonezia si Bali 2019 Circuit in Indonezia si Bali 2019 Circuit in Indonezia si Bali 2019 Circuit in Indonezia si Bali 2019 Circuit in Indonezia si Bali 2019 Circuit in Indonezia si Bali 2019 Circuit in Indonezia si Bali 2019

Jakarta - Jogjakarta - Surabaya - Denpasar - Ubud - Prambanan - Borobudur - Jombang - Tosari - Muntele Bromo - Kuta

Descarca programul in format PDF:
O calatorie exotica in Indonezia, intr-o lume care imbina misterul oriental cu tehnica vestica intr-un caleidoscop viu colorat, in timpul careia vom vizita Java, cu minunatele temple Prambanan si Borobudur, Trowulan, fosta capitala a imperiului Majapahit, muntele “vrajit” Bromo, cunoscut pentru rasariturile sale spectaculoase de soare si pentru privelistile maiestuoase pe care le ofera si care se va incheia in insula Bali, faimoasa pentru plajele minunate, luxuriantele paduri tropicale, sculpturile in lemn, pesterile sacre si nu in ultimul rand pentru mostenirea culturala a singurei insule hinduse din Indonezia, vizibila in cele peste 20.000 de temple si altare, motiv pentru care mai este cunoscuta si ca „Insula celor 1000 de temple”.
Ziua 1 / 15.05.2019:  Bucuresti – Doha – Jakarta  
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 10:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (12:55 / 17:40), de unde se va pleca spre Jakarta cu zborul QR 958 (18:45 / 07:45).  
Ziua 2 / 16.05.2019:  Jakarta  
Sosire la ora 07:45 in Jakarta, capitala Republicii Indonezia, oras cosmopolit, vibrant, considerat a fi poarta principala de acces catre restul tarii. Frematand de activitate, este cunoscuta pentru obiectivele turistice impresionante, evenimente, dar si pentru cumparaturi. Orasul infiintat in sec. al IV-lea ca un mic port comercial pentru regatul Sunda a devenit ulterior capitala Bataviei sub dominatia olandeza, iar in ultimii ani, acesta s-a dezvoltat rapid din punct de vedere al populatiei, fiind clasat pe locul 17 din 200 in lume, astfel incat aglomeratia face parte din peisajul zilnic al acestei metropole a contrastelor si a diversitatii culturale si etnice. Intalnire cu reprezentantul local pentru o plimbare in Parcul Taman Mini Indonesia Indah, in care vom descoperi frumusetea si diversitatea culturii indoneziene. Transfer si cazare la Hotel Novotel Gajah Mada 4* (sau similar) in camere superioare.
Ziua 3 / 17.05.2019:  Jakarta – Jogjakarta  
Mic dejun. Intalnire cu ghidul local, care ne va insoti intr-un tur panoramic de oras, care va include Palatul Merdeka, Monumentul National, vechiul port Sunda Kelapa, unde vom putea vedea corabiile Makassar folosite chiar si astazi pentru transportul marfurilor intre insule, Piata Fatahillah, Moscheea Istiqlal, Catedrala si Muzeul National care adaposteste o importanta colectie de artefacte adunate de pe tot teritoriul Indoneziei. Dejun in timpul vizitelor. Transfer la aeroport pentru zborul spre Jogjakarta, capitala sultanatului cu acelasi nume. Transfer si cazare la Hotel Prime Plaza 4* (sau similar) in camere deluxe.
Ziua 4 / 18.05.2019:  Jogjakarta – Borobudur – Jogjakarta
Mic dejun. Deplasare spre Templul Borobudur, cel mai mare si mai impresionant templu budist din lume, cu o vechime de aprox. 1.200 de ani, care a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1991. De-a lungul timpului a fost acoperit de cenusa vulcanica si de jungla, dar in prezent a fost in totalitate recuperat. Astazi este cel mai vizitat monument din Indonezia, loc important de pelerinaj pentru budisti, fiind ultimul popas pe traseul urmat de pelerini cu ocazia Vesak-ului, sarbatoarea nationala a nasterii si mortii in Indonezia. Dupa ce vom vizita si Templul Mendut, aflat in apropiere, ne vom intoarce la Jogja pentru dejun. In continuarea zilei vom face turul orasului, prilej cu care vom vizita Palatul Sultanului, construit in anul 1970 de catre Sultanul Hamengkubowono I, Piata de pasari Pasar Ngasem, Castelul de Apa Taman Sari, cu motive atat indoneziene cat si portugheze, precum si manufacturile de baticuri, argintarie si marochinarie. Intoarcere la Hotel Prime Plaza 4* (sau similar) pentru cazare. Seara, optional, transfer la Restaurantul Puriwisata pentru o cina bufet, urmata de un spectacol de balet Ramayana.
Ziua 5 / 19.05.2019:  Jogjakarta – Prambanan – Jogjakarta
Mic dejun. Dimineaţa vom face turul oraşului, prilej cu care vom vizita Palatul Sultanului, construit în anul 1970 de către Sultanul Hamengkubowono I, Piaţa de păsări Pasar Ngasem, Castelul de Apă Taman Sari, cu motive atât indoneziene cât şi portugheze, precum şi manufacturile de baticuri, argintărie şi marochinărie. În continuarea zilei vom pleca spre Templul Prambanan pentru a vizita acest templul hindus dedicat zeului Shiva, unul dintre cele mai frumoase temple din lume, situat şi el pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Templul, o adevărată capodoperă a sculpturii în piatră, datează din sec. al X-lea şi a fost restaurat cu acurateţe după secole de totală părăsire. Vom fi încântaţi de simetria sa perfectă, de graţia şi detaliile sculpturale, care pun în evidenţă scene din epopeea Ramayana. Întoarcere la Jogjakarta pentru dejun, după care vom avea timp liber la dispoziţie pentru activităţi individuale şi cumpărături. Transfer pentru cazare la Hotel Prime Plaza 4* (sau similar) în camere deluxe.
Ziua 6 / 20.05.2019:  Jogjakarta – Jombang – Tosari  
Mic dejun la pachet. Transfer la gara pentru calatoria cu trenul spre Jombang, unde vom vizita situl istoric Trowulan care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, un sit arheologic care acopera aproximativ 100 de km², despre care se spune ca a fost capitala omonina a Imperiului Majapahit, mentionat de Mpu Prapanca in sec. al XIV-lea in poemele sale si in mai multe surse istorice chineze ale sec. al XV-lea. Sapaturile din jurul sitului Trowulan au aratat ca anumite parti din vechea asezare sunt ingropate in prezent sub pamantul vulcanic al zonei, un rezultat al frecventelor eruptii ale Muntelui Kelud aflat in apropiere. Numeroase ruine arheologice sunt imprastiate in jurul satului Trowulan, unele dintre acestea fiind deteriorate, in timp ce altele au fost reconstruite din caramida rosie. Sir Thomas Stamford Raffles, guvernatorul-general al Indiilor de Est Olandeze, a descoperit ruinele in sec. al XIX-lea si a fost atat de impresionat de ceea ce a vazut, incat a afirmat ca situl Trowulan este “mandria insulei Java”. Dupa dejun ne vom deplasa spre oraselul Tosari, aflat la baza Muntelui Bromo, unde ne vom caza la Bromo Cottage Lodge (sau similar).
Ziua 7 / 21.05.2019:  Tosari – Muntele Bromo – Surabaya – Denpasar (Bali) – Ubud (Bali)
In cursul diminetii, ne vom deplasa spre Muntele Bromo care are o inaltime de 2.329 m, pentru a surprinde un superb rasarit de soare. Bromo face parte din masivul Caldera Tengger si este singurul vulcan activ care contine sapte centre eruptive, fiind usor de recunoscut pentru ca intreaga parte de sus a fost spulberata, iar din interiorul craterului ramas iese constant fum sulfuros albicios. Muntele Bromo este, de asemenea, cea mai cautata destinatie turistica din Java de Est, renumit pentru privelistile ireale asupra vailor verzi din imprejurimi. Ajunsi la baza Muntelui Bromo ne vom urca in jeepuri si ne vom cufunda in atmosfera de poveste, admirand celebrul rasarit de soare la Penanjakan, dupa care vom avea ocazia sa facem o plimbare cu poneii. Ne vom intoarce la hotel pentru mic dejun si dupa o binemeritata odihna, vom fi transferati la aeroportul din Surabaya pentru zborul spre Denpasar, capitala Insulei Bali. Intalnire cu ghidul local impreuna cu care ne vom indrepta spre Ubud, un remarcabil centru cultural si artistic. Dejun pe traseu. Cazare la Hotel Sens Ubud 4* (sau similar).
Ziua 8 / 22.05.2019:  Ubud – Turul Kintamani – Kuta (Bali)
Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizitarea unuia dintre cele mai vechi si mai mari monumente antice din Bali, complexul de temple Gunung Kawi, cunoscut ca templul sacrei fantani, construit in sec. al XI-lea in mijlocul unei paduri luxuriante, unde vom putea admira cele 10 altare taiate in stanca, considerate a fi un elogiu adus membrilor familiei regale. Ne vom indrepta apoi spre Kintamani pentru a ne bucura de panorama splendida oferita de vulcanul activ al muntelui Batur si de o uluitoare priveliste asupra celui mai mare lac din Bali format in craterul vulcanului, Lacul Bakur. Dejun. In continuarea zilei vom vizita templul Besakih sau “Templul Mama”, cel mai mare templu hindus din Bali, un complex format din 24 de temple care gazduieste ramasite ancestrale ale culturilor hinduse si balineze situat la poalele muntelui Agung, cel mai inalt vulcan din Bali, care are o semnificatie spirituala fantastica pentru oamenii de pe insula. Legenda spune ca Agung a fost creat atunci cand zeul hindus Pasupati a rupt Muntele Meru, axa spirituala a Universului. Ultima vizita o vom face la situl Kertagosa situat in mijlocul unui iaz, un complex precolonial unde se judecau in trecut faradelegile. Transfer in Kuta pentru cazare la Hotel Bintang Bali Resort 5* (sau similar).
Ziua 9 / 23.05.2019:  Bali – Turul Mengwi – Kuta (Bali)
Mic dejun. Dimineata, vom avea timp liber la dispozitie pentru plaja si alte activitati individuale. Dupa-amiaza, optional, tur de o jumatate de zi catre zona centrala a insulei, traversand campurile de orez, catre stravechiul Regat Mengwi. Veti vizita uriasul templu Pura Taman Ayun care a servit drept templu regal in sec. al XVIII-lea, in cadrul regatului Mengwi. Situat intr-un parc pitoresc, cu numeroase iazuri, templul care in traducere inseamna “prea-frumoasa gradina”, este unul dintre cele mai frumoase din insula, cu o arhitectura unica balineza. Veti intra apoi in padurea Alas Kedaton, unde traiesc mii de maimute pitice, ca in final sa vizitati unul dintre cele mai venerate temple balineze, templul Tanah Lot sau in traducere “pamant pe mare”. Unul dintre cele sapte temple pe mare din Insula Bali, inchinate zeilor marilor, situat intr-o superba locatie, in varful unei insulite stancoase, este unul dintre cele mai fotografiate obiective din Bali. Cazare la Hotel Bintang Bali Resort 5* (sau similar).
Ziua 10 / 24.05.2019:  Kuta (Bali) – Croaziera  
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja si alte activitati individuale sau transfer in Portul Benoa pentru imbarcarea pe vasul cu care veti putea face o croaziera optionala de o zi cu dejun inclus spre Insula Lembongan, situata la cativa kilometri de Coasta Sanur. Calatoria cu catamaranul de lux dureaza o ora si jumatate pe sens, trecand prin impresionanta stramtoare Badung. Insula este un mic paradis tropical, renumita pentru minunatele plaje de nisip alb umbrite de palmieri, pentru abundenta de culori vii, pentru mlastinile de mangrove, pentru apele clare turcoaz si pentru viata marina bogata. Veti putea face plimbari in interiorul insulei sau plimbari in barci cu fundul de sticla. Cazare la Hotel Bintang Bali Resort 5* (sau similar).
Ziua 11 / 25.05.2019:  Kuta (Bali)
Mic dejun. Zi la dispozitie in care pot fi utilizate facilitatile hotelului, se poate vizita Denpasarul sau alte statiuni balineze sau veti putea opta pentru o experienta unica, plina de adrenalina: rafting pe Raul Ayung. Va veti putea bucura de peisajele spectaculoase oferite de padurea tropicala densa, de stancile falnice, de caderile de apa si de intinderile campurilor de orez. Va veti intalni cu maimute gri sau negre si cu o multime de pasari exotice. Aventura dureaza intre 6 si 7 ore, timp in care veti fi atent supravegheati de catre un instructor. Dejun inclus. Seara, intoarcere la hotel pentru cazare la Hotel Bintang Bali Resort 5* (sau similar).
Ziua 12 / 26.05.2019:  Bali – Doha
Mic dejun. Pana la ora 12:00, cand se vor elibera camerele, va veti putea bucura de timp liber pentru plaja, plimbare sau cumparaturi (exista posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o luna inainte de inceperea circuitului). Seara, transfer la aeroportul din Denpasar pentru zborul de intoarcere in tara.    
Ziua 13 / 27.05.2019:  Doha – Bucuresti
Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 961 (00:35 / 05:10), de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).  

Tarife


590 EURO + 990 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 540 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 60 euro/pers.)

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Doha – Jakarta si Denpasar – Doha – Bucuresti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Jakarta – Jogjakarta, Surabaya – Bali
- transport cu trenul pe ruta: Jogjakarta – Jombang
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 10 nopti cazare in hoteluri de 5*, 4* si lodge
- mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri si 6 dejunuri
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- jeep safari la Muntele Bromo si plimbare cu poneii
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare medicala si storno inclusa

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. si pentru zborurile continentale: aprox. 95 usd/pers. care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxele de iesire de pe aeroporturi (daca se aplica)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
•  Cina bufet cu spectacol la Restaurantul Puriwisata: aprox. 45 usd/pers.
•  Turul Mengwi: aprox. 30 usd/pers.
•  Croaziera spre Insula Lembongan: aprox. 110 usd/pers.
•  Rafting pe Raul Ayung: aprox. 70 usd/pers.
              •  “Late check out” la hotel in Bali: aprox. 50 usd/pers.

Observatii

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
 
 CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Timpul ramas pana la plecare:

154 zile

Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: