• L-V: 9-18
 • S-D: inchis

Incursiune in America de Sud

6 tari intr-o singura incursiune

COD OFERTA: 0-H

COD OFERTA: 0-I

790 € + 2890 $
790 € + 2890 $
rezerva online
Perioada plecarii:
15.10 - 31.10.2018
08.03 - 23.03.2019
 • Incursiune in America de Sud
 • Incursiune in America de Sud
 • Incursiune in America de Sud
 • Incursiune in America de Sud
 • Incursiune in America de Sud
 • Incursiune in America de Sud
 • Incursiune in America de Sud
Incursiune in America de Sud Incursiune in America de Sud Incursiune in America de Sud Incursiune in America de Sud Incursiune in America de Sud Incursiune in America de Sud Incursiune in America de Sud

Rio de Janeiro - Buenos Aires - Lima - Cusco - La Paz - Santiago de Chile - Valparaiso - Vina del Mar - Montevideo - Puno - Aguas Callentes - Andahuaylillas - Raqchi - Titicaca - Copacabana - Insula Soarelui - Machu Picchu - Iguassu Falls

Descarca programul in format PDF:
O invitaţie de nerefuzat într-o incursiune extraordinară în exotica America de Sud, care va începe cu experienţa de cunoaştere „andină”, unică, păşind pe urmele enigmaticei civilizaţii Tiahunacao, descoperind comorile incredibile lăsate de civilizaţia Imperiului Inca, ajungând până la “Oraşul pierdut al incaşilor”, Machu Picchu, pe lacul sacru Titicaca, până la spectaculoasa aşezare a oraşului La Paz din Bolivia.

Incursiunea va continua cu oraşul care păstrează încă amintirea imperiului colonial spaniol, Santiago de Chile, cu aşezările învecinate, Valparaiso şi Vina del Mar, adevărate bijuterii intrate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Veţi pătrunde însoţiţi de acordurile tangoului argentinian “Caminito” în Buenos Aires, veţi fi vrăjiţi de minunile naturale ale cascadelor Iguassu şi veţi termina incursiunea în cea mai frumoasă metropolă din lume, Rio de Janeiro, străjuită de una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, statuia lui Iisus de pe Muntele Corcovado.
Ziua 1 / 15.10.2018:  Bucureşti – Amsterdam – Lima
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 09:00) de unde se va pleaca spre Lima cu zborul KL 743 (12:35 / 18:10). Sosire în Lima, capitala şi cel mai mare oraş din Peru, important centru comercial, financiar, industrial şi cultural al ţării care se întinde pe malurile râurilor Lurin, Chillon şi Ramac, în partea de vest a ţării, aproape de portul Xallao de la Oceanul Pacific. Transfer şi cazare la Hotel Casa Andina Select 4* (sau similar).
Ziua 2 / 16.10.2018:  Lima
Mic dejun. Ziua de astăzi este dedicată explorării oraşului Lima, supranumit “oraşul regilor”, fondat de Francisco Pizzaro în anul 1535, metropolă care s-a extins pe zone largi de deşert şi pe numeroase văi, fiind considerat oraşul cu cel mai mare teritoriu deşertic, după Cairo. Tur panoramic de oraş care va începe cu Centrul Istoric în care vom vedea: Piaţa Mare, Plaza de Armas, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, cu Palatul Guvernului, Primăria, Palatul Arhiepiscopal, Piaţa San Martin, Catedrala şi Biserica San Francisco, renovată după numeroase catastrofe naturale. Turul va continua în Lima modernă cu cartierele rezidenţiale şi comerciale, cu San Isidoro - Parcul Olivar, Miraflores - Parcul Central şi Parcul Iubirii, care are un mic amfiteatru şi un bun punct de belvedere către ocean. După-amiază vom vizita Muzeul de Antropologie şi Arheologie, unde vom putea admira cea mai completă colecţie de obiecte de îmbrăcăminte, ceramică şi podoabe din cultura Chavin, Nazca, Paracas şi Mochica. Palatul care adăposteşte muzeul este fosta reşedinţă a cunoscutului revoluţionar Simon Bolivar. Opţional, se va putea vizita în continuare Muzeul Aurului, colecţia particulară Miguel Mujica, care conţine piese originale şi copii ale unor piese din aur din perioada preincașă, în special din cultura Mochica, Chimu şi Nasca. Seara, opţional, cină cu muzică şi dansuri tradiţionale la Restaurantul Junius (sau similar). Cazare la Hotel Casa Andina Select 4* (sau similar).
Ziua 3 / 17.10.2018:  Lima – Cusco  
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Cusco. După sosire vom face un tur panoramic al centrului Imperiului Incaș, prilej cu care vom admira frumoasele clădiri coloniale din Piaţa Mare, Catedrala şi Templul Soarelui numit Korikancha. În continuarea zilei ne vom deplasa în afara oraşului pentru a vedea complexele arhitectonice Inca: Fortul Puca Pucara, Kenko, un templu incaș cunoscut pentru altarul de sacrificii, un masiv bloc de piatră sculptat în forme misterioase, Tambomachay, baia incaşilor, precum şi impresionanta Fortăreaţă  Sacsayhuamam, construcţie aşezată strategic pe o colină, pentru a proteja oraşul, în prezent şi un frumos loc de belvedere. Cazare la Hotel Casa Andina Koricancha 3* (sau similar).
Ziua 4 / 18.10.2018:  Cusco – Aguas Callentes – Machu Picchu – Cusco
Mic dejun matinal. Transfer la gară pentru plecarea într-o călătorie de aprox. 3 ore cu trenul spre faimoasa cetate Machu Picchu, cunoscută sub denumirea de “Oraşul Pierdut al Incaşilor”. Călătoria este un adevărat spectacol în sine. Vom lăsa în urmă Valea Cusco, vom coborî în Valea Sacră traversând în continuare peisajele sălbatice ale înaltei Văi Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetaţie. Vom ajunge până la staţia Aguas Callentes, după care deplasarea va continua pe un drum şerpuit de 30 minute cu microbuze speciale, până la incredibila aşezare de la Machu Picchu. Oraşul în stâncă al incaşilor este considerat o minune arhitecturală şi o sursă permanentă de mistere şi ipoteze, care şi în prezent reprezintă una dintre marile atracţii şi curiozităţi ale planetei, declarată oficial una dintre cele “7 minuni ale lumii moderne”. Extraordinarele ruine precolumbiene ale “Oraşului Pierdut al Incaşilor”, care se întind pe o suprafaţă de 18 kmp şi care reprezintă construcţiile terasate de odinioară legate între ele prin aprox. 3.000 de trepte sunt situate într-o zonă muntoasă, între două vârfuri, la circa 80 km nord-vest de Cusco. Vom face un tur ghidat al cetăţii, prilej cu care vom vizita Piaţa Principală, Turnul Circular, Ceasul Solar, Camerele Regale, Templul celor Trei Ferestre etc. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la Cusco cu trenul, transfer şi cazare la Hotel Casa Andina Koricancha 3* (sau similar).
Ziua 5 / 19.10.2018:  Cusco – Andahuaylillas – Raqchi – Puno
Mic dejun. Dimineaţa devreme, plecare spre Puno, localitate aflată pe malul lacului Titicaca. Pe parcursul călătoriei care ne va purta peste piscuri şi văi situate la altitudini de peste 4.300 m, vom vizita biserica San Pedro de Andahuaylillas, cunoscută şi sub numele de Capela Sixtină a Americii, datorită superbului plafon decorat cu aur. Vom trece prin Pasul La Raya, punctul cel mai înalt din Anzi care face legătura între Cusco şi Puno, pe parcurs făcând o oprire la Raqchi, unde vom vizita un sanctuar Inca, o construcţie spectaculoasă dedicată marelui zeu Inca Wiracocha, construcţie dominată de un mare perete central, a cărei bază din piatră este o mostră de fină arhitectură inca. Traseul spre Puno va trece prin orăşelul Pucara, în care vom descoperi alte “urme” ale incaşilor. Dejun inclus pe traseu. Sosire în Puno şi cazare la Hotel Ecco Inn 3* (sau similar).
Ziua 6 / 20.10.2018:  Puno – Titicaca – Copacabana – Insula Soarelui – La Paz
Mic dejun matinal. Croazieră pe lacul sacru Titicaca, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume, pentru a admira insulele plutitoare populate de tribul Uros Indians. Aceste străvechi aşezări ale locuitorilor lacului, cunoscuţi şi sub denumirea de “tribul apei”, sunt în realitate insule artificiale, construite dintr-o specie de trestie numită “totora”, din care aceştia îşi confecţionează atât casele, cât şi bărcile. După ce vom părăsi legendarul lac, ne vom îndrepta către frontiera cu Bolivia şi, după îndeplinirea formalităţilor de trecere a frontierei dintre Peru şi Bolivia, ne vom continua traseul prin nemărginitele întinderi ale platoului bolivian străjuit de vârfurile maiestuoase ale Anzilor Cordilieri. Pe parcurs vom vizita Copacabana, localitatea de la care a fost “împrumutat” numele celei mai renumite plaje din Rio de Janeiro, localitate care în afara faptului că se află situată într-o frumoasă zonă geografică este şi un important centru de pelerinaj religios, unde se păstrează vie cultura strămoşilor Aymaras. Statuia Fecioarei din Copacabana este icoana cea mai venerată din întreaga Americă de Sud. Pauză pentru dejun. Opţional, deplasare cu barca cu motor pentru vizitarea Insulei Soarelui, situată la o oră distanţă de Copacabana, cea mai mare din întregul arhipelag. Pe insulă se află numeroase vestigii arheologice precum Templul Pilkokaina, Scara Sfântă şi Labirintul Chicana. Vom continua  călătoria spre La Paz, capitala guvernamentală a Boliviei, “cel mai înalt oraş din lume”, fiind situat la o altitudine de 3.660 m. Oraşul a fost fondat în anul 1548 de către spaniolul Alonso de Mendoza, primul nume dat oraşului fiind “La Ciudad de Nuestra Senora de La Paz”, pentru a celebra sfârşitul Războiului Civil din Peru. Cazare la Hotel Boutique La Casona 4* (sau similar).
Ziua 7 / 21.10.2018:  La Paz
Mic dejun. Astăzi vom face o scurtă incursiune în partea sudică a oraşului, în Valea Lunii, unde vom întâlni un peisaj similar cu cel de pe lună, format în decursul timpului prin eroziune. Valea Lunii a fost descoperită de către celebrul astronaut Neil Armstrong, primul om care a pus piciorul pe Lună şi care, aflat în vizită în La Paz, a fost impresionat de asemănarea peisajului cu cel selenar. Vom continua cu vizitarea capitalei aflate la cea mai mare altitudine, adăpostită în peisajul de o frumuseţe dramatică al munţilor între care se remarcă Masivul Illimani, acoperit permanent de zăpadă. Vom vizita centrul oraşului, unde vom admira Piaţa Murillo în care se găseşte Palatul Guvernului şi Palatul Prezidenţial, vom vizita biserica Sf. Francisc şi Calle de la Brujas cunoscută sub denumirea de “Târgul vrăjitoarelor”. Transfer pentru cazare la Hotel Boutique La Casona 4* (sau similar).  
Ziua 8 / 22.10.2018:  La Paz – Santiago de Chile
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Santiago de Chile. Întâlnire cu ghidul local pentru turul panoramic al capitalei Santiago de Chile, aflată pe malul râului Mapocho, la poalele vulcanului Tupungato, înalt de 6.570 m. Oraşul păstrează amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales în centrul oraşului. Turul de oraş va include Palatul Prezidenţial, Piaţa Armelor cu Catedrala şi vechea clădire a Poştei, Muzeul Naţional de Istorie şi Casa Colonial, fosta reşedinţă a guvernatorului în perioada colonială. Vom putea admira oraşul de pe dealul Cerro San Cristobal, aflat în Parcul Metropolitano. Turul va continua cu deplasarea către una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde vom găsi o mulţime de magazine şi restaurante. Transfer pentru cazare la Hotel Solace Santiago 4* (sau similar).
Ziua 9 / 23.10.2018:     Santiago – Valparaiso – Vina del Mar – Santiago
Mic dejun. Plecare spre pitorescul oraş Valparaiso, bogat în arhitectura autohtonă, sursă de inspiraţie pentru
artişti şi poeţi, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Oraşul, situat la o distanţă de 120 km faţă de Santiago de Chile, este unul dintre cele mai importante porturi ale ţării, supranumit şi “San Francisco al Americii de Sud” datorită faptului că este clădit pe pantele Anzilor, cu faţa la Pacific. În timpul turului panoramic în Valparaiso, vom admira clădirile viu colorate, Piaţa Sotomayor şi Clădirea Parlamentului. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre oraşul învecinat, Vina del Mar, “oraşul grădină”, cu plaje desprinse parcă din paradis, fiind astfel cea mai importantă staţiune din Chile şi una dintre principalele staţiuni din America de Sud. Tur panoramic al “bijuteriei” de la Oceanul Pacific care se află la o distanţă de numai 9 km nord-vest de Valparaiso, care oferă toate facilităţile pentru vizitatori, inclusiv un cazino, fapt pentru care este cunoscută şi sub denumirea de “Capitala Turismului Chilian“. Întoarcere pentru cazare în Santiago de Chile la Hotel Solace Santiago 4* (sau similar).
Ziua 10 / 24.10.2018:  Santiago de Chile – Buenos Aires
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Buenos Aires. Tur panoramic în Buenos Aires, capitala Argentinei, care va începe cu cartierele Palermo şi Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, grădini imense, locuinţe şi clădiri luxoase. În cartierul Palermo se află cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul 3 Februarie întins pe o suprafaţă de 3 km², care îmbină armonios lacuri, sculpturi şi monumente. Ne vom îndrepta apoi spre cartierul La Racoleta, care demonstrează că Buenos Aires este “Parisul Americii Latine”, cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra Evita Peron. Turul va continua cu Teatrul Colon, inaugurat în anul 1908 şi Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primăria Cabildo, Catedrala Metropolitană în adiacenţa căreia se află şi casa arhiepiscopului de Buenos Aires, Clădirea Guvernului “Casa Rosada”, Sediul Congresului Naţional, o clădire spectaculoasă cu o suprafaţă de 9.000 mp, realizată de către arhitectul Victor Meano. Vom vizita în continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi La Boca, cartier italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viaţa cartierului. Seara, opţional, cină cu spectacol de tango argentinian la un restaurant cu specific. Cazare la Hotel Dazzler Tower San Martin 4* (sau similar).
Ziua 11 / 25.10.2018:  Buenos Aires – Montevideo – Buenos Aires
Mic dejun. Zi liberă la dispoziţie sau, opţional, excursie de o zi la Montevideo. Transfer în port pentru îmbarcare pe ferryboat-ul spre Montevideo. Tur panoramic al capitalei Uruguay-ului, numită şi “Elveţia Sud-Americii”, care va include partea veche a oraşului, Piaţa Constituţiei cu Catedrala Matriz, cea mai veche clădire publică din oraş, Paetonal Sarandi, stradă pitorească colonială cu diverse magazine de suveniruri şi restaurante, Teatrul Solis, Piaţa Independenţei cu Monumentul Artigas (Erou Naţional), Mausoleul, principala stradă comercială 18 Iulie, Clădirea Congresului, Meadow, faimoasa grădină de trandafiri şi Monumentul Diligenței. Vom urca apoi pe dealul Montevideo pentru a admira o frumoasă privelişte panoramică a Golfului Montevideo şi pentru a vedea fostul Fort Colonial. Turul panoramic va continua cu Parcul Bătăliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, stadionul de fotbal, unde s-a organizat primul campionat de fotbal în anul 1930, zona rezidenţială Carrasco’s şi cu trecerea în revistă a plajelor ce “înlănţuie” oraşul. Întoarcere la Buenos Aires pentru cazare la Hotel Dazzler Tower San Martin 4* (sau similar).
Ziua 12 / 26.10.2018:  Buenos Aires  – Iguassu
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Iguassu, oraş situat la graniţa cu Argentina şi Paraguay, renumit datorită cascadelor spectaculoase. Cascadele Iguassu şi-au primit numele din limba băştinaşilor Guarani, denumire care se poate traduce prin “apă mare”. Mare este însă un cuvânt mic pentru a descrie grandoarea acestor cascade care te fac să te simţi insignifiant în comparaţie cu forţa pe care o degajă. Iguassu reprezintă în fapt o serie de 275 de cascade care se întind pe o distanţă de aprox. 3 km şi care, într-o perioadă normală din an, au debitul de 1.800 de metri cubi de apă pe secundă. Volumul de apă al cascadei depăşeşte în medie 10 milioane de litri pe secundă, iar în anumite perioade din sezonul ploios, Iguassu este cea mai mare cascadă din lume din punct de vedere al debitului de apă, fiind întrecută doar la media anuală de cascada Niagara. Deoarece este într-adevăr o minune a naturii, în anul 1986 UNESCO a adăugat întreaga zonă a cascadelor pe lista Patrimoniului Natural Mondial. Vom vizita partea argentiniană a cataractelor, care combină întreaga esenţă a Parcului Naţional Iguassu, atât prin spectacolul de neegalat al cascadelor San Martin şi Gargata do Diablo, în traducere Gâtlejul Diavolului, cea mai înaltă parte a cascadei, cât şi prin aventura în sine a traseului. Accesul dinspre partea argentiniană este facilitat de trenul ecologic al pădurii tropicale, care ne va duce la diferite pasarele. Dintre toate cascadele Iguassu, La Gargata do Diablo este cea mai impresionantă şi demarcă graniţa dintre Argentina şi Brazilia. Opţional, zbor de agrement cu elicopterul, pentru o vedere panoramică unică asupra cascadei Iguassu, prilej de a admira de sus atât partea braziliană, cât şi partea argentiniană a cascadei. Vom traversa apoi graniţa în Brazilia, pentru cazare la Hotel Recanto Cataratas 4* (sau similar).
Ziua 13 / 27.10.2018:  Cascada Iguassu – Rio de Janeiro
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita partea braziliană a cataractelor, intrând în Parcul Naţional, înscris şi el în Patrimoniul Natural Mondial UNESCO, străbătând un drum spectaculos de aprox. 1 km, prin pădurea tropicală, pe cărări şi poduri printre cascade, până vom ajunge în punctul cel mai apropiat de marea cădere de apă. Pentru a evita efortul şi întoarcerea pe acelaşi drum, vom reveni la drumul principal folosind un lift special amenajat pentru acest lucru. În continuarea zilei vom fi transferaţi la aeroport pentru zborul spre Rio de Janeiro. Cazare la Hotel Porto Bay Rio Internacional 4* (sau similar).
Ziua 14 / 28.10.2018:   Rio de Janeiro
Mic dejun. Tur panoramic al celei mai frumoase metropole din lume, prilej cu care vom admira Golful Guanabara, Palatul Guanabara, reşedinţa guvernatorului statului, centrul şi cartierul de afaceri, Parcul Flamenco, Catedrala San Sebastian, Biserica Candelaria, Mânăstirea Sao Bento, Arcul Lapa, Biblioteca Naţională, Teatrul Municipal, Muzeul de Artă, Maracana, cel mai mare stadion de pe glob, Sambadrome, locul de desfăşurare al Carnavalului de la Rio şi renumitele plaje Ipanema, Vidigal, Leblon şi Copacabana. După-amiază vom lua telecabina din Praia Vermelha către Muntele Urca. Telecabina va face o primă oprire la Morro da Urca, unde este un minunat punct de belvedere către Golful Botafogo, iar cea de-a doua, la o altitudine de 400 m deasupra nivelului mării, în vârful dealului Sugar Loaf, denumit astfel datorită asemănării cu o căpăţână de sfeclă de zahăr, de unde vom avea o altă privelişte asupra oraşului şi a Golfului Guanabara, văzute din unghiuri diferite. Cazare la Hotel Porto Bay Rio Internacional 4* (sau similar).
Ziua 15 / 29.10.2018:  Rio de Janeiro – Amsterdam
Mic dejun. Zi liberă la dispoziţie sau excursie opţională de 1/2 zi pentru a vizita Muntele Corcovado. Ascensiunea pe Muntele Corcovado va începe printr-o plimbare cu un trenuleţ special prin pădurea tropicală Tijuca, de-a lungul lacului Rodrigo de Freitas, după care vom urca 220 trepte către simbolul incontestabil al oraşului, renumita statuie a Mântuitorului Iisus Hristos. Monumentul a fost recent selecţionat ca făcând parte din cele “7 minuni ale lumii moderne”. Statuia este cea mai mare dintre statuile realizate în stil Art Deco şi în acelaşi timp a 5-a ca dimensiune din întreaga lume, reprezentându-l pe Hristos, cu cei 30,5 m înălţime (cea mai mare statuie se găseşte în Lima, cu o înălţime de 37 m). De pe platforma situată la o altitudine de 710 metri deasupra nivelului mării, vom admira priveliştile spectaculoase pe care le oferă Rio de Janeiro, oraşul Niteroi care se află vis-a-vis, dincolo de Golful Guanabara, Dealul Sugar Loaf, Laguna Rodrigo de Freitas, Oceanul Atlantic şi plajele din sudul oraşului. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 706 (21:50 / 12:15).
Ziua 16 / 30.10.2018:  Amsterdam – Bucureşti
Sosire la Amsterdam la ora 12:15, de unde se va pleaca spre Bucureşti cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).
Ziua 17 / 31.10.2018:  Bucureşti
Sosire la Bucureşti la ora 00:30.
Descarca programul in format PDF:
O invitaţie de nerefuzat într-o incursiune extraordinară în exotica America de Sud, care va începe cu experienţa de cunoaştere „andină”, unică, păşind pe urmele enigmaticei civilizaţii Tiahunacao, descoperind comorile incredibile lăsate de civilizaţia Imperiului Inca, ajungând până la “Oraşul pierdut al incaşilor”, Machu Picchu, pe lacul sacru Titicaca, până la spectaculoasa aşezare a oraşului La Paz din Bolivia.

Incursiunea va continua cu oraşul care păstrează încă amintirea imperiului colonial spaniol, Santiago de Chile, cu aşezările învecinate, Valparaiso şi Vina del Mar, adevărate bijuterii intrate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Veţi pătrunde însoţiţi de acordurile tangoului argentinian “Caminito” în Buenos Aires, veţi fi vrăjiţi de minunile naturale ale cascadelor Iguassu şi veţi termina incursiunea în cea mai frumoasă metropolă din lume, Rio de Janeiro, străjuită de una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, statuia lui Iisus de pe Muntele Corcovado.
Ziua 1 / 08.03.2019:  Bucuresti – Paris – Lima
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:05 / 08:30) de unde se va pleaca spre Lima cu zborul AF 480 (13:10 / 19:40). Sosire in Lima, capitala si cel mai mare oras din Peru, important centru comercial, financiar, industrial si cultural al tarii care se intinde pe malurile raurilor Lurin, Chillon si Ramac, in partea de vest a tarii, aproape de portul Xallao de la Oceanul Pacific. Transfer si cazare la Hotel Casa Andina Select 3* (sau similar).
Ziua 2 / 09.03.2019:  Lima
Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Lima, supranumit “orasul regilor”, fondat de Francisco Pizzaro in anul 1535, metropola care s-a extins pe zone largi de desert si pe numeroase vai, fiind considerat orasul cu cel mai mare teritoriu desertic, dupa Cairo. Tur panoramic de oras care va incepe cu Centrul Istoric in care vom vedea: Piata Mare, Plaza de Armas, intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO, cu Palatul Guvernului, Primaria, Palatul Arhiepiscopal, Piata San Martin, Catedrala si Biserica San Francisco, renovata dupa numeroase catastrofe naturale. Turul va continua in Lima moderna cu cartierele rezidentiale si comerciale, cu San Isidoro - Parcul Olivar, Miraflores - Parcul Central si Parcul Iubirii, care are un mic amfiteatru si un bun punct de belvedere catre ocean. Dupa-amiaza vom vizita Muzeul de Antropologie si Arheologie, unde vom putea admira cea mai completa colectie de obiecte de imbracaminte, ceramica si podoabe din cultura Chavin, Nazca, Paracas si Mochica. Palatul care adaposteste muzeul este fosta resedinta a cunoscutului revolutionar Simon Bolivar. Optional, se va putea vizita in continuare Muzeul Aurului, colectia particulara Miguel Mujica, care contine piese originale si copii ale unor piese din aur din perioada preincasa, in special din cultura Mochica, Chimu si Nasca. Seara, optional, cina cu muzica si dansuri traditionale la Restaurantul Junius (sau similar). Cazare la Hotel Casa Andina Select 4* (sau similar).
Ziua 3 / 10.03.2019:  Lima – Cusco 
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Cusco. Dupa sosire vom face un tur panoramic al centrului Imperiului Incas, prilej cu care vom admira frumoasele cladiri coloniale din Piata Mare, Catedrala si Templul Soarelui numit Korikancha. In continuarea zilei ne vom deplasa in afara orasului pentru a vedea complexele arhitectonice Inca: Fortul Puca Pucara, Kenko, un templu incas cunoscut pentru altarul de sacrificii, un masiv bloc de piatra sculptat in forme misterioase, Tambomachay, baia incasilor, precum si impresionanta Fortareata  Sacsayhuamam, constructie asezata strategic pe o colina, pentru a proteja orasul, in prezent si un frumos loc de belvedere. Cazare la Hotel Sonesta 4* (sau similar).
Ziua 4 / 11.03.2019:  Cusco – Aguas Callentes – Machu Picchu – Cusco
Mic dejun matinal. Transfer la gara pentru plecarea intr-o calatorie de aprox. 3 ore cu trenul spre faimoasa cetate Machu Picchu, cunoscuta sub denumirea de “Orasul Pierdut al Incasilor”. Calatoria este un adevarat spectacol in sine. Vom lasa in urma Valea Cusco, vom cobori in Valea Sacra traversand in continuare peisajele salbatice ale inaltei Vai Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetatie. Vom ajunge pana la statia Aguas Callentes, dupa care deplasarea va continua pe un drum serpuit de 30 minute cu microbuze speciale, pana la incredibila asezare de la Machu Picchu. Orasul in stanca al incasilor este considerat o minune arhitecturala si o sursa permanenta de mistere si ipoteze, care si in prezent reprezinta una dintre marile atractii si curiozitati ale planetei, declarata oficial una dintre cele “7 minuni ale lumii moderne”. Extraordinarele ruine precolumbiene ale “Orasului Pierdut al Incasilor”, care se intind pe o suprafata de 18 km2 si care reprezinta constructiile terasate de odinioara legate intre ele prin aprox. 3.000 de trepte sunt situate intr-o zona muntoasa, intre doua varfuri, la circa 80 km nord-vest de Cusco. Vom face un tur ghidat al cetatii, prilej cu care vom vizita Piata Principala, Turnul Circular, Ceasul Solar, Camerele Regale, Templul celor Trei Ferestre etc. Dejun in timpul vizitelor. Intoarcere la Cusco cu trenul, transfer si cazare la Hotel Sonesta 4* (sau similar).
Ziua 5 / 12.03.2019:  Cusco – Andahuaylillas – Raqchi – Puno
Mic dejun. Dimineata devreme, plecare spre Puno, localitate aflata pe malul lacului Titicaca. Pe parcursul calatoriei care ne va purta peste piscuri si vai situate la altitudini de peste 4.300 m, vom vizita biserica San Pedro de Andahuaylillas, cunoscuta si sub numele de Capela Sixtina a Americii, datorita superbului plafon decorat cu aur. Vom trece prin Pasul La Raya, punctul cel mai inalt din Anzi care face legatura intre Cusco si Puno, pe parcurs facand o oprire la Raqchi, unde vom vizita un sanctuar Inca, o constructie spectaculoasa dedicata marelui zeu Inca Wiracocha, constructie dominata de un mare perete central, a carei baza din piatra este o mostra de fina arhitectura inca. Traseul spre Puno va trece prin oraselul Pucara, in care vom descoperi alte “urme” ale incasilor. Dejun inclus pe traseu. Sosire in Puno si cazare la Hotel Sonesta Posada del Inca 3* (sau similar).
Ziua 6 / 13.03.2019: Puno – Titicaca – Copacabana – Insula Soarelui – La Paz
Mic dejun matinal. Croaziera pe Lacul sacru Titicaca, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume, pentru a admira insulele plutitoare populate de tribul Uros Indians. Aceste stravechi asezari ale locuitorilor lacului, cunoscuti si sub denumirea de “tribul apei”, sunt in realitate insule artificiale, construite dintr-o specie de trestie numita “totora”, din care acestia isi confectioneaza atat casele, cat si barcile. Dupa ce vom parasi legendarul lac, ne vom indrepta catre frontiera cu Bolivia si, dupa indeplinirea formalitatilor de trecere a frontierei dintre Peru si Bolivia, ne vom continua traseul prin nemarginitele intinderi ale platoului bolivian strajuit de varfurile maiestuoase ale Anzilor Cordilieri. Pe parcurs vom vizita Copacabana, localitatea de la care a fost “imprumutat” numele celei mai renumite plaje din Rio de Janeiro, localitate care in afara faptului ca se afla situata intr-o frumoasa zona geografica este si un important centru de pelerinaj religios, unde se pastreaza vie cultura stramosilor Aymaras. Statuia Fecioarei din Copacabana este icoana cea mai venerata din intreaga America de Sud. Pauza pentru dejun. Optional, deplasare cu barca cu motor pentru vizitarea Insulei Soarelui, situata la o ora distanta de Copacabana, cea mai mare din intregul arhipelag. Pe insula se afla numeroase vestigii arheologice precum Templul Pilkokaina, Scara Sfanta si Labirintul Chicana. Vom continua  calatoria spre La Paz, capitala guvernamentala a Boliviei, “cel mai inalt oras din lume”, fiind situat la o altitudine de 3.660 m. Orasul a fost fondat in anul 1548 de catre spaniolul Alonso de Mendoza, primul nume dat orasului fiind “La Ciudad de Nuestra Senora de La Paz”, pentru a celebra sfarsitul Razboiului Civil din Peru. Cazare la Hotel Boutique La Casona 4* (sau similar).
Ziua 7 / 14.03.2019: La Paz
Mic dejun. Astazi vom face o scurta incursiune in partea sudica a orasului, in Valea Lunii, unde vom intalni un peisaj similar cu cel de pe luna, format in decursul timpului prin eroziune. Valea Lunii a fost descoperita de catre celebrul astronaut Neil Armstrong, primul om care a pus piciorul pe Luna si care, aflat in vizita in La Paz, a fost impresionat de asemanarea peisajului cu cel selenar. Vom continua cu vizitarea capitalei aflate la cea mai mare altitudine, adapostita in peisajul de o frumusete dramatica al muntilor intre care se remarca Masivul Illimani, acoperit permanent de zapada. Vom vizita centrul orasului, unde vom admira Piata Murillo in care se gaseste Palatul Guvernului si Palatul Prezidential, vom vizita biserica Sf. Francisc si Calle de la Brujas cunoscuta sub denumirea de “Targul vrajitoarelor”. Transfer pentru cazare la Hotel Boutique La Casona 4* (sau similar).  
Ziua 8 / 15.03.2019: La Paz – Santiago De Chile
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Santiago de Chile. Intalnire cu ghidul local pentru turul panoramic al capitalei Santiago de Chile, aflata pe malul raului Mapocho, la poalele vulcanului Tupungato, inalt de 6.570 m. Orasul pastreaza amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales in centrul orasului. Turul de oras va include Palatul Prezidential, Piata Armelor cu Catedrala si vechea cladire a Postei, Muzeul National de Istorie si Casa Colonial, fosta resedinta a guvernatorului in perioada coloniala. Vom putea admira orasul de pe dealul Cerro San Cristobal, aflat in Parcul Metropolitano. Turul va continua cu deplasarea catre una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde vom gasi o multime de magazine si restaurante. Transfer pentru cazare la Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar).
Ziua 9 / 16.03.2019: Santiago – Valparaiso – Vina  Del Mar – Santiago
Mic dejun. Plecare spre pitorescul oras Valparaiso, bogat in arhitectura autohtona, sursa de inspiratie pentru
artisti si poeti, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Orasul, situat la o distanta de 120 km fata de Santiago de Chile, este unul dintre cele mai importante porturi ale tarii, supranumit si “San Francisco al Americii de Sud” datorita faptului ca este cladit pe pantele Anzilor, cu fata la Pacific. In timpul turului panoramic in Valparaiso, vom admira cladirile viu colorate, Piata Sotomayor si Cladirea Parlamentului. In continuarea zilei ne vom indrepta spre orasul invecinat, Vina del Mar, “orasul gradina”, cu plaje desprinse parca din paradis, fiind astfel cea mai importanta statiune din Chile si una dintre principalele statiuni din America de Sud. Tur panoramic al “bijuteriei” de la Oceanul Pacific care se afla la o distanta de numai 9 km nord-vest de Valparaiso, care ofera toate facilitatile pentru vizitatori, inclusiv un cazino, fapt pentru care este cunoscuta si sub denumirea de “Capitala Turismului Chilian“. Intoarcere pentru cazare in Santiago de Chile la Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar).
Ziua 10 / 17.03.2019:  Santiago De Chile – Buenos Aires
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Buenos Aires. Tur panoramic in Buenos Aires, capitala Argentinei, care va incepe cu cartierele Palermo si Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, gradini imense, locuinte si cladiri luxoase. In cartierul Palermo se afla cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul 3 Februarie intins pe o suprafata de 3 km2, care imbina armonios lacuri, sculpturi si monumente. Ne vom indrepta apoi spre cartierul La Racoleta, care demonstreaza ca Buenos Aires este “Parisul Americii Latine”, cartier in care se afla si cimitirul unde este inmormantata celebra Evita Peron. Turul va continua cu Teatrul Colon, inaugurat in anul 1908 si Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfasurarii celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primaria Cabildo, Catedrala Metropolitana in adiacenta careia se afla si casa arhiepiscopului de Buenos Aires, Cladirea Guvernului “Casa Rosada”, Sediul Congresului National, o cladire spectaculoasa cu o suprafata de 9.000 m2, realizata de catre arhitectul Victor Meano. Vom vizita in continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu cladiri albe cu balcoane din fier forjat si La Boca, cartier italian cu faimoasa strada care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viata cartierului. Seara, optional, cina cu spectacol de tango argentinian la un restaurant cu specific. Cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar).
Ziua 11 / 18.03.2019:  Buenos Aires – Montevideo – Buenos Aires
Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau, optional, excursie de o zi la Montevideo. Transfer in port pentru imbarcare pe ferryboat-ul spre Montevideo. Tur panoramic al capitalei Uruguay-ului, numita si “Elvetia Sud-Americii”, care va include partea veche a orasului, Piata Constitutiei cu Catedrala Matriz, cea mai veche cladire publica din oras, Paetonal Sarandi, strada pitoreasca coloniala cu diverse magazine de suveniruri si restaurante, Teatrul Solis, Piata Independentei cu Monumentul Artigas (Erou National), Mausoleul, principala strada comerciala 18 Iulie, Cladirea Congresului, Meadow, faimoasa gradina de trandafiri si Monumentul Diligentei. Vom urca apoi pe dealul Montevideo pentru a admira o frumoasa priveliste panoramica a Golfului Montevideo si pentru a vedea fostul Fort Colonial. Turul panoramic va continua cu Parcul Bataliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, stadionul de fotbal, unde s-a organizat primul campionat de fotbal in anul 1930, zona rezidentiala Carrasco’s si cu trecerea in revista a plajelor ce “inlantuie” orasul. Intoarcere la Buenos Aires pentru cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar).
Ziua 12 / 19.03.2019:  Buenos Aires – Iguassu
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Iguassu, oras situat la granita cu Argentina si Paraguay, renumit datorita cascadelor spectaculoase. Cascadele Iguassu si-au primit numele din limba bastinasilor Guarani, denumire care se poate traduce prin “apa mare”. Mare este insa un cuvant mic pentru a descrie grandoarea acestor cascade care te fac sa te simti insignifiant in comparatie cu forta pe care o degaja. Iguassu reprezinta in fapt o serie de 275 de cascade care se intind pe o distanta de aprox. 3 km si care, intr-o perioada normala din an, au debitul de 1.800 de m3 de apa pe secunda. Volumul de apa al cascadei depaseste in medie 10 milioane de litri pe secunda, iar in anumite perioade din sezonul ploios, Iguassu este cea mai mare cascada din lume din punct de vedere al debitului de apa, fiind intrecuta doar la media anuala de cascada Niagara. Deoarece este intr-adevar o minune a naturii, in anul 1986 UNESCO a adaugat intreaga zona a cascadelor pe lista Patrimoniului Natural Mondial. Vom vizita partea argentiniana a cataractelor, care combina intreaga esenta a Parcului National Iguassu, atat prin spectacolul de neegalat al cascadelor San Martin si Gargata do Diablo, in traducere Gatlejul Diavolului, cea mai inalta parte a cascadei, cat si prin aventura in sine a traseului. Accesul dinspre partea argentiniana este facilitat de trenul ecologic al padurii tropicale, care ne va duce la diferite pasarele. Dintre toate cascadele Iguassu, La Gargata do Diablo este cea mai impresionanta si demarca granita dintre Argentina si Brazilia. Optional, zbor de agrement cu elicopterul, pentru o vedere panoramica unica asupra cascadei Iguassu, prilej de a admira de sus atat partea braziliana, cat si partea argentiniana a cascadei. Vom traversa apoi granita in Brazilia, pentru cazare la Hotel Recanto Cataratas 4* (sau similar).
Ziua 13 / 20.03.2019:  Cascada Iguassu – Rio De Janeiro
Mic dejun. Dimineata vom vizita partea braziliana a cataractelor, intrand in Parcul National, inscris si el in Patrimoniul Natural Mondial UNESCO, strabatand un drum spectaculos de aprox. 1 km, prin padurea tropicala, pe carari si poduri printre cascade, pana vom ajunge in punctul cel mai apropiat de marea cadere de apa. Pentru a evita efortul si intoarcerea pe acelasi drum, vom reveni la drumul principal folosind un lift special amenajat pentru acest lucru. In continuarea zilei vom fi transferati la aeroport pentru zborul spre Rio de Janeiro. Cazare la Hotel Porto Bay Rio Internacional 4* (sau similar).
Ziua 14 / 21.03.2019:   Rio De Janeiro
Mic dejun. Tur panoramic al celei mai frumoase metropole din lume, prilej cu care vom admira Golful Guanabara, Palatul Guanabara, resedinta guvernatorului statului, centrul si cartierul de afaceri, Parcul Flamenco, Catedrala San Sebastian, Biserica Candelaria, Manastirea Sao Bento, Arcul Lapa, Biblioteca Nationala, Teatrul Municipal, Muzeul de Arta, Maracana, cel mai mare stadion de pe glob, Sambadrome, locul de desfasurare al Carnavalului de la Rio si renumitele plaje Ipanema, Vidigal, Leblon si Copacabana. Dupa-amiaza vom lua telecabina din Praia Vermelha catre Muntele Urca. Telecabina va face o prima oprire la Morro da Urca, unde este un minunat punct de belvedere catre Golful Botafogo, iar cea de-a doua, la o altitudine de 400 m deasupra nivelului marii, in varful dealului Sugar Loaf, denumit astfel datorita asemanarii cu o capatana de sfecla de zahar, de unde vom avea o alta priveliste asupra orasului si a Golfului Guanabara, vazute din unghiuri diferite. Cazare la Hotel Porto Bay Rio Internacional 4* (sau similar).
Ziua 15 / 22.03.2019:  Rio De Janeiro – Amsterdam
Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau excursie optionala de 1/2 zi pentru o incursiune pe Muntele Corcovado. Ascensiunea pe Muntele Corcovado va incepe printr-o plimbare cu un trenulet special prin padurea tropicala Tijuca, de-a lungul lacului Rodrigo de Freitas, dupa care vom urca 220 trepte catre simbolul incontestabil al orasului, renumita statuie a Mantuitorului Iisus Hristos. Monumentul a fost recent selectionat ca facand parte din cele “7 minuni ale lumii moderne”. Statuia este cea mai mare dintre statuile realizate in stil Art Deco si in acelasi timp a 5-a ca dimensiune din intreaga lume cu cei 30,5 m inaltime, reprezentandu-l pe Isus. De pe platforma situata la o altitudine de 710 metri deasupra nivelului marii, vom admira privelistile spectaculoase pe care le ofera Rio de Janeiro, orasul Niteroi care se afla vis-a-vis, dincolo de Golful Guanabara, Dealul Sugar Loaf, Laguna Rodrigo de Freitas, Oceanul Atlantic si plajele din sudul orasului. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 706 (20:50 / 12:15).
Ziua 16 / 23.03.2019:  Amsterdam – Bucuresti
Sosire la Amsterdam la ora 14:20, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).
Ziua 17 / 24.03.2019:  Bucuresti
Sosire la Bucuresti la ora 00:30.

Tarife


790 EURO + 2890 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 790 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti, pt. 10-14 turişti, tariful se majorează cu 90 usd/pers.)

790 EURO + 2890 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 870 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti, pt. 10-14 turisti, tariful se va majora cu 90 usd/pers.)

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam – Lima şi Rio de Janeiro – Amsterdam – Bucureşti cu compania KLM
- transport continental cu avionul pe rutele: Lima – Cusco, La Paz – Santiago de Chile, Santiago de Chile – Buenos Aires, Buenos Aires – Iguassu, Iguassu – Rio de Janeiro
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu trenul pe ruta: Cusco – Aguas Callentes – Cusco
- 11 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi 3 nopți cazare în hoteluri de 3*
- mesele menţionate în program: 14 mic dejunuri și 3 dejunuri
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- vizitarea Muzeului de Antropologie şi Arheologie din Lima
- excursie la Machu Picchu
- croazieră pe Lacul Titicaca
- vizitarea siturilor arheologice Pucara şi Raqchi
- vizitarea complexului arhitectonic Inca, Sacsayhuanam
- excursie în Valea Lunii – La Paz
- excursie la Valparaiso și Vina Del Mar
- vizitarea Cascadei Iguassu pe partea argentiniană și braziliană
- urcare cu telecabina pe Sugar Loaf
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 290 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa de viză pentru Bolivia: 690 bolivianos/pers. (aprox. 100 usd/pers., se achită la fața locului)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri: 50 usd pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale, care se rezervă şi se achită din ţară, se pot realiza cu un număr minim de 15 de participanţi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
 • Intrare Muzeul Aurului în Lima: aprox. 12 usd/pers.
 • Excursie Insula Soarelui: aprox. 170 usd/pers.
 • Cină Restaurant Junius (sau similar): aprox. 75 usd/pers.
 • Cină Restaurant cu spectacol Tango: aprox. 120 usd/pers.
 • Excursie de 1 zi Montevideo: aprox. 400 usd/pers.
 • Zbor de agrement cu elicopterul - Cascada Iguassu: aprox. 150 usd/pers.
 • Excursie Muntele Corcovado: aprox. 70 usd/pers.
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenția recomandă încheierea unei asigurări storno)
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Paris – Lima si Rio de Janeiro – Amsterdam – Bucuresti cu companiile Air France si KLM
- transport continental cu avionul pe rutele: Lima – Cusco, La Paz – Santiago de Chile, Santiago de Chile – Buenos Aires, Buenos Aires – Iguassu, Iguassu – Rio de Janeiro
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- transport cu trenul pe ruta: Cusco – Aguas Callentes – Cusco
- 11 nopti cazare in hoteluri de 4* si 3 nopti cazare in hoteluri de 3*
- mesele mentionate in program: 14 mic dejunuri si 3 dejunuri
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- vizitarea Muzeului de Antropologie si Arheologie din Lima
- excursie la Machu Picchu
- croaziera pe Lacul Titicaca
- vizitarea siturilor arheologice Pucara si Raqchi
- vizitarea complexului arhitectonic Inca, Sacsayhuanam
- excursie in Valea Lunii – La Paz
- excursie la Valparaiso si Vina Del Mar
- vizitarea Cascadei Iguassu pe partea argentiniana si braziliana
- urcare cu telecabina pe Sugar Loaf
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- asigurarea storno si medicala

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. si pentru zborurile continentale: aprox. 290 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa de viza pentru Bolivia: 690 bolivianos/pers. (aprox. 100 usd/pers., se achita la fata locului)
- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 50 usd pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- excursiile optionale, care se rezerva si se achita din tara, se pot realiza cu un numar minim de 15 de participanti, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
 • Intrare Muzeul Aurului in Lima: aprox. 12 usd/pers.
 • Excursie Insula Soarelui: aprox. 170 usd/pers.
 • Cina Restaurant Junius (sau similar): aprox. 75 usd/pers.
 • Cina restaurant cu spectacol de tango: aprox. 120 usd/pers.
 • Excursie de 1 zi Montevideo: aprox. 400 usd/pers.
 • Zbor de agrement cu elicopterul - Cascada Iguassu: aprox. 150 usd/pers.
 • Excursie Muntele Corcovado: aprox. 70 usd/pers.
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- pentru viză de Bolivia, care se obţine la graniţă, turiştii trebuie să aibă asupra lor: 2 fotografii tip paşaport, formularul de viză se completează la faţa locului
                                  
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat (la cerere) de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, anularea curselor, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse întotdeauna intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizei de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice » 

Testimoniale

Draga DAL,

Ne-am intors cu bine din Incursiunea in America de Sud, in care traseul si obiectivele au fost intradevar impresionante, bine alese. Cazarile au fost de buna calitate, iar ghidul care ne-a insotit ne-a creat o placuta impresie (documentare, efort, implicare si simt al umorului) .
Cat despre turistii componenti ai grupului, este un aspect imposibil de anticipat si schimbat, totul depinde de sansa .

Cu cele mai bune sentimente,
 
P.S. Am fost neplacut impresionati de situatia de la granita cu Bolivia
unde a trebuit sa platim un supliment pentru viza si sa stam la coada .
V-am sugera daca puteti sa faceti demersurile ca MAE sa transmita
oficialitatilor boliviene ca Romania este membra UE .

Anca & Mihai Pungan

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

 • Brazilia cu Amazon și Argentina – Uruguay | Ultimele 4 locuri disponibile !

  Brazilia cu Amazon și Argentina – Uruguay | Ultimele 4 locuri disponibile !

  Vezi Oferta
 • Revelion la Capătul Lumii

  Revelion la Capătul Lumii

  Vezi Oferta
 • Peru: Nazca - Machu Picchu | Zbor deasupra liniilor Nazca și 3 dejunuri !

  Peru: Nazca - Machu Picchu | Zbor deasupra liniilor Nazca și 3 dejunuri !

  Vezi Oferta
Timpul ramas pana la plecare:

22 zile

Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: