De multe ori turiștii tind să pună semnul egalității între Turcia și All Inclusive, țara fiind deja recunoscută la nivel mondial pentru resorturile și serviciile sale de 5 stele de la Marea Mediterană. Însă este oare Turcia doar o destinație de vacanță de relaxare?!
Cu siguranță, NU! Dacă ești tipul de turist activ, care preferă ca fiecare zi să fie plină de activități și să descopere pe îndelete orice destinație vizitată, avem o veste bună pentru tine: o vacanță în Turcia îți va întrece toate așteptările!
De la peisaje care-ți taie respirația, la istorie fascinantă, arhitectură impresionantă, oameni ospitalieri, dar și prețuri extrem de accesibile, noi zicem că nimeni nu ar trebui să rateze un circuit cultural în Turcia, pentru a descoperi pe deplin ce are de oferit țara de pe două continente! Iată de ce merită să vizitezi Turcia dincolo de All Inclusive:


Istorie vie
Turcia a fost dintotdeauna un punct strategic de legătură între vest și est, între Europa și Asia, iar de-a lungul istoriei numeroase popoare au încercat să pună stăpânire pe acest tărâm - acest lucru se poate vedea și astăzi, prin numeroasele situri arheologice rămase mărturie.
Cele mai importante și atractive din punct de vedere turistic sunt siturile Göbekli Tepe, Ephesus, Templul lui Artemis, Bergama Acropolis și Aphrodisias, multe dintre ele fiind incluse și în circuitele turistice în Turcia organizate de consultanții DAL Travel în colaborare cu agențiile de turism locale. 

Experiențe inedite
Fie că urmărești spectacolul de la sol, fie că o faci din aer, baloanele cu aer cald din Cappadocia oferă o priveliște unică în lume și o experiență de neegalat. În fiecare dimineață înainte de răsărit, sute de baloane colorate inundă cerul, ridicându-se lin deasupra peisajului selenar al Cappadociei. Un circuit în Turcia de Sud-Est ar fi incomplet fără o asemenea experiență, astfel că poți rezerva zborul cu balonul cu aer cald în Cappadocia chiar în agenția de turism din București, pentru a fi sigur că nu vei rata ocazia!

Izvoare termale
După ce ai vizitat numeroasele atracții turistice culturale din Turcia, e momentul să te bucuri de o atracție naturală mult-iubită de turci: izvoarele termale. Cele mai faimoase sunt cele din Pamukkale, orașul recunoscut pentru izvoarele bogate în minerale ce curg peste terasele albe din travertin - peisajul creat este unul de-a dreptul spectaculos.

Oameni primitori
Într-adevăr, mare parte din Turcia este dependentă de turism de mulți ani, însă tot este surprinzător că oamenii au rămas la fel de prietenoși și de încântați să primească oaspeți. Să nu te mire dacă și oamenii pe care îi vei întâlni pe stradă, mai ales în regiuni mai puțin turistice precum Turcia de Sud-Est, se vor oferi să te ajute sau te vor invita la un ceai în casele lor - iar politicos din partea oaspeților este să accepte ceaiul și să asculte poveștile localnicilor. Pariul nostru este că te vei îndrăgosti de mărinimia turcilor în timpul vacanței tale în Turcia! 

Shopping nelimitat
Noi suntem de părere că și shoppingul este o experiență culturală, mai ales în Turcia, care este recunoscută pentru negocierile dure purtate în bazarul din Istanbul, acolo unde poți găsi orice visezi: de la bijuterii de aur, la blănuri, și până la covoare și lămpi minuțios lucrate. Partea bună: toate au un preț extrem de accesibil, loc în bagaj să ai!


Te-am convins? Dacă da, te așteptăm alături de noi într-un circuit cultural în Turcia - noi, la DAL Travel, organizăm periodic circuite în Turcia de Sud-Est, pe coasta Lyciei sau chiar circuite complexe ce cuprind întreg teritoriul turcesc. Vezi oferta de circuite în Turcia, alege-ți preferatul și contactează-ne!