Deși a avut o reputație oarecum proastă în trecut, mulți asociind-o doar cu Pablo Escobar și comerțul cu droguri (lucru la care au contribuit și multe filme și seriale faimoase), Columbia este, de fapt, mult mai sigură decât ai crede, căci și-a lăsat în spate trecutul rău famat, autoritățile investind mult în creșterea nivelului de trai și în turism.

Din fericire, au avut în ce să investească, Columbia fiind una dintre cele mai diverse țări de pe planetă, cu ieșiri la două oceane, o gamă largă de climate, orașe energice, faună sălbatică uimitoare și o mulțime de lucruri de făcut, inclusiv caiac, rafting, alpinism, parapantism, surfing, scufundări, dans și multe altele. E musai, așadar, să treci pe lista ta un circuit cu însoțitor în Columbia - specialiștii DAL Travel au pregătit cele mai bune motive pentru care merită să vizitezi această țară superbă!

 

 

Iată 5 motive să vizitezi Columbia:

 

  1.  Varietatea peisajelor

Diversitatea peisajelor din Columbia este extraordinară. Aici te poți bucura de plaje cu nisip alb, păduri tropicale luxuriante, peisaje verzi, munți și chiar deșerturi. Poți alege să fii pe plajă într-o zi și să cutreieri cărările din munți în următoarea. De exemplu, la doar o jumătate de oră de orașul de coastă Santa Marta vei ajunge în munții verzi din Minca. Aici vei găsi cascade uimitoare, plantații de cafea și o temperatură mult mai scăzută decât pe plajă.

 

Un peisaj cu totul unic, ce nu trebuie ratat atunci când alegi un circuit în Columbia, este Deșertul Tatacoa. Deși se numește deșert, acest peisaj arid este de fapt o pădure tropicală uscată, motiv pentru care nu vei găsi nicio dună de nisip aici, ci mai degrabă canioane stâncoase. Tot într-o vacanță în Columbia ai ocazia să vizitezi Deșertul Roșu, denumirea fiind dată de stâncile de culoarea roșu intens, dar și Deșertul Gri pentru contrast. Canioanele mărețe și formațiunile de stâncă din ambele sunt un bun motiv pentru a face drumeții și a explora.

 

  1.  Locuitorii prietenoși

Atunci când alegi un circuit în Columbia, cu siguranță vei rămâne uimit de căldura poporului columbian. Aceștia sunt gata să te întâmpine cu un zâmbet radiant, o ceașcă fierbinte de cafea și căldura nemărginită, oferindu-ți cele mai memorabile experiențe. Columbienii te vor primi întotdeauna cu zâmbetul pe buze, fiind mai mult decât dispuși să ajute pe oricine ar putea avea nevoie și, fără îndoială, îți vor împărtăși bucuria pe care o poartă în ei, făcându-te să te simți ca acasă.

 

Fiecare regiune are caracteristici unice pe care locuitorii săi le reflectă adesea prin personalitatea și viziunea lor asupra vieții, singurul lucru care rămâne același este bunătatea și căldura lor. Cu siguranță aceste caracteristici nu vor rămâne ascunse atunci când alegi un circuit cu însoțitor în Columbia, mai ales că ghizii locali te vor ajuta să creezi o conexiune cu localnicii chiar dacă nu vorbești limba spaniolă.

 

 

  1.  Cafeaua de clasă mondială

Cu toții am auzit de cafeaua columbiană, această țară fiind într-adevăr unul dintre cei mai mari producători de boabe de cafea din lume. Iar dacă nu ești un mare băutor de cafea înainte de a vizita Columbia, sigur vei fi unul până când vei pleca.

 

Dacă ai avut ocazia să savurezi vreodată o ceașcă de cafea columbiană, probabil că știi deja de ce este considerată de mulți că fiind cea mai bună din lume. Preparată cu boabe Arabica „superioare”, în comparație cu alte țări, cafeaua columbiană este cultivată manual, iar pentru recoltare sunt selectate doar cele mai coapte boabe. În cele din urmă, acest lucru duce la o aromă mai dulce și mai complexă.

 

Văile regiunii „Triunghiul cafelei” din Columbia prezintă toate caracteristicile perfecte pentru cultivarea cafelei, ceea ce înseamnă că de aici se obține o cafea la cele mai înalte standarde de calitate. Acesta este doar unul dintre multiplele motive pentru care o ceașcă de cafea columbiană va fi întotdeauna excepțională și nu va dezamăgi niciodată. Partea și mai bună? Majoritatea plantațiilor de cafea sunt deschise publicului. Deci, într-un sejur în Columbia nu doar că vei putea savura una dintre cele mai bune cafele din lume, ci vei putea vizita și câmpurile, observând întreg procesul de obținere a cafelei - de la recoltare până la prăjire!

 

 

  1.  Orașele pline de viață

Columbia are câteva orașe grozave pe care merită din plin să le vizitezi! Prima este capitala, Bogota, situată la altitudine, în munții Anzi. Bogota este un oraș mare și plin de viață, dar și de contraste, cu catedrale vechi, zgârie-nori, artă stradală și muzee, toate înconjurate de munți, care îți permit oricând să scapi de agitația orașului și să încerci o drumeție.

 

Un alt oraș pe care nu trebuie să îl ratezi într-un circuit cu însoțitor în Columbia este Cartagena, unul dintre cele mai populare orașe din Columbia, chiar și în rândul localnicilor. Cu străzile pietruite fermecătoare și clădirile coloniale vechi ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, Cartagena este un oraș colorat și plin de energie. Aici vei găsi muzee, catedrale și situri istorice renumite pentru arhitectura impresionantă, dar și piețe mari, plaje frumoase și mâncare gustoasă.

 

Indiferent de orașul în care te afli, asigură-te că ai în vedere și componenta culinară! În toate colțurile Columbiei vei găsi mâncăruri specifice, extrem de gustoase, la prețuri chiar accesibile. Explorează orașele importante din această țară și bucură-te din plin de fiecare experiență.

 

 

  1.  Oportunități de aventură

Dacă faci parte din categoria călătorilor aventuroși și ceea ce cauți este adrenalină, află că în Columbia poți avea parte de ea cu adevărat. Există numeroase activități pentru cei ce doresc să își depășească limitele - poți să te scufunzi în adâncurile mării, să încerci zborul cu parapanta de unde poți admira natura luxuriantă, poți face trekking în pădurile virgine și nu numai!

 

O călătorie în Columbia poate fi tot ce ai nevoie pentru a-ți duce pulsul la maximum. Excursii istovitoare de mai multe zile, camping sălbatic, plimbări cu ATV-uri și chiar canotaj în adâncul pădurii tropicale amazoniene. Aceste activități nu sunt pentru toată lumea, dar pentru călătorii care caută adrenalină, Columbia are ce oferi: multe aventuri în afara drumurilor bătătorite. Să recunoaștem - aceste experiențe unice de călătorie sunt ceea ce ne face să ne simțim vii. Călătorim în colțurile îndepărtate ale lumii pentru a ne testa limitele și a încerca ceva nou, pentru a ieși din zona noastră de confort.

 

De la excursii ușoare pentru începători la aventuri ce nu sunt pentru cei slabi de inimă, toate sunt posibile în lumea experiențelor palpitante dintr-un circuit în inima Columbiei!

 

Cu peisajele sale diverse, localnicii prietenoși, cafeaua delicioasă, aventurile palpitante și orașele vibrante, Columbia are ceva pentru orice fel de călător. Într-un sejur în Columbia poți face o drumeție în Munții Anzi, explora pădurea tropicală amazoniană sau te poți plimba pe străzile pline de culoare din Cartagena. Experimentează ospitalitatea caldă a localnicilor în timp ce te răsfeți cu bucătăria delicioasă și cafeaua de clasă mondială. Rezervă-ți chiar acum locul într-un circuit cu însoțitor organizat de o agenție de turism cu experiență și cufundă-te într-o lume de aventuri nesfârșite!