Mexicul este recunoscut pentru plajele sale spectaculoase, pentru apa turcoaz și pentru stațiunile vibrante precum Cancun, Playa del Carmen sau Tulum. Însă țara are mult mai multe de oferit dincolo de plajă și lenevit pe nisipul alb, căci cultura Mexicului este una extrem de diversă și bogată, marcată fiind de civilizațiile antice precum cea Aztecă și Maya, dar și de colonizarea europeană.

Și cum mexicanii sunt mândri nevoie mare de tradițiile și obiceiurile lor și abia așteaptă să le arate lumii, ne-am propus să oferim și noi o doză de cultură mexicană în fiecare circuit turistic în Mexic pe care îl organizăm! Până atunci, iată care sunt motivele pentru care ar trebui să iei în considerare un circuit cultural în Mexic:


O țară diversă și multiculturală
În timp ce spaniola este cea mai răspândită limbă vorbită în Mexic, află că nu este limba oficială a statului. De fapt, constituția mexicană nu menționează nicio limbă drept oficială, asta pentru că recunoaște peste 60 de limbi diferite, inclusiv pe cele vorbite de populația indigenă. Aceasta reprezintă 10% din populația țării și este divizată în o mulțime de etnii, fiecare cu propria limbă, cultură, sistem de guvernare și obiceiuri - vă puteți imagina deci câte tradiții autentice aveți ocazia să descoperiți într-un circuit cultural în Mexic marca DAL Travel

Mâncarea mexicană
Renumită la nivel mondial, mâncarea mexicană este iubită în special pentru aromele puternice, picante, dar și pentru ingredientele fresh folosite: de la avocado, porumb, fasole, roșii, ardei și până la mult-temutul jalapeno. Porumbul este însă ingredientul de bază al gastronomiei mexicane, fiind preparat într-o mulțime de feluri: tortillas, tamales și chiar băuturi din porumb. 

Și dacă tot am ajuns la capitolul băuturi, nu rata celebra tequila, băutura alcoolică realizată din agave - noi îți recomandăm să o încerci și chiar să vizitezi o cultură de agave, căci multe dintre ele se pot vizita.

Mexic are propriul Halloween - Dia de los Muertos
Dia de los Muertos (sau Ziua celor morți) este atât o comemorare a celor ce au trecut în neființă, cât și o celebrare a vieții. În fiecare an, pe 1 și 2 noiembrie, mexicanii amenajează altare colorate în onoarea rudelor decedate, însă nu o fac doar în casele lor și la biserică, ci și la birou, la școală sau chiar în piețele publice. În plus, străzile devin loc pentru parade și petreceri, cu o mulțime de dansatori și oameni pictați pe fețe - totul pentru a aduce un omagiu în stilul caracteristic mexican.

Și pentru că această sărbătoare este unică în lume, în acest an vom participa și noi la manifestațiile prilejuite de Dia de los Muertos alături de grupul de turiști ce aleg să ne însoțească în circuitul cultural Mexicul Colonial.

Mexic are 35 de situri UNESCO
Mexicul este plin de minuni, atât naturale, cât și realizate de om, motiv pentru care UNESCO a integrat în Patrimoniul Mondial nici mai mult, nici mai puțin de 35 de locuri de pe teritoriul țării. Astfel, poți fi sigur că într-o vacanță în Mexic vei avea o mulțime de obiective turistice impresionante de vizitat: de la piramidele mayașe din Chichen Itza, la zona arheologică Palenque și până la canalele din Xochimilco sau chiar centrul istoric al Mexico City.

Mexicanii au muzica în sânge
Cine nu a auzit măcar o dată-n viață cântecul "La Cucaracha"? Acesta este probabil cel mai faimos cântec al mariachilor, un stil de muzică original din sudul Mexicului și iubit la nivel mondial. Dacă vrei să te bucuri de o petrecere cu mariachi live atunci când ești în vacanță în Mexic, îți recomandăm să nu ratezi o plimbare cu bărcuțele colorate din Xochimilco, pe acestea organizându-se zilnic adevărate fieste mexicane. 

Bonus: Mexicanii sunt oameni prietenoși
Mexicanii sunt oameni foarte calzi și primitori cu oaspeții lor, astfel că poți fi sigur că te vei bucura de multe experiențe autentice atunci când vizitezi Mexicul. În plus, credem că vei găsi multe asemănări între români și mexicani, căci ambele culturi au tendința să facă haz de necaz - nu este deci nicio surpriză că mexicanii au un simț al umorului foarte bine dezvoltat.