Nu există nicio îndoială asupra faptului că Australia este una dintre cele mai fascinante țări din lume! Suprafața ei imensă vine la pachet cu o mulțime de minuni naturale, plaje în culori nemaivăzute, faună sălbatică incredibilă, metropole cosmopolite caracterizate de un grad de civilizație și tehnologizare cum rar vezi în afara Europei. Dar totuși merită să bați atâta drum - mai specific un zbor de peste 20 ore, la care se adaugă și escala - pentru a vizita Australia? Turiștii noștri care au explorat deja acest capăt de lume spun că tot efortul merită cu vârf și îndesat!

 

Specialiștii DAL Travel au pregătit și ei câteva motive care te vor convinge, cu siguranță, să alegi o vacanță în Australia măcar o dată în viață.

 

Iată top motive pentru care merită să vizitezi Australia:

 

1. Minunile naturale

Australia găzduiește câteva minuni naturale extrem de rare și frumoase: unele ți se vor părea puțin mai ciudate, iar altele cu adevărat mistice. De la Marea Barieră de Corali, care întruchipează singura bucată vie de pământ vizibilă din spațiu, până la “Cei Doisprezece Apostoli”, impresionanta Insulă Verde sau uimitorii Munți Albaștri, există numeroase asemenea minuni pe care e musai să le vezi într-un circuit în Australia.

Dacă alegi să vizitezi această locație din luna octombrie și până în martie (ceea ce îți și recomandăm, acestea fiind lunile lor de primăvară-vară), poți avea ocazia să privești micile țestoase ieșind din ou și mergând spre mare - ce trebuie să știi este că există puține locuri de unde poți vedea acest eveniment și va trebui să respecți anumite reguli pentru a minimiza perturbarea. Specialiștii DAL Travel îți vor putea oferi toate informațiile despre acest fenomen, dacă ești interesat.

Tot la acest capitol menționăm și plajele uimitoare, pentru că Australia se mândrește cu unele dintre cele mai întinse și frumoase plaje din lume atât pentru cei ce vor să se relaxeze, cât și pentru iubitorii sporturilor acvatice precum surf sau scufundări.

 

2. Viața sălbatică

Peste 80% dintre speciile de floră și faună din Australia sunt unice, nefiind găsite nicăieri altundeva în lume. Așadar, alegând un circuit cu însoțitor în Australia vei putea observa nu numai canguri, wallaby, wombats și ursuleți koala, ci și specii indigene precum țestoasa de râu Fitzroy, cazuarul de sud australian, crocodilul de apă sărată sau diavolul tasmanian.

Indiferent dacă ești sau nu pasionat de viața sălbatică, aici vei avea ocazia să observi toate aceste specii unice, endemice, direct în habitatul lor natural.

 

3. Sydney nu trebuie ratat!

Niciun circuit în Australia nu este complet fără o “oprire” într-unul dintre cele mai frumoase orașe din lume - Sydney - de care te vei îndrăgosti iremediabil, suntem siguri. Cel mai emblematic obiectiv este Opera din Sydney, o minune a designului arhitectural ce este recunoscută ca centru de performanță de clasă mondială, fiind totodată și parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Inspirată din pânzele unui vas și fiind înconjurată de ape, Opera din Sydney reușește să domine portul Sydney, arătând impresionant din toate unghiurile. În afară de aceasta, nu rata o plimbare pe podul Climb și apoi profită din plin de galeriile de artă și muzeele uimitoare ce te întâmpină la orice pas.

 

4.  Aventuri la tot pasul

Australia este un adevărat paradis pentru pasionații de aventură! Indiferent că alegi să faci surf de-a lungul coastelor incredibil de diverse, să experimentezi snorkelingul în Marea Barieră de Corali sau să navighezi în Whitsundays, există ceva de făcut pentru orice iubitor de adrenalină. Desigur, un circuit în Australia poate aduce experiențe de neuitat și pentru cei care nu sunt neapărat adepții aventurilor. Te poți bucura de un apus deasupra masivului Urulu, poți vedea obiectivele din Sydney dintr-o altă perspectivă alegând o croazieră în port sau poți vizita cramele Barossa, unde te vei putea delecta cu vinuri senzaționale. Oricare ar fi preferința ta, alegerea unei vacanțe în Australia îți va depăși așteptările și te va face să te întorci acasă cu amintiri de poveste.

5.  Vizitează Tasmania

Fiind singurul stat insular din Australia, Tasmania oferă numeroase oportunități de a face o incursiune în natură. Începând din luna octombrie și până în luna martie este perioada perfectă pentru a vizita această insulă sălbatică și minunată, care s-a dezvoltat destul de mult și în ceea ce privește gastronomia în ultimul deceniu. Fiind cunoscută pentru peisajele sale, dar și pentru numeroasele oportunități de aventură, parcuri naționale, dar și pentru speciile de animale precum diavolul tasmanian, acesta este unul dintre locurile pe care vei vrea să nu îl ratezi atunci când ajungi în Australia. Dacă întâmpini dificultăți în organizarea vacanței tale, poți opta pentru un circuit cu însoțitor în Australia, Noua Zeelanda, Tasmania, Singapore, organizat de o agenție de turism cu experiență, care te va ajuta să scapi de griji și să te bucuri din plin de sejurul tău.

 

Dacă nu ai luat în considerare un circuit în Australia până acum, sperăm că aceste motive te-au convins să încerci o nouă experiență pentru următoarea ta vacanță. Nu uita că pentru orice informație suplimentară poți apela oricând la consultanții DAL Travel, care îți vor veni prompt în ajutor.