Fiind una dintre țările cu cele mai diverse peisaje de pe continentul Sud American, dar și cu o mulțime de atracții culturale ce merită explorate, o vacanță în Peru nu are cum să nu depășească așteptările oricărui turist dornic de aventură. De la legendarul oraș incaș Machu Picchu, la canioanele asupra cărora planează condorii și până la orașele coloniale, toate aceste obiective turistice trebuie incluse fără discuție într-un circuit în Peru - iată așadar cum arată un itinerariu în Peru pentru 7 zile:

Ziua 1 în Peru: Lima
Niciun circuit complet în Peru nu poate începe cu altceva decât cu capitala Lima, cel mai mare oraş din Peru, supranumit și “oraşul regilor”. Începe explorarea cu piața centrală, Plaza de Armas, ce este inclusă și în Patrimoniul Mondial UNESCO, apoi continuă cu restul atracțiilor din centrul istoric: Palatul Prezidențial, Primăria, Palatul Arhiepiscopal, Catedrala şi Biserica San Francisco, cu ale sale catacombe. Nu rata cartierul Miraflores, al cărui Parc al Iubirii are un mic amfiteatru și un punct excelent de belvedere către Oceanul Pacific. 

Ziua 2: Rezervația Națională Paracas și Liniile de la Nazca
Lima este un excelent punct de plecare către Rezervaţia Naţională Paracas, ce a fost stabilită pentru a proteja în special ecosistemul marin din zonă, dar și patrimoniul cultural al culturii preincaşe Paracas. O excursie cu şalupa în Insulele Ballestas este obligatorie, acestea fiind supranumite “Galapagos în miniatură”, căci sunt recunoscute drept adăpost pentru pinguinii Humboldt, dar și pentru foci și lei de mare, precum și numeroase specii de păsări. Excursia cu șalupa va fi și un prilej excelent pentru a admira Candelabrul, unul din desenele de la Nazca, următoarea destinație pe care vă recomandăm să o adăugați la itinerariul unui circuit în Peru.
Modul ideal de a admira liniile de la Nazca este cu ajutorul unui zbor cu un avion ușor, pentru a putea înțelege pe deplin dimensiunea acestor schițe enorme gravate în deșert și păstrate intacte timp de mii de ani.

Ziua 3: Arequipa
După o zi plină de aventuri în natură, e momentul să descoperi și câteva obiective culturale din Peru - iar orașul Arequipa te va încânta cu o mulțime de minuni arhitectuale coloniale, pentru că centrul orașului este inclus în Patrimoniul Universal UNESCO. În plus, orașul este înconjurat și de 3 vulcani, ceea ce înseamnă nu numai că priveliștea oferită este una spectaculoasă, ci și că se bucură de ape termale.

Ziua 4: Canionul Colca 
La concurență mare cu Marele Canion din SUA se află mai puțin celebrul Canion Colca, din Peru - acesta este chiar de două ori mai adânc decât cel din Statele Unite, însă nu aceasta este atracția principală! Canionul Colca este cunoscut ca fiind patria Condorului Andin, păsările fiind adesea văzute survolând canionul. Pentru a admira pe îndelete zborul condorilor, trebuie să vizitezi neapărat Condor Cross, cel mai bun punct de belvedere.

Ziua 5: Lacul Titicaca
Cunoscut sub numele de capitala folclorică a țării, orășelul Puno este un punct excelent de explorare a lacului Titicaca, cel mai mare lac din America de Sud, precum și lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume. Optează pentru o croazieră pe lacul Titicaca, pentru a admira insulele izolate ce sunt populate de tribul Uros Indians, una dintre cele mai vechi civilizaţii din lume ce încă își păstrează tradițiile străvechi. 

Ziua 6: Cusco
Nu poți descoperi Peru pe deplin dacă nu vizitezi și Cusco, străvechea capitală a Imperiului Incaş, ce abundă de clădiri coloniale și indigene, iar ale cărui împrejurimi sunt bogate de situri incașe - de la forturi menite să protejeze orașul, la temple și chiar băi incașe.
Cusco este și un bun punct de plecare către zona mai puțin turistică din Peru: Valea Sacră a Incașilor, Pisac, Ollantaytambo.

Ziua 7: Machu Picchu
De neratat într-un circuit în Peru este cu siguranță celebra cetate incașă Machu Picchu, a cărui explorare vă recomandăm să o începeți din Aguas Calientes, ce se află la doar 20 de minute depărtare. Machu Picchu a fost declarat oficial una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, iar ruinele precolumbiene ale Orașului Sfânt al Incașilor au fost pentru mult timp un mister nerezolvat al omenirii. O vizită la Machu Picchu este însă acum ghidată, prilej cu care veți afla întreaga istorie a acestei cetăți, precum și care erau “clădirile” cele mai importante - templul soarelui, ceasul solar incaș, piața principală sau templul condorului.

Sperăm că recomandările agenților de turism DAL Travel care au organizat și însoțit o mulțime de circuite de grup în Peru ți-au fost de ajutor, iar dacă ai nevoie de ajutor în organizarea itinerariului perfect pentru un circuit în Peru, poți alege unul din circuitele noastre de grup sau poți contacta un agent de turism pentru un itinerariu personalizat!