Un circuit în Mexic este perfect pentru oricine dorește să aibă o experiență completă. Această țară este un mix de cultură, istorie, plaje întinse, mâncare delicioasă, orașe coloniale, piețe colorate  și artă inspirațională. În timpul unei vacanțe în Mexic vei putea cunoaște civilizații străvechi, dar și pe cele actuale, vei avea ocazia să descoperi atât sate pitorești, cât și metropole bine dezvoltate sau să te relaxezi pe una dintre plajele de vis. Fiecare dintre regiunile sale are o mulțime de lucruri de oferit, însă ce se întâmplă dacă ai la dispoziție doar o săptămână pentru a le descoperi? Pentru a avea în vedere ce are mai frumos de oferit, specialiștii DAL Travel au pregătit pentru tine itinerariul perfect pentru o vacanță în Mexic:


Ziua 1 - Mexico City 

Un bun mod de a începe un circuit în Mexic este prin explorarea metropolei Mexico City. Există extrem de multe lucruri de făcut în acest loc, mai ales dacă ești iubitor de artă, obiective turistice, locații frumoase și mâncare delicioasă. Atunci când ai la dispoziție doar o zi, poți începe prin vizitarea centrului colonial, catedrala metropolitană, punctele de belvedere și parcul Chapultepec. Lasă-te purtat într-o călătorie minunată prin istoria precolumbiană a Mexicului, în muzeul de Antropologie, iar seara te poți bucura de o cină formidabilă în restaurantul Los Azulejos.


Ziua 2 - Teotihuacan

Teotihuacan este renumit pentru piramidele sale impresionante, ale soarelui și lunii, iar dacă ești iubitor de istorie, acest loc te va fermeca! Aproape toată lumea cunoaște celebrele temple mayase, însă Mexicul are multe alte culturi precolumbiene precum mixtecii, aztecii și zapotecii. Teotihuacanul a fost construit de tolteci și, mai apoi, folosit că centru ceremonial de către azteci, iar acum servește că atracție pentru numeroșii turiști care aleg să îi treacă pragul. Recomandarea noastră este că atunci când alegi o vacanță în Mexic, să nu ocolești acest oraș, ba mai mult, încearcă să ajungi până în vârful piramidelor de unde vei putea admira o priveliște uimitoare. 


Ziua 3 - Morelia

Morelia este capitala statului Michoacan și unul dintre cele mai importante orașe coloniale ale țării. Orașul este plin de arhitectură colonială spaniolă elegantă, cu piatră roz și stil baroc. Centrul orașului găzduiește o frumoasă catedrală din piatră roz, una dintre cele mai frumoase din Mexic, cu doua turnuri gemene de peste 200 metri înălțime. Acesta abundă, de asemenea, în muzee și piețe pline de culoare, pe care nu trebuie să le ratezi. 


Ziua 4 - Situl arheologic Tula 

La aproximativ două ore de Mexico City, se află situl arheologic Tula, care a fost cândva capitala Imperiului Toltec. Cele patru statui de bazalt ale războinicilor tolteci, așezate în vârful unei piramide, sunt caracteristica cea mai izbitoare pentru vizitatori. Deși acesta nu este la fel de mare și grandios precum cel din Teotihuacan, compensează totuși prin farmec, atmosfera, dar și priveliștea oferită. 

Ziua 5 - Queretaro

Queretaro este una dintre locațiile de nelipsit atunci când alegi o vacanță în Mexic! Există peste o mie de monumente în centrul istoric, cele mai multe dintre acestea datând încă din anii 1700, într-o perioadă în care spaniolii trăiau în pace cu indigenii. Aceasta istorie unică și arhitectura impresionantă au făcut Queretaro să fie recunoscut că unul dintre cele 35 de situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO din Mexic. Simplă plimbare prin străduțele șerpuite este un mod bun de a petrece timpul în acest oraș declarat a fi unul dintre cele mai sigure orașe din Mexic. Tot pe acestea vei putea descoperi o mulțime de restaurante specifice, cu mâncare grozavă. 

Ziua 6 - Puerto Vallarta 

Este imposibil să călătorești în Mexic fără să te bucuri și de renumitele sale plaje, iar unul dintre locurile perfecte pentru acest lucru este orașul-stațiune Puerto Vallarta. Cunoscut pentru plajele sale spectaculoase, sporturile acvatice și stațiunile locale, Puerto Vallarta este una dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță din lume. Indiferent dacă dorești să ai o nouă aventură sau să te relaxezi pe plajă, această regiune îți poate oferi câte puțin din fiecare. O viață de noapte vibrantă, mâncăruri remarcabile, plaje întinse și aventurile uimitoare sunt doar câteva din lucrurile pe care Puerto Vallarta le are de oferit.


Ziua 7 - Tequila 

Nu trebuie să pleci din Mexic până când nu încerci faimoasa băutură tequila, și ce loc mai bun pentru a face acest lucru decât în micuțul orășel în care aceasta a luat naștere?! În Tequila nu doar că vei putea degusta faimoasa băutură, dar vei putea afla mai multe și despre procesul de fabricare, de la recoltarea plantelor și până la obținerea rezultatului final. Desigur, acesta nu este singurul motiv pentru care ar trebui să vizitezi Tequila. Orășelul a fost desemnat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, în anul 2006, și denumit “Orașul magic” datorită arhitecturii, piețelor, străduțelor pietruite și tradițiilor culturale mexicane. 


Acum că ai aflat care sunt locurile pe care nu trebuie să le ratezi, probabil că ești curios care este cea mai buna perioada în care ar trebui să călătorești. Dacă te gândești la o  vacanță în Mexic, trebuie să știi că temperaturile vor varia în funcție de regiune, dar și de perioada anului. Deși ai putea crede că vara temperaturile sunt extreme, acestea sunt cuprinse între 22 și 34 de grade, deci, nu ar trebui să iți faci griji în cazul în care dorești să călătorești în această perioadă. Dacă dorești mai multe informații, nu uita că poți apela oricând la o agenție de turism cu experiență.