Atunci când vine vorba de destinațiile de călătorie europene, Țările Nordice sunt de departe una dintre cele mai captivante, asta pentru că nu se aseamănă cu nicio altă regiune. Această regiune încântătoare a Scandinaviei este poarta care duce spre peisaje naturale extraordinare, dar și către un stil de viață de invidiat, care este considerat a fi unul dintre cele mai fericite și sănătoase de pe planetă. Alegând un circuit în Țările Nordice vei putea explora orașele cosmopolite, fiordurile magnifice, castelele medievale, dar și drumuri mistice precum Drumul Trolilor. Totuși, dacă te afli pentru prima dată în această zonă și vrei să nu ratezi nici unul dintre locurile impresionante pe care le are de oferit, sfatul nostru este să îți organizezi foarte bine călătoria. Pentru a veni în ajutorul tău, specialiștii DAL Travel, au organizat itinerariul perfect pentru a vizita Țările Nordice, astfel încât să fii sigur că descoperi adevărata frumusețe a Scandinaviei.

 

Ziua 1: Copenhaga

 

Începe circuitul în Țările Nordice călătorind în capitala Danemarcei, Copenhaga! Cu o mulțime de opțiuni gastronomice uluitoare și o varietate de opțiuni de vizitare a obiectivelor turistice, acest oraș de te va cuceri din start. Printre obiectivele pe care nu ar trebui să le ratezi se afla Palatul Amalienborg - actuala reședință regală, Castelul Rosenborg, care găzduiește bijuteriile coroanei sau Palatul Christiansborg. Pentru a admira o priveliște grozavă poți urca în turnul Rundetaarn, iar pentru a admira orașul de pe apă, poți încerca o croazieră pe canalul de la Nyhavn. De asemenea, nu trebuie să ratezi Parcul de distracții Tivoli, care este locul potrivit atât pentru plimbare, cât și pentru amatorii de distracție.

 

Ziua 2: Stockholm

 

Capitala Suediei, Stockholm, este mai mult decât un oraș emblematic. Aceasta este considerată a fi al doilea cel mai prolific hub tehnologic, fără a duce lipsă însă de istorie și cultură. Farmecul său este dat de rețeaua de canale și poduri, care fac legătura între cele 14 insule ale orașului, dar și de diversitatea și frumusețea atracțiilor turistice. Aici vei putea admira cea mai mare reședință regală din lume, Kungliga Slottet - Palatul Regal, care adăpostește în întregime, istoria familiei regale, Opera, Biserica Cavalerilor, una dintre cele mai frumoase biserici medievale, insula din centrul orașului - Djurgarden, și multe altele.

 

 

Ziua 3: Ruta de aur și Fiordul Geiranger

 

Faimoasa Ruta de aur se întinde între lacul Langvatnet și Podul Sogge din Romsdal și evidențiază cel mai spectaculos peisaj vestic al Norvegiei. Aspectul amețitor al cascadelor, văile fertile și fiordurile adânci, îi va ajuta pe aventuriei să aibă parte de cea mai suprarealistă experiență de călătorie. Aceasta cuprinde Drumul Trolilor, deschis în anul 1936 care reprezintă o mărturie a abilităților inginerești extraordinare, și Drumul Vulturilor, o secvență incredibilă de serpentine, ce oferă o priveliște extraordinară asupra Fiordului Geiranger. Înscris pe lista UNESCO împreună cu fiordul Naeroy, fiordul Geiranger este probabil cel mai faimos din Norvegia. Acesta este cunoscut pentru cascadele sale impresionante, fermele antice și porțiunile abrupte. Cascada Cele Șapte Surori, ce conține șapte fluxuri de apă separate, care se prăbușesc de la o înălțime de peste 800 de metri, trebuie vizitată neapărat! Fiordul oferă și multe puncte de belvedere, deci, va fi visul oricărui pasionat de fotografie, dar și al pasionaților de hiking sau drumeții pe bicicletă, datorită traseului oferit. Priveliștea este de nedescris, deci asigură-te că nu vei rata această locație spectaculoasă!

 

Ziua 4: Bergen

 

Bergen este al doilea oraș ca mărime din Norvegia și poarta de acces către fiordurile spectaculoase ale acestei țări. Locația uimitoare, fiind înconjurat de munți, dar și istoria sa, care ajunge până la epoca vikingilor, fac din Bergen o destinație pe care trebuie să o treci pe listă în următoarea ta vacanță în Țările Nordice. Ajuns în acest oraș, nu trebuie să ratezi o vizită la debarcaderul Bryggen Hanseatic, care se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO, dar nici emblematicele căsuțe colorate, din lemn, care au fost construite de nenumărate ori, după ce au ars în incendii.

 

Ziua 5: Oslo

 

Orice circuit în Țările Nordice ar trebui să includă capitala Norvegiei, Oslo, dat fiind faptul că aceasta oferă o varietate de activități atât în interior, cât și în aer liber. Dacă iubești arhitectura, o plimbare prin oraș îți va permite să admiri o mulțime de exemple de arhitectură modernă. De asemenea, te poți bucura de parcuri, poți face o plimbare pe malul apei sau poți descoperi cartierele la modă din capitala Norvegiei. Printre atracțiile pe care trebuie să le vizitezi se numără Cetatea Akershus, Parcul Vigeland, Palatul Regal sau Trambulina Holmenkollen.

 

 

Planificarea unei vacanțe în Țările Nordice poate fi mai ușoară atunci când ai în minte destinațiile în care dorești să ajungi. Totuși, dacă întâmpini dificultăți, poți apela la o agenție de turism cu experiență, care te va ajuta să scapi de griji și vă planifica următoarea vacanță pentru tine!