Frumusețea uimitoare a Italiei este de necontestat, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care milioane de turiști îi trec pragul în fiecare an. Fie că alegi un circuit turistic în Italia, care să includă regiunile de coastă, fie că acesta va include regiunile centrale, cu siguranță vei avea parte de o experiență unică, plină de momente speciale și priveliști de vis! Există o mulțime de locații pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață, de la colinele nesfârșite și vinul de excepție din Toscana și până la plajele pline de nisipul fin din Sardinia, fiecare îți va oferi o vacanță de neuitat. Dacă și tu dorești să te lași purtat de val într-un circuit turistic în Italia, am pregătit pentru tine câteva locații pe care nu trebuie să le ratezi. 

Iată ce poți să vizitezi în cele mai frumoase regiuni ale Italiei: 


1.    Lombardia și Marile Lacuri

Fiind principala zonă industrializată a Italiei, Lombardia este adesea trecută cu vederea de către turiști, însă merită, cu siguranță, să fie descoperită. Este extrem de diversificată și putem spune acest lucru pentru că, în afară de mare, Lombardia deține dealuri netede, lacuri și munți, orașe fermecătoare, de aceea este imposibil să te plictisești! Tot în această regiune se află și bine-cunoscutul Milano, cu flerul său cosmopolit și vibrant. De asemenea, dacă ești pasionat de natură, alegând Lombardia vei rămâne uimit de peisajele splendide oferite de Lacul Como, Lacul Garda, Lacul Iseo și multe altele. 


2.    Liguria 

Aflată în nord-vestul Italiei, regiunea Liguria este una dintre cele mai frumoase porțiuni de coasta din Europa, fiind cunoscută în general pentru Cinque Terre, șirul de cinci sate istorice, pline de culoare, distanțate de-a lungul coastei spectaculoase a regiunii. În Liguria sunt prezente, de asemenea, orașe precum Portofino sau San Remo, pline de case în culori pastelate, restaurante cu mâncăruri tentante și peisaje care îți vor fura privirea. Datorită poziționării sale, alegând un circuit turistic în Liguria, vei avea șansa să te bucuri și de albastrul viu al Mării Mediterane de pe Coasta de Azur, dar și să vizitezi faimosul Saint Tropez. 

3.    Toscana 

Toscana este considerată a fi o destinație culturală. Arta, istoria, mâncărurile delicioase și vinul de calitate sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să vizitezi Toscana. Aceasta este cunoscută ca fiind una dintre cele mai faimoase regiuni viticole din lume, însă nici componenta gastronomică nu se lăsa mai prejos, bazându-se pe ingrediente locale, crescute sau produse în Toscana. Tot aici vei avea ocazia să explorezi și Florența, unul dintre cele mai prețuite orașe din lume, atunci când vine vorba de artă și istorie. Pentru a te bucura de Toscana în toată splendoarea ei, noi îți recomandăm un circuit turistic în Toscana, Cinque Terre și Insula Elba

4.    Sardinia

Atunci când alegi un circuit turistic în Italia, una dintre destinațiile pe care ar trebui să o iei în considerare este Sardinia. Aceasta este cunoscută pentru plajele sale fascinante, pline de nisip fin, natura extraordinară, dar și mâncăruri delicioase. De la plaje care se întind pe kilometri, trasee pentru drumeții destul de solicitante și până la locuri excelente de surfing, insula are extrem de multe de oferit celor ce o aleg. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Sardinia este din luna iunie și până în septembrie pentru cei ce doresc să se bucure din plin de o vacanță în Sardinia.  


5.    Campania 

Campania este o regiune din sudul Italiei, care îmbrățișează Marea Tireniana, de-a lungul coastei de vest. Una dintre cele mai cunoscute locații din Campania este provincia Napoli, care te va încânta cu vestita pizza de Napoli, cu arhitectura barocă și o multitudine de nuanțe vibrante. Tot aici este cuprinsă și vestita Coasta Amalfi, împreună cu insulele sale - Procida, Ischia și Capri, care oferă fiecare o experiență diferită. Dacă îți surâde ideea unui circuit turistic în Italia, poți alege perlele Golfului Napoli pentru a trăi momente de neuitat. 


Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei, însă dacă dorești să ai parte de o experiență mai complexă, poți opta pentru un circuit care să includă mai multe regiuni precum circuitul Liguria, Cinque Terre, Emilia Romagna, Toscana. De asemenea, pentru informații suplimentare poți apela oricând la o agenție de turism cu experiență, în București.