Asigurarea de călătorie este unul dintre cele mai importante aspecte pe care orice călător trebuie să îl ia în considerare. Fie că alegi un circuit cu însoțitor, un private tour sau că dorești să pleci într-un city break, aceasta capătă o importanță deosebită, mai ales prin prisma riscurilor pe care le acoperă. De obicei, o asigurare de călătorie acoperă riscurile medicale, riscurile de călătorie și, de asemenea, întreruperile zborului. Aceasta este crucială deoarece poate face diferența dintre o vacanță de neuitat și un coșmar prin care nu vei dori să treci. Mai mult de atât, multe țări nu permit vizitatorilor să le calce pragul fără a deține o asigurare de călătorie valabilă. Dacă dorești să afli mai multe despre o asigurare de călătorie și ce acoperă aceasta, specialiștii DAL Travel au centralizat câteva informații care îți vor fi de ajutor. 

Iată 4 lucruri pe care le acoperă o asigurare de călătorie:

1.Oferă acoperire împotriva urgențelor medicale

Orice poliță de asigurare medicală de călătorie acoperă costul tratamentului medical până la o anumită limită. Majoritatea dintre ele nu fac diferența între tipurile de urgențe medicale, deci, indiferent de tipul de tratament medical sau de accident, compania de asigurări va rambursa costurile în limitele menționate și astfel, nu va trebui să îți faci griji cu privire la acestea. Doar gândește-te că alegi să pleci într-un circuit turistic, însă pe parcursul acestuia se întâmplă un accident neprevăzut, precum o luxație a piciorului. Atunci când deții o asigurare pentru călătorie vei putea primi tratamentul necesar oriunde te-ai afla și nici bugetul, nici vacanța ta, nu vor fi afectate. Totodată, pandemia de Covid-19 este încă printre noi, iar dacă se întâmplă ca în timpul sejurului tău să contactezi această boală, asigurarea de călătorie va acoperi costurile asociate, inclusiv pentru consultația înfăptuită de medicul specialist, medicamentele și spitalizarea. 

2.Îți protejează bunurile

Asigurarea de călătorie include diferite moduri de a proteja articolele importante din călătoria ta. Aceasta acoperă riscul pierderii pașaportului, a bunurilor personale, a bagajului și nu numai, care te vor proteja de costuri suplimentare semnificative. Totuși, va trebui să fii atent pentru că unele cereri de despăgubire pentru bagaje nu sunt rambursate integral până când nu furnizați o listă cu articolele de călătorie pierdute și chitanțele originale, în timp ce alte planuri vă pot rambursa pentru bagajele întârziate sau pierdute, chiar și fără a deține chitanțele acestora. Situațiile precum pierderea bunurilor se pot întâmpla într-o vacanță chiar și dacă ești foarte precaut, deci, sfatul nostru este să iei în considerare achiziționarea sa pentru a avea un sejur de vis, plin de experiențe memorabile. 


3.Scapă de riscul unei pierderi financiare în cazul anulării

Acest lucru se poate întâmplă atunci când tu sau un membru al familiei se îmbolnăvește sau în cazul în care lovește o calamitate naturală și nu ai de ales decât să anulezi călătoria dorită sau să îți modifici planurile. Anularea unui plan de călătorie poate fi destul de costisitoare, de aceea atunci când cumperi o asigurare de călătorie te vei putea bucura de confortul de a ști că, în caz de urgență, nu trebuie să te mai gândești la partea financiară a lucrurilor înainte de a anula sau a schimba planul, în caz de urgență. Astfel, îți vei putea petrece sejurul perfect oriunde dorești, fără teama că va interveni o problemă. 

4.Anularea zborului sau întârzieri

Există și posibilitatea să nu fie vina ta în cazul în care nu vei putea lua parte la vacanța pe care ți-o dorești. Ar putea fi chiar vina companiei aeriene, cauzată de un pericol natural sau de alte probleme tehnice. În oricare dintre cazurile descrise anterior vei avea parte de rambursare completă sau parțială, în funcție de polița de asigurare de călătorie aleasă. De asemenea, dacă vei pleca într-un circuit cu însoțitor și zborul tău va avea întârziere, aceasta va acoperi cheltuielile suplimentare, cheltuieli care pot include o noapte de cazare neplanificată și mâncare, printre altele. În acest mod vei putea avea sub control și o parte din cheltuielile neprevăzute care nu stau în puterea ta, pentru a te putea bucura pe deplin de următorul tău sejur. 


Atunci când alegi să îți planifici vacanța visurilor tale, există destul de multe situații neprevăzute care pot interveni, iar pentru a încerca să ții lucrurile sub control și să fii acoperit atât financiar, cât și în ceea ce privește starea ta de sănătate, recomandarea noastră este să deții asigurarea storno de călătorie, care se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare despre cum poate asigurarea de călătorie să fie benefică pentru tine în următoarea ta vacanță, ne poți contacta chiar acum!