Dacă ai explorat deja mare parte din Europa și te simți pregătit să descoperi Țările Nordice, cu peisajele lor vulcanice și glaciare spectaculoase, cu istoria lor marcată de vikingi, nopțile albe și impresionanta Auroră Boreală, consultanții din agenția de turism DAL Travel ți-au pregătit câteva sfaturi utile pe care ar fi bine să le cunoști înainte să îți planifici vacanța în Țările Nordice:


1.    Cel mai bun moment pentru a vizita Europa de Nord

Din Europa de Nord fac parte mai multe țări, printre care cele Scandinave (Norvegia, Suedia, Finlanda și Danemarca), dar și Islanda și adesea chiar Irlanda de Nord și Scoția sunt considerate a fi parte din Țările Nordice. Așadar, în funcție de destinația pe care vrei să o vizitezi, precum și de activitățile preferate, acestea sunt perioadele potrivite pentru a vizita Țările Nordice:

-    Vizitează Peninsula Scandinavă și Islanda în lunile mai și septembrie dacă îți dorești să scapi de aglomerație, dar să te bucuri totuși de vreme prietenoasă pentru a explora peisajele glaciare și vulcanice.
-    Dacă preferi totuși temperaturi de peste 20 grade Celsius pentru a explora Țările Nordice în voie, iunie-august sunt lunile perfecte - iar astfel poți experimenta și soarele de la miezul nopții, căci cu cât mergi mai aproape de Cercul Polar, cu atât te vei bucura de mai multă lumină într-o zi. 
-    Pentru cei care vor să vadă cu ochii lor Aurora Boreală în Țările Nordice, cel mai bun moment pentru a face acest lucru este în timpul lunilor de iarnă, care vin însă la pachet și cu temperaturi extrem de scăzute.

În cazul în care îți dorești să vizitezi cât mai mult din aceste țări însă nu ai mult timp la dispoziție, îți recomandăm o vacanță de tip croazieră în Țările Nordice - în acest mod, vei călători confortabil și te poți bucura de peisaje spectaculoase fără să fie nevoie să petreci zeci de ore conducând, ori schimbând în fiecare seară hotelul.


2.    Costurile pentru a vizita Țările Nordice

Este binecunoscut faptul că Țările Nordice sunt unele dintre cele mai scumpe țări din lume, iar nivelul de trai de aici este unul foarte ridicat - așadar, pe lângă cheltuielile asociate pachetului turistic (cazare, transport, mese, vizite), este important să aloci și un buget extra pentru micile cheltuieli zilnice, pentru suveniruri și chiar pentru bacșiș - pentru că în majoritatea restaurantelor se așteaptă un bacșiș de 10%.


3.    Viză

Turiștii români nu au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Norvegiei, Suediei, Finlandei, Danemarcei sau Islandei. Accesul pe teritoriul acestor state este permis în baza unui paşaport sau a unei cărţi de identitate în curs de valabilitate. 

4.    Protecție

Dacă alegi vara pentru o călătorie în Țările Nordice, nu uita să adaugi în bagaj cel puțin o pereche de ochelari de soare - vei avea nevoie de ei chiar și pe timpul “nopții”, căci la Cercul Arctic soarele nu apune niciodată. În plus, este important să îți protejezi pielea de razele ultraviolete, ce sunt destul de puternice - nu uita așadar și o cremă cu factor de protecție solară ridicat, ideal 50.


Dacă ai nevoie de ajutor în planificarea unui circuit în Țările Nordice, consilierii în turism DAL Travel te pot ajuta să alegi atât perioada perfectă pentru destinația dorită, cât și tipul potrivit de vacanță pentru activitățile dorite - contactează-ne pentru o ofertă personalizată.