Supranumită și „Țara de gheață și foc”, acolo unde soarele răsare la miezul nopții pe timp de vară, Islanda este o țară insulară, situată în punctul extrem vestic al Europei. Islanda este un loc de basm, pe care, dacă ai ocazia să îl vizitezi, cu siguranță îți vei aminti multă vreme de minunile naturale, cultura fascinantă, priveliștile care îți taie respirația, cu iceberguri, gheizere, vulcani activi și cascade maiestuoase. Există numeroase motive pentru care merită să mergi într-un circuit în Islanda, dar dacă încă nu ești convins, specialiștii DAL Travel îți vor expune în continuare câteva dintre motivele pentru care ar trebui să vizitezi această insulă enigmatică, măcar o dată în viață.  

Natura așa cum nu ai mai întâlnit

Știați că, din Evul Mediu până în prezent, pe teritoriul Islandei a erupt o treime din toată lava din lume? În prezent, Islanda găzduiește încă 130 de vulcani activi care au transformat teritoriul insulei într-o câmpie nesfârșită de lavă acoperită de mușchi, cratere imense și vârfuri ascuțite acoperite de nisip negru. Țară a contrastelor de o frumusețe ca nicăieri altundeva, Islanda este caracterizată de condițiile climatice arctice care se află în continuă opoziție cu căldura explozivă a pământului.

 

Cu cât vizitezi mai mult din teritoriul ei, cu atât vei descoperi diversitatea unică a Islandei. De la dealuri verzi, brăzdate de cascade pe deasupra cărora adesea apare câte un curcubeu, kilometri întregi de zone geotermală colorate în toate nuanțele naturii unde gheizerele vechi de mii de ani încă reprezintă principala bogăție naturală a țării, și până la plaje cu nisip negru și munți stâncoși sculptați din lavă - cu siguranță nu te vei plictisi în Islanda. Mai mult decât atât, Islanda este locul în care poți vedea deasupra nivelului mării, cum se intersectează două plăci tectonice, cea Nord-americană și Eurasiatică, mai exact în Parcul Național Thingvellir.

 

Nu uita că, pentru a nu rata nimic, un circuit turistic cu însoțitor îți poate pune la dispoziție un itinerariu complet al celor mai importante obiective turistice pe care nu ai vrea să le ratezi.

Laguna Albastră

Una dintre minunile lumii, izvorul termal al Islandei, Laguna Albastră, este locul perfect în care te poți bucura de partea relaxantă a Islandei. Apele geotermale formate pe câmpuri de lavă sunt bogate în dioxid de siliciu adus din subteran, care poate face minuni asupra pielii. Vei avea parte de un adevărat răsfăț, bucurându-te de un peisaj de vis și de puterile vindecătoare ale lagunei, renumită în întreaga lume pentru acestea.

Viața sălbatică

Nici fauna nu este mai prejos. O particularitate specială și intersantă a Islandei este varietatea speciilor de animale care trăiesc pe teritoriul ei. Deși doar vulpile arctice sunt indigene, iar restul speciilor au fost aduse de coloniști, în timpul vizitei tale în Islanda vei avea ocazia să vezi simpaticele păsări puffini, balene uriașe și emblematicii cai islandezi, despre care se spune că au fost aduși chiar de vikingi, dat fiind faptul că au caracteristici unice față de celelalte rase de cai și sunt incredibil de prietenoși.

 

Fiind gazda unor specii atât de rare de animale, majoritatea faunei și a florei este protejată prin lege. Există patru parcuri naționale, cel mai mare fiind Parcul Național Thingvellir, și 80 de rezervații naturale, cum ar fi ​​rezervația naturală Fjallabak, unde peisajul eteric te învăluie de oriunde te-ai uita.

Aurora Boreală

O fâșie de lumină coborâtă parcă dintr-un lumea fantastică a unui basm demult apus, Aurora Boreală sau „Luminile Nordului” este cea mai captivantă priveliște pe care o poți vedea în întreaga lume. Luminând nopțile întunecate și friguroase ale Islandei, aceasta poate fi destul de greu de surprins deoarece se produce în anumite condiții climatice. Totuși, dacă ești norocos, vei putea să asiști în călătoria ta la spectacolul oferit de Aurora Boreală, pe care, probabil, nu o vei mai putea vedea nicăieri altundeva.

 

Din experiența fiecărui circuit în Islanda din anii trecuți, ghizii DAL Travel confirmă faptul că încă din luna august Aurora Boreală se poate vedea foarte clar în văzduhul arctic.

Istoria și arhitectura fascinante

Islanda este ultimul teritoriu în care s-au stabilit civilizații de oameni. Înainte de secolul al IX-lea, trecutul Islandei era unul obscur, dacă nu chiar inexistent. Într-un timp relativ scurt, aici s-a dezvoltat o societate extrem de interesantă și de prosperă, care s-a menținut vreme de trei secole, până să fie supusă coroanei norvegiene și apoi celei daneze.

 

În prezent, cu o suprafață aproape cât a României și o populație de numai 320.000 de locuitori, în Islanda vei găsi orașe colorate, care îmblânzesc aerul sălbatic al insulei din timpul iernilor lungi și clădiri cu un stilul arhitectural și minimalist tipic nordic care domină pretutindeni, și unde opulența occidentală nu își găsește câtuși de puțin locul. În sensul celor de mai sus, Catedrala Hallgrimskirkja este un exemplu excelent de arhitectură unică în lume.

 

Alege un circuit în Islanda și pornește într-o aventură pe un tărâm în care trolii şi elfii nu sunt doar fiinţe fantastice, ci de-ai locului! Dacă vrei să scapi de stresul planificării, poți lăsa totul în grija DAL Travel, o agenție de turism cu experiență. Contactează-ne și ne vom ocupa de călătoria ta până în cel mai mic detaliu.