Bangladesh este o țară situată în regiunea de Sud-Est a Asiei, învecinată cu India la vest, est și nord, și cu Golful Bengal și Myanmar la sud. Aceasta are o istorie culturală care, din păcate, a fost constant umbrită de luptele pentru dezvoltare. Cu toate acestea, Bangladesh are extrem de multe de oferit, de la ospitalitatea populației și până la peisaje și fenomenele naturale, toate vor face că un circuit în Bangladesh să fie o experiență unică în viață. Dacă încă nu ești sigur că aceasta ar fi destinația în care merită să iți petreci urmatorea vacanță, specialiștii DAL Travel au pregătit câteva motive care iți vor schimba opinia.

Iată 5 motive să vizitezi Bangladesh:

1.    Rețeaua de râuri 

Țara este împresurată de râuri, iar pentru a avea parte de o experiență inegalabilă, trebuie să călătorești prin acest labirint fluvial, stând pe puntea unei bărci specifice locului. Flora și fauna care înconjoară corpurile de apă sunt uimitoare, iar râurile sunt și ele pline de surprize. În apele acestora vei putea întâlni ocazional crocodili, elefanți, delfini Irawadi, broaște țestoase și multe altele. Bangladesh este, de asemenea, renumit pentru pădurile sale de bambus care pot fi văzute în aproape toată țara. 

2.    Sundarbans

Un motiv bun pentru care ar trebui să alegi un circuit în Bangladesh este pentru a explora cea mai mare pădure de mangore din lume, unde poate fi întâlnit și faimosul tigru bengalez. Numele pădurii, Sundarbans, este derivat din denumirea copacilor Sundari. Aceasta este recunoscută de UNESCO ca fiind o zonă extrem de ofertantă atunci când vine vorba de biodiversitate, abundând în unele dintre cele mai inedite atracții naturale, ceea ce o face perfectă pentru iubitorii de natură. 

3.    Cox’s Bazaar

Găzduind a doua cea mai mare plajă din lume, Cox’s Bazaar este un loc pe care trebuie să îl vizitezi într-un sejur în Bangladesh. A avea 120 de kilometri de plajă în fața ta este, cu siguranță, ceva special! Cox’s Bazaar este un loc foarte popular pentru localnici, iar acest lucru poate fi văzut cu ușurință în sezonul de vârf, când devine destul de aglomerat. Aici te poți bucura de peisajul oferit de nisipul auriu și marea albastră sau poți încercă să înoți, însă trebuie să ții minte că nu este permis înotul în costumul de baie clasic, de aceea va trebui să fii acoperit. În plus, din acest loc poți lua o barcă, care te vă duce la insulele din apropiere, ceva mai puțin aglomerate, însă la fel de frumoase.


4.    Ospitalitatea localnicilor

Ospitalitatea localnicilor reprezintă unul dintre principalele motive pentru care vacanța în Bangladesh va fi de neuitat. Aceștia sunt foarte prietenoși, încântați să te cunoască și întotdeauna gata să iți ofere o mână de ajutor. Chiar dacă alegi să călătorești singur, nu vei rămâne singur pentru mult timp pentru că, ajuns în Bangladesh, în câteva minute vei fi înconjurat de localnicii pregătiți să te îndrume sau să împărtășească o poveste. Tot datorită ospitalității debordante, indiferent dacă sunt mai înstăriți sau mai saraci, aceștia vor fi foarte primitori. Te poți aștepta să primești chiar o invitație la o masă alături de ei, unde îți vor prezenta mâncărurile tradiționale din Bangladesh.


5.    Mâncăruri delicioase 

Regiunea de Sud-Est a Asiei este recunoscută drept un paradis gastronomic. Bangladeshul oferă o diversitate de mâncăruri și arome tradiționale tuturor celor ce îi trec pragul. Aici, mâncarea stradală este extrem de populară, deci, oriunde te vei afla vei întâlni taverne de mâncare pe care să o încerci. Savoarea prepararelor, dată de diversele arome și condimente folosite, te vor face să iubești gastronomia bengaleză, mai ales dacă ești o persoană gurmandă. Oricare ar fi preferințele tale gastronomice până în acest moment, este foarte posibil ca acestea să se modifice odată cu încercarea preparatelor specifice din Bangladesh. 


Bangladesh este o țară pe care ar trebui să o vizitezi măcar o dată în viață, lucru pe care îl pot confirma turiștii care au ales și aleg să își petreacă vacanța în acest loc. Poți încerca și tu un circuit în Bangladesh pentru următoarea ta vacanță și astfel, să descoperi toate minunile pe care le are de oferit. Nu uita că, dacă ai nevoie de mai multe informații, poți apela oricând la o agenție de turism cu experiență