Dacă ești un împătimit al călătoriilor, fie că preferi circuitele cu însoțitor sau doar city breaks, probabil că unul din mijloacele de transport utilizate cel mai des este avionul. În zilele noastre, datorită multiplelor companii aeriene, care facilitează deplasările interne și internaționale, călătoriile cu avionul au devenit obișnuite. Deși există anumite reguli esențiale pentru siguranța ta, există și câteva îndrumări practice de care ar trebui să ții cont. De obicei, când ne urcăm într-un avion, scopul este simplu, să ajungem la destinație cu bine, iar zborul să fie unul plăcut. Totuși, pentru a călători mai sigur, dar și civilizat, specialiștii DAL Travel au pregătit câteva acțiuni de evitat în călătoriile cu avionul. 

Iată 5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată în avion:

1.    Evită apa din avion 

Deși poate părea sigură, apa de la robinet furnizată în avion este, de obicei, predispusă la diverse bacterii. Numeroase teste au demonstrat faptul că la bordul majorității aeronavelor este servită apa care conține bacterii. De asemenea, sfatul nostru este să renunți și la cafea, ceai sau cuburi de gheață, pentru că există posibilitatea să fie contaminate. Cu siguranță nu îți vei dori să bei nimic din ce ar putea fi preparat cu apă de la robinet pentru a te asigura că ajungi cu bine la destinație și că te vei bucura de circuitul turistic fără neplăceri. În schimb, poți opta pentru apa îmbuteliată, care trebuie să fie, de asemenea, prezentă la bord și care te va ajuta să rămâi sănătos și în siguranță. 

2.    Nu rămâne pe scaun pe toată durata zborurilor lungi

Presiunea scăzută a aerului din cabina îți poate încetini circulația, iar călătoria cu avionul poate crește riscul de a dezvolta tromboză venoasă profundă. Totuși, nu este nevoie să te panichezi pentru că acest lucru poate fi prevenit prin mișcările simple pe scaun sau printr-o scurtă “plimbare” prin avion. Ridicări simple precum cea a degetelor de la picioare, în timp ce călcâiele rămân pe podea sau îndoirea și relaxare mușchilor gambei pot fi de ajutor la stimularea circulației sângelui. 

3.     Nu bea alcool în exces

Oricât de tentant ar fi să te bucuri de unul sau două pahare de șampanie la bordul unei aeronave, acesta poate fi un lucru destul de riscant, care îți poate transforma zborul într-un coșmar. Presiunea de la bord te va face să reacționezi mult mai rapid la efectele alcoolului, deci după acele două pahare te vei simți mult mai amețit decât ai fi după ce ai consumat o sticlă, pe pământ. În plus, alcoolul este extrem de deshidratant, iar combinat cu umiditatea deja scăzută din avion, nu va fi benefic pentru corpul tău. Recomandarea noastră este să eviți alcoolul dacă dorești ca sejurul tău să decurgă așa cum ți-ai dori. 

4.    Nu merge desculț

Știm că vei simți nevoia să îți dai jos încălțămintea, mai ales dacă zborul este unul ceva mai lung. Poate că pentru tine va fi confortabil, însă părerea celorlalți pasageri poate fi una diferită. În plus, podeaua avionului nu este tocmai cel mai curat și igienic spațiu pe care ai dori să pășești cu picioarele goale. Deci, dacă este cu adevărat necesar, poți rămâne în șosete cât timp stai pe locul tău, însă dacă dorești să îl părăsești, indicat ar fi să îți pui pantofii la loc. 

5.    Nu abuza de însoțitorii de bord 

Însoțitorii de bord sunt prezenți pentru a te menține în siguranță, însă nu și pentru a-ți satisface fiecare capriciu, deci, gândește-te de două ori înainte să abuzezi de aceștia. Dacă te simți rău sau ai nevoie urgent de un anumit lucru, nu ezita să apelezi la ei, însă dacă este ceva care poate aștepta și însoțitorii sunt deja ocupați cu alte activități precum servirea mesei sau ajutorarea unui pasager, atunci recomandat este să ai răbdare. În plus, asigură-te că ai o atitudine calmă și pozitivă și că urmezi îndeaproape sfaturile acestora pentru a ajunge la destinație în siguranță. 

Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care nu ar trebui să le faci niciodată în avion. De acestea ar trebui să ții cont fie că urmează să zbori pentru prima dată, fie că faci acest lucru în mod constant. Dacă nu ai mai zburat de mult și îți e dor de un circuit turistic sau de o vacanță individuală, nu ezita să apelezi la o agenție de turism cu experiență, care îți va putea oferi ajutorul de care ai nevoie!