Vara este aici, iar odată cu ea vine și nelipsita vacanță! Trăim într-o lume uimitoare, care oferă o mulțime de peisaje minunate, paradisuri tropicale, vulcani învăluiți în ceață și plaje incredibile. Dacă și tu visezi la o escapadă tropicală pentru următoarea ta vacanță, însă întâmpini dificultăți în a te decide care ar fi cea mai bună alegere, consultanții DAL Travel au centralizat câteva destinații exotice pentru tine. Palmieri, plaje încărcate de nisip, apa albastră, toate acestea ne vin în minte atunci când ne gândim la o destinație exotică, iar lumea este plină de ele, de aceea nu vei rămâne niciodată fără opțiuni. Fie că dorești să alegi un circuit cu însoțitor sau să te aventurezi într-un private tour, am pregătit cele mai bune opțiuni din care să o poți alege pe cea dorită.

 

Iată 5 destinatii exotice în care poți călători vara:

 

1. Mexic

Mexicul este una dintre destinațiile exotice preferate de turiștii de pretutindeni, cu evadările secrete pe insule, coasta Caraibelor și capitala cosmopolită. Pe lângă gastronomie, cultură și localnici extrem de primitori, Mexicul este renumit și pentru plajele sale. Alegând un circuit în Mexic, vei avea ocazia să admiri animale marine precum balene, dar și să te relaxezi în apele cristaline din Cancun. De asemenea, pasionații de scuba diving vor fi extrem de bucuroși să afle că viață subacvatică este una incredibil de bogată și diversă, deci, întâlnirea cu vietățile marine pe una dintre plaje, poate fi un lucru normal. Printre acestea se numără și țestoasele, care iubesc Golful Mexic, cinci din șapte specii trăind în zonă. Alte specii de animale marine care pot fi întâlnite aici sunt calamarul vampir, orca sau grupul goliath.

 

 

2. Cuba

Plajele din Caraibe sunt renumite pentru apele lor cristaline și nisipul fin, iar Cuba deține nici mai mult, nici mai puțin, de 300 dintre cele mai frumoase din regiune. De la Viñales în partea de vest a țării până la plaja Guardalavaca din estul Cubei, vei avea o varietate largă de regiuni și peisaje din care să alegi. Cuba se bucură de un climat cald, subtropical, de aceea reprezintă o destinație minunată de vacanță, în aproape orice perioadă a anului. Dacă vrei să te bucuri de soare pentru mai mult timp, o vacanță în Cuba este perfectă pentru tine datorită mediei de opt ore de lumină solară pe zi și aproximativ 300 de zile însorite pe an.

 

3. Zanzibar

Atunci când vorbim de un circuit în Zanzibar nu putem să nu ne gândim la plajele sale pline de nisip alb, curat, albastrul strălucitor al Oceanului Indian și vegetația tropicală luxuriantă, care creează o vrajă asupra oricărui turist care îi calcă pragul. Aici te vei putea bucura de o experiență inedită, care îți va încânta toate simțurile - doar imaginează-ți cum soarele tropical îți mângâie pielea printre frunzele palmierilor, în timp ce briza blândă, plină de parfumul unic al condimentelor ce cresc pe insulă, amestecandu-se cu aroma de nucă de cocos, te înconjoară. Pe măsură ce apa scade te poți plimba de-a lungul bazinelor naturale de pe mal, pentru a observa creaturile marine care așteaptă următoarea maree. Acestea sunt doar câteva dintre experiențele pe care poți să le trăiești într-o vacanță în Zanzibar.

 

3. Maldive

Cu mai mult de o mie de insule splendide și 26 de atoli de corali, plini de viață marină, Maldive este una dintre cele mai căutate destinații exotice. De îndată ce ajungi în acest loc vei fi captivat de împrejurimile frumoase, dar și de culorile magice ale oceanului - un spectacol care este uneori greu de exprimat în cuvinte. Alegând un circuit în Maldive vei putea înota alături de o mulțime de pești tropicali printre care se află și faimosul pește clovn, te vei putea relaxa la soare sau bucura de împrejurimi. De asemenea, coralii tind să fie foarte bine conservați, de aceea iubitorii de scuba diving sau chiar snorkelling vor fi pe deplin impresionați deoarece în apele pline de vietăți din Maldive această activitate se dovedește a fi întotdeauna o experiență incredibilă.

 

4. Sri Lanka

Pe lângă cultura, istorie și viața sălbatică, Sri Lanka nu duce lipsă nici de plaje de o frumusețe aparte. Fie că ești în căutarea unui loc mai retras, a unei petreceri, sau vrei să te bucuri de sporturile marine, într-un circuit în Sri Lanka le vei putea găsi pe toate! Pe coasta de vest și pe cea de sud vei descoperi cele mai bune plaje din acest loc, pline de nisip auriu, recife de corali și palmieri, iar dacă ai noroc te poți întâlni chiar și cu delfini! Aici vei găsi și o gastronomie diversă, aromată cu condimente exotice, bazată pe alimente precum orez, ouă și pui. Sri Lanka este și locul perfect pentru pasionații de surfing, găzduind anual numeroase competiții internaționale atât pentru surferi amatori, cât și pentru profesioniști.

 

Există o mulțime de destinații exotice din care să alegi pentru următoarea ta vacanță, însă noi le-am centralizat pe cele de top. Dacă ești gata să alegi o destinație exotică pentru următoarea ta vacanță, ia legătura cu o agenție de turism cu experiență din București chiar acum!