Pe măsură ce vacanța de Paște se apropie, gândurile noastre se îndreaptă spre planificarea unei vacanțe în care nu doar să petrecem timp de calitate alături de cei dragi, dar să ne bucurăm împreună și de descoperirea unor culturi uimitoare, de peisaje care îți taie respirația și de multă aventură!

Și cum specialiștii DAL Travel îți pot croi o vacanță pe măsura dorințelor tale în orice țară din lume, astăzi ne-am gândit să împărtășim cu voi cele mai interesante destinații pe care le-au ales turiștii noștri pentru vacanța de Paște 2023! Și chiar dacă suntem pe ultima sută de metri și multe dintre circuitele cu însoțitor de Paște s-au epuizat, încă putem pregăti vacanțe individuale, personalizate după dorințele fiecărui călător - trebuie doar să îndrăznești să alegi una din destinațiile de vis propuse pentru vacanța de Paște 2023:

 

  1. Georgia

Deși nu este o destinație de vacanță atât de populară, turiștii noștri iubesc Georgia, mai ales în perioada sărbătorilor pascale, pentru că Paștele georgian este impresionant prin tradițiile sale, foarte asemănătoare cu cele românești, Georgia fiind una dintre primele țări în care creștinismul a devenit religie de stat. Este deci sigur să spunem că atunci când alegi să îți petreci vacanța de Paște în Georgia și Armenia te vei simți ca acasă.

 

Coacerea de pască și vopsirea ouălor sunt unele dintre cele mai prețuite tradiții de sărbători. În ciuda faptului că pasca este un element comun, una făcută în casele din Georgia, are un gust complet diferit și un farmec aparte.  De asemenea, ouăle roșii sunt în centrul meselor de Paște. Multe gospodării georgiene folosesc rădăcini de rubie și coji de ceapă pentru a vopsi ouăle într-un roșu intens, în Vinerea Mare, înainte de apus. Simbolizând învierea lui Hristos și viața veșnică, georgienii vor ciocnii ouăle în prima zi de Paște. Deci, dacă vei avea ocazia să petreci Paștele în Georgia, bucură-te de obiceiurile și tradițiile locale și nu rata mâncărurile delicioase, specifice acestei sărbători.

 

Traseul propus de noi pentru o vacanță individuală în Georgia este orientativ, realizat cu gândul de a descoperi cât mai mult din această țară, însă îl putem personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.

  2. Egipt

Egiptul este o destinație perfectă pentru cei ce doresc o vacanță de Paște la căldură, așa că nu este de mirare că locurile se epuizează întotdeauna rapid pentru un astfel de circuit.

Sărbătoarea Paștelui este însă complet diferită în Egipt - la origine, “Sham El Nessim” este o sărbătoare religioasă antică egipteană care marchează începutul primăverii, dar  și începutul creației. Sărbătorile creștine ale Paștelui în Egiptul Antic începeau seara, cu un ritual care includea citirea psalmului, cântarea imnurilor sacre și infuzia de tămâie. În timpul ceremoniei, toate luminile sunt stinse și aprinse imediat după rechemarea învierii. Vizitând Egipt de Paște vei ocazia de a afla mai multe despre obiceiurile și tradițiile egiptene antice.

 

În zilele noastre, egiptenii sărbătoresc această sărbătoare în aer liber pentru a se bucura de vremea minunată a primăverii. Acesta este motivul pentru care parcurile, grădinile publice, croazierele pe Nil sau vizitarea grădinii zoologice sunt cele mai bune locuri pentru a  sărbători ziua Sham El Nessim în timpul unei vacanțe de Paște în Egipt.

 

  3. Peru

Fiecare loc de pe Pământ este fascinant și unic, dar Peru este una dintre acele țări care reușesc să rămână în top - nu e de mirare că organizăm anual peste 10 circuite de grup în această destinație. Acest loc are atât de multe comori naturale și culturale care i-au fascinat pe oameni de sute de ani și îi fascinează și astăzi. Acesta este unul dintre motivele pentru care putem spune că o vacanță de Paște în Peru este o experiență cu adevărat memorabilă. Paștele este o sărbătoare minunată în Peru, cu o mulțime de tradiții locale, închinare, mâncare delicioasă, timp petrecut cu familia și în cadrul comunității, dans și muzică, dar și sărbătorirea credinței. De asemenea, ca și alte sărbători din Peru, acest festival tradițional este despre experiențe fascinante și unice: diferite sărbători religioase și culturale umplu străzile mai multor districte și provincii din țară timp de șapte zile. Pe lângă descoperirea și trăirea obiceiurilor de Paște, alegând un circuit cu însoțitor în Peru vei putea admira Machu Picchu, una dintre cele șapte minuni ale lumii și nu numai.

 

  4. Liban

Paștele este o sărbătoare plină de bucurie și ce loc mai bun pentru a-l petrece dacă nu în ​​Liban, această țară plină de viață și de localnici prietenoși? Situată la intersecția Drumului Mătăsii și a bazinului Mediteranei, această țară vibrantă oferă o multitudine de priveliști și experiențe frumoase pentru vizitatori. Pe lângă frumusețea sa naturală, Libanul are o moștenire culturală bogată care datează de mii de ani: rămășițe ale marilor civilizații pot fi văzute în toată țara. Cu numeroasele sale situri istorice, orașele de coastă, centrele religioase și bucătăria exotică, există ceva pentru toată lumea în Liban. În timpul Paștelui, vizitatorii se pot bucura de sărbători tradiționale alături de localnici, pot lua parte la mesele pline de delicatese culinare delicioase sau pot explora situri arheologice frumoase precum Byblos sau Baalbek. Fie că este vorba de o aventură prin istorie sau pur și simplu de odihnă și relaxare pe plajă, un circuit în Liban merită cu siguranță ales pentru o vacanță de Paște!

 

Cu atât de multe destinații de vis din care să alegi pentru vacanța de Paște 2023, poate fi greu să decizi care este potrivit pentru tine. Oricare ar fi alegerea ta, un lucru este clar: fiecare dintre aceste locații uimitoare va fi o experiență de Paște de neuitat. De la vizitarea ruinelor antice din Egipt și Peru până la sărbătorirea festivităților din Georgia sau Liban - există ceva pentru toată lumea, indiferent de preferințe. Alege destinația preferată pentru vacanța de Paște și începe să planifici escapadă mult visată!