• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Marele tur al Cambodgiei

incepand cu 2020 USD
rezerva online
Vezi informatii detaliate despre preturi si perioade
 • Marele tur al Cambodgiei
Marele tur al Cambodgiei

Phnom Penh - Siem Reap - Sihanoukville - Battambang - Tonle Sap Lake - Kep - Kratie - Sambor Prey Kuk - Kampong Thom - Oudong - Beng Mealea

Descoperiţi cultura şi istoria Cambodgiei.  Explorați amestecul de nou şi vechi din capitala regatului şi porniţi într-o aventură în delta Mekong pentru a descoperi fermecătoarele oraşe de-a lungul fluviului.  Descoperiţi comorile uitate ale templelor din Angkor şi Battambang.

Ziua 1: Sosire în Phnom Penh
La sosirea în Phnom Penh vom fi întâmpinaţi de ghidul nostru local şi vom fi transferaţi la hotel pentru formalităţile de check-in.
Phnom Penh a fost considerat cândva unul dintre cele mai frumoase oraşe din Orient. În ciuda istoriei sale plină de episoade turbulente dar şi a dezvoltării recente a oraşului, acesta a reuşit să îşi păstreze aproape intact farmecul colonial.
Situat la confluenţa râurilor Mekong şi Tonle Sap, capitala Cambodgiei este un oraş plin de viaţă, unde tradiţiile asiatice şi cele occidentale se îmbină într-un mod fascinant. Bulevardele largi şi numeroasele clădiri în stil colonial francez aduc aminte de zilele glorioase ale oraşului.
În această prima seara ne vom bucura de o croazieră pe râu în care vom putea admira apusul de soare şi vom putea observa cum oraşul de trezeşte la viaţă o dată cu lăsarea serii.
Ne vom bucura de o cină delicioasă în stil Khmer la restaurantul Romdeng, un restaurant de caritate unde foşti copii ai străzii sunt învăţaţi principiile ospitalităţii cambodgiene.  Restaurantul, situat în centrul oraşului, se află într-o clădire restaurată în stil colonial şi este înconjurat de o grădină impresionantă.
Notă: Restaurantul Romdeng  este închis în timpul sărbătorilor naţionale şi pe perioada întregii luni aprilie când se sărbătoreşte Anul Nou Khmer.
Cazare: Phnom Penh
Regim mese: cină

Ziua 2: Phon Penh
După micul dejun, în această dimineaţă vom face turul principalelor atracţii turistice ale oraşului.  Mijlocul nostru de transport în această zi va fi un cyclo ( o bicicletă cu şofer). Este un mijloc de transport tipic pentru oraşul Phnom Penh dar şi foarte amuzant, care ne va permite să explorăm în profunzime acest oraş plin de viaţă.
Prima oprire va fi în nordul oraşului, la templul budist Wat Phnom.  Numit şi „templul de pe munte”, acesta a fost ridicat la sfârşitul secolului al XIV-lea şi are o înălţime de 27 m, fiind cel mai înalt lăcaş de cult din oraş.  Aici veţi putea admira numeroase statuete ale lui Buddha dar şi picturi murale cu scene din viaţa acestuia.
Următoare oprire va fi la Palatul Regal. Construit în anul 1866, acesta găzduieşte Pagoda de Argint (numele provine de la podele care sunt construite din peste 5.000 de bucățele de argint).  Numele original este Wat Prakeo (Templul Buddha de Smarald). Aici puteţi admira o colecţie impresionantă de statuete Buddha din aur, argint, cristal şi bronz.
Aflăm mai multe despre istoria întunecată a Cambodgiei cu ajutorul următoarei noastre opriri la Muzeul Genocidului Tuol Sleng. Găzduit în fosta şcoală preluată de Khmerii Rosii, aici a fost principalul centru de detenţie şi tortură, cunoscut şi sub numele de S-21 în acele timpuri. Este o vizită în urma căreia vom reuşi să înțelegem mai bine episoadele tulbure pe care le-a traversat această ţară.
Urmează o scurtă oprire în piaţa rusă, una dintre cele mai populare pieţe din oraş, unde puteţi găsi mătăsuri, bumbacuri şi sculpturi din lemn.
În cea de-a doua parte a zilei ne îndreptăm spre zona râului, o zonă de promenadă în stil francez foarte plăcută, perfectă pentru observarea stilului de viaţă al localnicilor.  Veţi putea observa ore de exerciţii fizice în aer liber şi dansuri Khmer. De asemenea veţi avea ocazia să încercaţi câteva gustări locale.
Cazare: Phnom Penh
Regim mese: mic dejun

Ziua 3: Phnom Penh – Kampong Cham – Kratie
După micul dejun părăsim Phnom Penh pentru următoarea destinaţie, Kampong Cham – fost port comercial francez aflat pe râul Mekong. După un tur al centrului oraşului, urmează Wat Nokor, un templu construit în secolol XI în timpul Angkor.
O dată ajunşi în provincia Kratie, vom face o scrută plimbare cu barca spre insula Koh Trong unde se află şi hotelul în care vom innopta.
Urmează formalităţile de check-in şi o după-amiază cu program liber în care vă puteţi plimba după bunul plac.
Cazare: insula Koh Trong
Regim mese: mic dejun

Ziua 4: Kratie
Micul dejun la hotel.
Începem ziua cu o plimbare spre nord, de-a lungul râului Mekong, un traseu pitoresc cu peisaje minunate.
Oprim în satul Krampi, unul dintre cele mai bune locuri unde putem admira delfinii Irrawaddy, o specie rară pe cale de dispariţie. De la bordul ambarcaţiunii vom putea descoperi habitatele preferate ale acestor creaturi și ii vom putea observa mai îndeaproape.
Următoarea vizită este satul Sambo unde vom face o oprire la Wat Sorsor Mouy Roy. Vihara renumitei „Pagode cu 100 de piloni” este o importantă clădire istorică şi culturală.  
Prânzul va fi servit la un restaurant local.
În a doua parte a zilei revenim pe insula Koh Trong. Această insulă este o reprezentaţie tipică a satului cambodgian, unde mijloacele de trai ale oamenilor depind în cea mai mare parte de cultivarea orezului şi a fructelor. ( Koh Trong este renumită pentrul fructul pomelo).
Prima oprire pe insula va fi în Wat, unde ne aşteaptă o activitate specială – un proiect de plantare a copacilor iniţiat de un fermier local pentru a reconstrui densitatea forestieră a pădurii. Vă veţi putea aduce contribuţia la acest proiect prin plantarea unui copac care va purta o etichetă cu numele dumneavoastră.  
Vom continua turul insulei cu scurte opriri pentru a savura fructe locale şi pentru a vizita un sat plutitor vietnamez aflat în vârful sudic al insulei.
Cazare: insula Koh Trong
Regim mese: mic dejun, prânz

Ziua 5: Kratie – Kampong Thom
După micul dejun părăsim provincia Kratie pentru următoarea noastră destinaţie: Kampong Thom. Pe drum vom face o scurtă oprire la muntele Phnom Santuk. Vom urca cele 980 de trepte pentru a vizita pagoda din vârf şi pentru a ne bucura pe panorama peisajului rural.
La sosirea în Krampong Thom vom face formalităţile de check-in la hotel şi ne vom bucura de o după-amiază cu program liber.
Cazare: Kampong Thom
Regim mese: mic dejun

Ziua 6: Kampong Thom – Siem Reap
Astăzi ne îndreptăm spre Sambor Prei Kuk, unul dintre cele mai importante sit-uri pre-angkorice din ţară, dar şi cel mai nou sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din Cambodgia.
Sambor Prei Kuk a fost construit în perioada Chenla, între secolele VI – VII şi este alcătuit din peste 100 de temple împrăştiate în pădure.  Bucuraţi-vă de o plimbare prin jungla impresionantă şi în acelaşi timp sprijiniți un proiect de turism bazat pe comunitate.
În satele din jurul complexului de temple încă se practică arta antică de lucru manual, folosind materiale precum bambus şi ratan.  Comunitatea conduce coliba Isadora Craft Hut unde puteţi cumpăra produse locale.  
Veţi avea ocazia să contribuție la susţinerea mijloacelor de trai ale oamenilor servind un prânz pregătit de comunitatea locală chiar lângă templu.
Ne continuăm drumul şi ajungem la Siem Reap. După formalităţile de check – in la hotel ne bucurăm de restul zilei cu program liber.
Cazare: Siem Reap
Regim mese:  mic dejun, dejun

Ziua 7: Siem Reap
În această dimineaţă începem ziua devreme pentru a nu rata unul dintre cele mai importante momente ale vizitei noastre în Cambodgia: vizitarea templelor din Angkor Wat la răsăritul soarelui. Primele raze ale soarelui care se varsă peste cel mai mare edificiu religios din lume reprezintă o imagine greu de uitat dar şi de egalat.
Vom servi micul dejun la Angkor Cafe, un local situat chiar lângă Angkor Wat, înainte de o vizită amănunţită a templului.  Construit în timpul domniei regelui Suryavarman al II-lea la începtul secolului XII, Angkor Wat este construit urmând modelul muntelui templu care simbolizează Muntele Meru, numit şi Casa Zeilor.  Construit ca reşedinţă divină a zeului Vishnu, templul avea ca scop să găzduiască spiritul regelui după moartea acestuia. În interiorul templului zidurile sunt acoperite de sculpturi în piatră şi basoreliefuri reprezentând mitologia hindusă dar şi războaiele purtate de Saryavarmann al II lea în timpul domniei sale. Angkow Wat este binecunoscut de asemenea și pentru cei peste 2.000 de dansatori Apsara care decorează templul. Se presupune că peste treizeci de ani de muncă intensă au fost necesari pentru ridicarea acestui templu. În zilele noastre, templul de la Angkor Wat este reprezentat pe steagul național al Cambodgiei, ca un simbol al sufletului populației Khmer.
De aici ne vom îndrepta spre zona rurală din jurul Barajului de Vest unde vom avea ocazia să vedem bivoli de apă în iazuri mlăștinoase, copii în uniforme școlare mergând pe biciclete și care cu boi transportând recolta zilei.
Ultima vizită va fi la ferma de mătase Angkor aflată la 15 km vest de Siem Reap. Aici vom asista la întregul proces de creare a mătăsii. De asemenea vom putea observa și procesul de reproducere a viermilor de mătase și vom putea afla mai multe despre ciclul lor de viață de la viermi de mătase până la transformarea lor în mătase propriu - zisă cu ajutorul războaielor de țesut din lemn.
La amiază ne întoarcem în Siem Reap pentru o pauză de câteva ore.
În cea de-a doua parte a zilei vom vizita templul Ta Prohm, construit între secolele XII- XIII. Ta Prohm este unic pentru faptul că a fost conservat exact în aceeași stare în care a fost descoperit: acoperit de jungla vie, multe părți ale templului stau să se prăbușească sub greutatea vegetației. Acest templu este cunoscut și sub numele de „Templul Tomb Rider”.
Cazare: Siem Reap
Regim mese: mic dejun

Ziua 8: Siem Reap
În această dimineaţă, după micul dejun, vom vizita oraşul antic Angkor Thor. Sub domnia lui Jayavarman al VII –lea, acest oraş a fost ultima capitală a Marelui Imperiu Khmer.
Oraşul este înconjurat de un zid înalt de 8 metri ce formează un pătrat perfect. Accesul în oraş se va face prin poarta de sud, o poartă antică impresionantă îmbogățită de sculpturi cu elefanţi cu trei capete, dar şi patru feţe uriaşe ale lui Buddha.
Următoarea oprire este la Templul Bayon din centrul oraşului. Acest templu este considerat o capodoperă a secolului al XII-lea şi este binecunoscut pentru cele 54 de turnuri îmbogăţite cu chipuri enigmatice reprezentând cele 54 de provincii ale Marelui Imperiu Khmer. Alte două obiective turistice de neratat sunt Terasa Elefanţilor şi Terasa regelui Lepper, renumite pentru basoreliefuri.
Continuăm ziua cu o plimbare cu barca pe Lacul Tonle Sap, unde veți avea ocazia să aflați mai multe despre viața de pe lac.
Tonle Sap este cel mai mare lac de apă dulce din Asia de Sud – Est, iar dimensiunile sale variază în funcție de sezon deoarece lacul se umflă de aproximativ patru ori mai mult decât volumul său obișnuit în timpul sezonului ploios. Urmează o plimbare cu o ambarcațiune locală pentru a vizita orașul Kampong Phluck, celebru pentru satele plutitoare și pădurile inundate unde localnicii își desfășoară viața de zi cu zi în condiții normale.
Notă: datorită nivelului scăzut al apei în timpul sezonului uscat, excursia cu barca este posibilă între lunile iulie – februarie
Cazare: Siem Reap
Regim mese: mic dejun

Ziua 9: Siem Reap
În această dimineaţă, după micul – dejun, vom face o scurtă călătorie de o oră pentru a ajunge la templul Beng Maelea, un templu foarte bine ascuns în inima junglei cambodgiene. Pe toată durata călătoriei veţi avea ocazia să admiraţi frumoasele peisaje rurale cambodgiene.
Despre acest templu care a rămas nedescoperit pentru foarte multă vreme, se crede că a servit drept model pentru complexul Angkor Wat.
Ne vom dedica această dimineaţă pentru a-l explora în detaliu şi pentru a afla mai multe despre istoria acestuia.
Prânzul va fi servit într-o casă locală în apropierea templului.
De aici, vom călători spre „perla” Angkor-ului, renumitul templu Banteay Srei închinat zeului hindus Shiva, zeul distrugerii. Acest templu eclipsează toate celelalte temple din zonă prin construcţia sa în gresie roz, templul fiind sculptat cu o delicateţe răpitoare în urmă cu mai bine de un mileniu. Numele templului se traduce prin „Citadela Femeilor”, pentru că se presupune că mâinile bărbaţilor nu ar fi putut produce o lucrare de o asemenea fineţe.
Pe drumul de întoarcere vom face scurte opriri în comunităţi unde vom avea ocazia să interacţionăm cu populaţia locală şi totodată să aflăm mai multe despre modul lor de viaţă. De asemenea vom vedea cum este produsă hârtia de orez şi vom putea gusta vinul de palmier şi zaharul de palmier, produse locale foarte populare.
Cazare: Siem Reap
Regim mese: mic dejun, dejun

Ziua 10: Siem Reap – Battambang
Astăzi vom avea parte de una dintre cele mai frumoase călătorii pe care le puteţi face in Cambodgia: o plimbare cu o ambarcaţiune privată între oraşele Siem Reap şi Battambang.
Prânzul va fi servit la bordul ambarcaţiunii.
Notă: această excursie cu barca este posibilă doar între lunile iulie – decembrie deoarece nivelul apei este extrem de scăzut în timpul sezonului uscat.
Battambang este cel de-al doilea oraş ca mărime din Cambodgia. Până nu demult se afla în raza de acţiune a unei cetăți deţinute de Khmerii Roşii, accesul turiştilor fiind strict interzis în acea perioadă.
Cu toate acestea, ca şi restul acestei ţări, Battambang a fost redeschis recent lumii exterioare. Ca urmare a izolării forţate a oraşului dar şi a lipsei dezvoltării sale, în Battambang vom putea admira unele dintre cele mai bine conservate clădiri în stil colonial francez din această ţară. După efectuarea formalităţilor de check-in ne vom putea bucura de o după-amiază liberă pe care o puteţi petrece la piscina hotelului sau făcând o plimbare prin centrul oraşului.
Cazare: Battamabang
Regim mese: mic dejun, prânz

Ziua 11: Battambang
În această dimineaţă primul obiectiv turistic pe care îl vom vizita este Phnom Sampeau, denumit şi „dealul navă” în khmeră, datorită formei sale distinctive dar şi datorită faptului că este unul dintre puţinele dealuri în această zonă de câmpie. Micul templu din vârful dealului ne va oferi o privelişte fantastică asupra câmpurilor de orez şi a plantaţiilor de palmieri de zahăr.
După-amiază vom face o scurtă oprire la Casa Veche situată în vecinătatea satului Wat Kor, cea mai veche casă din lemn în stil Khmer unde proprietara casei ne va face un tur al locuinţei.
Vom străbate sate şi ferme în drumul nostru spre Wat Banan, un templu construit în secolul XI. Templul este situat pe vârful unui munte, între câmpuri luxuriante şi lacuri acoperite de flori de lotus. Vom face un scurt tur al acestui lăcaş.
Ultimele opriri ale zilei vor fi în sate pentru a vedea cum se produc hârtia de orez, prahoc ( pastă din peste tipic cambodgiană), grolan (orez umplut cu bambus) şi alte preparate tradiţionale. De asemenea, vom vizita un centrul de ţesut şi unul de artizanat.
Cazare: Battambang
Regim mese: mic dejun

Ziua 12: Battambang – Kampong Chhnang – Oudong – Phnom Penh
În această dimineaţă lăsăm în urmă Battambang pentru următoarea noastră destinaţie: Kampong Chhnang – cunoscut pentru ceramica tradiţională cambodgiană. Vom afla mai multe despre fabricarea articolelor de ceramică şi de asemenea vom gusta şi tradiţionalul vin de orez.
În drumul nostru spre Oudong – fosta capitală regală a Cambodgiei – vom vedea numeroase sate şi pagode.  La sosire, ne vom bucura de un prânz tradiţional în stil khmer organizat la o cabană aflată la poalele muntelui.
Vom urca muntele pentru a ne bucura de o privelişte magnifică. Vom afla de la ghidul nostru local istoria zonei şi a clădirilor acesteia, precum şi mai multe detalii despre cultura religioasă a acestui popor.
Pe drumul de întoarcere către Phnom Penh facem o scurtă oprire la Koh Chen – o insulă din râul Tomle Sap – cunoscută şi sub numele de „satul de argint” pentru producţia sa de artizanat şi pentru bijuteriile de argint. Vom face o scurtă plimbare prin sat pentru a vizita atelierele de argint aflate în casele localnicilor.
O dată ajunşi la Phnom Penh vom face formalităţile de check-in şi ne vom bucura de o după-amiază liberă.  Deoarece aceasta este ultima noastră seara în Cambodgia, vom sărbători printr-o cină autentică de bun rămas organizată la Restaurantul Malis – un local renumit din Phnom Penh pentru  preparatele khmer.
Cazare: Phnom Penh
Regim mese: mic dejun, dejun, cină

Ziua 13: Phnom Penh – plecare
Program liber până la transferul către aeroport pentru zborul spre Bucureşti.

Tarife

Notă: Tarifele sunt exprimate in dolari / persoana / sejur, cazare in camera dublă

Tarifele sunt valabile până la data de 30 Septembrie 2019.
 
Tarife și cazare
 
Opțiune FIRST CLASS
Oraș Hotel Categorie Hotel Categorie Cameră
Phnom Penh Villa Langka First Class Superior Room
Kratie Rajabori Villas First Class Deluxe room (fan only)
Kampong Thom Sambor Village First Class Deluxe Room
Siem Reap La Résidence Wat Bo First Class Deluxe Room
Battambang Maisons Wat Kor First Class Frangipani Room
 
Perioadă Tarif în USD Supliment Single
1 Octombrie 18–31 Martie 19 2,036 396
1 Aprilie 19-30 Septembrie 19 2,020 380
 
Opțiune SUPERIOR
Oraș Hotel Categorie Hotel Categorie Cameră
Phnom Penh Amanjaya Pancam Hotel Superior Junior Suite
Kratie Rajabori Villas First Class Junior Suite (fan only)
Kampong Thom Sambor Village First Class Deluxe Room
Siem Reap Shinta Mani Shack Superior Pool View Room
Battambang Bambu Hotel Superior Superior Room
 
Perioadă Tarif în USD Supliment Single
1 Noiembrie 18–31 Martie 19 2,425 725
1 Aprilie 18–30 Septembrie 19 2329 629
 
Opțiune DELUXE
Oraș Hotel Categorie Hotel Categorie Cameră
Phnom Penh Raffles Hotel Le Royal Deluxe Landmark Garden View Room
Kratie Rajabori Villas First Class Junior Suite (fan only)
Kampong Thom Sambor Village First Class Suite Room
Siem Reap Heritage Suites Deluxe Bungalow Suite
Battambang Bambu Hotel Superior Bambu Suite Room
 
Perioadă Tarif în USD Supliment Single
1 Noiembrie 18–31 Martie 19 3,096 1,432
1 Aprilie 19–30 Septembrie 19 2,722 1,057

Servicii

Include

- Cazare 12 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat
- Mesele mentionate in program
- Ghid de limbă engleză sau franceză (pentru alte limbi se aplică suplimente)
- Tururi și transferuri(conform itinerariu)
- Taxele de intrare pentru vizitele menționate (conform itinerariu)
- Călătorie cu barca (conform itinerariu)

Nu include

- Bilete de avion: de la 1187 USD (transport intercontinental + transport intern)

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

 • Indochina: Vietnam - Laos - Cambodgia 2020 | Partaj doamna pentru 13.03!

  Indochina: Vietnam - Laos - Cambodgia 2020 | Partaj doamna pentru 13.03!

  Vezi Oferta
 • Descopera Asia de Sud Est: Thailanda – Laos – Vietnam - Cambodgia

  Descopera Asia de Sud Est: Thailanda – Laos – Vietnam - Cambodgia

  Vezi Oferta
 • Descopera calea spirituala a Cambodgiei

  Descopera calea spirituala a Cambodgiei

  Vezi Oferta
Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: