De la 1980 EUR Vezi detalii
A Pleci cand dorești!
Plecare din Bucuresti
13 zile
Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o calatorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.
1 poze

Ziua 1: Antananarivo – sosire
La sosirea în Antananarivo veţi fi întâmpinaţi şi transferaţi la hotel pentru efectuarea formalităţilor de check- in.
La ora 18:00 veţi porni într-un scurt tur de recunoaştere prin fermecătoarea capitală a insulei.  Vă veţi îndrepta spre Analakey  - una dintre cele mai populare zone ale capitalei, unde veţi putea vizita pieţele stradale sau puteți opta pentru un bar sau un restaurant pentru un prim contact cu atmosfera şi cultura locală.
În cazul în care zborul dumneavoastră ajunge mult mai târziu, la recepţia hotelului veţi găsi toate datele necesare pentru această prima zi.

Ziua 2: Parcul Naţional Andasibe
În această dimineaţă, după servirea micului dejun, veţi face o călătorie de aproximativ patru ore la est de Antananarivo, spre Parcul Naţional Andasibe. Pe traseu veţi face o oprire la Ferma Naturală Pereyras – o rezervaţie privată care găzduieşte numeroase specii de cameleoni, broaşte, şerpi şi multe altele.
În această seară veţi avea ocazia să faceţi o plimbare nocturnă prin pădurea din Mitsinjo, o rezervaţie naturală proprietate privată unde veţi avea ocazia să întâlniţi numeroase specii endemice nocturne, inclusiv fluturi şi deja celebrii lemuri.

Ziua 3: Parcul Naţional Andasibe
Andasibe este cel mai vizitat parc naţional din Magadascar, renumit în special pentru cele 11 specii de lemurieni pe care le găzduieşte. În afară de lemuri, acest parc naţional adăposteşte alte specii endemice precum bufniţa cu urechi lungi, cea mai mică specie de cameleon de pe planetă, dar şi numeroase specii de reptile, insecte şi broaşte.  În timpul vizitei ghidate prin parc veţi avea ocazia să descoperiţi frumuseţea acestei regiuni cu o extrem de bogată viaţă sălbatică unică.

Ziua 4: Antsirabe
În această dimineaţă, după servirea micului dejun, veţi porni într-o călătorie spre oraşul Antisrabe unde puteţi petrece timpul liber explorând oraşul. Primul lucru pe care îl veţi observa este liniştea specifică unui mic orășel european, îmbinată armonios cu influenţele culturii malgaşe. Oraşul este renumit pentru pieţele stradale, izvoarele termale dar şi pentru faţadele clădirilor în stil colonial. Deoarece este situat într-o zonă muntoasă, oraşul Antsirabe este şi un oraş spa extrem de popular datorită izvoarelor şi băilor termale.
Pentru a descoperi frumuseţile oraşului, puteţi face turul acestuia în cel mai popular mijloc de transport din Madagascar numit „pousse – pousse”, un mijloc de transport local foarte asemănător ricşelor.

Ziua 5:Ambositra
În această zi veţi face o scurtă călătorie spre Ambositra, casa celui de-al treilea cel mai mare grup etnic din Madagascar, poporul Betsileo. Veţi vizita satele Manandriana din apropiere unde veţi avea ocazia să aflaţi mai multe detalii despre procesul de producţie al mătăsii, una dintre cele mai importante componente ale culturii malgaşe.
Deşi cândva purtarea mătăsii era rezervată doar figurilor regale iar în prezent toată lumea poate avea acces la această, în cultura malgaşă aceast material este folosit în special pentru morţi.  Atunci când un malgaş este înmormântat, trupul este înfășurat într-o bucată  mare de mătase cunoscută sub numele de „lambamena”. Familia se intoarce o dată la câtiva ani la mormânt şi reia acest ritual de schimbare a mătăsii. Acest obicei este cunoscut sub numele de ritualul famadihana şi fiecare sat din zonă este specializat într-un pas al producţiei.
Masa de prânz va fi servită la un restaurant local.
Seara vă puteţi bucura de un program liber pe care îl puteţi petrece după bunul plac.

Ziua 6: Ranomafana
În această dimineaţă, după micul dejun, veţi face o călătorie de aproximativ cinci ore spre Parcul Naţional Ranomafana, situat în partea de sud – est a Madagascarului.  Numele parcului se traduce în limba malgaşă „apă caldă”. Această zonă este un paradis în special pentru mamiferele de mici dimensiuni, păsări, reptile, insecte precum şi palmieri, bambus, plante carnivore şi numeroase specii de orhidee.
Parcul adăposteşte de asemenea şi 13 specii de lemurieni, inclusiv celebrul lemur auriu de bambus. Raportat pentru prima dată în zonă în anul 1985, acest micut mamifer este unul dintre motivele pentru care această pădure a devenit o rezervaţie naturală la iniţiativa guvernului din insulă.
Cazarea în această seară va fi într-un loc inedit: o cabană situată în acest parc naţional.

Ziua 7: Ranomafana
În această dimineață, continuați să explorați Ranomafana, în cadrul unei plimbări ghidate pe jos. Fiți cu ochii larg deschiși pentru că la tot pasul veți putea întâlni lamuri, civeta dungată ( specie endemică), manguste, ulii, șopârle gecko, broaște și fluturi. Ați putea întâlni chiar și păienjeni în timp ce își țes pânzele incredibile sau cel mai mic cameleon din lume.
Și această noapte de cazare este programată tot în cadrul acestui parc.

Ziua 8: Fianarantsoa
În această dimineață continuați aventura dumneavoastră prin insula rosie și ajungeți la următoarea destinație: orașul Fianarantsoa. Acest oraș plin de culoare locală este unul dintre cele mai renumite orașe din Madagascar, cunoscut în special pentru piețele sale dar și pentru numeroasele produse de artizanat. Orașul – patrimoniu mondial – este un loc splendid pe care nu trebuie sa îl ratați; un labirint de străduțe inguste pavate cu piatră, casuțe vechi cu balcoane impânzite de flori și acoperișuri din țiglă. O vizită într-un sat tradițional malgaș vă va oferi o perspectivă autentică asupra felulul în care trăiește majoritatea populației din această insulă.
Continuați să explorați peisajul rural al insulei, bogat în câmpuri de orez și podgoriile care produc celebrul vin de Fianarantsoa.
Masa de prânz va fi servita în sat, unde veți avea ocazia să gustați preparate din bucătăria autentică locală malgașă.
În cea de-a doua parte a zilei veți face o plimbare pe jos pentru a vizita orașul vechi.

Ziua 9 – 10: Parcul Național Isalo
După servirea micului dejun în această dimineață, veți merge spre următoarea destinație a acestei vacante, Parcul Național Isalo.  Pe drum veți face o oprire la rezervația comunitară Anja – un loc minunat - pentru a afla mai multe despre cultura locală, dar și pentru a observa jucăușii lemurieni. Ghidul dumneavoastră vor fi de această dată sătenii locali, care vă vor spune cât mai multe despre viața, cultura și tradițiile locale. Parcul Național Isalo este recunoscut pentru varietatea sa de peisaje: de la pădurile tropicale pline de viață până la câmpiil, formațiuni geologice ciudate și canioane adânci.
Petreceți următoarele două zile explorând acest parc național care găzduiește peste 80 de specii de păsări, 30 de specii de reptile și 14 specii de mamifere ( intre acestea, 3 sunt specii rare de lemuri).

Ziua 11: Anakao
Această zi începe dimineața devreme cu o scurtă călătorie spre portul Tulear unde veți urca la bordul unei ambarcațiuni spre Anakao. O dată ajunși la destinație vă așteapă nisipul alb fin și apele turcoaz – imaginea specifică pentru Anakoa, un orașel mic și relaxat în care pescuitul este principala ocupație.
Bucurați-vă de această zi liberă stând la soare pe plajă sau înotând în apele limpezi ale Canalului Mozambic.

Ziua 12: Anakao
Aceasta este o altă zi în care puteți petrece timp liber în acest paradis uitat. Pentru cei care nu doresc să petreacă ziua la plajă, există posibilitatea organizării unui tur al întregului Parc Național Tsimanampetsotse, un paradis al păsărilor renumit pentru lacul său spectaculos. Acest parc natural adăpostește peste 100 de specii printre care diferite specii de flamingo ( inclusiv flamingo roz, flamingo uriaș și flamingo pitic) dar și specii de mamifere precum șoarecele maro și lemurul sportiv.
De asemenea, se poate organiza și o plimbare cu o canoe spre insula Nosy Be, insula cu cele mai frumoase plaje din Madagascar.

Ziua 13: Antananarivo – plecare
În această dimineață, după micul dejun veți fi transferați către aeroportul din Tulear pentru zborul de o oră către capitala Antananarivo.
De aici vă veți imbarca pentru zborul de retur către casă.
Întrucât călătoriile cu avionul au întotdeauna întârzieri în Madagascar, este recomandat ca zborul internațional să fie programat la primele orele ale serii.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Satele Manandriana

Natură şi Peisaje

Parcul Naţional Andasibe, Parcul Naţional Ranomafana, Parcul Național Isalo, plajele din Anakoa, Parcul Național Tsimanampetsotse

Experienţe şi Distracţii

Vizită într-un sat tradițional malgaș




Informatii tarif

- Tariful poate varia in functie de:
- Gradul de ocupare al unitatilor de cazare
- Nivelul tarifelor existente pentru perioada solicitata (in sezon de varf costurile sunt mai ridicate)
- Oferte speciale cand tarifele scad simtitor
- Cazarea va fi asigurată în hoteluri de minim 4*

Notă:   Tarifele sunt exprimate in dolari / persoana / sejur, cazare in camera dublă.


 


  • transport
    Avion, masina, „pousse – pousse”, barca
  • cazare
    Hoteluri 3* superior, 4*
  • mese
    Mic dejun

Servicii

Tariful include

- Toate mesele menționate în itinerar: 10 mic dejun, 2 prânzuri, 1 cină
- Toate tururile și transferurile menționate în itinerar
- Ghid de limba engleză


Tariful nu include

- Bilete de avion: de la 950 EURO (transport intercontinental + transport intern)


Acte necesare


Condiții de înscriere

- La momentul inscrierii se achita 30% din pachetul de servicii locale si integral biletele de avion
- Pana cu 35 zile inainte de inceperea calatoriei se achita diferenta pana la valoarea integrala a pachetului de servicii


Observații

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentul de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei.
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
 



Ce spun turistii nostri?