Suntem aici pentru dumneavoastră. Păstrăm legătura online şi telefonic! Tel: 021.319.70.62/63, 0722.620.738. Mail: contact@daltravel.ro
DAL Travel rămâne alături de turiştii săi în contextul situaţiei generate de virusul Covid-19! - VEZI DETALII
#stai acasă pentru a călători curând împreună

Laos: Bogatie si splendoare


De la: 1203 USD Vezi detalii
Pleci cand dorești!
10 zile
Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o calatorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.
1 poze

Ziua 1: Luang Prabang – sosire 
La sosirea în Luang Prabang veți fi întâmpinați de ghidul dumneavoastră local și veți fi conduși la hotel pentru efectuarea formalităților de check-in.
Veți avea ocazia să vă bucurați de câteva ore libere înainte de a porni într-un scurt tur de orientare prin oraș.
Pentru a putea întelege mai bine frumusețea acestei țări, veți participa la un tur inedit. Veți urcaţi 328 de trepte pentru a ajunge în vârful Muntelui Phousi. Aici veţi putea admira un apus de soare superb şi totodată veţi putea admira o frumoasă vedere panoramică a oraşului înainte de întoarcerea la hotel.
Cazare: Luang Prabang

Ziua 2: Luang Prabang

După micul dejun, începeți aventura dumneavoastră pentru a descoperi frumusețile orașului Luang Prabang. Primul obiectiv turistic din această dimineață va fi Muzeul Național (fost Palat Regal), cunoscut și sub numele de Haw Kham, cândva reședinta familiei regale. Construit în anul 1904, palatul îmbină elemente de arhitectură tradițională cu influențe franceze. După moartea regelui Sisavang Vong, prințul Vatthana și familai acestuia au fost ultimii rezidenți ai palatului.  În 1975, clădirea intra în proprietatea guvernului și este transformată în muzeu doua decenii mai târziu.
Următoarele două obiective  turistice pe care le veți vizita în continuare sunt templul Wat Mai, renumit pentru basorelieful său auriu și templul Wat Sensoukarahm construit în secolul al XVIII – lea, foarte popular pentru fațada sa aurie fermecătoare.
Notă: Muzeul Național este închis în zilele de marți.

În cea de-a doua parte a zilei veți vizita obiective turistice care vă vor ajuta să descoperiți și să întelegeți mai bine latura spirituală a Laosului. Prima oprire va fi la templul Wat Visoun. Considerat a fi cel mai sfânt templu din oraș, acesta a fost reconstruit în întregime în anul 1887 după ce a fost distrus în timpul invaziei „steagurilor negre” din sudul Chinei.
Continuați cu Centrul de Etnologie și Arte Tradiționale care vă va oferi o perspectiva excelentă asupra diversității grupurilor etnice din Laos.
Notă: Centrul de Etnologie și Arte Tradiționale este închis în zilele de luni.
Ultima destinație turistică a zilei o veți descoperi după ce veți traversa râul Mekong și veți ajunge la Wat Chompet. Construit în anul 1888, acest templu aflat pe una dintre cele mai înalte coline oferă o priveliște greu de egalat asupra orașului și fluviului.
Cazare: Luang Prabang
Regim mese: mic dejun
 
Ziua 3: Luang Prabang – Cascadele Kuang Si – Luang Prabang
După servirea micului dejun, veți face o excursie de o oră pentru a ajunge la următoarea destinație: cascadele Kuang Si.
Aici vă puteţi bucura de peisajele uimitoare ale cascadelor şi totodată puteţi explora jungla din jur. Pentru cei mai aventuroşi dintre dumneavoastră puteţi urca pe un traseu special marcat până în vârful cascadelor unde veţi fi răsplătit cu peisaje care vă vor tăia răsuflarea.
Aceste cascade sunt foarte atipice deoarece sunt alcătuite dintr-o serie de formaţiuni de calcar dispuse pe mai multe niveluri care formează o serie de piscine de culoare turcoaz, perfecte pentru înot.
Prânzul va fi servit la restaurantul L’Elephant, unul dintre cele mai bune restaurante din Luang Prabang.
Pe drumul de întoarcere spre Luang Prabang puteți face o oprire (opțională) la sanctuarul numit “Libertatea Urșilor” unde veți putea vedea 23 de ursuleți asiatici salvați de braconieri. În plus, se poate face o oprire și la Parcul de Fluturi Kuang Si unde puteți admira sute de specii de fluturi indigeni din Laos.
Notă: parcul de fluturi Kuang Si este închis în zilele de marți. 
După întoarcerea în Luang Prabang, vă puteți bucura de o seară liberă.
Activitate opțională: spectacol la Teatrul Regal de Balet
Începând cu orele 18:00 vă puteți bucura de o reprezentație a baletului regal, menită să păstreze patrimoniului cultural al Laosului. Veți putea vedea scene spectaculoase care înclud pasaje din Ramayana dar și dansuri tribale specifice.
Notă: Reprezentația se ține în zilele de luni, miercuri și sâmbătă.
Cazare: Luang Prabang
Regim mese: mic dejun, dejun
 
Ziua 4: Luang Prabang – Pak Ou – Kamu Lodge
Pentru cei mai matinali dintre dumneavoastră, există un moment special ce nu trebuie ratat: acela în care călugării budişti străbat străzile pentru a primi donații de la localnici. Pe măsură ce soarele începe să răsară, se formează linii de călugări în vesminte portocalii care își părăsesc pagodele și străbat desculți străzile orașului pentru a colecta donațiile locuitorilor din Luang Prabang. Este o ceremonie simplă care surprinde esența spiritualității poporului din Laos.
După micul dejun, veți face o plimbare cu barca pe râul Mekong pentru a ajunge la următoarea dumneavoastră destinație, cabana Kamu.
Pe drumul spre cabană, veți face o scurtă oprire la Peșterile Pak Ou. Aceste două peșteri sculptate într-o stâncă din calcar sunt renumite pentru că adăpostesc mii de statuete ale lui Buddla. Statuetele au dimensiuni variabile, de la câtiva centrimetri până la dimensiunea unui om.
Peste aproximativ o ora veți ajunge la Cabana Kamu. Situată într-un decor unic, această cabană vă va oferi o experientă unică și autentică a Laosului. După-amiaza veți putea participa la activități variate precum: plantarea și recoltarea orezului de pe câmpiile din împrejurimi, veți învăța cum să extrageți aur aluvionar din râul Mekong, veți pescui în râul Mekong folosind metodele tradiționale și veți avea ocazia să vizitați satele și să stați de vorba cu localnicii.
Cazare: cabana Kamu
Regim mese: mic dejun, dejun, cină
 
Ziua 5: Ziua 5:  cabana Kamu - Luang Prabang – Vientiane
In această dimineața vă puteți bucura de un mic dejun în aer liber în care vă puteți bucura de aerul curat și de frumusețile peisajului rural. Înainte de a părăsi Cabana Kamu puteți face un scurt tur ghidat prin satele din împrejurimi pentru a vedea mai îndeaproape viața de zi cu zi a localnicilor.
După ce veți servi prânzul la cabană, urmează o croaziera pe răul Mekong pentru a va întoarce in Luang Prabang. 
Veți  ajunge in oraș in jurul orel 17:00.
La sosirea în Luang Prabang veți fi întâmpinați de ghidul local și conduși spre aeroport pentru un scurt zbor intern spre Vientiane.
La sosirea in capitala Laosului, veți fi preluați și transferați la hotel pentru efectuarea formalităților de check-in.
Cazare: Vientiane
Regim mese: mic dejun, dejun
 
Ziua 6: Vientiane
După micul dejun, veți începe aventura dumneavoastră pentru a descoperi comorile ascunse ale capitalei Laosului, Vientiane.  Prima destinație turistică pe care o veți vizita in turul dumneavoastră din aceasta dimineața va fi templul Wat Sisaket, unul dintre cele mai vechi și mai frumoase temple ale capitalei.
Vă îndreptați apoi spre Wat Phra Keo, aflat chiar în apropiere.  Deși în prezent templul adăpostește un muzeu religios, aici veți pute admira o colecție impresionantă de obiecte de artă atât de origine Lao cât și Khmeră. Tot aici veți putea arunca o privire și asupra Palatului Prezidențial.  Deși interiorul clădirii nu este accesibil turiștilor, doar admirandu-l din exterior va fi sufcient pentru a vă oferi o imagine de ansamblu asupra istoriei coloniale a orașului.
Următoarea destinație a zilei va fi sediul COPE, o asociație locală care are ca principal scop ajutorarea victimelor afectate de exploziile minelor și bombelor.  In timpul acestei vizite veți putea afla mai multe despre istoria războiului american și despre impactul durabil pe care munițiile rămase neexplodate în zonă îl au asupra vieții de zi cu zi a localnicilor. De asemenea veți afla mai multe și despre eforturile depuse pentru eliminarea acestora.
In cea de-a doua parte a zilei veți face o vizita la monumentul Patuxay, versiunea locala a faimosului Arc de Triumf.  Aici puteți urca pana in vârful monumentului pentru o priveliște minunata asupra întregului oraș. 
De aici veți face și o scurtă oprire la templul That Luang. Construit in secolul al XVI- lea,  templul este considerat cel mai sfânt lăcaș din întregul Laos.
Încheiați ziua cu o plimbare relaxanta pe malul râului Mekong în timp ce admirați apusul soarelui. Vă puteți opri pentru o băutura și o gustare la unul dintre numeroasele magazine cu preparate locale tradiționale.
Cazare Vientiane
Regim mese mic dejun
 
Ziua 7: Vientiane – Pakse – Platoul Bolaven
După servirea micului dejun, începeți cea de-a șapte zi a aventurii dumneavoastră cu transferul către aeroport pentru zborul intern către Pakse. Aici veți fi întâmpinați de ghidul local și conduși la hotel pentru efectuarea formalităților de check-in.
O dată ajunși în Pakse, prima destinație turistică spre care vă veți îndrepta va fi Platoul Baloven,  o regiune muntoasă care găzduiește zeci de triburi, cascade și plantații de ceai.
Veți face o scurtă oprire la cascadele Tad Fane și Tad Yuang. Ted Fane este un set de cascade gemene cu o înălțime de 120 de metri care s-au format la revărsarea râurilor Champy și Pak Koot. A doua oprire a zilei va fi în Paksong, cunoscut și sub numele de „Capitala Cafelei”, înainte de a vă îndrepta spre Sinouk Coffee Resort. Un expert în cafea vă va oferi un tur prin plantație unde vă va povesti mai multe detalii despre diferitele aspecte ale plantării cafelei, despre diferitele soiuri de arbori de cafea dar și despre diferitele etape ale procesării cafelei.
Prânzul va fi servit chiar în plantația de cafea. Vă veți putea bucura de preparate locale și veți putea degusta cea mai bună cafea din regiune.
Pe drumul de întoarcere spre Pakse sunt programate două opriri. Prima va fi la cascadele Tad Lao, o splendită formațiune cuprinsă din trei cascade . Cea de-a doua oprire va fi în satul Ban Houay Houn, renumit pentru textilele Katu. Veți putea vedea aici metodele tradițioanale de țesut pe care femeile le folosesc pentru crearea acestor textile.
Cazare: Pakse
Regim mese: mic dejun, dejun
 
Ziua 8: Pakse – Wat Phou – Insula Khong
În această dimineață, după servirea micului dejun veți face o scurtă călătorie pentru a ajunge în Wat Phou.
Aparținând patrimoniului mondial al UNESCO, Wat Phou este un templu spectaculos ce datează din preangkoric. Templul este situat în mijlocul câmpurilor de orez și a căilor navigabile din sudul Laosului. Edificiul a fost construit pe trei nivele: primul nivel este cel unde se găsesc barajul cu apă și zona de promenadă, al doilea nivel prezintă pavilioanele și galeriile de sculpturi iar cel de-al treilea nivel este dedicat sanctuarului. Templul a servit drept cel mai important centru economic și politic al regiunii si este chiar și în prezent unul dintre cele mai venerate temple ale poporului Lao.
Prânzul va fi servit la un restaurant local din Champasak, un orașel unde veți putea admira străduțele strâmte cu numeroase clădiri construite în stil colonial francez.
După masa de prânz veți merge spre insula Khong, cea mai mare insulă din sudul Laosului. Denumită de localnici Si Phan Don, această zonă este cunoscută de turişti sub numele de cele 4000 de insule.  În această zonă superbă, râul Mekong atinge o lățime de 14 km și găzduiește aici mii de insule și cascade de mici dimensiuni.
Cazare: insula Khong
Regim mese: mic dejun, dejun
 
Ziua 9: Insula Khong – Si Phan Don – Pakse
În această dimineață vă recomandăm o plimbare liniștită cu bicicletele prin insulele Don Det și Don Khong. Veți putea vizita numeroase sate și plantații care vă vor ajuta să surprindeți mai bine cum se desfășoară viața de zi cu zi a localnicilor. Veți afla mai multe și despre rolul exterm de important pe care aceste două insule l-au jucat în timpul regimului colonial francez, doarece acestea erau poarta de legătura între Laos și Cambodgia și Vietnamul de Sud.
Următoarea oprire va fi la cascadele Lippi, care reprezintă granița între Insula Don Khong și Cambogdia.
Ultima activitate a zilei va fi o plimbare cu barcă, timp în care veți putea admira delfinii Irrawaddy, o specie  aflată pe cale de dispariție.
Cazare: Pakse
Regim mese: mic dejun
 
Ziua 10: Pakse – plecare
În această zi, după micul dejun, veți fi transferați la aeroport pentru zborul de întoarcere spre București.
Regim mese: mic dejun


Top obiective

Artă şi arhitectură

Muzeul Național (fost Palat Regal) din Luang Prabang, templul Wat Sisaket din Vientiane, Wat Phou

Natură şi Peisaje

Cascadele Kuang Si, cascadele Tad Fane și Tad Yuang

Experienţe şi Distracţii

Urcaţi 328 de trepte pentru a ajunge în vârful Muntelui Phousi, plimbare cu barca pe râul Mekong
Informatii tarif

- Tariful poate varia in functie de:
- Gradul de ocupare al unitatilor de cazare
- Nivelul tarifelor existente pentru perioada solicitata (in sezon de varf costurile sunt mai ridicate)
- Oferte speciale cand tarifele scad simtitor
- Cazarea va fi asigurată în hoteluri de minim 4*

Notă:   Tarifele sunt exprimate in dolari / persoana / sejur, cazare in camera dublă.


  • transport
    Avion, masina, barca
  • cazare
    Hoteluri 4* - 5*
  • mese
    Mic dejun, pranz, cina, conform program

Servicii

Tariful include

- Cazare 9 nopţi la hotelurile menționate, în tipul de cameră specificat
- Mesele menționate in program
- Ghid de limbă engleză (pentru alte limbi se aplică suplimente)
- Tururi și transferuri (conform itinerariu)
- Taxele de intrare pentru vizitele menționate (conform itinerariu)
- Călătorie cu barca (conform itinerariu)


Tariful nu include

- Bilete de avion: de la 950 Euro / persoana (transport intercontinental + transport intern)


Acte necesare

Pasaport normal, nu temporar


Condiții de înscriere

- La momentul inscrierii se achita 30% din pachetul de servicii locale si integral biletele de avion
- Pana cu 35 zile inainte de inceperea calatoriei se achita diferenta pana la valoarea integrala a pachetului de servicii


Observații

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentul de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei.
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

 


Oferte similare

Vacante individuale

de la 2490 Euro / persoană

VEZI OFERTA
Vacante individuale

de la 2190 Euro / persoană

VEZI OFERTA
Vacante individuale

de la 1790 EURO/ persoană

VEZI OFERTA