Filipine – Insulele Luzon și Palawan


O sagă filipineză

770 EURO + 2490 USD Vezi detalii
03.02.2021
17.02.2021
15 zile
Manila – Bacolor – Banaue – Batad – Banga-An – Bontoc – Sagada – Cauayan – Insula Palawan: Puerto Princesa – El Nido
9 poze

Vă invităm să descoperiţi câteva “perle tropicale” în care amestecul culturilor foştilor ocupanţi se îmbină armonios cu peisajele fascinante, din care nu lipsesc vulcanii activi, lagunele, golfurile cu apă ca de smarald, coralii viu coloraţi şi plajele mirifice cu nisip fin. Vă invităm într-un circuit în care există pentru oricine câte ceva nou, reconfortant, neobișnuit sau fascinant, care vă va câştiga inima și vă va hrăni sufletul. Din arhipelagul filipinez situat în “Cercul de foc al Pacificului”, veţi vizita o parte din Insula Luzon, capitala Manila, urmând apoi a descoperi Insula Palawan, inclusă în topul celor mai frumoase insule de pe Pământ. Vă veţi bucura pentru câteva zile de un stil de viaţă tropical, relaxant dar şi cu posibilități infinite pentru explorări și aventură, această insulă fiind caracterizată prin diversitate, un amestec de vechi și nou, sălbatic și lux, într-un decor perfect pentru toţi cei care doresc să cunoască minunile planetei pe care trăim, un paradis insular al Oceanului Pacific.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Complexul Cultural Central, Fortul Santiago, Casa Manila, Biserica San Augustin, cartierul Quiapo și Cimitirul Chinezesc din Manila, Basilica din Bacolor, Muzeul Bontoc, sicriele suspendate din Sagada, Altarul Binecuvântatei Fecioare din Insula Mantiloc

Natură şi Peisaje

Parcul Rizal, Valea Echo, Insula Palawan, Parcul Național al Râului Subteran Puerto Princesa, turul pădurilor de mangrove, Bacuit Bay, Small Lagoon, Big Lagoon, Secret Lagoon din Insula Miniloc, Insula 7 Commandos, Insula Helicopter, Insula Tapiutan, Secret Beach, Hidden Beach, Kulasa Beach, Star Beach din Insula Mantiloc

Tradiţii şi evenimente

“Fabricile” Loma Lechon

Experienţe şi Distracţii

Excursie cu jeep-urile tradiționale la terasele de orez din Batad, întâlnire cu localnicii Ifugao în satul Banga-An


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  03.02.2021

  Bucureşti – Dubai

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 21:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Emirates). Plecare spre Dubai cu compania Emirates, zbor EK 2380 (23:00 / 05:50).
 • 2
  04.02.2021

  Dubai – Manila

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Peninsula 5* (sau similar 5*)
  • Mese În avion
  Sosire la Dubai la ora 05:50, de unde se va pleca cu zborul EK 334 (09:25 / 21:35) spre Manila, una dintre cele mai mari metropole din lume, cel mai important centru politic şi economic din Filipine, cu numeroase monumente, parcuri şi zone istorice. Sosire și întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer la Hotel Peninsula 5* (sau similar 5*).
 • 3
  05.02.2021

  Manila

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Peninsula 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Manila
   Complexul Cultural Central
   Parcul Rizal
   Fortul Santiago
   Casa Manila
   Biserica San Augustin
   cartierul Quiapo
   “fabricile” Loma Lechon
   Cimitirul Chinezesc
  • Opționale Laguna Pagsanjan şi Cascadelor Pagsanjan
  Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom porni în turul panoramic al capitalei arhipelagului, care va include Complexul Cultural Central, Parcul Rizal care se întinde pe o suprafață de 58 ha, cu o lagună în partea centrală, fântâni muzicale, grădini japoneze şi chinezești, după care ne vom îndrepta spre centrul vechi al capitalei, reprezentat de zona fortificată Intramuros, cu Fortul Santiago, sediul guvernului spaniol, din sec. al XVII-lea. Intramuros, care înseamnă „între ziduri”, reprezintă puterea fostului centru ecleziastic şi comercial, simbol al rezistenţei filipineze împotriva ocupaţiei străine. În această zonă liniștită a oraşului se păstrează încă bine conservate câteva construcţii care fac parte din moștenirea colonială, precum Casa Manila şi cea mai veche biserică din Filipine, Biserica San Augustin, construită de spanioli în anul 1600, reprezentativă prin stilul său unic arhitectonic, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom vizita apoi cartierul Quiapo, un loc pitoresc al comercianţilor şi biserica cu celebra statuie a lui Iisus “Nazariteanul Negru”. În continuarea zilei vom vedea “fabricile” Loma Lechon deoarece prezența unui lechon la orice masă Pinoy (carne de porc cu șorici crocant) se transformă instantaneu într-un ospăț măreț. Nu e de mirare că istoricul și celebrul scriitor Doreen Fernandez a numit lechon-ul piesa centrală a unui bufet Pinoy. Dejun la Barbara’s Heritage Restaurant, unde ne vom bucura de delicatesele bucătăriei filipineze. Ziua va continua cu o vizită inedită a Cimitirului Chinezesc din suburbia Santa Cruz, unic prin mausoleele sale ce exprimă marea veneraţie pentru cei defuncţi. În secţiunea cunoscută sub denumirea Millionaires Row şi Little Beverly Hills vom putea vedea că bogăţia cu care au fost obişnuiţi în timpul vieţii îi “însoţeşte” în continuare pe cei care “se odihnesc” aici. Cazare la Hotel Peninsula 5* (sau similar 5*).
 • 4
  06.02.2021

  Manila – Bacolor – Banaue

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Banaue 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Basilica din Bacolor
  Mic dejun. Plecare pe autostrada nordului spre Bacolor, oraş din provincia Pampanga, care potrivit înregistrărilor istorice, a fost o aşezare prosperă la începutul anului 1571. Când spaniolii sub conducerea lui Ferdinand Blumentritt au ajuns aici, au găsit aşezarea "Baculud", care se traducea ca „teren la nivel înalt”, nume pe care l-au schimbat în Bacolor. Oraşul a fost prima capitală a provinciei Pampanga timp de două secole, între anii 1698-1904, înaintea oraşului San Fernando, declarat ulterior capitala provinciei, în anul 1904. Bacolor a intrat însă în istoria naţională în ultima decadă a sec. al XX-lea, când erupţia Vulcanului Pinatubo a devastat 95% din oraş. Vom vedea Basilica care este aproape trei sferturi îngropată în lava vulcanului, precum şi rămăşiţele caselor care au fost de asemenea acoperite de lavă şi cenuşă. După dejun, itinerariul zilei va continua spre Banaue, „casa” spectaculoaselor terase de orez săpate manual, considerate de filipinezi „a opta minune a lumii”, incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Sculptate în munte cu mii de ani în urmă, beneficiind de un sistem antic de irigare, terasele dau impresia că sunt nişte trepte ale unei scări gigantice care se înalţă către cer, unele ajungând la o altitudine de peste 1500 m. Indigenii Ifugao, numiţi „oamenii din cer”, au folosit cele mai rudimentare instrumente pentru terasarea versanților, uneori foarte abrupţi, pentru a-i consolida mai târziu cu ziduri și baraje. De-a lungul secolelor, cei din tribul Ifugao au realizat aceste „sculpturi” pe care, cu mândrie, le numesc „treptele cerești”, terase pe care localnicii cultivă şi în zilele noastre orez şi legume. Alături de Bontoc, Kalinga și Apayao, poporul Ifugao face parte din tribul Igorot care a sosit în Filipine acum peste 3000 de ani. Stilul lor de viaţă a rămas modest până în prezent şi apare ca un contrast puternic în comparaţie cu măreția maiestuoasă a teraselor de orez. Populaţia Ifugao trăieşte în principal, în colibe ridicate pe stâlpi de lemn, acoperite cu iarbă şi poartă haine tradiționale bogat ornate cu motive colorate care indică statutul social şi au multe tradiții și obiceiuri străvechi pe care le sărbătoresc prin diverse ceremonii. Cazare în Banaue la Hotel Banaue 3* (sau similar 3*).
 • 5
  07.02.2021

  Banaue – Batad – Satul Tradiţional Banga-An – Banaue

  • Transport Jeep-uri tradiţionale
  • Cazare Hotel Banaue 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Plimbare cu jeep-urile tradiţionale printre terasele de orez
  Mic dejun. În această zi vom avea prilejul de a vedea cel mai spectaculos grup al teraselor de orez dintre cele 5 grupuri din zonă. Vom pleca cu tradiţionalele jeep-uri către Saddle, pentru a ajunge în Batad, un sătuc din Munţii Ifugao, situat într-un amfiteatru spectaculos format din câmpurile de orez supraetajate. Ne vom opri într-un frumos punct de belvedere pentru a fotografia imaginea spectaculoasă a teraselor de orez, după care vom coborî în satul Banga-An unde ne vom întâlni cu populaţia locală Ifugao. Vom avea prilejul de a le observa obiceiurile şi ritualurile interesante, vom avea timp să explorăm pieţele locale şi vom experimenta dejunul într-un restaurant local. Întoarcere la Banaue pentru cazare la Hotel Banaue 3* (sau similar 3*).
 • 6
  08.02.2021

  Banaue – Bontoc – Sagada – Banaue

  • Transport Jeep-uri tradiţionale
  • Cazare Hotel Banaue 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, dejun și cină
  • Obiective și activități Muzeul Bontoc
   Sicriele suspendate din Sagada
  Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Bontoc, capitala istorică a provinciei de munte Cordillera și locul de origine a tribului Bontoc, populaţia indigenă fiind implicată în diverse războaie încă din anii 1930. Vom vizita Muzeul Bontoc, fondat de călugăriţele belgiene, care au activat în zonă timp de câteva decenii. Muzeul prezintă artefactele populaţiei montane din zonă, fotografii vechi precum şi câteva case tradiționale. Dejun la un restaurant local, după care ne vom deplasa spre Sagada, oraş faimos pentru sicriele sale suspendate. Amplasat într-o vale luxuriantă, în partea de nord a ţării, orăşelul este renumit prin folosirea practicii de înmormântare neobişnuită, aceea de atârnare a sicrielor pe vârful stâncilor de calcar. Acest mod tradițional de „îngropare” este practicat şi în prezent de către localnici, însă nu toată lumea este „calificată” să fie îngropată în acest fel, deoarece pe lângă alte condiţii, aceştia trebuie să fi fost căsătoriţi și să fi avut nepoți. Vom explora orăşelul și minunăţiile sale, trecând prin pitoreasca vale Echo, cu vegetaţie luxuriantă şi stânci de calcar. Seara întoarcere la Banaue pentru cină și cazare la Hotel Banaue 3* (sau similar 3*).
 • 7
  09.02.2021

  Banaue – Cauayan – Insula Palawan: Puerto Princesa

  • Transport Autocar, avion
  • Cazare Hotel Sheridan Beach Resort & Spa 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Cauayan pentru zborul spre Insula Palawan care face parte din provincia insulară cu acelaşi nume, formată din aprox. 1780 de insule şi insuliţe cu plaje acoperite de nisip alb şi fin. Teritoriul insulelor este acoperit de vegetaţie tropicală luxuriantă, abundă de câmpii cu orez, pajişti întinse cu palmieri, dealuri, munţi şi stânci formate din roci carstice şi calcaroase, dar şi plaje ascunse, udate de valurile turcoaz ale mării. Relieful calcaros al insulelor adăposteşte numeroase peşteri şi este străbătut de cursuri de apă spectaculoase. În arhipelag sunt vorbite aprox. 52 de limbi şi dialecte, cel mai răspândit fiind dialectul tagalog care este vorbit de jumătate din populaţie. Palawan încă este considerat a fi secretul bine ascuns al Asiei, un paradis în nuanţe verzi-albăstrui, fiind considerat în acelaşi timp „Ultima Frontieră a Filipinelor”. Vom vedea de ce 2 ani la rând Insula Palawan a fost numită cea mai spectaculoasă insulă din lume de către Conde Nast Traveler şi vom înţelege motivele pentru care această zonă cuprinsă între Marea Zulu, Marea Chinei de Sud ṣi Strâmtoarea Linapacan a fost inclusă în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO. Vom ateriza în capitala insulei, Puerto Princesa, oraş situat în partea vestică a insulei, cunoscut ca centrul eco-turismului din Filipine. Transfer pentru cină şi cazare la Hotel Sheridan Beach Resort & Spa 4* (sau similar 4*).
 • 8
  10.02.2021

  Puerto Princesa – Râul Subteran şi Turul Mangrovelor – Puerto Princesa

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Sheridan Beach Resort & Spa 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Parcul Naţional al Râului Subteran Puerto Princesa
   Turul pădurilor de mangrove
  Mic dejun. Puerto Princesa nu este doar cel mai curat oraş al Filipinelor, nume câştigat datorită pădurilor tropicale şi luxuriante, dar este şi casa uneia dintre Cele 7 minuni ale Naturii şi anume Râul Subteran, „Underground River”, un râu ce şerpuieşte printr-o peşteră spectaculoasă, cu o lungime de aprox. 8,2 km, pe care vom naviga şi noi. Vom pleca spre Parcul Naţional al Râului Subteran Puerto Princesa listat în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO, pentru explorarea râului şi pentru un tur al mangrovelor. Din micuţul sătuc Sabag ne vom îmbarca în bărci cu vâsle cu care vom explora râul care se varsă într-o superbă lagună de pe coasta de vest a insulei, în Marea Chinei de Sud. Călătoria subterană printre stalagmitele şi stalactitele gigantice care seamănă cu diferite fructe, legume şi reprezentări religioase, va fi una impresionantă. În pereţii peşterilor săpate de râu au fost descoperite fosilele de Sirenia, un mamifer erbivor care a trăit acum mai bine de 20 de milioane de ani, singurul mamifer complet adaptat la viaţa marină. După dejun, vom porni în turul pădurilor de mangrove, unele dintre cele mai importante din Asia, al căror habitat este protejat. Ghizii locali ne vor explica despre istoria parcului naţional şi dacă vom fi norocoşi o să vedem şi o mulţime de animale care vieţuiesc în acest ecosistem unic. Întoarcere în Puerto Princesa pentru cazare la Hotel Sheridan Beach Resort & Spa 4* (sau similar 4*).
 • 9
  11.02.2021

  Puerto Princesa

  • Cazare Hotel Sheridan Beach Resort & Spa 4* (sau similar 4*).
  • Mese Mic dejun, cină
  Mic dejun. Zi liberă în această oază de liniṣte ṣi de relaxare, care nu este un vis, ci un loc atât de frumos încât vom avea senzaţia că suntem pe altă planetă. Cină şi cazare la Hotel Sheridan Beach Resort & Spa 4* (sau similar 4*).
 • 10
  12.02.2021

  Puerto Princesa – El Nido

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Seda Lio 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Deplasare spre extremitatea nordică a Insulei Palawan, către orăşelul El Nido, situat în Bacuit Bay (Golful Bacuit), care formează împreună cu cele 45 de insule ṣi insuliṭe din apropiere, un adevărat sanctuar marin protejat încă din anul 1991. Această arie protejată care se întinde pe o suprafaṭă de peste 900.000 km2 reprezintă cel mai mare sanctuar marin din Filipine, fiind renumit pentru plajele sale sălbatice, pentru fauna ṣi flora deosebit de variate ṣi bogate, dar mai ales, pentru cele trei tipuri de habitate marine care adăpostesc peste 100 de specii de corali, patru specii de broaṣte ṭestoase pe cale de dispariṭie ṣi peste 800 de tipuri de peṣti exotici. Faptul că peisajele din El Nido „taie răsuflarea”, nu mai este un secret, însă ceea ce o să ni se pară fascinant este faptul că ne vom putea bucura de ele în timp ce vom lenevi pe o plajă de unde vom putea admira stâncile acoperite de arbuştii verzi care răsar din mijlocul golfului. Ne vom putea bucura de apusuri absolut fantastice, pentru că parcă nicăieri soarele nu coboară atât de încet, fără grabă, emanând o lumină cameleonică spre apa transformată în cea mai mare oglindă pe care ne-am putea-o imagina. Cazare la Hotel Seda Lio 5* (sau similar 5*).
 • 11
  13.02.2021

  El Nido Island Hopping - Tour A

  • Transport Autocar, barcă
  • Cazare Hotel Seda Lio 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Turul A din Bacuit Bay
   Small Lagoon
   Big Lagoon
   Secret Lagoon
   Insula Shimizu
   Insula 7 Commandos
  Mic dejun. El Nido este şi punctul de plecare în excursiile către insulele din Bacuit Bay, ocazie de a descoperi cele mai frumoase atracţii naturale, cu lagune spectaculoase, plaje cu nisip alb, păduri de palmieri, ape turcoaz şi limpezi încât se pot vedea cu uşurinţă peştii şi recifurile de corali. Sunt 4 tururi care se fac în mod constant pentru vizitarea insulelor şi insuliţelor din golf, numite local foarte simplu: A, B, C şi D. Turul A se adresează celor care doresc să vadă cele mai frumoase lagune, plaje superbe şi o insulă cu un peisaj ce pare ireal, turul B celor care vor să exploreze peşterile din zonă, turul C celor care doresc o combinaṭie de plaje şi insule, iar turul D celor care preferă plajele. Pentru început noi vom porni în turul A, cu dejun inclus, prilej cu care vom descoperi lagune frumoase, plaje și locuri de snorkeling unde vom putea înota și admira coralii, fauna colorată și aprox. 100 de specii de pești. Vom ajunge în 3 lagune: Small Lagoon (Laguna Mică), Big Lagoon (Laguna Mare) şi Secret Lagoon (Laguna Secretă), toate aflate pe Insula Miniloc din Bacuit Bay. Small Lagoon este perfectă pentru snorkeling, Secret Lagoon este chiar secretă, pentru că va trebui să trecem printr-un tunel săpat în rocă pentru a ajunge la laguna închisă, apărată şi înconjurată de ziduri drepte de stâncă asemenea unui puţ, iar Big Lagoon aşa cum îi spune şi numele, este o lagună mare, unde culoarea şi limpezimea apei par ireale. Probabil cel mai „fotogenic” loc în care vom ajunge va fi Insula Shimizu care ne va cuceri încă din depărtare, din momentul în care vom vedea cele 2 stânci impresionante, aşezate faţă în faţă, care parcă răsar din apele intens colorate ale golfului, alcătuind un peisaj spectaculos, astfel încât vom avea senzaţia că privim o imagine pe Travel Channel. Ultima destinaţie va fi Insula 7 Commandos (Insula Comandanţilor), un loc în care ne vom relaxa la finalul unei zile frumoase pe o plajă superbă de unde vom admira peisaje atât de frumoase, încât par ireale, locuri unde s-au filmat scene din reality show-ul The Survivor. Pe lângă frumuseţea ei, plaja are şi o poveste interesantă de la care îi provine misteriosul nume, pentru că se spune că aici s-au retras şi au trăit 7 soldaţi japonezi după al Doilea Război Mondial. După-amiază ne vom întoarce în El Nido pentru cazare la Hotel Seda Lio 5* (sau similar 5*).
 • 12
  14.02.2021

  El Nido Island Hopping - Tour C

  • Transport Autocar, barcă
  • Cazare Hotel Seda Lio 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Turul C din Bacuit Bay:
   Insula Helicopter
   Insula Tapiutan
   Matinloc Shrine
   Secret Beach
   Hidden Beach
   Kulasa Beach
   Star Beach
  Mic dejun. Plecare în turul C, cu dejun inclus, prilej cu care vom descoperi Insula Helicopter, Insula Tapiutan şi Insula Mantiloc cea mai îngustă şi lungă insulă din El Nido. Prima oprire va fi pe Insula Dilumacad, cunoscută mai mult sub numele de Helicopter Island (Insula Elicopter), nume care i se trage de la forma sa, unde vom găsi o apă de un turquoise incredibil şi munţi calcaroşi care sporesc originalitatea insulei. În partea Nordică a insulei există un tunel subacvatic, iar în extremitatea sa sudică un recif impresionant. Următoarea oprire va fi pe Insula Tapiutan, situată la o distanţă apreciabilă în afara golfului, care „înfruntă” Marea Chinei de Sud, una dintre cele mai frapante insule din El Nido, datorită „siluetei” sale, a formelor calcaroase, a zonei de plajă din partea de sud-est și care prin bogăţia vieţii marine „invită” la explorare. Ne vom îndrepta apoi spre Insula Mantiloc unde vom descoperi peisaje şi plaje mirifice, precum Secret Beach (plaja secretă), ca un buzunar, înconjurată de pereţi abrupţi de rocă. Vom încerca să ajungem la cea mai frumoasă ṣi ascunsă plajă din acest tur, şi nu numai, numită astfel pentru că „poarta” de intrare spre aceasta este acoperită în timpul mareei. Conform legendelor locale, aceasta a fost sursa de inspiraţie pentru Alex Garland care a scris romanul „The Beach”. După această „descoperire” vom ajunge pe Hidden Beach, (plaja ascunsă) înconjurată de stranii formaţiuni calcaroase unde poate vom recunoaşte peisajele unde s-au filmat scene din filmul „Bourne Legacy”. În apele care înconjoară această plajă ne vom simţi ca într-o imensă piscină cu apă incredibil de clară. În afară de Hidden Beach, Insula Mantiloc este faimoasă şi pentru Kulasa Beach, o fâşie de 100 m de nisip fin, situată într-una dintre grotele sale. O altă zonă fantastică este Star Beach, unde vom descoperi frumuseţea recifului de corali de lângă plajă în care veţi putea vedea peşti coloraţi, o mulţime de stele de mare şi de arici de mare. Ascuns în luxurianta pădure a insulei vom găsi Matinloc Shrine cunoscut şi sub denumirea de Altarul Binecuvântatei Fecioare, un monument sacru construit în anul 1982, în onoarea Fecioarei Maria. De pe aceste plaje cu nisip perlat, ne vom putea bucura de apa care are niṣte culori incredibile ce se amestecă ṣi se modifică în funcṭie de razele soarelui ṣi de pietrele risipite din loc în loc. Viaṭa marină este deosebit de animată, reciful de corali este foarte bogat, un adevărat acvariu populat cu o mulṭime de vieṭuitoare. După-amiază întoarce în El Nido pentru cazare la Hotel Seda Lio 5* (sau similar 5*).
 • 13
  15.02.2021

  El Nido

  • Cazare Hotel Seda Lio 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru a lenevi pe minunatele plaje, sau de a vă bucura de multiplele opţiuni de petrecere a timpului: plimbări cu barca în largul mării, snorkeling şi scufundări pentru începători şi profesionişti, rafting, shopping. Cazare la Hotel Seda Lio 5* (sau similar 5*).
 • 14
  16.02.2021

  El Nido – Manila – Dubai

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun, în avion
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din El Nido pentru zborul spre Manila, de unde vom pleca spre Dubai cu compania Emirates, zbor EK 335 (23:30 / 04:45).
 • 15
  17.02.2021

  Dubai – Bucureşti

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Sosire la Dubai la ora 04:45, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul EK 2244 (09:45 / 13:20).


Informatii tarif

770 EURO + 2490 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 870 USD

tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va recalcula


 • transport
  Avion
  Autocar
  Jeep-uri tradiționale
  Barcă
 • cazare
  2 nopţi Manila
  3 nopţi Banaue
  3 nopţi Puerto Princesa
  4 nopţi El Nido
 • mese
  Mic dejun: 12
  Dejun: 7
  Cină: 3
 • ghizi
  Insotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  15 - 20

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Dubai – Manila şi retur cu zborul companiei Emirates
- transport continental cu avionul pe rutele: Cauayan – Manila – Puerto Princesa și El Nido – Manila
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 12 nopţi cazare în hoteluri de 5*, 4* şi de 3*
- mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri, 7 dejunuri şi 3 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- excursie în Parcul Naţional al Râului Subteran Puerto Princesa: navigare pe râul subteran şi Turul Mangrovelor
- El Nido Island Hopping – Tour A
- El Nido Island Hopping – Tour C
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport şi securitate pentru zborurile internaţionale: aprox. 495 euro/pers. şi pentru zborurile interne 90 euro/pers. care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi (în cazul în care se aplică)
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program ca fiind opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- asigurarea medicală de călătorie, recomandată
- asigurare storno, recomandată, care se va încheia odată cu contractul de prestări servicii turistice
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local.


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

1990 EURO

18.02.2021 - 28.02.2021

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

790 EURO + 2440 USD

05.03.2021 - 21.03.2021

VEZI OFERTA