• L-V: 9-18
  • S-D: inchis

Vacanță Bulgaria

58 EUR
Municipiul Pomorie este caracterizat prin topografii diverse. În nord zone deluroase şi montane, iar în sud câmpi. Datorită de răcirii lente a apei de mare, toamna este călduroasa şi lungă.

Pomorie Bay este preferat pentru veliere şi şalupe - de la pescari amatori. Mijloacele de existenţă tradiţionala ale populaţiei locale – cultivarea viţei de vie, sare şi pescuit, turism şi activităţile sale, agricultură şi silvicultură. 
Perioada
20.04 - 20.10.2018
38 EUR
Duni (Dyuni) este o staţiune mică şi luxoasă, situată între munte şi mare, în golful cu acelaşi nume. Duni este o staţiune cu circuit închis, în care au acces doar turiştii cazaţi în cele 4 hoteluri şi 30 de vile din interiorul complexului întins pe câteva hectare. În complex deplasarea se face doar pe jos, maşinile fiind ţinute în parcarea păzită.

Sunt numeroase alei şi străduţe umbroase unde se pot face plimbări romantice, terase unde se pot servi băuturi sau gustări, baruri, mai multe restaurante, piscine, săli de fitness, locuri de joacă pentru copii, un mic port, plajă cu şezlonguri şi umbreluţe.

Sunt create toate condiţiile pentru ca oaspeţii staţiunii să petreacă un concediu relaxant şi odihnitor. Duni este ideală pentru turiştii care doresc să se cazeze şi să-şi petreacă întreg sejurul fără a se deplasa prea mult. Toate hotelurile din cadrul complexului practică turismul cu servicii all inclusive, fiind incluse în pachetul turistic cazarea, masă, băuturi autohtone precum şi accesul la majoritatea facilitaţilor oferite de complexul turistic.

Pentru familiile cu copii exista personal pregătit pentru îngrijirea celor mici, se organizează zilnic spectacole şi concursuri. Seara au loc spectacole de divertisment şi petreceri.

Duni Royal Resort are amenajate mai multe terenuri de tenis, unele dintre ele şi cu nocturnă, centre de închirieri biciclete şi echipamente pentru practicarea sporturilor pe apă. Plaja are nisipul fin iar intrarea în apă se face lin. În zonă nu se formează valuri mari, datorită digului care străjuieşte golful.
Perioada
01.05 - 30.09.2018
34 EUR
Kavarna este o mică localitate la Marea Neagră în regiunea Dobrudja aflată în Bulgaria. Zona de Nord a oraşului este înaltă şi stâncoasă în timp ce sudul oraşului constă într-o excelentă plajă pitorească.

În ultimii ani, Kavarna s-a transformat într-o excelentă locaţie de vacanţe, combinând confortul modern cu o atmosferă unică, păstrându-se în acelaşi timp atât liniştea cât şi șarm-ul. Pe dealul Chirakman, care se află la 3 km de Kavarna, se mai pot vedea ruinele fortăreţelor Romane şi oraşelor medievale. Site-ul arhelologic de la Zailata păstrează monumente semnificative şi artefacte din diverse perioade ale istoriei locale.

Există în oraş mai multe muzee de vizitat – Muzeul Maritim şi al Dobrujei, Muzeul Oraşului, Muzeul Etnografic şi două biserici. Zona Dobrudja oferă condiţii foarte bune pentru turismul de vânătoare – sunt patru rezervaţii pentru vânătoare în oraşele Dobrich, Balchik, General Toshevo şi Tervel. Un număr important de spa-uri minerale şi zone cu nămol terapeutic sunt localizate în vecinătatea oraşului.

Kavarna a devenit o destinaţie atractivă de asemenea pentru iubitorii de golf. Aceasta se datorează şi construcţiei a două noi terenuri de golf – unul între oraş şi Balchik şi altul, de-a lungul coastei,lângă mare. Oraşul a început să devină o locaţie pentru multe concerte ale trupelor bulgăreşti sau internaţionale (Deep Purple, Scorpions, Nazareth, Ronnie James Dio, etc.). De asemenea, oraşul găzduieşte festivaluri naţionale şi internaţionale de folclor şi alte evenimente culturale.
Perioada
03.05 - 30.09.2018
19 EUR

Nessebar este un oraș-stațiune (inclus în patrimoniul Unesco) în regiunea Burgas din Bulgaria, situat la circa 120 km sud de Balcic. Este amplasat pe o peninsulă lungă de 850 m și lată de 350 m,în care se ajunge printr-un istm. În timpul existenței sale îndelungate, și-a pierdut 1/3 din teritoriu, fiind acoperit de mare. Sub apă, la 80 de metri distantă de țărm, încă se pot vedea rămășițele zidurilor fortăreței. În prezent se află conservat doar zidul de vest cu poarta, care apără orașul de continent.

Perioada
05.05 - 31.10.2018
25 EUR
Obzor este cea mai lungă plajă de pe litoralul bulgar, prospeţimea pădurilor şi nisipul fin de pe coastă sunt combinaţia incredibilă de pădure şi mare. Oraşul merită într-adevăr faima sa ca perlă pe coasta bulgară devenind de mult timp unul dintre cele mai atractive locuri din Bulgaria. Obzor este un oraş mic pe litoralul bulgăresc.

Oraşul are o plajă minunată, fiind cea mai mare după coasta bulgărească cu o lungime de 8 km.  Oraşul Obzor are o mulţime de activităţi de divertisment, hoteluri pe plajă fiind una din cele mai curate plaje din Bulgaria. Obzor are unele dintre cele mai bune hoteluri după coasta Mării Negre. Situat în golful exotic al staţiunii Obzor, cu vederi minunate la mare. Toţi turiştii cazaţi în hotelurile din Obzor pot beneficia de tratamente spa incredibile.
Perioada
05.05 - 15.10.2018
16 EUR
Staţiunea Sunny Beach (Slanchev Bryag) este cea mai mare şi mai modernă staţiune de pe litoralul bulgăresc, având aproximativ 120 de hoteluri şi vile şi două camping-uri. Sunny Beach este construită la 30 km nord de Burgas. Plaja din Sunny Beach este recunoscută pentru curăţenie şi calitatea nisipului, fiind decorată în 1996 cu „Blue Flag”.
Perioada
05.05 - 31.10.2018
47 EUR
Staţiunea Sf. Constantin şi Elena este una dintre primele staţiuni apărute pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, cea mai veche staţiune a Bulgariei putând fi descrisă în doar câteva cuvinte prin parcuri mirifice, plaje intime ascunse într-un şir de faleze şi de golfuri mici, nisip fin şi mult soare.

Denumirea staţiunii Sf. Constantin şi Elena vine de la mănăstirea cu acelaşi nume ce se afla în zonă. Reţineţi că în zilele noastre biserica mănăstirii a fost transformată într-un luxos complex hotelier.  Staţiunea este considerată una dintre cele mai interesante staţiuni de pe litoralul bulgăresc întrucât îmbină într-un mod cu totul aparte aerul de munte, izvoarele minerale şi apa mării.

Individualitatea staţiunii este dată de izvoarele cu apă minerală şi termală (+360C) care pot fi întâlnite pe ţărm, de centru balneologic renumit, de parcul de o frumuseţe aparte cu stejari seculari şi, nu în ultimul rând, de panoramă splendidă oferită de golfuleţe. Din aceste motive recomandăm această staţiune pentru relaxare, tratament şi odihnă. În afara piscinei termale a staţiunii veţi găsi şi bazine pentru copii cu apă minerală terapeutică. De menţionat este existenţa piscinelor aproape la fiecare hotel – aceasta fiind marea particularitate a litoralului bulgăresc.
Perioada
10.05 - 31.10.2018
26 EUR
Albena este una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe litoralul bulgăresc. Este locul unde Marea întâlneşte nisipul fin al plajelor. Cu plaja minunată şi marea cristalină staţiunea este pe placul tuturor categoriilor de vârstă. Numele staţiunii vine de la Albena, o femeia foarte frumoasă din operele marelui scriitor bulgar Yordan Yovkov.

Albena dispune de facilităţi sportive moderne (terenuri de tenis, piscine, locuri de joacă pentru copii, terenuri de golf). Turiştii pot închiria biciclete, automobile, ambarcaţiuni nautice sau pot călări. Staţiunea oferă centre de tratament bine echipate şi cu personal de înaltă calificare.

Tratamentele se bazează pe izvoarele minerale locale. De vizitat: Satul Obrochishte cu fortăreaţa sa, bine conservată, din perioada otomană. Satul Kranevo cu ruinele fortăreţei folosite în perioada romană şi evul mediu şi apele sale minerale.
Perioada
20.05 - 10.10.2018
21 EUR
Aflată la o altitudine de 925m deasupra nivelului mării, stațiunea montană Bansko este destinația numarul 1 în materie de ski din Bulgaria, având cel mai bun și cel mai modern centru de ski din toată țara. În ultimii ani investiții masive (milioane de euro) au fost făcute în zonă de către YULEN, compania care administrează domeniul skiabil, ajungându-se astfel să se schieze pe înălțimi de peste 2500m, pe o rețea de pârtii de peste 65 km.

Sezonul de ski în Bansko durează până în 15 Mai. Bansko a devenit un loc preferat pentru snowboard grație facilităților dedicate. Pârtiile de ski sunt situate în 2 arii - Chalin Valog și Shiligarnika și se află pe versanții nordici ai munților Pirin. Telegondola care pornește din Bansko către pârtii le face ușor-accesibile. Există variante multiple pentru ski-pass-uri valabile în întreaga rețea de transport pe cablu.

Cele peste 160 de tunuri de zapadă ajută la prelungirea sezonului hibernal. Pantele muntelui oferă condiții pentru toate categoriile de schiori (de la începători până la cei de performanță). Și transportul pe cablu în rețea este bine dezvoltat existîând telegondole, teleschiuri și telescaune de până la 8 locuri.

Altitudinea stațiunii Bansko: 900 m
Altitudinea maximă de ski: 2.560 m (spre varful Todorka: 2.746m)
Pârtii de ski: 70 km (începători: 24km; avansați: 28km; experți: 18km)
Tunuri de zăpadă: acoperă 100% din pârtii
Perioada de ski: Decembrie – Mai
Cea mai dificilă pârtie: Alberto Tomba (nr.9)
Cea mai ușoară și lungă pârtie: Drumul de ski nr.1 (7km)
Perioada
01.12.2018 - 10.05.2019
22 EUR
Borovets este situată pe coastele nordice ale munţilor Mousala, la est de Rila. Este cea mai veche staţiune de ski din Bulgaria, fiind astăzi una dintre cele mai frumoase din Bulgaria.

Climatul este considerat ca fiind unul dintre cele mai sănătoase. Iernile sunt blânde, staţiunea bucurându-se însă de foarte multă zăpadă. De obicei, coastele staţiunii Borovets se bucură de zăpadă de la jumătatea lunii decembrie până în aprilie, aerul din staţiune fiind curat, nepoluat.

Excelenţele dotări ale pârtiilor din Borovets atrag în fiecare an mii de iubitori de sporturi alpine, atât din Bulgaria cât şi din alte ţări. Cele mai bune zone pentru schiat sunt cele situate la mai puţin de 2.500 m altitudine şi cele care trec pe sub traseul telecabinei. Toate pârtiile sunt împărţite pe diferite grade de dificultate, putând satisface astfel orice nivel de skior: începător, mediu sau avansat.
Perioada
01.12.2018 - 04.04.2019