• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Revelion Iordania

Revelion de 5* pe urmele nabateenilor

COD OFERTA: 419-B

COD OFERTA: 419-A

COD OFERTA: 419-C

Oferta nu mai este valabila
980 €
1225 €
0 €
rezerva online
Perioada plecarii:
26.12 - 03.01.2019
26.12 - 03.01.2018
01.01 - 01.01.1970
 • Revelion Iordania
 • Revelion Iordania
 • Revelion Iordania
 • Revelion Iordania
 • Revelion Iordania
 • Revelion Iordania
 • Revelion Iordania
Revelion Iordania Revelion Iordania Revelion Iordania Revelion Iordania Revelion Iordania Revelion Iordania Revelion Iordania

Aqaba - Amman - Madaba - Wadi Rum - Petra - Kerak - Jerash - Marea Moarta - Muntele Nebo - Ajloun - Little Petra

Descarca programul in format PDF:
Va invitam intr-o incursiune pe urmele unora dintre cele mai vechi civilizatii care au influentat in mod definitoriu cultura si traditiile puterilor care s-au succedat in bazinul mediteranean.

Vom descoperi locurile de unde, in urma cu peste trei mii de ani, a inceput aventura maritima feniciana, unde s-a nascut alfabetul si de unde venea purpura care a impodobit secole de-a randul vesmintele celor puternici.

Vom merge pe drumurile batute de caravanele negutatorilor care, prin tenacitatea si curajul lor, aduceau in fata ochilor uimiti ai europenilor bogatiile orientului si ii lasau vrajiti cu povestile incarcate de misterul unei lumi pe cat de exotice, pe atat de greu accesibile.
Ziua 1 / 26.12.2018:  Bucuresti – Istanbul
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 19:15 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 1046 (21:15 / 23:50).
Ziua 2 / 27.12.2018:  Istanbul – Amman – Marea Moarta  – Jerash – Ajloun – Amman
Plecare spre Amman cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 814 (01:40 / 03:05). Sosire la Amman la ora 03:35 si dupa formalitatile de viza de pe aeroport vom fi transferati pentru odihna la Hotel Century Park 4* (sau similar). Mic dejun. Plecare spre Jerash (Pompeii Estului), unde vom intra prin monumentala poarta de sud pentru o plimbare prin stravechiul oras roman, cu strazi, arce si coloane deosebit de bine conservate, precum Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, cu peste 200 de coloane in stil doric si ionic. Itinerariul zilei va continua catre castelul din Ajloun, un alt punct culminant al nordului Iordaniei, construit in sec. al XII-lea, pe locul unei manastiri crestine si marit de mameluci in sec. al XIII-lea. Numit de localnici Qalat er-Rabad, castelul Ajloun, a fost baza fortelor arabe ale lui Saladin, cand a invins cruciatii in sec. al XII-lea.  Intoarcere la Amman pentru cina si cazare la Hotel Century Park 4* (sau similar).
Ziua 3 / 28.12.2018:  Amman – Madaba – Muntele Nebo – Kerak – Amman
Mic dejun. Ne vom indrepta spre Madaba, unde vom vizita Biserica Sf. Gheorghe care adaposteste celebrul mozaic din sec. al VI-lea infatisand harta Tarii Sfinte, reprezentare ce contine aproximativ doua milioane de bucati de mozaic. Ne vom deplasa apoi spre Muntele Nebo (800 m), unde vom urca pana la locul de unde Moise a vazut “Pamantul Fagaduintei” inainte de a muri, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, de unde vom avea o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului, Marii Moarte, Ierihonului si Ierusalimului. Biserica de pe Muntele Nebo a fost construita la sfarsitul sec. al IV-lea pentru a marca locul unde Moise a fost ingropat, fiind un loc de pelerinaj pentru toti crestinii, dupa cum a fost desemnat de insusi Papa Paul Ioan al II-lea. Ne vom continua drumul spre Kerak, capitala Regatului biblic al Moabului pentru a vizita castelul cruciatilor, care este resedinta Guvernoratului Kerak, un oras predominant crestin dominat de cele mai mari si mai bine conservate castele din regiunea Crusader. Castelul a fost construit ca baza si sistem de aparare pentru cruciatii care l-au stapanit peste 40 de ani. Intoarcere la Amman pentru cina si cazare la Hotel Century Park 4* (sau similar).
Ziua 4 / 29.12.2018:  Amman – Little Petra – Petra
Mic dejun. In prima parte a zilei ne vom deplasa spre “Mica Petra” (Siq el-Barid), sit arheologic situat in apropiere de Petra, unde se afla vestigii de acum 8000 de ani ale unor asezari nabateene. Dupa aceasta prima vizita ne vom indrepta spre Petra, unde vom porni in explorarea celei de-a 8-a minune a lumii antice, care este fara indoiala cea mai valoroasa comoara a Iordaniei si cea mai importanta atractie turistica a tarii, fiind inscrisa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. “Orasul roz”, cum mai este numita aceasta minune a lumii antice construit de legendarul popor nabateean acum mai bine de doua mii de ani si uitat pana la redescoperirea sa de catre elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt in anul 1812, ne va impresiona prin diversitatea celor 800 de monumente inca in picioare: bai romane, temple cu fatade impozante, morminte si un amfiteatru. Vom intra in orasul vechi printr-un defileu ingust cunoscut sub denumirea Bab as Siq, care serpuieste pe o lungime de aproximativ 1 km printre blocuri de piatra care ajung si la peste o suta de metri inaltime, blocuri care combina nuante naturale, intr-o paleta de culori absolut uimitoare sub razele soarelui. La capatul siq-ului vom ajunge la emblema orasului trandafiriu, celebra “Al-Khazneh” - Trezoreria, o fatada masiva sculptata in piatra roz care imbina elementele orientale cu cele de sorginte romana, unde veti recunoaste “decorul” folosit in productia cinematografica Indiana Jones. Pe langa Tezaur vom descoperi si alte constructii monumentale precum Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, mormintele regale, case nabateene, platoul de sacrificiu "High Place of Sacrifice", Amfiteatrul Roman, Aleea Coloanelor etc. Optional, urcare cu magarusii pana la “Manastire”, de unde veti putea admira panorama asupra imprejurimilor. Cina si cazare in Petra la Hotel Sella 4* (sau similar).
Ziua 5 / 30.12.2018:  Petra – Wadi Rum
Mic dejun. Plecare spre Desertul Wadi Rum unde vom porni intr-un jeep safari cu o durata de aprox. 2 ore, prilej de a explora desertul, pana la locurile locuite de beduini. Va fi o calatorie parca spre o alta lume, un loc linistit in care veti fi inconjurati de "vastitate, ecou si Dumnezeu", dupa cum a descris acest tinut Lawrence al Arabiei. Wadi Rum cunoscut si ca Valea Lunii este o vale prin nisipul si granitul din sudul Iordaniei, situata la o distanta de aprox. 60 km fata de Aqaba, fiind cel mai mare wadi din Iordania. Cina si cazare in desert, in tabara Mazayen Rum 4* (sau similar), care ofera toate facilitatile si confortul unui hotel.
Ziua 6 / 31.12.2018:  Wadi Rum – Aqaba
Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa spre Aqaba, cunoscuta pentru statiunile de plaja si pentru hotelurile de lux, unde vom avea timp liber pentru relaxare. Aqaba este situata la Marea Rosie intre Peninsula Sinai la vest si de Arabia Saudita la est. Ne vom putea bucura de experienta unor activitati incitante, cum ar fi snorkeling, scufundari, navigatie si surfing. Orasul in sine este exotic si va invita sa va relaxati pe plajele sale, sa practicati diverse sporturi nautice si sa explorati recifele de corali din Marea Rosie. Orasul Aqaba este nu numai o destinatie de vacanta, ci si o zona economica, in multe din mall-uri, marfurile fiind scutite de taxe vamale. Aqaba este o fuziune dintre natura, istorie si viata palpitanta a orasului inconjurat de munti pitoresti si de mare. In acest peisaj exotic, intr-o atmosfera de neuitat, ne vom putea ura La Multi Ani 2019! Cina festiva de Revelion (supliment obligatoriu) si cazare in Aqaba la Hotel Movenpick Aqaba 5* (sau similar).
Ziua  7 / 01.01.2019:  Aqaba
Mic dejun. Zi libera dedicata relaxarii si plajei in aceasta frumoasa statiune de pe tarmul Marii Rosii. Cina si cazare la Hotel Movenpick Aqaba 5* (sau similar).
Ziua 8 / 02.01.2019:  Aqaba – Marea Moarta
Mic dejun. Plecare spre malul estic al Marii Moarte, cea mai sarata din lume (de aproape 10 ori mai sarata decat oceanul planetar, situata la 430 m sub nivelul acestuia). Veti avea posibilitatea sa va bucurati de o experienta unica, facand baie in aceasta mare, unde apa este atat de sarata, incat oricine poate sa pluteasca la suprafata apei. Apa foarte sarata si namolul au deosebite beneficii terapeutice. Cina si cazare la Hotel Ramada 4* (sau similar).
Ziua 9 / 03.01.2019:  Amman – Istanbul  – Bucuresti
Transfer la aeroport pentru plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 815 (02:40 / 06:15), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (08:15 / 08:35).
Va invitam intr-o incursiune pe urmele unora dintre cele mai vechi civilizatii care au influentat in mod definitoriu cultura si traditiile puterilor care s-au succedat in bazinul mediteranean.

Vom descoperi locurile de unde, in urma cu peste trei mii de ani, a inceput aventura maritima feniciana, unde s-a nascut alfabetul si de unde venea purpura care a impodobit secole de-a randul vesmintele celor puternici.

Vom merge pe drumurile batute de caravanele negutatorilor care, prin tenacitatea si curajul lor, aduceau in fata ochilor uimiti ai europenilor bogatiile orientului si ii lasau vrajiti cu povestile incarcate de misterul unei lumi pe cat de exotice, pe atat de greu accesibile.

PROGRAM:

Ziua 1 (26 dec): Bucuresti - Amman
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni pe data de 26 decembrie la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Amman. Decolare la ora 00:30 si aterizare la ora 03:10 in Amman. Transfer si cazare la hotel Star Plaza 4* sau similar in Amman.\
Ziua 2 (27 dec): Amman – Madaba – Petra
Mic dejun. Dimineata vom vizita Amman, capitala Iordaniei, un oras relativ tanar in care putem simti la modul relaxat atmosfera Orientului Mijlociu. Amman este raspandit acum pe 19 dealuri si continua sa se extinda. Orasul are doua zone distincte: partea de vest, densa in zone rezidentiale cu cafenele, baruri si malluri moderne, si partea de est, unde se simte mai mult stilul traditional-conservator al capitalei. Situata pe cel mai inalt deal din Amman se afla citadela care contine cladiri din perioade istorice diferite: Templul lui Hercule, Palatul Omayad, biserica bizantina, iar la poalele sale se afla teatrul roman cu 6000 de locuri. Plecam spre orasul Madaba, renumit pentru mozaicurile din perioada bizantina, iar cel mai faimos este cel din interiorul bisericii ortodoxe Sf. Gheorghe care reproduce pe o parte din pardoseala o harta a Tarii Sfinte. Mozaicul, care dateaza din anul 560, ilustreaza pe aceasta harta Palestina, Ierusalimul, orasul Bethleem, raul Iordan si Marea Moarta. Ne continuam calatoria spre Petra, unde vom ajunge in cursul serii. Cina si cazare la hotel Edom 3* (cazare in camera superior) sau similar.
Ziua 3 (28 dec): Petra – orasul de piatra, patrimoniu UNESCO
Mic dejun. Vom dedica intreaga zi descoperirii acestui oras uimitor, una din cele sapte minuni ale lumii moderne. Petra a fost descoperita in anul 1812 de catre calatorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt, dar cercetarile arheologice au inceput abia un secol mai tarziu. Desi originile orasului sunt mai vechi, acesta si-a atins apogeul in timpul in care a fost capitala regatului nabateenilor, un trib nomad de arabi care a ocupat aceste teritorii in secolul IV i.Hr. Dezvoltarea orasului s-a datorat amplasarii sale strategice pe o ruta a caravanelor care aduceau matasuri si mirodenii. Totusi, Petra ramane invaluit in mister, ca si poporul care a construit orasul. In 1985 orasul Petra a fost inclus pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost descris drept “una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii”. Vom descoperi si noi cele mai importante constructii din oras: Trezoreria, teatrul roman, mormintele regale, aleea coloanelor. Pranzul la un restaurant local este inclus. Este important de stiut ca vizita orasului Petra se face integral mergand pe jos, pe teren accidentat pe alocuri si nu este potrivit persoanelor care au dificultati in a merge pe jos timp indelungat. Pentru aceasta vizita, incaltamintea confortabila este esentiala. Intoarcere la hotel in Petra, cina si cazare.
Ziua 4 (29 dec): Little Petra – Wadi Rum – o noapte in desert
Mic dejun. Dimineata vizitam Little Petra, un sit arheologic situat la nord de Petra, unde se afla vestigiile unei asezari nabateene mai mici, dupa care ne indreptam spre desertul Wadi Rum sau Valea Lunii. Este prevazut un tur cu jeepul de aprox doua ore, in cadrul caruia vom admira frumusetea magnifica a acestei vai desertice. Vantul si vremea au cioplit formatiuni stancoase uimitoare precum “cei sapte stalpi ai intelepciunii”. Unele stanci din acest desert poarta petroglife si inscriptii antice, ca o adevarata biblioteca in aer liber. Vom vizita un trib de beduini, locuitori ai acestui desert, si vom fi serviti cu ceai si cafea. In aceasta noapte vom dormi la o tabara din desertul Wadi Rum, o experienta unica ce trebuie incercata macar o data. Tabara se numeste Sun City Camp si ne ofera toate facilitatile si confortul unui hotel. In aceasta seara vom participa la o cina traditionala numita “zarb”. Mancarea se prepara intr-un mod traditional specific desertului: preparatul se aseaza pe un suport cu 3 platouri suprapuse care se introduce in pamant, cu foc dededubt si deasupra. Mancarea este delicioasa, iar daca aven in vedere faptul ca este insotita de cafea, ceai si un beduin care va interpreta cante cantece traditionale la lumina unui foc de tabara, cina aceasta devine o experienta speciala. Optional, incepand cu ora 22:00, se poate organiza o sesiune de astrologie cu un telescop special adus pentru acest eveniment; este cunoscut faptul ca stelele se vad cel mai bine din desert (durata este de aprox 2 ore).
Ziua 5 (30 dec): Wadi Rum – Aqaba
Cei care doresc sa se trezeasca foarte devreme si sa vada rasaritul soarelui intr-un fel aparte, pot participa la urmatoarele activitati optionale: plimbare cu camila la rasarit de soare sau zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (sub rezerva conditiilor meteorologice). Dupa micul dejun, ne indreptam spre Aqaba, statiune situata in golful cu acelasi nume, la Marea Rosie. Sosire in Aqaba, cina si cazare la hotel Beau Rivage 4* sau Movenpick Tala Bay 5*, la alegere.
Ziua 6 (31 dec): Aqaba, Marea Rosie
Mic dejun. Azi va propunem o zi libera pentru a va bucura de soarele si clima placuta a acestei statiuni de pe tarmul Marii Rosii. Orasul detine si un interesant fort construit de mameluci in secolul al XVI-lea. Insa, cea mai mare bucurie si comoara a Marii Rosii sunt recifele de corali pe care va propunem sa le explorati intr-o croaziera optionala pe mare unde veti putea face snorkeling. Participare la cina festiva de Revelion la hotel in Aqaba. LA MULTI ANI 2018!!
Ziua 7 (01 ian): Aqaba – rezervatia naturala Dana – Marea Moarta
Mic dejun. Timp liber pana in jurul pranzului, dupa care vom elibera camerele si vom pleca din Aqaba spre rezervatia naturala Dana, cea mai mare rezervatia a biosferei din Iordania. Rezervatia Dana este una dintre comorile secrete ale Iordaniei si ni se dezvaluie cu peisaje variate, de la zone muntoase impadurite si pante stancoase, pana la campii cu dune de nisip. Sosire la Marea Moarta, cina si cazare la hotel Ramada Resort Dead Sea 4* sau similar.
Ziua 8 (02 ian): Marea Moarta
Mic dejun. Azi vom petrece o zi la tarmul Marii Moarte despre care este interesant de stiut ca este locul de pe pamanant situat la cea mai joasa altitudine: 410 m sub nivelul marii. Combinatia de apa si sare creeaza peisaje unice pe tarmul acestui lac foarte sarat. Apa este atat de sarata, incat oricine poate sa pluteasca usor pe suprafata apei. S-a demonstrat ca apa deosebit de sarata, precum si namolul terapeutic au beneficii deosebite pentru sanatate. Optional, puteti alege unul din renumitele centrele spa de la Marea Moarta care ofera tratamente si momente de relaxare. Cina la hotel. Cazare pana la miezul noptii.
Ziua 9 (03 ian): Amman – Bucuresti
Dupa miezul noptii, transfer la aeroportul din Amman pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Bucuresti. Decolare din Amman la ora 04:00 dimineata, sosire in Bucuresti la 06:40.
Va invitam intr-o incursiune pe urmele unora dintre cele mai vechi civilizatii care au influentat in mod definitoriu cultura si traditiile puterilor care s-au succedat in bazinul mediteranean.

Vom descoperi locurile de unde, in urma cu peste trei mii de ani, a inceput aventura maritima feniciana, unde s-a nascut alfabetul si de unde venea purpura care a impodobit secole de-a randul vesmintele celor puternici.

Vom merge pe drumurile batute de caravanele negutatorilor care, prin tenacitatea si curajul lor, aduceau in fata ochilor uimiti ai europenilor bogatiile orientului si ii lasau vrajiti cu povestile incarcate de misterul unei lumi pe cat de exotice, pe atat de greu accesibile.

Tarife


980 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 290 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. mai putini turisti tariful se va recalcula)
Pret / persoana (loc in camera dubla) pentru program cu cazare la hotel 5* in Aqaba: 1225 EURO

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucuresti – Istanbul – Amman si Amman – Istanbul – Bucuresti cu compania Turkish Airlines
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 8 nopti cazare in hoteluri de 5* si 4*
- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri si 7 cine
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- vizita la Petra si Little Petra
- jeep safari in Desertul Wadi Rum
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurarea medicala si storno inclusa

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si locale: aprox. 290 euro/persoana, care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- Cina Festiva de Revelion (obligatorie): 150 euro (fara bauturi)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

Include

- transport cu avionul Bucureşti – Amman şi retur, compania TAROM;
- 8 nopţi cazare cu mic dejun în cameră standard: 1 noapte în Amman la hotel 4*, 2 nopţi în Petra la hotel 3*, 1 noapte la tabăra în deşertul Wadi Rum, 2 nopţi în Aqaba la hotelul ales, 2 nopţi la Marea Moartă la hotel 4* (ultima noapte de cazare va fi petrecută parţial la hotel, doar până la miezul nopţii);
- 7 cine la hoteluri, conform programului;
- o masă de prânz în ziua 3;
- cină festivă de Revelion la hotelul din Aqaba;
- transport cu autocar local modern dotat cu aer condiţionat pentru tot traseul;
- vizitele şi excursiile prevăzute în program: Amman, Madaba, Petra, plimbare cu jeepul în deşertul Wadi Rum, Marea Rosie, rezervaţia naturală Dana, Marea Moartă;
- o seară specială în deşert cu cina zarb şi muzica tradiţională beduina;
- ghid local vorbitor de limba romană;
- însoţitor român de grup.

Nu include

- taxele de aeroport: 195 EURO/ persoană (pot suferi modificări)
- excursiile opţionale (privitul stelelor în deşert, camel ride la răsăritul de soare în deşert, zbor cu balonul deasupra deşertului Wadi Rum, croazieră pe Marea Rosie la Aqaba, vizită la un centru spa la Marea Moartă)
- alte mese decât cele menţionate în program
- băuturile la mese
- asigurarea medicală şi asigurarea storno (recomandată, se încheie odată cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
- bacşişurile pentru şoferi şi ghizi locali (se practică, aprox 6 USD/ persoană/ zi)

Include

Nu include

Observatii

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZELOR:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor
- nu se accepta pasaport temporar
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor 
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual 
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »   
 • clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită de oficialităţile din Iordania, ca atare facilităţile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
 • copiii au nevoie de paşaport propriu; persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să deţină pe lângă paşaportul acestora şi o copie a certificatului de naştere al copiilor (este posibil ca autorităţile de la frontieră să o solicite);
 • conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră; informaţii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
 • agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau  de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;
 • tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulţi. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depăşit la data începerii călătoriei vârsta menţionată în program.
 • distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup;
 • hotelul îşi rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărţii de credit personale, ca garanţie pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul şederii;
 • pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor;
 • persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenţia va propune, în funcţie de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situaţia în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenţia nu se obliga să suporte diferenţa de cameră single, în consecinţă turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single;
 • agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană;
 • agenţia nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor;
 • în situaţia în care turistul achiziţionează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaţionale, agenţia nu are obligaţia de a suporta eventualele diferenţe de preţ ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă; dacă circuitul se anulează din cauza neintrunirii grupului minim, agenţia nu este obligată să suporte costul respectivelor bilete de avion;
 • conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective;
 • conform reglementărilor internaţionale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali;
 • politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informaţii suplimentare cu privire la acest aspect;
 • agenţia nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situaţii nedorite apar, turistul are obligaţia de a depune personal plângere la organele competente;
 • excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia Tour Operatoare. Preţurile excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz ghid local. Preţul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanţi preţul creşte proporţional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opţionale este suficient de mare, însoţitorul de grup se va alătura turiştilor care au achiziţionat respectivele excursii, astfel încât cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoţitor;
 • oferta a fost calculată pe baza parităţii euro/dolar valabilă în luna iulie 2017; în situaţia modificării cu mai mult de 3% a acestei parităţi, agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica preţul excursiei;
 • aşezarea în autocar se face în ordinea înscrierilor, începând cu bancheta a doua;

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: