• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Revelion Iordania | Reducere 250€/pers!

Revelion de 5* pe urmele nabateenilor

COD OFERTA: 419-B

980 €
rezerva online
Ultimele 2 locuri si partaj doamna disponibile! | Reducere 250€/pers!
Perioada plecarii:
26.12 - 03.01.2019
  • Revelion Iordania | Reducere 250€/pers!
  • Revelion Iordania | Reducere 250€/pers!
  • Revelion Iordania | Reducere 250€/pers!
  • Revelion Iordania | Reducere 250€/pers!
  • Revelion Iordania | Reducere 250€/pers!
  • Revelion Iordania | Reducere 250€/pers!
  • Revelion Iordania | Reducere 250€/pers!
Revelion Iordania | Reducere 250€/pers! Revelion Iordania | Reducere 250€/pers! Revelion Iordania | Reducere 250€/pers! Revelion Iordania | Reducere 250€/pers! Revelion Iordania | Reducere 250€/pers! Revelion Iordania | Reducere 250€/pers! Revelion Iordania | Reducere 250€/pers!

Aqaba - Amman - Madaba - Wadi Rum - Petra - Kerak - Jerash - Marea Moarta - Muntele Nebo - Ajloun - Little Petra

Descarca programul in format PDF:
Va invitam intr-o incursiune pe urmele unora dintre cele mai vechi civilizatii care au influentat in mod definitoriu cultura si traditiile puterilor care s-au succedat in bazinul mediteranean.

Vom descoperi locurile de unde, in urma cu peste trei mii de ani, a inceput aventura maritima feniciana, unde s-a nascut alfabetul si de unde venea purpura care a impodobit secole de-a randul vesmintele celor puternici.

Vom merge pe drumurile batute de caravanele negutatorilor care, prin tenacitatea si curajul lor, aduceau in fata ochilor uimiti ai europenilor bogatiile orientului si ii lasau vrajiti cu povestile incarcate de misterul unei lumi pe cat de exotice, pe atat de greu accesibile.
Ziua 1 / 26.12.2018:  Bucuresti – Istanbul
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 19:15 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 1046 (21:15 / 23:50).
Ziua 2 / 27.12.2018:  Istanbul – Amman – Marea Moarta  – Jerash – Ajloun – Amman
Plecare spre Amman cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 814 (01:40 / 03:05). Sosire la Amman la ora 03:35 si dupa formalitatile de viza de pe aeroport vom fi transferati pentru odihna la Hotel Century Park 4* (sau similar). Mic dejun. Plecare spre Jerash (Pompeii Estului), unde vom intra prin monumentala poarta de sud pentru o plimbare prin stravechiul oras roman, cu strazi, arce si coloane deosebit de bine conservate, precum Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, cu peste 200 de coloane in stil doric si ionic. Itinerariul zilei va continua catre castelul din Ajloun, un alt punct culminant al nordului Iordaniei, construit in sec. al XII-lea, pe locul unei manastiri crestine si marit de mameluci in sec. al XIII-lea. Numit de localnici Qalat er-Rabad, castelul Ajloun, a fost baza fortelor arabe ale lui Saladin, cand a invins cruciatii in sec. al XII-lea.  Intoarcere la Amman pentru cina si cazare la Hotel Century Park 4* (sau similar).
Ziua 3 / 28.12.2018:  Amman – Madaba – Muntele Nebo – Kerak – Amman
Mic dejun. Ne vom indrepta spre Madaba, unde vom vizita Biserica Sf. Gheorghe care adaposteste celebrul mozaic din sec. al VI-lea infatisand harta Tarii Sfinte, reprezentare ce contine aproximativ doua milioane de bucati de mozaic. Ne vom deplasa apoi spre Muntele Nebo (800 m), unde vom urca pana la locul de unde Moise a vazut “Pamantul Fagaduintei” inainte de a muri, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, de unde vom avea o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului, Marii Moarte, Ierihonului si Ierusalimului. Biserica de pe Muntele Nebo a fost construita la sfarsitul sec. al IV-lea pentru a marca locul unde Moise a fost ingropat, fiind un loc de pelerinaj pentru toti crestinii, dupa cum a fost desemnat de insusi Papa Paul Ioan al II-lea. Ne vom continua drumul spre Kerak, capitala Regatului biblic al Moabului pentru a vizita castelul cruciatilor, care este resedinta Guvernoratului Kerak, un oras predominant crestin dominat de cele mai mari si mai bine conservate castele din regiunea Crusader. Castelul a fost construit ca baza si sistem de aparare pentru cruciatii care l-au stapanit peste 40 de ani. Intoarcere la Amman pentru cina si cazare la Hotel Century Park 4* (sau similar).
Ziua 4 / 29.12.2018:  Amman – Little Petra – Petra
Mic dejun. In prima parte a zilei ne vom deplasa spre “Mica Petra” (Siq el-Barid), sit arheologic situat in apropiere de Petra, unde se afla vestigii de acum 8000 de ani ale unor asezari nabateene. Dupa aceasta prima vizita ne vom indrepta spre Petra, unde vom porni in explorarea celei de-a 8-a minune a lumii antice, care este fara indoiala cea mai valoroasa comoara a Iordaniei si cea mai importanta atractie turistica a tarii, fiind inscrisa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. “Orasul roz”, cum mai este numita aceasta minune a lumii antice construit de legendarul popor nabateean acum mai bine de doua mii de ani si uitat pana la redescoperirea sa de catre elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt in anul 1812, ne va impresiona prin diversitatea celor 800 de monumente inca in picioare: bai romane, temple cu fatade impozante, morminte si un amfiteatru. Vom intra in orasul vechi printr-un defileu ingust cunoscut sub denumirea Bab as Siq, care serpuieste pe o lungime de aproximativ 1 km printre blocuri de piatra care ajung si la peste o suta de metri inaltime, blocuri care combina nuante naturale, intr-o paleta de culori absolut uimitoare sub razele soarelui. La capatul siq-ului vom ajunge la emblema orasului trandafiriu, celebra “Al-Khazneh” - Trezoreria, o fatada masiva sculptata in piatra roz care imbina elementele orientale cu cele de sorginte romana, unde veti recunoaste “decorul” folosit in productia cinematografica Indiana Jones. Pe langa Tezaur vom descoperi si alte constructii monumentale precum Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, mormintele regale, case nabateene, platoul de sacrificiu "High Place of Sacrifice", Amfiteatrul Roman, Aleea Coloanelor etc. Optional, urcare cu magarusii pana la “Manastire”, de unde veti putea admira panorama asupra imprejurimilor. Cina si cazare in Petra la Hotel Sella 4* (sau similar).
Ziua 5 / 30.12.2018:  Petra – Wadi Rum
Mic dejun. Plecare spre Desertul Wadi Rum unde vom porni intr-un jeep safari cu o durata de aprox. 2 ore, prilej de a explora desertul, pana la locurile locuite de beduini. Va fi o calatorie parca spre o alta lume, un loc linistit in care veti fi inconjurati de "vastitate, ecou si Dumnezeu", dupa cum a descris acest tinut Lawrence al Arabiei. Wadi Rum cunoscut si ca Valea Lunii este o vale prin nisipul si granitul din sudul Iordaniei, situata la o distanta de aprox. 60 km fata de Aqaba, fiind cel mai mare wadi din Iordania. Cina si cazare in desert, in tabara Mazayen Rum 4* (sau similar), care ofera toate facilitatile si confortul unui hotel.
Ziua 6 / 31.12.2018:  Wadi Rum – Aqaba
Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa spre Aqaba, cunoscuta pentru statiunile de plaja si pentru hotelurile de lux, unde vom avea timp liber pentru relaxare. Aqaba este situata la Marea Rosie intre Peninsula Sinai la vest si de Arabia Saudita la est. Ne vom putea bucura de experienta unor activitati incitante, cum ar fi snorkeling, scufundari, navigatie si surfing. Orasul in sine este exotic si va invita sa va relaxati pe plajele sale, sa practicati diverse sporturi nautice si sa explorati recifele de corali din Marea Rosie. Orasul Aqaba este nu numai o destinatie de vacanta, ci si o zona economica, in multe din mall-uri, marfurile fiind scutite de taxe vamale. Aqaba este o fuziune dintre natura, istorie si viata palpitanta a orasului inconjurat de munti pitoresti si de mare. In acest peisaj exotic, intr-o atmosfera de neuitat, ne vom putea ura La Multi Ani 2019! Cina festiva de Revelion (supliment obligatoriu) si cazare in Aqaba la Hotel Movenpick Aqaba 5* (sau similar).
Ziua  7 / 01.01.2019:  Aqaba
Mic dejun. Zi libera dedicata relaxarii si plajei in aceasta frumoasa statiune de pe tarmul Marii Rosii. Cina si cazare la Hotel Movenpick Aqaba 5* (sau similar).
Ziua 8 / 02.01.2019:  Aqaba – Marea Moarta
Mic dejun. Plecare spre malul estic al Marii Moarte, cea mai sarata din lume (de aproape 10 ori mai sarata decat oceanul planetar, situata la 430 m sub nivelul acestuia). Veti avea posibilitatea sa va bucurati de o experienta unica, facand baie in aceasta mare, unde apa este atat de sarata, incat oricine poate sa pluteasca la suprafata apei. Apa foarte sarata si namolul au deosebite beneficii terapeutice. Cina si cazare la Hotel Ramada 4* (sau similar).
Ziua 9 / 03.01.2019:  Amman – Istanbul  – Bucuresti
Transfer la aeroport pentru plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 815 (02:40 / 06:15), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (08:15 / 08:35).

Tarife


980 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 290 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. mai putini turisti tariful se va recalcula)

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucuresti – Istanbul – Amman si Amman – Istanbul – Bucuresti cu compania Turkish Airlines
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 8 nopti cazare in hoteluri de 5* si 4*
- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri si 7 cine
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- vizita la Petra si Little Petra
- jeep safari in Desertul Wadi Rum
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurarea medicala si storno inclusa

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si locale: aprox. 290 euro/persoana, care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- Cina Festiva de Revelion (obligatorie): 150 euro (fara bauturi)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

Observatii

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZELOR:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor
- nu se accepta pasaport temporar
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor 
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual 
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »   

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Timpul ramas pana la plecare:

8 zile

Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: