Private Tour Serbia


Pieţe de Crăciun cu arome înnobilate

580 EURO Vezi detalii
27.11.2020
01.12.2020
5 zile
Belgrad – Parcul Național Fruska Gora – Sremski Karlovci – Novi Sad – Subotica
7 poze

Cu o perioadă extinsă de Crăciun care durează până în ianuarie, acesta fiind aliniat la calendarul iulian, o mai mare probabilitate de a vă bucura de primii fulgi de nea și Piețe de Crăciun care rivalizează cu cele din restul Europei, Serbia este un loc minunat pentru a simți magia sezonului festiv. Belgradul vă va uimi prin exuberanța sa înverșunată, iar locația sa la confluența a două ape, Râul Sava și Fluviul Dunărea, îl face unul dintre cele mai impresionante orașe din Europa. Novi Sad pe de altă parte este un oraș liniștit, iar indiciile farmecului habsburgic pot fi găsite pe bancurile de lucru ale magazinelor de pielărie, sculptate în fațadele istorice ale clădirilor și „purtate” pe fețele localnicilor care frecventează cafenelele și piețele pline de viață. Vă invităm să petreceți câteva zile într-o țară situată în inima Peninsulei Balcanice, cu oameni ospitalieri și veseli, care posedă un simț dezvoltat pentru sportivitate, tradiții extraordinare, un imens patrimoniu cultural care îmbogățește întreaga cultură europeană și într-o altfel de poveste ... de iarnă!


Top obiective

Artă şi arhitectură

Belgrad cu orașul vechi, Catedrala Sf. Sava, Fortăreața Kalemegdan; orașul Zemun; Mănăstirea Krušedol; Sremski Karlovci cu Capela Păcii, prima Școală Teologică Sârbă, Catedrala ortodoxă Sf. Nicolae; Novi Sad cu Cetatea Petrovaradin, Teatrul Național Sârb, Piața Libertății, Primăria, Biserica Romano-Catolică a Bisericii Maria; Subotica cu Teatrul Național, Biblioteca, palate

Natură şi Peisaje

Râul Sava, fluviul Dunărea, Parcul Kalemegdan, Insula Ada Ciganlija, Parcul Național Fruska Gora

Tradiţii şi evenimente

Piața de Crăciun din Belgrad, Piața de Crăciun din Novi Sad

Experienţe şi Distracţii

Cartierul Bohemian Skadarlija, croazieră pe Dunăre și Râul Sava, degustare de vinuri, plimbări pe strada pietonală Zmaj Jovina


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  27.11.2020

  Bucureşti – Belgrad

  • Transport Avion, minivan
  • Cazare Cazare în Belgrad
  • Obiective și activități Catedrala Sf. Sava
   Parcul și Fortăreața Kalemegdan
   Cartierul Bohemian Skadarlija
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Air Serbia). Plecare cu compania Air Serbia, zbor JU 7600 (07:10 / 07:45) spre Belgrad, unde odată sosiţi, împreună cu ghidul local vom face un tur panoramic de oraș pentru a ne familiariza cu acesta. Belgradul este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa și singurul aflat la confluența a două râuri: Sava, care vine din vest, Dunărea care ajunge din nord și care își unesc apele pentru a continua spre est. Timp de secole, Belgradul a fost o fortăreață de frontieră, motivul luptelor dintre invadatorii rivali, romani, goți, huni, bizantini, cruciați, unguri, turci și alții. Prima înregistrare a numelui a fost Singidunum, iar documentele din sec. al IX-lea d.Hr. îl numesc „Alba Graeca”, adică „Orașul alb”, ceea ce înseamnă exact Belgradul în sârbă. În timp ce se îndreaptă spre un viitor luminos, trecutul său haotic ni se va desfășura în fața ochilor: blocuri socialiste strânse între capodoperele art nouveau, iar rămășițele moștenirii habsburgice contrastează cu relicvele otomane și monoliții socialiști. Vom putea admira orașul vechi, Catedrala Sf. Sava, cea mai mare biserică din Balcani, Parcul și Fortăreața Kalemegdan, cel mai vechi monument cultural și istoric după care ne vom plimba în cartierul Bohemian Skadarlija, care este mai mult o stradă decât o zonă întreagă, dar plină de restaurante, baruri și cafenele. Cazare în Belgrad la hotel 4*.
 • 2
  28.11.2020

  Belgrad

  • Cazare Cazare în Belgrad
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Piața de Crăciun din Belgrad
  • Opționale Croazieră pe Dunăre și Râul Sava
  Mic dejun. În prima parte a zilei, alături de însoțitorul de grup ne vom îndrepta spre Piața de Crăciun a orașului, unde vă recomandăm să gustați celebrul vin fiert sârbesc sau să încercați cel mai mare ćevapčići din lume, făcut pe loc pentru încântarea papilelor gustative. Uimitoarea Piață a Republicii se transformă în „Piața Inimii Deschise” odată cu acțiunile caritabile și decorațiunile luminoase colorate, fiind presărată cu mici căsuțe din lemn încântătoare, pline de bunuri și delicii artizanale. După-amiază veți putea participa opțional la o croazieră pe Dunăre și Râul Sava, prilej de a admira atracțiile orașului și din altă perspectivă, surprinzând de exemplu în fotografii Cetatea Belgradului aflată la confluența apelor. Veți trece pe sub 6 poduri, exact la timp pentru a prinde apusul soarelui pe Dunăre, veți vedea luxurianta Insulă Ada Ciganlija cu zonele umede protejate și veți afla de ce Belgradul este renumit pentru bărcile de petrecere numite „splavs”. De pe vas se poate admira de asemenea orașul Zemun cu turnul său Millennium. Zemun este una dintre municipalitățile Belgradului astăzi, dar până la mijlocul sec. al XX-lea a fost un oraș separat, cu o istorie agitată, fiind situat la granița austro-ungară. După croazieră, întoarcere pentru cazare la hotel 4*.
 • 3
  29.11.2020

  Belgrad – Parcul Național Fruska Gora – Sremski Karlovci – Novi Sad

  • Transport Minivan
  • Cazare Cazare în Novi Sad
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Parcul Național Fruska Gora
   Mănăstirea Krušedol
   Degustare de vinuri
   Orașul Sremski Karlovci:
   Capela Păcii
   prima Școală Teologică Sârbă
   Catedrala ortodoxă Sf. Nicolae
   Novi Sad:
   Cetatea Petrovaradin
   Teatrul Național Sârb
   Piața Libertății
   Primăria
   Biserica Romano-Catolică a Bisericii Maria
  Mic dejun. Plecare spre Novi Sad, al doilea mare oraș ca mărime și importanță din Serbia, care urmează ca în anul 2021 să fie Capitală Europeană a Culturii alături de Timișoara. Novi Sad nu este supranumit degeaba „Atena Serbiei”: istoria sa ca oraș vibrant și creativ continuă în prezent prin galeriile sale consacrate, scena muzicii alternative și o atmosferă care este, în general, mai liberală decât cea a altor orașe sârbești. Pe parcursul drumului către acest oraș uimitor, vom face două opriri pentru a explora complet partea de nord a Serbiei, numită Voivodina. Prima oprire va fi în Parcul Național Fruska Gora, denumit adesea bijuteria Serbiei, comparat cu Sveta Gora (Muntele Sfânt) pentru complexul său impresionant de mănăstiri medievale sârbești de o mare frumusețe și o valoare spirituală de neprețuit. Încă de la sfârșitul evului mediu, pădurile din Fruška Gora, protejate de Dunăre, au oferit adăpost spiritualității, artei și culturii sârbe. Aici vom vizita una dintre faimoasele mănăstiri din zonă, Mănăstirea Krušedol, o moștenire a familiei Branković. Următoarea oprire va fi la Sremski Karlovci, un mic oraș situat la poalele muntelui Fruska Gora și pe malul drept al fluviului Dunărea. Înainte de a începe explorarea orașului, vom vizita crama locală și vom degusta vinurile speciale din această zonă. Ulterior vom descoperi acest oraș fermecător și foarte important pentru sârbi, dar mai ales pentru Europa, deoarece aici în anul 1699 a fost semnat tratatul Sremski Karlovci Karlovac, când otomanii au fost împiedicați să avanseze mai departe spre Europa de Vest. Vom putea admira printre altele Capela Păcii, prima Școală Teologică Sârbă, Catedrala ortodoxă Sf. Nicolae. Sosire în Novi Sad, unde vom vizita Cetatea Petrovaradin, numită Gibraltar pe Dunăre datorită locației și dimensiunilor sale. Cetatea reprezintă unul dintre cele mai bine conservate bastioane de artilerie din Europa, cu mai mult de 16 km de căi subterane și tuneluri. În continuare vom vizita centrul orașului, vom putea admira Teatrul Național Sârb, Piața Libertății înconjurată de clădiri superbe, cum ar fi Primăria, clădirea Vojvodjanska Bank, Hotelul Vojvodina și Biserica Romano-Catolică a Bisericii Maria, simbol al orașului. Cazare în Novi Sad la hotel 4*.
 • 4
  30.11.2020

  Novi Sad – Subotica – Novi Sad

  • Cazare Cazare în Novi Sad
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Piața de Crăciun din Novi Sad
  • Opționale Subotica
  Mic dejun. Opțional, dimineața se va pleca către Subotica, orașul nordului sârbesc, situat la granița cu Ungaria, unde veți putea admira centrul vechi, Primăria, o clădire de o frumusețe excepțională, decorată fin și cu un interior pictat manual, Teatrul Național, prima clădire publică monumentală din Subotica, Biblioteca precum și diverse palate, adevărate piese arhitecturale. Întoarcere în Novi Sad unde alături de însoțitorul de grup ne vom îndrepta spre Piața de Crăciun din Novi Sad, considerată printre cele mai frumoase din Europa, fiind prima și cea mai veche Piață de Crăciun din țară. Cea mai mare atracție este bradul de Crăciun, unde corurile pentru copii și adulți din toată regiunea Voivodina cântă în fiecare zi. Interesant este faptul că aceasta fiind o provincie multiculturală, corurile vor cânta în 10 limbi diferite (sârbă, maghiară, slovacă, rutenă, croată, ladină, idiș, engleză, germană și rusă). Aprox. 50 de căsuțe din lemn sunt amenajate în centrul istoric, în Piața Libertății, iar doritorii se pot plimba cu trăsurile trase de cai pe străzile din oraș. Cazare în Novi Sad la hotel 4*.
 • 5
  01.12.2020

  Novi Sad – Belgrad – Bucureşti

  • Transport Minivan, avion
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Vizitarea pieței de Crăciun
   Plimbări pe strada pietonală Zmaj Jovina
  Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru vizitarea pieței de Crăciun, plimbărilor pe strada pietonală Zmaj Jovina şi ultimelor cumpărături. După-amiază transfer la aeroportul din Belgrad pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Air Serbia, zbor JU 7597 (18:40 / 21:00).


Informatii tarif

580 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 90 EURO

tarif valabil pentru un grup minim de 10 turişti; pt. mai puțini turişti, tariful se va recalcula


 • transport
  Avion
  Minivan
 • cazare
  2 nopți Belgrad
  2 nopți Novi Sad
 • mese
  Mic dejun: 4
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
 • marime grup
  10

Servicii

Tariful include

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Belgrad – Bucureşti cu compania Air Serbia
- 4 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4*
- transportul intern pe toată durata circuitului cu vehicul adaptat la nr. de turişti
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tur panoramic de oraș în Belgrad cu ghid local
- tur panoramic de oraș în Sremski Karlovci cu ghid local
- tur panoramic de oraș în Novi Sad cu ghid local
- intrarea la Fortăreața Petrovaradin
- vizitarea pieţelor de Crăciun împreună cu însoţitorul de grup în Belgrad și Novi Sad
- însoţitor român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 190 euro, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
- bacşişuri: 15 euro/pers. (se achită conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local:
• excursie la Subotica: aprox. 30 euro/pers.
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19


Acte necesare

- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistenţă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

495 EURO

04.12.2020 - 08.12.2020

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

399 EURO

12.12.2020 - 17.12.2020

VEZI OFERTA