Private Tour: Paște în Estonia


Sărbători Pascale în “perla medievală a ţărilor baltice”

990 EURO Vezi detalii
27.04.2021
05.05.2021
9 zile
Tallinn – Insula Prangli – Narva – Tartu – Parnu – Rakvere – Parcul Național Lahemaa
6 poze

Vă invităm să petreceți sărbătoarea pascală în Estonia, cea mai digitalizată țară din Europa, țara care a construit un ecosistem eficient, sigur și transparent, unde 99% din serviciile guvernamentale sunt online, o țară de o frumusețe naturală și plină de istorie colorată. Farmecul hanseatic uluitor din capitala medievală Tallinn și din alte orașe vechi Hansa, zonele întinse de natură aproape virgină cu păduri de pin, plajele nisipoase pustii, mlaștinile și zonele umede, care aproape au dispărut din restul Europei, insulele mari și mici, cu mori de vânt din lemn și câmpurile de ienupăr, toate acestea sunt doar câteva dintre atracțiile Estoniei, cea mai nordică dintre cele trei țări baltice, situate în jurul Mării Baltice.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Palatul Baroc Kadriorg, Palatul Prezidenţial, Raekoja Plats, Clădirea Primăriei, Castelul Toompea, Turnul Pikk Hermann, Biserica Sf. Nicolas din Tallinn; Muzeul Narva, Castelul Narva, Galeria de Artă Narva, Catedrala Alexandru, Piața Primăriei, Primăria din Nirvana; Piața Primăriei, Primăria, clădirea principală a Universității, Biserica Sfântul Ioan, Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Tartu; Biserica Sf. Ecaterina, Biserica Sf. Elisabeta din Parnu; Castelul Rakvere; Vihula Manor

Natură şi Peisaje

Parcul Kadriorg, râul Narva, Insula Prangli, Marea Baltică, Golful Finlandei, Parcul Naţional Lahemaa, peninsulele Juminda, Pärispea, Käsmu şi Vergi, golfurile Kolga, Hara, Eru şi Käsmu

Tradiţii şi evenimente

Slujba de Înviere la Catedrala Adormirii Maicii Domnului, dejun tradițional de Paște

Experienţe şi Distracţii

Plimbare pe promenada râului Narva


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  27.04.2021

  Bucureşti – Istanbul – Tallinn

  • Transport Avion
   Autocar
  • Cazare Hotel Hestia Europa 4* (sau similar 4*)
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 07:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (09:45 / 11:10), de unde se va pleca spre Tallinn cu zborul TK 1423 (15:00 / 18:15). Sosire în Tallinn, denumit “Perla medievală a Țărilor Baltice”. Oraşul plin de viaţă, cu străduţe înguste, înţesate cu magazine, terase, baruri şi restaurante, se remarcă prin clădirile minunate ale foştilor negustori, care exemplifică cel mai bine stilul arhitectural gotic şi care păstrează încă aerul vechi, medieval, unele datând din sec. al XIII-lea. Oraşul în ansamblu având o unitate arhitecturală rar întâlnită, a fost inclus din anul 1997 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Transfer pentru cazare la Hotel Hestia Europa 4* (sau similar 4*).
 • 2
  28.04.2021

  Tallinn

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Hestia Europa 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Tallinn:
   Parcul Kadriorg
   Palatul Baroc Kadriorg
   Palatul Prezidenţial
   Raekoja Plats
   Clădirea Primăriei
   Castelul Toompea
   Turnul Pikk Hermann
   Biserica Sf. Nicolas
  Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic al orașului care va include Parcul Kadriorg, un nume sinonim cu belşugul, natura şi liniştea. Bijuteria parcului este însă Palatul Baroc Kadriorg, monument al extravaganței imperiale, construit de Petru cel Mare în anul 1719 pentru soţia sa, Catherine I. Clădirea, o capodoperă a arhitecturii baroce, găzduieşte un Muzeu de Artă. Tot aici se află Palatul Prezidenţial şi o casă în care a locuit Petru în perioada în care palatul era în construcţie. Vom continua cu un tur pietonal în partea veche a oraşului Raekoja Plats, piaţa centrală, care găzduieşte Clădirea Primăriei din sec. al XIV-lea şi care oferă numeroase alte atracţii turistice. Tot în oraşul vechi se află şi cea mai veche biserică estoniană, care datează din anul 1219. De altfel, oraşul este plin de biserici ortodoxe şi luterane, o parte dintre ele fiind transformate în muzeu. Vom putea admira Castelul Toompea, care datează din anul 1773 (intrarea nu este inclusă), Turnul Pikk Hermann - simbolul puterii politice estoniene şi Biserica Sf. Nicolas, care adăposteşte şi un muzeu de artă medievală. După-amiază timp liber pentru vizite individuale și cumpărături. Cazare la Hotel Hestia Europa 4* (sau similar 4*).
 • 3
  29.04.2021

  Tallinn – Insula Prangli – Tallinn

  • Cazare Hotel Hestia Europa 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Insula Prangli
  Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale sau opţional excursie în zona peninsulei Viimsi în Insula Prangli, situată la doar 30 km de capitala Estoniei. Este singura insulă din Estonia de Nord, care a fost locuită continuu de mai bine de 600 de ani. Are propriul dialect al limbii estone, o natură foarte diversă, cu plante care vă pot stimula sistemul imunitar, localnici prietenoși și tradiții puternice în pescuit. Turismul de masă nu a atins mica insulă, așa că are încă plaje de nisip minunate și solitare pe care vă invităm să le descoperiți. Vă veți îndrepta spre portul din Leppneeme, de unde vă veți îmbarca pe ferry-boat-ul cu care veți traversa până în insulă. Odată sosiți vă veți urca într-un camion sau jeep de tip sovietic deschis și pe parcursul a 2,5 ore veți face turul turistic al insulei. Veți vizita biserica veche de peste 400 de ani, veți face o oprire la Memorialul navei „Eestirand ”. După tur vă puteți relaxa și bucura de o saună autentică până la pregătirea unui dejun traditional. Vă veți întoarce în port de unde veți lua ferry-boat-ul pentru întoarcerea la Tallinn. Cazare la Hotel Hestia Europa 4* (sau similar 4*).
 • 4
  30.04.2021

  Tallinn – Narva

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Narva 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Narva:
   Muzeul Narva
   Castelul Narva
   Galeria de Artă Narva
   Plimbare pe promenada râului Narva
   Catedrala Alexandru
   Piața Primăriei
   Primăria
  Mic dejun. Plecare spre Narva, al treilea oraș ca mărime din Estonia, situat în punctul extrem de est al Estoniei, lângă granița rusă, pe râul Narva care drenează lacul Peipus. Amplasarea la frontieră a orașului Narva este o trăsătură caracteristică atât a trecutului, cât și a prezentului orașului. Granița istorică se desfășoară acolo încă din Evul Mediu, de-a lungul malurilor unui râu rapid care își curge rapid apele din lacul Peipus în Marea Baltică și împarte cele două civilizații - nordul catolic european și estul slavonic ortodox. Cu toate acestea, granița dintre Estonia și Rusia nu este o simplă linie care separă, ci și un loc în care două lumi culturale se întâlnesc, se influențează reciproc și se întrepătrund reciproc. Vom putem vizita Muzeul Narva cu Castelul Narva și Galeria de Artă Narva, care colectează și prezintă istoria orașului și a regiunii înconjurătoare și a patrimoniului său arhitectural, cultural și natural. Ne vom plimba pe promenada râului Narva, lungă de un kilometru, care se întinde de-a lungul râului Narva de la portul fluvial până la castel. Vom fi încântaţi de Catedrala Alexandru, construită la sfârșitul sec. al XIX-lea și numită în cinstea împăratului rus Alexandru al II-lea. După Cel de-al Doilea Război Mondial, clopotnița bisericii a fost complet distrusă și reconstruită abia în anul 2008. Ne vom îndrepta spre Piața Primăriei, unde vom admira Primăria, care datează din sec.al XVII-lea și care are influente arhitecturale germane, suedeze și italiene. Cazare la Hotel Narva 3* (sau similar 3*).
 • 5
  01.05.2021

  Narva – Tartu

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Art Pallas 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur pietonal Tartu:
   Piața Primăriei
   Primăria
   Clădirea principală a Universității
   Biserica Sfântul Ioan
   Catedrala Adormirii Maicii Domnului
   Slujba de Înviere la catedrală
  Mic dejun. Plecare spre Tartu, al doilea cel mai mare oraş din Estonia renumit prin clădirile construite în stil clasic din sec. al XVIII-lea. Primele înregistrări scrise despre Tartu datează din anul 1030, făcându-l cel mai vechi oraș din statele baltice. Tartu a jucat un rol important în dezvoltarea culturii estone și a conștiinței naționale în fiecare colț din oraș existând locuri de concerte, săli de expoziții, teatre, biserici, muzee și mici cafenele fermecătoare, precum și diverse pub-uri și restaurante. Vom face un tur pietonal care va include: Piața Primăriei cu Primăria, clădirea principală a Universității din Tartu, una dintre bijuteriile orașului construită între anii 1804 – 1809 după proiectul arhitectului Johann Wilhelm Krause, Biserica Sfântul Ioan, construită în sec. al XIV-lea în stil gotic, una dintre cele mai vechi din Estonia, o biserică unică în Europa datorită celor aproape 1000 sculpturi originale din teracotă, Catedrala Adormirii Maicii Domnului, construită în stil baroc. După-amiază, timp liber pentru vizite individuale. Seara participare la Slujba de Înviere la catedrală. Cazare la Hotel Art Pallas 3* (sau similar 3*).
 • 6
  02.05.2021

  Tartu – Parnu

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Strand Spa & Conference 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun tradițional de Paște
  • Obiective și activități Parnu:
   Biserica Sf. Ecaterina
   Biserica Sf. Elisabeta
  Mic dejun. Plecare spre Parnu, o superbă staţiune pe malul mării care datează de la începutul sec. al XIX-lea, considerată “capitala de vară” a Estoniei, celebră pentru spa-urile sale. Vom fi încântaţi de oraşul vechi cu străduţele sale întortocheate, cu clădiri vechi, cafenele şi biserici din sec. al XVIII-lea, precum Sf. Ecaterina, un conglomerat ortodox sau Sf. Elisabeta, o biserică austeră luterană. Dejun tradițional de Paște într-un restaurant local. Cazare la Hotel Strand Spa & Conference 4* (sau similar 4*).
 • 7
  03.05.2021

  Parnu – Rakvere – Parcul Naţional Lahemaa

  • Transport Autocar
  • Cazare În zona Parcului Național Lahemaa
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Rakvere:
   Castelul Rakvere
   Parcul Naţional Lahemaa
   Vihula Manor
  Mic dejun. Plecare spre Rakvere, oraş situat la 20 km de Golful Finlandei, unde vom vizita Castelul Rakvere, castel care a aparținut de-a lungul veacurilor regilor danezi, cavalerii călugări ai Ordinului Livonian și statelor suedeze și poloneze. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Parcul Naţional Lahemaa, cel mai vechi şi important parc naţional din Estonia, fondat în anul 1971 pentru conservarea peisajului tipic ţărilor cu ieșire la Marea Baltică. Numele parcului provine de la aspectul crestat al litoralului nord-estic eston, unde peninsulele Juminda, Pärispea, Käsmu şi Vergi sunt despărţite de golfurile Kolga, Hara, Eru şi Käsmu, astfel că Lahemaa se traduce prin “Ţara golfurilor”. În inima parcului se află Palmse Manor, una dintre cele mai mari vile în stil baroc din Estonia. Conacul și muzeul în aer liber care îi aparține oferă o imagine de ansamblu a vieții și arhitecturii estoniene de-a lungul timpului. Muzeul în aer liber se mândrește cu parcuri, grădini și clădiri istorice și expoziții caracteristice, ateliere de lucru, o cramă, o cafenea și o tavernă care servește mâncăruri naționale. Cazare în zona Parcului Național Lahemaan la elegantul Vihula Manor, casă conac istorică cu farmec aparte care oferă diverse oportunități de a vă bucura de timpul liber atât pe terenurile conacului, cât și în frumoasa natură a Parcului Național Lahemaa.
 • 8
  04.05.2021

  Parcul Naţional Lahemaa – Tallinn – Istanbul

  • Transport Autocar
   Avion
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Timp liber pentru relaxare până la ora transferului spre aeroportul din Tallinn pentru plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1424 (19:10 / 22:25).
 • 9
  05.05.2021

  Istanbul – București

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Plecare din Istanbul spre București cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1043 (07:10 / 08:25).


Informatii tarif

990 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 195 EURO

tarif valabil pentru un grup minim de 10 turişti


 • transport
  Avion
  Autocar
 • cazare
  3 nopți în Tallinn
  1 noapte în Narva
  1 noapte în Tartu
  1 noapte în Parnu
  1 noapte în Parcul Naţional Lahemaa
 • mese
  Mic dejun: 7
  Dejun: 1
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  10

Servicii

Tariful include

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Istanbul – Tallinn și retur cu compania Turkish Airlines
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 7 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* şi 3*
- 1 dejun tradițional de Paște
- taxe parcare, taxe de autostradă etc.
- transferurile, tururile, excursiile menţionate în program
- tur de oraş cu ghid local în Tallinn
- vizite cu conducătorul român de grup în orașele: Narva, Tartu și Parnu
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 210 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- taxele de oraș care se plătesc individual la recepția hotelurilor
- taxele de intrare la obiectivele din program
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi
- bacşişuri pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pentru bagajişti: 25 euro/pers.; bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, anunţat de partenerul local, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• 1 zi excursie în insula Prangli: aprox. 90 euro/ pers.
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19


Acte necesare

- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Charter

08.05.2021 - 15.05.2021

VEZI OFERTA
Charter

15.05.2021 - 22.05.2021

VEZI OFERTA