Pieţele de Crăciun ale Țărilor Baltice


ESTONIA – LETONIA – LITUANIA

990 EURO Vezi detalii
26.11.2023
03.12.2023
8 zile
Vandut
Tallinn – Parnu – Sigulda – Riga – Vilnius
7 poze

Vă invităm să descoperiţi capitalele Țărilor Baltice care încă mai păstrează amintiri ale breslelor medievale care au luptat împotriva Cavalerilor Teutoni în timpul unei singure călătorii de Crăciun. Aroma vinului fiert, a turtei dulce și a delicateselor culinare locale, muzica tradiţională, decorațiunile de Crăciun vor crea o atmosferă minunată. Vom vizita cele trei capitale remarcabile: Tallinn, Riga şi Vilnius, fiecare dintre ele încărcate de istorie și cu legendele proprii. Tallinn, capitala Estoniei, în care aura secolelor XIV şi XV a rămas intactă, un labirint de ziduri medievale cu străduţe pietruite şi case ale negustorilor în culori pastelate, Riga, capitala Letoniei, cel mai mare şi mai cosmopolit oraş baltic, care se remarcă prin arhitectura sa în stil Art Nouveau-Jugendstil și Vilnius, capitala Lituaniei, cu arhitectura orașului vechi înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Veniţi cu noi anul acesta în pieţele de Crăciun ale Ţărilor Baltice şi veţi trăi magia sărbătorilor în cele trei capitale de vis!


Top obiective

Artă şi arhitectură

Palatul Baroc Kadriorg, Palatul Prezidenţial, Clădirea Primăriei, Castelul Toompea, Turnul Pikk Hermann, Biserica Sf. Nicolas, Parnu cu Biserica Sf.Ecaterina şi Biserica Sf. Elisabeta, Sigulda cu Castelul Turaida, Turnul de Televiziune din Riga, Catedrala Sf. Petru, Catedrala Dome, Poarta Suedeză, Biserica Sf. Jacob, Monumentul Libertăţii, Kaunas cu Biserica Sf.Gheorghe, Catedrala Sf. Petru şi Pavel, Vilnius cu Biserica gotică Sf. Ana, Catedrala gotică Vilnius, Biserica Sfinţii Petru şi Pavel, Turnul Televiziunii, Universitatea din Vilnius

Natură şi Peisaje

Parcul Kadriorg, Râul Gauja, Râul Daugava, Râul Neris, Râul Vilnia

Tradiţii şi evenimente

Vizitarea pietelor de Craciun ale Tarilor Baltice

Experienţe şi Distracţii

Vizitarea celor trei capitale ale Tarilor Baltice; savurarea vinului fiert “Karstas Vynas”şi a tortului cu seminţe de mac “raguolis” într-o patiserie tipic lituaniană


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  26.11.2023

  Bucureşti – Varsovia – Tallinn

  • Transport Avion
   Autocar
  • Cazare Hotel Park Inn By Radisson Meriton Tallinn 4* (sau similar 4*)
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 03:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lot Polish Airlines). Plecare spre Varșovia cu compania Lot Polish Airlines, zbor LO 644 (05:35/ 06:25), de unde se va pleca spre Tallinn cu zborul LO 785 (10:40 / 13:20). Sosire în Tallinn, denumit „perla medievală a ţărilor baltice”. Oraşul plin de viaţă, cu străduţe înguste, înţesate cu magazine, terase, baruri şi restaurante, se remarcă prin clădirile minunate ale foştilor negustori, care exemplifică cel mai bine stilul arhitectural gotic şi care păstrează încă aerul vechi, medieval, unele datând din sec. al XIII-lea. Oraşul în ansamblu având o unitate arhitecturală rar întâlnită, a fost inclus din anul 1997 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Transfer pentru cazare la Hotel Park Inn by Radisson Meriton Tallinn 4* (sau similar 4*).
 • 2
  27.11.2023

  Tallinn

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Park Inn by Radisson Meriton Tallinn 4* (sau similar 4*).
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Tallinn:
   Parcul Kadriorg
   Palatul Baroc Kadriorg
   Palatul Prezidenţial
   Tur pietonal Raekoja Plats:
   Piaţa centrală
   Clădirea Primăriei
   Castelul Toompea
   Turnul Pikk Hermann
   Biserica Sf. Nicolas
  Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic al orașului Tallinn care va include Parcul Kadriorg, un nume sinonim cu belşugul, natura şi liniştea. Bijuteria parcului este însă Palatul Baroc Kadriorg, monument al extravaganței imperiale, construit de Petru cel Mare în anul 1719 pentru soţia sa, Catherine I. Clădirea, o capodoperă a arhitecturii baroce, găzduieşte un Muzeu de Artă. Tot aici se află Palatul Prezidenţial şi o casă în care a locuit Petru în perioada în care palatul era în construcţie. Vom continua cu un tur pietonal în partea veche a oraşului Raekoja Plats, piaţa centrală, care găzduieşte Clădirea Primăriei din sec. al XIV-lea şi care oferă numeroase alte atracţii turistice. Orașul vechi este magic tot anul, dar când Piețele de Crăciun se deschid, magia se face simțită la fiecare colț. Vom putea admira Castelul Toompea, care datează din anul 1773 (intrarea nu este inclusă), Turnul Pikk Hermann - simbolul puterii politice estoniene şi Biserica Sf. Nicolas, care adăposteşte şi un muzeu de artă medievală. După-amiază timp liber pentru vizite individuale și cumpărături în Piaţa de Crăciun din faţa Primăriei, una dintre cele mai fermecătoare şi accesibile din Europa. Legenda spune că primul brad de Crăciun a fost adus la Tallinn în anul 1441, de către Frăția Blackheads, o asociație de comercianți livonieni. Dacă este adevărat, acest lucru înseamnă că ar fi primul brad de Crăciun așezat într-o piață din Europa, o revendicare cerută de orașul Riga, unde o tradiție similară a fost inițiată de Frăția Blackheads, chiar în același timp. Ceremonia de a duce bradul de Crăciun în inima orașului Tallinn a devenit o adevărată afacere de-a lungul timpului, atrăgând marii nobili și împărați precum Petru cel Mare al Rusiei, care a participat la acest eveniment în anul 1711. Printr-un concurs anual, se decide care este cel mai frumos brad din toată Estonia pentru a fi adus în centrul pieței. Cazare la Hotel Park Inn by Radisson Meriton Tallinn 4* (sau similar 4*).
 • 3
  28.11.2023

  Tallinn – Parnu – Sigulda – Riga

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Radisson Blu Daugava 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Parnu:
   Biserica Sf.Ecaterina
   Biserica Sf. Elisabeta
   Sigulda:
   Castelul Turaida
  Mic dejun. Plecare spre Parnu, o superbă staţiune pe malul mării care datează de la începutul sec. al XIX-lea, considerată „capitala de vară” a Estoniei, celebră pentru spa-urile sale. Vom fi încântaţi de oraşul vechi cu străduţele sale întortocheate, cu clădiri vechi, cafenele şi biserici din sec. al XVIII-lea, precum Sf. Ecaterina, un conglomerat ortodox sau Sf. Elisabeta, o biserică austeră luterană. Itinerariul zilei ne va conduce apoi spre Sigulda, un orăşel pitoresc situat la numai 50 km distanţă faţă de Riga, locul în care letonii din Riga îşi puteau descoperi rădăcinile rurale. Adesea numit şi „Elveţia letonă”, Sigulda este situată în valea râului Gauja, în cadrul parcului naţional cu acelaşi nume, emanând aerul autentic al Evului Mediu, cu castele şi legende romantice. Vom vizita Castelul Turaida, care în traducere înseamnă „Grădina lui Dumnezeu” şi ne vom putea bucura de priveliştile minunate ale împrejurimilor. Plecare spre Riga unde ne vom caza la Hotel Radisson Blu Daugava 4* (sau similar 4*).
 • 4
  29.11.2023

  Riga

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Radisson Blu Daugava 4* (sau similar 4*).
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Riga:
   Turnul de Televiziune
   Catedrala Sf. Petru
   Catedrala Dome
   Poarta Suedeză
   Biserica Sf. Jacob
   Monumentul Libertăţii
   Parlamentul
   Teatrul Naţional
   Opera
   Universitatea
  Mic dejun. Zi dedicată explorării oraşului Riga, Capitala Culturală Europeană a anului 2014, situat pe malul mării Baltice la gura de vărsare a râului Daugava, „râul destinului”, oraş căruia i se spune „Parisul Nordului” şi nu doar datorită Turnului de Televiziune ce aduce cu Turnul Eiffel ci şi datorită frumuseţii arhitecturale a clădirilor sale, un mix de stiluri: medieval, classic şi Art Nouveau. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur al oraşului medieval, prilej cu care vom afla de ce Riga este considerată emblematică pentru stilul arhitectural Art Nouveau. Turul panoramic va include Catedrala Sf. Petru, Catedrala Dome, care deţine una dintre cele mai mari orgi din lume, Poarta Suedeză, Biserica Sf. Jacob, Monumentul Libertăţii, Parlamentul, Teatrul Naţional, Opera şi Universitatea. După-amiază, timp liber pentru vizite individuale în Piaţa de Crăciun, amplasată în Piața Catedralei, unde puteţi cumpăra printer altele sfeșnice fabricate din lemn leton sau alte decorațiuni din chihlimbar. Vă recomandăm să savurați o cană cu vin fiert însoţită de câteva migdale glazurate. Cazare la Hotel Radisson Blu Daugava 4* (sau similar 4*).
 • 5
  30.11.2023

  Riga – Vilnius

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Best Western Vilnius 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Vilnius:
   Biserica gotică Sf. Ana
   Catedrala gotică Vilnius
   Biserica Sfinţii Petru şi Pavel
   Turnul Televiziunii
   Universitatea din Vilnius
  Mic dejun. Plecare spre Vilnius, capitala Lituaniei situată pe malurile râurilor Neris şi Vilnia, nu departe de graniţa cu Belarus, al doilea cel mai mare oraş din Ţările Baltice, după Riga, capitala Letoniei. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur al oraşului medieval, atestat încă din anul 1323, unul dintre cele mai mari şi mai frumoase vechi centre medievale din Europa, inclus de UNESCO în anul 1994 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial, ca recunoaştere a originalităţii şi valorii sale universale. Turul panoramic va include Biserica gotică Sfânta Ana, Catedrala gotică Vilnius construită în anul 1387, Biserica Sfinţii Petru şi Pavel, decorată de maeştrii italieni Giovanni Pietro Perti şi Giovanni Maria Galli, Turnul Televiziunii, simbol al luptei pentru independenţă şi democraţie, unde au avut loc luptele sângeroase la începutul anilor ’90, Universitatea din Vilnius, fondată în anul 1579, un complex în stil renascentist, cu numeroase curţi interioare care parcă formează un oraş în interiorul altui oraş. Cazare la Hotel Best Western Vilnius 4* (sau similar 4*).
 • 6
  01.12.2023

  Vilnius

  • Cazare Hotel Best Western Vilnius 4* (sau similar 4*).
  Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale și ultimele cumpărături. Excursie opțională la Trakai, supranumit „orașul lacului”, situat la aprox. 28 km sud-vest de Vilnius, fosta capitală a Marelui Ducat al Lituaniei, unde veți vizita castelul cu același nume. Castelul din Trakai este singurul din Europa de Est care este construit pe o insulă. Lucrările de construcţie au început în sec. al XIV-lea, sub domnia lui Kestutis şi au fost completate în anul 1409, în timpul domniei lui Vytautas cel Mare. Dacă credeți în legende atunci nu puteți rata să ajungeți aici și să aflați că acest castel a fost construit dintr-un moft al soției lui Duke Kestutis care voia să locuiască în apropierea apei. Pentru a-i face pe plac, ducele a ordonat, la mijlocul sec. al XIV-lea, să construiască această clădire gotică pe o peninsulă înconjurată de lacuri, conectate printr-un canal cu o lungime de 12 km. Camere, galerii, vitralii, fresce, pasaje secrete și un pod de lemn de 300 m lungime, definesc castelul. În sec. al XVI-lea, construcția a devenit o închisoare pentru nobili, iar în anul 1962 când a fost restaurat, a devenit parte a Muzeului de Istorie din Trakai. Întoarcere în Vilnius unde ultima seară o vom petrece în Piaţa de Crăciun unde vom savura vinul fiert „Karstas Vynas” şi tortul cu seminţe de mac „raguolis” într-o patiserie tipic lituaniană. Cazare la Hotel Best Western Vilnius 4* (sau similar 4*).
 • 7
  02.12.2023

  Vilnius – Varșovia – Bucureşti

  Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale până la ora transferului către aeroportul din Vilnius pentru plecarea spre Varșovia cu compania Lot Polish Airlines, zbor LO 776 (19:10 / 19:20), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul LO 643 (22:55 / 01:40).
 • 8
  03.12.2023

  BucureştiInformatii tarif

990 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 190 EURO

tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti


 • transport
  Avion
  Autocar
 • cazare
  2 nopti Tallinn
  2 nopti Riga
  2 nopti Vilnius
 • mese
  Mic dejun: 6
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  25 - 30

Servicii

Tariful include

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Varșovia – Tallinn și Vilnius – Varșovia – Bucureşti cu compania Lot Polish Airlines
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 6 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4*
- taxe parcare, taxe de autostradă etc.
- transferurile, tururile, excursiile menţionate în program
- tur de oraş cu ghid local în Tallinn
- tur de oraş cu ghid local în Riga
- tur de oraş cu ghid local în Vilnius
- intrare la Castelul Turaida cu ghid de limba engleză
- vizitarea Pieţelor de Crăciun din Tallinn, Riga şi Vilnius cu însoțitorul român de grup
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 40 euro/pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita cel mai târziu conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local


Acte necesare

paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor - diferenţa de 50% se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

1540 EURO

17.06.2024 - 26.06.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1990 EURO

09.08.2024 - 20.08.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1490 EURO

29.12.2023 - 06.01.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1890 EURO

27.04.2024 - 08.05.2024

VEZI OFERTA

Ce spun turistii nostri?