Paște Castelele Franței


Aristocrați pentru șapte zile

980 EURO Vezi detalii
30.04.2021
06.05.2021
7 zile
Reprogramat în 2022
Paris – Le Mans – Angers – Saumur – Montsoreau – Castelul d’Usse – Chinon – Laroche-Ploquin – Villandry – Azay le Rideau – Tours – Amboise – Montresor – Chaumont sur Loire – Chenonceau – Blois – Chambord – Vendome – Abbaye de la Trinite – Orleans
7 poze

Pasionați de romanele lui Alexandre Dumas? Ați savurat aventura, intrigile și viața flamboaiantă din Cei trei mușchetari, După 20 de ani sau Regina Margot? Asta înseamnă că nu puteți rata o călătorie în rafinata Franță, mai exact pe Valea Loarei, unde castelele sunt asemenea cărților bune: găseşti întotdeauna în ele plăceri noi și încântări nebănuite. Vă așteaptă dimineți cu miros de flori, zile cu gust de café au lait și istorii despre cavalerism, iubiri interzise și trădări neașteptate! Parisul ne va introduce în atmosfera boemă a Franței, unde istoria, cultura și arhitectura se îmbină perfect pentru a te prinde într-o vrajă plină de mister, suspans și un quelque chose indefinibil! Apoi scena va fi ocupată de orășelele pitorești și castele de pe Valea Loarei, a căror selecție nu a fost deloc o misiune ușoară, dacă ne gândim că sunt 300 la număr! Zborul cu balonul, noaptea petrecută în castel și plimbările romantice cu barca pe Sena, Loara sau pe Cher, vor completa aventura. Vă veți bucura de fiecare secundă petrecută în acest ținut de basm al Franței, veți adora să-i explorați gusturile, licorile, grădinile, istoria și legendele care o fac să fie una dintre cele mai celebre regiuni ale lumii!


Top obiective

Artă şi arhitectură

Ile de la Cite, Muzeul Louvre, Palais Royal, Comedie Francaise, Rue Royal, Eglise de la Madeleine, Place de la Concorde, Obeliscul din Luxor, Opera Garnier, Cartierul Latin, Universitate Sorbonne, Pantheonul, Champ de Mars, Turnul Eiffel, Domul Invalizilor, Arcul de Triumf din Paris; Castelul fortăreaţă, Casa Adam, Catedrala St. Maurice, Biserica Colegiu Saint-Martin din Angers; Castelul Saumur; Abbaye de Fontevraud; Castelul d’Usse; Castelul Villandry; Castelul Azay-le-Rideau; Castelul Amboise, Capela Saint-Hubert; Castelul Clos Luce; Castelul Chaumont sur Loire; Castelul Chenonceau; Castelul Blois; Castelul Chambord

Natură şi Peisaje

Valea Loarei, Pădurea Chinon, Lacul Indre, Râul Vienne, Râul Cher, Râul Loara

Tradiţii şi evenimente

Plimbare cu “bateaux mouches” pe râul Sena

Experienţe şi Distracţii

Zbor cu balonul cu aer cald


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  30.04.2021

  Bucureşti – Paris

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare The Originals Boutique, Hôtel Maison Montmartre 4* (sau similar 4*)
  • Mese În avion
  • Obiective și activități Tur de oraș Paris:
   Ile de la Cite
   Muzeul Louvre
   Palais Royal
   Comedie Francaise
   Rue Royal
   Eglise de la Madeleine
   Place de la Concorde
   Obeliscul din Luxor
   Opera Garnier
   Cartierul Latin
   Universitate Sorbonne
   Pantheonul
   Champ de Mars
   Turnul Eiffel
   Domul Invalizilor
   Arcul de Triumf
  • Opționale plimbare relaxantă cu “bateaux mouches”
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:05 / 08:20). Parisul are printre cele mai multe locuri "cunoscute" de vizitat, clădirile fiind impresionante, parcă pline de secrete și de istorie. Vom porni într-un tur panoramic de oraș care va include Ile de la Cite, Muzeul Louvre, palat regal timp de 800 de ani, Palais Royal, unde a murit Richelieu și unde și-a petrecut o parte din copilărie regele Ludovic al XIV-lea, Comedie Francaise, Rue Royal, strada luxoasă care deschide o perspectivă impresionantă spre Eglise de la Madeleine, care evocă un templu grecesc cu imensele sale coloane corintice și masivele porți de bronz și spre Place de la Concorde, dominată de Obeliscul din Luxor, Opera Garnier, Cartierul Latin cu faimoasa Universitate Sorbonne, Pantheonul, necropolă a marilor oameni ai Franței, Champ de Mars, dominat de silueta Turnului Eiffel, simbol al Parisului, Domul Invalizilor care adăpostește Muzeul de Arme și mormântul lui Napoleon și Arcul de Triumf, locul de unde pornesc în formă de stea cele douăsprezece bulevarde. Seara, vă puteți lăsa purtați pe apele Senei într-o plimbare relaxantă cu “bateaux mouches” pentru o vedere panoramică de excepție. Cazare în Paris la The Originals Boutique, Hôtel Maison Montmartre 4* (sau similar 4*).
 • 2
  01.05.2021

  Paris – Le Mans – Angers

  • Transport Autocar
  • Cazare Mercure Angers Centre 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Orașul Artei și Istoriei Le Mans
   Angers:
   Castelul fortăreaţă
   Casa Adam
   Catedrala St. Maurice
   Biserica Colegiu Saint-Martin
  Mic dejun. Plecare spre superba regiune a văii Loarei, cu peste 300 de palate, dintre care 60 fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Acesta a fost locul de joacă al marilor regi ai vremii care au construit în această vale pitorească castele renascentiste cu arhitectură impresionantă, fortărețe medievale austere sau conace de poveste, așezate de o parte și de alta a faimosului râu, care mai de care mai semețe și parcă defilând pentru un concurs de frumusețe. Începând cu epoca de aur a lui Francisc I, în sec. al XV-lea și al XVI-lea, aceste castele au fost reconstruite care mai de care mai impunătoare, după care a urmat perioada expansionistă a Franței, în care s-a creat un Imperiu, pe unde soarele nu apunea niciodată, iar bogățiile aduse de prin lumea întreagă, curgeau în valuri, unde altundeva decât în castelele de pe Valea Loarei. Câteva sute de ani mai târziu, aceste castele s-au păstrat, au fost fortificate și restaurate, aducând aminte de perioada de aur a Franței și a Europei, rămânând un tărâm de basm, în care fiecare ar trebui să pășească măcar o dată în viață. Însă înainte de a descoperi castelele, vom face o primă oprire în Orașul Artei și Istoriei, Le Mans, locul de naștere al dinastiei Plantagenet şi fosta capitală a Maine, ce a păstrat prestigiosul patrimoniu construit în timp din trecutul său plin de evenimente. Dovadă a acestui fapt este oferită de cartierul său istoric, Plantagenet, un ansamblu armonios de nouă hectare și o zonă protejată, apărată de un zid roman impunător de la sfârșitul sec. al III-lea. Catedrala Sf. Iulian, fostul palat al contelor de Maine, unde s-a născut Henric al II-lea Plantagenet; străzile laterale pavate, căptușite cu nenumărate case încadrate în lemn și conace renascentiste, îl fac un decor ideal pentru filme de lux! De fapt a fost folosit ca decor pentru multe filme istorice, precum Cyrano de Bergerac și Le Bossu. În continuarea zilei vom ajunge în Angers, capitala regiunii Anjou înainte de Revoluția Franceză, oraş situat pe malurile râului Maine, care ne va încânta prin frumuseţea clădirilor acoperite cu ardezie. Vom vedea Castelul fortăreaţă, unul dintre cele mai bine conservate castele-fortăreaţă din Franţa, faimos pentru Tapiseria Apocalipsei, cel mai mare ansamblu de tapiserie medievală din lume. Vom vedea apoi în centrul istoric al orașului, Casa Adam care datează din sec. al XV-lea, deosebită prin stâlpii de lemn pe care se află sculpturile care-i reprezintă pe Adam şi Eva, Catedrala St. Maurice, construită în stil gotic Plantagenet, care deţine vitralii bine conservate din sec. XII, XIII şi XV și Biserica Colegiu Saint-Martin. Cazare în Angers la Mercure Angers Centre 4* (sau similar 4*).
 • 3
  02.05.2021

  Angeres – Saumur – Montsoreau – Castelul d’Usse – Chinon – Laroche-Ploquin

  • Transport Autocar
  • Cazare Château Laroche Ploquin 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Castelul Saumur
   Montsoreau
   Abbaye de Fontevraud
   Castelul d’Usse
   Plimbare în Chinon
  Mic dejun. Dimineața ne vom îndrepta apoi spre Saumur, capitala cailor și locul de naștere al lui Coco Chanel, un orășel pitoresc, cu aer medieval, plin de povești și legende cu cavaleri călăre, așezat de o parte și de alta a Loarei, o parte din el fiind chiar pe o mică insulă în mijlocul fluviului, Insula Offard. Vom vedea că mai multe poduri leagă cele două maluri, unele vechi din piatră, altele noi din fier, iar Castelul Saumur cocoțat pe un deal, de unde domină tot orașul, se oglindește de secole în apele Loarei. Ne vom îndrepta apoi spre pitorescul sătuc Montsoreau pentru o scurtă explorare și eventual pentru o cafea pe terasa Hotelului le Bussy, de unde se vede superb castelul. Ne vom deplasa spre Abbaye de Fontevraud, cea mai mare și mai bine păstrată abație din Franța, unul dintre ansamblurile de construcții medievale monastice care a supraviețuit cel mai bine pe parcursul a 600 de ani, începând cu sec. al XII-lea. Acesta a fost locul de retragere ales de către Eleanor d'Aquitaine, întâi regină a Franței și apoi a Angliei, abația devenind locul de înmormântare al Plantageneților. După-amiază ne vom îndrepta spre Castelul d’Usse, care l-a inspirat pe Charles Perrault în povestea Frumoasa din Pădurea Adormită, un superb complex arhitectural ce seamănă cu palatele din filmele lui Walt Disney. Situat la marginea pădurii Chinon, pe malul lacului Indre, acesta ne va impresiona și prin grădinile și terasele perfect amenajate, castelul fiind administrat în prezent de moștenitorii contelui de Blacas. În finalul zilei ne vom deplasa la Chinon, un orășel așezat pe un deal ce surplombează Râul Vienne, dominat de secole de Fortăreața Roială cu același nume. Vom face o scurtă plimbare prin centrul istoric, străbătând labirintul străzilor medievale, prilej de a descoperi de la modeste case cu bârne de lemn, până la conace burgheze ce mărginesc Râul Vienne. În această seară ne vom caza într-o locație de excepție, într-un castel, respectiv în Château Laroche Ploquin 4* (sau similar 4*).
 • 4
  03.05.2021

  Laroche-Ploquin – Villandry – Azay le Rideau – Tours

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Novotel Tours Centre Gare 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Castelul Villandry
   Castelul Azay-le-Rideau
   Tur panoramic Tours
  • Opționale Zbor cu balonul cu aer cald
  Opţional, dimineaţa devreme, zbor cu balonul cu aer cald, prilej de a admira la răsăritul soarelui, castelele din Valea Loarei. O să vă convingeți că zborul cu balonul nu e doar o aventură dintr-un roman al copilăriei, ci o experiență pe care trebuie să o aveți o dată în viață, ca să vedeți de sus, dintr-o plutire liniștită, extraordinarele capodopere arhitecturale ale văii Loarei. Amintirile vor fi de neuitat, iar fotografiile, printre cele mai reușite făcute vreodată. Mic dejun. Vom părăsi castelul în care am înnoptat, îndreptându-ne spre Villandry, un mic sat aflat la confluența râului Cher cu Loara, animat datorită Castelului Villandry, renumit mai ales pentru grădinile sale, de o simplitate aparentǎ, dar de o originalitate fermecătoare. Doritorii vor putea face o plimbare prin rafinatele grădini frumos colorate ale castelului, cu alei, canale și mici poduri aranjate tematic pânǎ la cel mai mic detaliu, care o să ne facă să ne simțim într-o altă lume cu prinți și prințese, o lume demult apusă dar încă vie prin aceste locuri pline de magie. Ne vom deplasa apoi spre Azay le Rideau, un sătuc cochet, cu o fermecătoare piață publică în centru, din care se desprind străduțe, înguste pietruite, cu multe localuri și multă verdeață, cunoscut pentru Castelul Azay-le-Rideau, o bijuterie de la începutul Renașterii franceze, care se remarcă prin eleganțǎ și simetrie, cu turnuri circulare ȋn colțuri, care amintesc de turnurile cetăților și ale castelelor fortificate. Construit pe o insulă de pe Râul Indre, cu o arhitectură care îmbină tradiția franceză cu decorul italian, castelul ne va cuceri prin frumusețea-i arhitecturală, fapt pentru care este considerat cel mai elegant din categoria castelelor mici de pe Valea Loarei, cu un interior pe măsură, fiind dat ca exemplu în manuale de arhitectură renascentistă. Vom pleca apoi către Tours, oraș galo-romanic plin de farmec, unde s-a născut Balzac. Vom face un tur panoramic a acestui oraș care se întinde de o parte și de alta a Loarei, fiind delimitat în partea de sud de Râul Cher. Vom vedea că orașul nu este închistat în trecutul său, ci este unul modern, dinamic și vom fi uimiți să vedem modul în care se contopesc istoria, arta, cultura, arhitectura și civilizația și cum sunt conservate și respectate toate valorile. Tours este un oraș de artă și istorie, clasat în categoria “Ville d’Art et d’Istoire” și împreună cu Valea Loarei face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
  Cazare în Tours la Hotel Novotel Tours Centre Gare 4* (sau similar 4*).
 • 5
  04.05.2021

  Tours – Amboise – Montresor – Chaumont sur Loire – Chenonceau – Blois

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Novotel Blois Centre Val de Loire 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Castelul Amboise
   Capela Saint-Hubert
   Castelul Clos Luce
   Plimbare în Montresor
   Castelul Chaumont sur Loire
   Castelul Chenonceau
  Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre Amboise, situat în inima văii Loarei, un oraș istoric plin de farmec, dominat de castelul său, loc de referință pentru istoria Franței. Deși ceva mai mic decât alte castele de pe Valea Loarei, Castelul Amboise este considerat a fi cel mai elegant și rafinat, atât din punct de vedere al arhitecturii, cât și al decorațiunilor interioare, al grădinilor cu influențe toscane-mediteraneene, dar mai ales pentru că datorită așezării pe un pinten stâncos, oferă o panoramă splendidă asupra orașului, Loarei și împrejurimilor. Vom vedea de asemenea pe terasa castelului Capela Saint-Hubert unde se presupune că ar fi înmormântat Leonardo Da Vinci, care a trăit ultimii trei ani din viață la curtea regelui Francisc I, în micuțul Castel Clos Luce, situat la o distanță de numai 400 m de Castelul Amboise, de care este legat printr-un tunel subteran. Invitat la curtea Franței, între marele geniu italian Leonardo da Vinci și regele Francisc I s-a legat o frumoasă prietenie, care conform poveștilor, a avut un sfârșit dramatic, Leonardo dându-și sufletul în brațele regelui, care plângea la căpătâiul lui. Vom vedea apoi Castelul Clos Luce, inițial reședința de vară a regilor, mai degrabă un muzeu, un loc de interpretare, de cunoaștere și descoperire a universului lui Leonardo Da Vinci, unde-i vom putea admira invențiile în mai multe domenii. Vom pleca în continuarea zilei spre Montresor, despre care se spune că este cel mai frumos sat de pe Valea Loarei, cu străduțe înguste, case de piatră, obloane colorate, cu un castel așezat strategic, pe o colină, astfel încât să domine așezarea. Vom face o plăcută plimbare prin sătuc, vom vedea impunătoarea biserică Montresor, construită în stilul specific al arhitecturii renascentiste din regiunea Touraine, vom admira casele caracteristice, luate parcă din alte timpuri și trântite aici, în zilele noastre și doar puținele mașini din curți ne vor aminti în ce secol suntem. Itinerarul zilei ne va purta spre Castelul Chaumont sur Loire cocoțat pe stânca ce domină localitatea cu același nume. Castelul rupt parcă dintr-un basm al copilăriei, îmbină elemente gotice cu elemente renescentiste și împreună cu parcul istoric, ticsit de cedrii centenari, beneficiază de o priveliște spectaculoasă asupra Loarei și a peisajului sălbatic din vale. Ne vom îndrepta spre alt castel, despre care se spune că este cel mai vizitat de pe Valea Loarei, Castelul Chenonceau. Celebrul castel construit sub formă de pod, cu cinci arcade peste Râul Cher, dând impresia de castel “cu multe picioare”, ne va impresiona atât prin arhitectură, cât și prin vechime, un colos de piatră care a supraviețuit timpului și care a păstrat în zidurile sale atâtea povești, dintre care se cunosc astăzi prea puține. Cea mai elegantă dintre toate bijuteriile Văii Loarei, acesta mai este cunoscut și sub denumirea de Castelul Doamnelor, deoarece soții legitime, favorite sau regine au fost vreme de peste 400 de ani, eroinele fericite sau nefericite ale acestui castel, celebre fiind frumoasa Diana de Poitieres și controversata Catherine de Medici. Cu două grădini splendide care au păstrat până astăzi câte puțin din personalitatea și rafinamentul celor două doamne care le-au creat, Catherine de Medici și Diane de Poitiers, cu saloanele sale somptuos decorate, unde dacă închizi ochii, parcă simți atmosfera balurilor de odinioară, cu colecțiile impresionante de obiecte de artă, sculpturi, tapiserii de Gobelin, și picturi celebre ale lui Pussin si Rubens, Chenonceau este fără îndoială emblema desăvârșită a Văii Loarei. Vom pleca apoi către orașul regal Blois. Cazare în Blois la Hotel Novotel Blois Centre Val de Loire 4* (sau similar 4*).
 • 6
  05.05.2021

  Blois – Chambord – Vendome – Abbaye de la Trinite – Blois

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Novotel Blois Centre Val de Loire 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Castelul Blois
   Castelul Chambord
   Centrul vechi al Vendomeului
   Place St-Martin
   Abbaye de la Trinite
  Mic dejun. Dimineața vom explora orașul regal Blois, unul dintre cele mai încântătoare orașe din Valea Loarei, situat într-o locație pitorească, pe două dealuri, deasupra malului drept al râului Loire, ceea ce îi conferă o ambianță liniștită, unde spiritul renascentist se simte în tot orașul. Vom descoperi în fermecătorul oraș vechi, străzile înguste străvechi, scările pitorești și casele medievale tradiționale cu bârne de lemn. Cei care doresc pot vizita Castelul Blois, unul dintre monumentele cheie ale văii Loarei din punct de vedere istoric și arhitectural, castel regal care se pare că a fost cel mai iubit de regii Franței. Înălțându-se deasupra orașului Blois, acest castel extraordinar a fost ridicat în timp, astfel încât vizitându-l parcă ai face un pas înapoi în timp, în culisele istoriei Franței. Ceea ce-l face deosebit de celelalte castele este faptul că acesta reunește în jurul aceleiași curți 4 aripi, simbolizând 4 epoci în 4 stiluri diferite, o interesantă incursiune în istoria arhitecturii franceze. Exteriorul spectaculos, cu unica scară monumentală în spirală, interiorul cu apartamentele de la primul etaj ce adăpostesc Muzeul de Arte Frumoase, sălile în care sunt picturi din sec. XVI - XIX, tapiserii flamande și franceze, sculpturi din sec. al XIX-lea, reprezintă indiscutabil argumente ce pledează în favoarea castelelor “de vizitat”. În continuarea zilei vom pleca spre cel mai mare castel de pe Loara, Castelul Chambord, ascuns strategic într-o oază de liniște. Contrar celorlalte castele, acesta a fost doar o reședință de paradă, folosit pentru întâlniri de vânătoare, sau baluri organizate de rege și favoriții săi, un fel de "casă de vacanță" la dimensiuni regale, o minune a Renașterii care anunța prin mărime Versailles-ul, construit pentru Francois I, după planurile lui Leonardo da Vinci, după cum se presupune. Încă nu se știe dacă Leonardo a intervenit asupra planurilor, însă atracția principală la Chambord o reprezintă scara interioară centrală, în spirală, adevărată operă de artă, care a fost proiectată astfel încât pe aceasta pot urca și coborî simultan două persoane fără să se întâlnească. Vom face o primă oprire în centrul vechi al Vendomeului pentru a prinde “gustul” autentic al orașului situat pe o rețea de insule formate de Le Loir. Dacă în Evul Mediu orașul era renumit pentru tăbăcăriile și morile sale, dar și pentru confecționarea mănușilor pentru copii, astăzi casele vechi și morile sale sunt o a doua locuință pentru parizieni. Vom admira în Place St-Martin, statuia lui Jean-Baptiste de Rochambeau, cel care a condus armata franceză în timpul revoluției americane, Abbaye de la Trinite, ce are o frumoasă fațadă gotică și unele dintre cele mai vechi vitralii din Europa. Întoarcere în Blois pentru cazare la Hotel Novotel Blois Centre Val de Loire 4* (sau similar 4*).
 • 7
  06.05.2021

  Blois – Orleans – Paris – Bucureşti

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Plimbare în Orleans
  Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre Orleans, cel mai nordic oraș din Valea Loarei, strâns legat de legendara Ioana d'Arc. Vom putea vizita catedrala Sainte Croix, construită în sec. al XIII-lea, în stil gotic şi vom explora străduțele şarmante. Ne vom îndrepta apoi spre aeroportul din Paris pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Air France, zbor AF 1588 (15:20 / 19:15).


Informatii tarif

980 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 370 EURO

tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 24-20 turiști, tariful se va majora cu 80 euro/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
 • cazare
  1 noapte în Paris
  1 noapte în Angers
  1 noapte la Castel pe Valea Loirei
  1 noapte în Tours
  2 nopți în Blois
 • mese
  Mic dejun: 6
 • ghizi
  Însoțitor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  25

Servicii

Tariful include

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Paris – Bucureşti cu compania Air France
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 1 noapte de cazare cu mic dejun în hotel de 4* la Paris
- 1 noapte de cazare cu mic dejun în hotel de 4* la Angers
- 1 noapte de cazare cu mic dejun la Castel pe Valea Loirei
- 1 noapte de cazare cu mic dejun la Tours
- 2 nopţi de cazare cu mic dejun în hotel de 4* la Blois
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile continentale: 150 euro/pers, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de intrare la obiectivele turistice (castele, muzee, catedrale etc.) și după caz, ghizii pentru acestea
- taxele de oraș impuse de autoritățile locale din Franța, se achită personal, la recepția hotelurilor
- alte servicii suplimentare decat cele menționate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacșișuri: 35 euro/pers. pentru ghizi și șoferi, mai puțin pentru bagajiști (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacșișurile nu se referă și la excursiile opționale
- excursiile opționale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanți, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcție de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursii opționale propuse de partenerul local
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL și PREMIUM, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 500.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 10.000 ron/pers. pentru serviciile de călătorie rezervate și nefolosite, după plecarea în călătorie, o sumă maximă de 50.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19


Acte necesare

- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistenţă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Charter

08.05.2021 - 15.05.2021

VEZI OFERTA
Charter

15.05.2021 - 22.05.2021

VEZI OFERTA