Islanda și Aurora Boreală


Ţara gheţarilor şi a vulcanilor sub luminile nordului

1560 EURO Vezi detalii
04.11.2021
11.11.2021
8 zile
EPUIZAT
Reykjavik – Parcul Naţional Thingvellir – Geysir – Fludir – Reynisfjara – Parcul Naţional Skaftafell – Mödrudalur – Lacul Myvatn – Akureyri – Dalvik – Siglufjordur – Blonduos – Borgarfjorour
12 poze

Sunteţi invitaţi în spectaculoasa Islandă în căutarea Aurorei Boreale despre care veți afirma că “v-a luminat” viața. Va fi WOW pentru că temperaturile nu vor coborî la cel mai scăzut nivel, însă noaptea va începe să pună stăpânire devreme pe întinderile de gheaţă şi peste vulcani, astfel încât în fiecare seară, când năstrușnica Auroră va apărea, veți avea senzația că o veți putea atinge. Iar pentru un răsfăţ într-un peisaj de vis, vă veți bălăci la Secret Lagoon, prima piscină amenajată cu ape termale sau la Blue Lagoon, considerată a fi cea mai mare atracţie a Islandei, renumită în întreaga lume pentru puterile sale vindecătoare. Veți descoperi o țară dominată de peisaje care uneori par desprinse de pe altă planetă şi fenomene naturale unice. Vulcanii neliniştiţi, gheţarii maiestoși, cascadele copleșitoare, incredibilele gheizere și nu în ultimul rând Aurora Boreală, cel mai râvnit spectacol de lumină al Mamei Natură, care-și începe stagiunea pe aceste meleaguri de la începutul lunii octombrie și ține până la sfârșitul lui martie, sunt o parte dintre motivele care vă vor determina să nu ratați această aventură într-o țară de poveste, unde trolii şi elfii nu sunt doar fiinţe fantastice, ci de-ai locului!


Top obiective

Artă şi arhitectură

Primăria, Clădirea Parlamentului, Catedrala, Casa Höfði, vechiul port, Biserica Luterană Hallgrímskirkja din Reykjavik; Tunelul Hvalfjordur; Farul Reykjanes, Podul Hafnir, satul pescăresc Grindavik.

Natură şi Peisaje

Lacul Tjornin, Parcul Naţional Thingvellir, Cascada Gullfoss, izvoarele fierbinţi din Geysir, Gheizerul Strokkur, Craterul Kerid, apele termale de la Secret Lagoon, Cascada Seljalandsfoss, Cascada Skogafoss, Gheţarul Myrdalsjokull, Ghețarul Sólheimajökull, Reynisfjara, plajele cu nisip negru, Parcul Naţional Skaftafell, Aurora Boreală, laguna glaciară Jokulsarlon, Lacul Mytvan, Caldera Krafla, Câmpul de lavă Leirhnjukur, Izvoarele termale şi bazinele de noroi Namaskard, Zona muntelui Hverfell, Formaţiunea vulcanică Dimmuborgir, Cascada Godafoss, Fiordul Eyjafjörður, Craterul Grabrok, Peninsula Reykjanes, zona geotermală Krysuvik, Laguna Albastră.

Tradiţii şi evenimente

Spectacolul schimbării culorii bucăţilor de gheaţă în funcţie de culoarea cerului şi de momentul zilei

Experienţe şi Distracţii

Punctul de belvedere The Perlan, incursiune în Circuitul de Aur, admirarea Aurorei Boreale, plimbare cu barca printre iceberguri în Fjallsárlón, “bălăceală” în apele fierbinți ale lagunei albastre, observarea balenelor pe mare.


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  04.11.2021

  București – Munich – Frankfurt – Reykjavik

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Grandi by Centerhotels 4* (sau similar 4*)
  • Mese În avion
  • Obiective și activități Tur pietonal Reykjavik:
   Primăria
   Clădirea Parlamentului
   Catedrala
   Casa Höfði
   Centrul Vechi
   Lacul Tjornin
   Punctul de belvedere The Perlan
   Vechiul port
   Biserica Luterană Hallgrímskirkja
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munich cu compania Lufthansa, zbor LH 1655 (06:20 / 07:30), de unde se va pleca spre Frankfurt cu zborul LH 099 (09:00 / 10:05). Plecares spre Reykjavik cu zborul LH 856 (11:10 / 14:00). Sosire în Reykjavik, cel mai mare oraş al ţării, care numără aprox. 115.000 de locuitori, aproape o jumătate din populaţia Islandei, prima aşezare locuită din Islanda, numele său traducându-se ca “Golful Fumurilor”, cel mai probabil din cauza aburilor care se ridică deasupra izvoarelor fierbinţi. Tur panoramic și pietonal de oraş care va include Primăria, utilizată deseori pentru expoziţii de artă, Clădirea Parlamentului, Catedrala, Casa Höfði, locul în care s-a ţinut summit-ul din anul 1986, Centrul Vechi, Lacul Tjornin, punctul de belvedere The Perlan, vechiul port, precum şi principalul punct de reper al oraşului, Biserica Luterană Hallgrímskirkja. Cazare în Reykjavik la Hotel Grandi by Centerhotels 4* (sau similar 4*).
 • 2
  05.11.2021

  Reykjavik – Circuitul de Aur – Fludir – Hvolsvollur

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Hvolsvollur 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Incursiune în Circuitul de Aur
   Parcul Naţional Thingvellir
   Cascada Gullfoss
   Regiunea Geysir
   Gheizerul Strokkur
   Craterul Kerid
   Apele termale de la Secret Lagoon
  Mic dejun. Dimineaţa vom porni în aventura noastră în Islanda, țara mistică a elfilor şi a celebrilor vikingi, care surprinde prin climatul moderat, vulcani magnifici, gheţari impresionanţi, gheizere fierbinţi, iceberguri uriaşe şi cascade de poveste, care va începe cu Circuitul de Aur - Golden Circle. Vom face pentru început o vizită în Parcul Naţional Thingvellir, locul unde a fost construit Parlamentul Islandez în anul 930. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante locuri de pe Terra, situat la intersecţia plăcilor tectonice Nord Americană şi Eurasiatică. Ne vom îndrepta apoi către “cascada de aur” Gullfoss, un simbol al ţării, una dintre cele mai impresionante cascade din Europa, formată pe Râul Hvita şi alimentată de Gheţarul Langjökull, unul dintre cei mai mari din ţară. Vom pleca apoi către regiunea Geysir, faimoasă pentru izvoarele fierbinţi care ţâşnesc la anumite intervale de timp. În urma acestui fenomen, toate celelalte izvoare din lume au fost denumite după Marele Geysir. Aici vom vedea Gheizerul Strokkur, unul dintre cele mai active gheizere din zonă, care oferă un minunat spectacol vizitatorilor, aruncând la fiecare 5-6 minute un jet de apă fierbinte la o înălţime de 20-25 m. Vom avea de asemenea ocazia să vizităm Craterul Kerid, care măsoară 55 m adâncime, 170 m lățime și 270 m în circumferință și care se pare că are o vechime de aprox. 3000 de ani. Lacul din crater este superficial, adâncimea fiind în funcție de precipitații și alți factori, dar ca urmare a mineralelor provenite din solul din jur, apa are o nuanță unică albăstruie și izbitor de vie. Ne vom îndrepta apoi spre Fludir, unde ne vom bucura de apele termale de la Secret Lagoon (taxa de intrare este inclusă). Construită în anul 1891, aceasta este prima piscină amenajată cu ape termale din Islanda, departe de „lumea dezlanţuită”, locul ideal de relaxare după incursiunea Golden Circle, din timpul zilei. Cazare în Hvolsvollur la Hotel Hvolsvollur 3* (sau similar 3*).
 • 3
  06.11.2021

  Fludir – Reynisfjara – Skaftafell

  • Transport Autocar, bus
  • Cazare Hotel Foss Glacier Lagoon 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Cascada Seljalandsfoss
   Cascada Skogafoss
   Gheţarul Myrdalsjokull
   Ghețarul Sólheimajökull
   Cascada Norafoss
   „vânătoare” a jocurilor de lumini ale Aurorei Boreale
  Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre grațioasa Cascada Seljalandsfoss, una dintre puţinele cascade prin spatele căreia ne vom putea plimba, după care vom ajunge la o altă cascadă, Skogafoss, una dintre cele mai mari şi mai frumoase cascade din Islanda, în aproprierea căreia vom vedea şi Gheţarul Myrdalsjokull care o domină. În continuarea zilei ne vom apropia de Sólheimajökull, unul dintre cei mai accesibili gheţari ai Islandei, pe care vom putea face câţiva paşi, prilej de a admira spectacolul sloiurilor ce se desprind din blocul imens de gheaţă. Traseul zilei va continua către frumoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanică şi spre impresionantele formaţiuni stâncoase de la Reynisfjara, după care ne vom îndrepta pentru cazare în zona Skaftafell la Hotel Foss Glacier Lagoon 4* (sau similar 4*), situat departe de luminile orașului, lângă Cascada Norafoss. Seara vom porni într-o primă „vânătoare” a jocurilor de lumini ale Aurorei Boreale. Luminile Nordului îşi pot face apariţia pe neașteptate, însă pentru a ne bucura din plin de simfonia culorilor, ne vom aventura timp de aprox. 2 ore cu un bus în împrejurimile sălbatice, de unde cu puţin noroc vom putea admira magia Aurorei Boreale. Întoarcere la hotel pentru cazare.
 • 4
  07.11.2021

  Skaftafell – Parcul Naţional Skaftafell – Mödrudalur

  • Transport Autocar
  • Cazare Guest House Fjalladyrd 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Parcul Naţional Skaftafell
   Laguna glaciară Jokulsarlon
   Spectacolul schimbării culorii bucăților de gheață
   „vânătoare” a Aurorei Boreale
  • Opționale Plimbare cu barca printre iceberguri în Fjallsárlón
  Mic dejun. Plecare spre Parcul Naţional Skaftafell, o frumoasă oază verde aflată sub Oraefajokull, cel mai înalt vârf muntos din Islanda. Considerat a fi cel mai mare parc naţional european, este şi cel mai vizitat loc din Islanda, care încântă turiştii prin spectacolul oferit de diversitatea peisajului: canioane, iceberguri, văi suspendate, lacuri glaciare etc.. Ne vom deplasa către laguna glaciară Jokulsarlon, unde iceberguri imense, care se desprind din Gheţarul Breiðamerkurjökull, parte a gheţarului Vatnajökull, plutesc pe apa liniştită şi adâncă a lagunei. Pe lângă “dansul icebergurilor”, laguna oferă şi un spectacol splendid datorită schimbării culorii bucăţilor de gheaţă în funcţie de culoarea cerului şi de momentul zilei, pe care-l vom putea admira într-o fascinantă plimbare cu barca printre iceberguri. În continuarea zilei vom porni de-a lungul litoralului East Fjords bucurându-ne de peisaje minunate, îndreptându-ne spre Mödrudalur, unde ne vom caza la Guest House Fjalladyrd 3* (sau similar 3*). Seara vom porni într-o altă „vânătoare” a Aurorei Boreale.
 • 5
  08.11.2021

  Mödrudalur – Lacul Myvatn – Akureyri

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Kea 3*+ (sau similar 3*+)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Lacul Myvatn
   Caldera Krafla
   Câmpul de lavă Leirhnjukur
   Izvoarele termale şi bazinele de noroi Namaskard
   Zona muntelui Hverfell
   Formaţiunea vulcanică Dimmuborgir
   Cascada Godafoss
  Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre Lacul Myvatn, un adevărat paradis pentru cei cărora le place să admire diverse specii de păsări, peisajul fiind deosebit de interesant datorită formaţiunilor geologice şi vulcanice, fiind asemănat cu cel marţian. Vom înţelege această asociere, deoarece pe traseu ne vom opri la caldera Krafla, situată la marginea plăcilor tectonice Eurasiatică și Americană, unde vom vedea fumegând câmpul de lavă Leirhnjukur. În aceeaşi zonă de deșert artic uimitor, vom vedea întinderea de izvoare termale şi bazine de noroi Namaskard, zona muntelui Hverfell şi vom explora formaţiunea vulcanică Dimmuborgir. În continuarea zilei vom vizita Cascada Godafoss, unde legenda spune că zeii nordici antici Ooinn şi Por veghează asupra bunăstării ţării. Vom pleca apoi spre Akureyri, oraş care se află la doar 100 km distanţă față de cercul Arctic, o regiune surprinzător de verde, cu multă vegetaţie şi o grădină botanică faimoasă, care pentru mulţi localnici, reprezintă cel mai frumos oraş al ţării. Cazare în zona Akureyri la Hotel Kea 3*+ (sau similar 3*+).
 • 6
  09.11.2021

  Akureyri – Dalvik – Siglufjordur – Blonduos

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Blanda 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Fiordul Eyjafjörður
   Orășelul pescăresc Dalvik
  • Opționale Excursie pe mare pentru observarea balenelor
   Muzeul Era Herring
  Mic dejun. Zi dedicată explorării zonei de nord a țării unde se află Akureyri, acest oraș amplasat între munți și ocean, suficient de mare pentru a oferi o bogată selecție multiculturală, dar și suficient de mic pentru a fi considerat bucolic. Ne vom bucura de panorama către ocean din partea inferioară a Fiordului Eyjafjörður și vom fi uimiți de cât de abrupte sunt unele dintre străzile orașului, care pe măsură ce a crescut, s-a putut extinde doar în sus, pe munți. Vom pleca apoi spre Hauganes, unde veți putea opta pentru o excursie pe mare pentru a observa balenele și spre Dalvik, orășel pescăresc aflat în paradisul natural al Peninsulei Tröllaskagi (sau Peninsula Trolilor). În continuarea zilei vom ajunge în Siglufjordur, un orășel istoric cu case vesel colorate, aflat la mai puțin de 40 km de Cercul Polar, care a crescut în anii ‘50, când a avut loc o ascensiune uluitoare în domeniul pescuitului de hering. Opţional veţi putea vizita aici și premiatul muzeu maritim și industrial Era Herring, care surprinde zilele de “glorie” ale orașului, într-un trio de expoziții elaborate, amplasate în trei clădiri situate în portul deosebit de pitoresc. După-amiază ne vom îndrepta spre Blonduos, o zonă faimoasă pentru rasele de cai și pentru istoria sa. Ca fapt contrariant, cu timpul, caii au ajuns să fie aici mai numeroși decât oamenii. Cazare în Blonduos la Hotel Blanda 3* (sau similar 3*).
 • 7
  10.11.2021

  Blonduos – Borgarfjorour – Reykjavik

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel 201 Kopavogur 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tunelul Hvalfjordur
   Craterul Grabrok
   Cascada Hraunfossar
   Cascada Barnafoss
   “Bălăceală” în apele fierbinți ale Lagunei Albastre
  Mic dejun. Plecare spre Reykjavik, trecând prin tunelul Hvalfjordur, aflat sub fiordul cu același nume, unul dintre cele mai lungi şi mai adânci fiorduri din Islanda. Vom ajunge în Borgarfjorour, unde vom vedea splendida cascadă de la Hraunfossar, sau “cascada de lavă” și apoi Barnafoss sau “cascada copiilor”, despre care legenda spune că doi băieți au pierit în încercarea de a trece căderea apei peste un pod din piatră naturală. Vizită inclusă la legendara Laguna Albastră, considerată a fi cea mai mare atracţie a Islandei, renumită în întreaga lume pentru puterile sale vindecătoare, unde ne vom putea bucura de 1 oră de “bălăceală” în apele fierbinți ale lagunei care au o temperatură de aprox. 37-39°C. Cazare la Hotel 201 Kopavogur 3* (sau similar 3*).
 • 8
  11.11.2021

  Reykjavik – Frankfurt – București

  • Transport Autocar
   Avion
  • Mese Mic dejun, în avion
  • Obiective și activități Peninsula Reykjanes
   Zona termală Krysuvik
   Satul pescăresc Grindavik
   Farul Reykjanes
   Podul Hafnir
  Mic dejun. Dimineață ne vom deplasa către Peninsula Reykjanes, unde vom vedea zona termală Krysuvik, satul pescăresc Grindavik, cel mai vechi far din Islanda - Farul Reykjanes și Hafnir, podul care se află deasupra intersecției plăcilor tectonice Americane cu cele Euroasiatice. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 857 (14:55 / 19:30), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1422 (20:30 / 23:50).


Informatii tarif

1560 EURO/ loc în cameră dublă; Supliment single: 320 EURO

(tarif valabil pt. un grup minim de 20 de turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 195 euro/pers.)

IMPORTANT:
Deoarece în Islanda plățile trebuie făcute în moneda națională, ISK (coroana islandeză), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMĂTORULUI CURS: 1 EUR = 150 ISK; în cazul unei variaţii de peste 3%, tariful se recalculează în ambele sensuri


 • transport
  Avion
  Autocar
  Bus
 • cazare
  2 nopți în Reykjavik
  1 noapte în Fludir
  1 noapte în Skaftafell
  1 noapte în Mödrudalur
  1 noapte în Akureyri
  1 noapte în Blonduos
 • mese
  Mic dejun: 7
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  20

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Frankfurt – Reykjavik şi retur cu compania Lufthansa
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 7 nopţi cazare în hoteluri de 4*, 3*+ și 3*
- mesele menţionate în program: 7 mic dejunuri
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- excursia Circuitul de Aur - Golden Circle cu vizitarea Parcului Național Thingvellir, a gheizerelor și Cascadei Guffoss
- taxă de intrare la Secret Lagoon
- vizitarea plajelor cu nisip negru şi a formaţiunilor stâncoase de la Reynisfjara
- vizitarea Parcului Naţional Skaftafell
- plimbare cu barca pe laguna glaciară Jokulsarlon
- deplasare cu bus (aprox. 2 ore/noapte) pentru observarea Aurorei Boreale (vizibilitatea acesteia nu poate fi garantată)
- excursie la Lacul Myvatn
- vizitarea Lagunei Albastre
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 260 euro/pers. care se plătesc odată cu
excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraș (unde se percep) se achită la recepția hotelurilor
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- supliment 4 cine: aprox. 230 euro/pers.
- bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale, care se rezervă şi se achită din ţară, se pot realiza cu un număr minim de 10 de participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local:
· excursie pe mare pentru observarea balenelor: aprox. 85 euro/pers.
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice » la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

2430 EURO

17.08.2022 - 26.08.2022

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1650 EURO

17.08.2022 - 24.08.2022

VEZI OFERTA