Iordania – circuit cu minisejururi la Marea Moartă și Marea Roșie


Pe urmele nabateenilor

980 EURO Vezi detalii
20.05.2021
28.05.2021
9 zile
Amman – Marea Moartă – Betania – Jerash – Madaba – Muntele Nebo – Kerak – Petra – Wadi Rum – Aqaba
9 poze

Vă invităm într-o incursiune pe urmele unora dintre cele mai vechi civilizaţii care au influenţat în mod definitoriu cultura şi tradiţiile puterilor care s-au succedat în bazinul mediteranean. Vom descoperi locurile de unde, în urmă cu peste trei mii de ani, a început aventura maritimă feniciană, unde s-a născut alfabetul şi de unde venea purpura care a împodobit secole de-a rândul veşmintele celor puternici. Vom merge pe drumurile bătute de caravanele neguţătorilor care, prin tenacitatea şi curajul lor, aduceau în faţa ochilor uimiţi ai europenilor bogăţiile orientului şi îi lăsau vrăjiţi cu poveştile încărcate de misterul unei lumi pe cât de exotice, pe atât de greu accesibile.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Jerash: Forumul Oval, Amfiteatrul,Templul lui Zeus, Aleea Cardo, Castelul "Qalat er-Rabad" din Ajloun, Biserica Sf. Gheorghe, Biserica de pe Muntele Nebo, Castelul cruciaților, “Mica Petra” (Siq el-Barid), Celebra “Al-Khazneh” - Trezoreria Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, Mormintele regale, Casele nabateene, Platoul de sacrificiu "High Place of Sacrifice", Amfiteatrul Roman, Aleea Coloanelor

Natură şi Peisaje

Muntele Nebo, Defileul Bab as Siq, Marea Moartă, Deşertul Wadi Rum, Valea Lunii

Tradiţii şi evenimente

Vizite în locurile sfinte ale Iordaniei

Experienţe şi Distracţii

Urcare cu măgăruşii până la “Mănăstirea” din Petra, jeep safari în Deşertul Wadi Rum, relaxare pe plajă, snorkeling, scufundări, navigație, surfing, plimbare cu o barcă cu podea de sticlă


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  20.05.2021

  București

  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tarom).
 • 2
  21.05.2021

  București – Amman – Marea Moartă

  • Transport Avion
   Autocar
  • Cazare Hotel Holiday Inn 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Activități și relaxare la plajă
  Plecare cu compania Tarom, zbor RO 187 (00:30 / 03:10), spre Amman unde după formalităţile de viză de pe aeroport vom fi transferaţi spre malul estic al Mării Moarte, pentru cazare la Hotel Holiday Inn 5* (sau similar 5*). Mic dejun. Zi relaxantă la mare, unde veţi avea posibilitatea să vă bucuraţi de o experienţă unică, făcând baie în această mare cu cea mai sărată apă din lume, de aproape 10 ori mai sărată decât oceanul planetar, situată la 430 m sub nivelul acestuia. Veți putea încerca dacă doriți un masaj cu nămolul de aici care are deosebite beneficii terapeutice, sau pur și simplu să plutiți pe suprafaţa apei fără niciun efort. Cină și cazare la Hotel Holiday Inn 5* (sau similar 5*).
 • 3
  22.05.2021

  Marea Moartă – Betania – Jerash – Marea Moartă

  • Cazare Hotel Holiday Inn 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Opționale Excursie Betania și Jerash
  Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale sau excursie opțională de o zi la Betania și Jerash. Betania de dincolo de Iordan, așa i se spune așezării pe care tradiția creștină o consideră drept locul în care Iisus Nazariteanul a fost botezat de către Sfântul Ioan Botezătorul. Situl arheologic a fost inaugurat în anul 2000, în prezența Papei Ioan Paul al II-lea, al Regelui Abdulah al II-lea al Iordaniei, al Reginei Rania și al Prințului Ghazi bin Muhammad, Sfătuitorul Regelui pentru afaceri legate de Religie și Cultură. Între timp situl a fost vizitat și de către Papa Benedict al XVI-lea, de către Papa Francisc și a fost recunoscut atât de UNESCO cât și de către Israel ca fiind adevăratul loc al Botezului. Itinerariul zilei va continua spre Jerash, Pompeii Estului, unde veți intra prin monumentala poartă de sud pentru o plimbare prin străvechiul oraș roman, cu străzi, arce și coloane deosebit de bine conservate, precum Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, cu peste 200 de coloane în stil doric şi ionic. Întoarcere la Marea Moartă pentru cină şi cazare la Hotel Holiday Inn 5* (sau similar 5*).
 • 4
  23.05.2021

  Marea Moartă – Madaba – Muntele Nebo – Kerak – Petra

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Petra Panorama 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Madaba:
   Biserica Sf. Gheorghe
   Muntele Nebo (800 m)
   Castelul din Kerak
  Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre Madaba, unde vom vizita Biserica Sf. Gheorghe care adăposteşte celebrul mozaic din sec. al VI-lea înfăţişând harta Ţării Sfinte, reprezentare ce conține aproximativ două milioane de bucăți de mozaic. Ne vom deplasa apoi spre Muntele Nebo (800 m), unde vom urca până la locul de unde Moise a văzut “Pământul Făgăduinţei” înainte de a muri, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, de unde vom avea o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului, Mării Moarte, Ierihonului şi Ierusalimului. Biserica de pe Muntele Nebo a fost construită la sfârşitul sec. al IV-lea pentru a marca locul unde Moise a fost îngropat, fiind un loc de pelerinaj pentru toţi creştinii, după cum a fost desemnat de însuşi Papa Paul Ioan al II-lea. Itinerariul zilei va continua spre Kerak, capitala Regatului biblic al Moabului pentru a vizita castelul cruciaților, care este reședința Guvernoratului Kerak, un oraș predominant creștin dominat de cele mai mari și mai bine conservate castele din regiunea Crusader. Castelul a fost construit ca bază și sistem de apărare pentru cruciații care l-au stăpânit peste 40 de ani. Traseul zilei va continua spre Petra unde vom ajunge pentru cină şi cazare la Hotel Petra Panorama 4* (sau similar 4*).
 • 5
  24.05.2021

  Petra – Wadi Rum

  • Transport Autocar
   Jeep
  • Cazare Tabăra Hasan Zawaydeh 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină autentică “sub un milion de stele”
  • Obiective și activități Petra:
   Defileul Bab as Siq
   Al-Khazneh” - Trezoreria
   Teatrul Roman
   Templul Leului
   Qasr Bint Pharaoun
   Mormintele regale
   Case nabateene
   Platoul de sacrificiu "High Place of Sacrifice"
   Amfiteatrul Roman
   Aleea Coloanelor
   Jeep safari Deşertul Wadi Rum
  • Opționale urcare cu măgăruşii până la “Mănăstire”
  Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Petra, unde vom porni în explorarea celei de-a 8-a minune a lumii antice, care este fără îndoială cea mai valoroasă comoară a Iordaniei și cea mai importantă atracție turistică a țării, fiind înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. “Orașul roz”, cum mai este numită această minune a lumii antice construit de legendarul popor nabateean acum mai bine de două mii de ani și uitat până la redescoperirea sa de către elveţianul Juhann Ludwig Burkhardt în anul 1812, ne va impresiona prin diversitatea celor 800 de monumente încă în picioare: băi romane, temple cu faţade impozante, morminte şi un amfiteatru. Vom intra în oraşul vechi printr-un defileu îngust cunoscut sub denumirea Bab as Siq, care şerpuieşte pe o lungime de aprox. 1 km printre blocuri de piatră care ajung și la peste o sută de metri înălțime, blocuri care combină nuanţe naturale, într-o paletă de culori absolut uimitoare sub razele soarelui. La capătul siq-ului vom ajunge la emblema oraşului trandafiriu, celebra “Al-Khazneh” - Trezoreria, o fațadă masivă sculptată în piatră roz care îmbină elementele orientale cu cele de sorginte romană, unde veţi recunoaşte “decorul” folosit în producţia cinematografică Indiana Jones. Pe lângă Tezaur vom descoperi şi alte construcţii monumentale precum Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, mormintele regale, case nabateene, platoul de sacrificiu "High Place of Sacrifice", Amfiteatrul Roman, Aleea Coloanelor etc.. Opţional, urcare cu măgăruşii până la “Mănăstire”, de unde veți putea admira panorama asupra împrejurimilor. În a doua parte a zilei vom pleca spre Deşertul Wadi Rum unde vom porni într-un jeep safari, prilej de a explora deşertul, până la locurile locuite de beduini. Va fi o călătorie parcă spre o altă lume, un loc liniștit în care veți fi înconjurați de "vastitate, ecou și Dumnezeu", după cum a descris acest ținut Lawrence al Arabiei. Wadi Rum cunoscut și ca Valea Lunii este o vale prin nisipul și granitul din sudul Iordaniei, fiind cel mai mare wadi din Iordania. Cazare în deşert, în tabăra Hasan Zawaydeh 4* (sau similar 4*), care oferă toate facilităţile şi confortul unui hotel. Seara, ne vom bucura de o cină autentică “sub un milion de stele”, ocazie cu care vom experimenta autentica ospitalitate beduină.
 • 6
  25.05.2021

  Wadi Rum – Aqaba

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel La Costa 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Stațiunea Aqaba
  Mic dejun. Dimineaţa ne vom deplasa spre Aqaba, situată la Marea Roşie, între Peninsula Sinai la vest şi Arabia Saudită la est, cunoscută pentru staţiunile de plajă şi pentru hotelurile de lux. Aici vom avea timp liber pentru relaxare, dar în același timp ne vom putea bucura de experienţa unor activităţi incitante, precum snorkeling, scufundări, navigaţie şi surfing. Stațiunea este o fuziune dintre natură, istorie şi viaţa palpitantă a oraşului înconjurat de munţi pitoreşti şi de mare. Aqaba este nu numai o destinație de vacanță, ci şi o zonă de shopping, în multe din mall-uri, mărfurile fiind scutite de taxe vamale. Cină şi cazare în Aqaba la Hotel La Costa 4* (sau similar 4*).
 • 7
  26.05.2021

  Aqaba

  • Cazare Hotel La Costa 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Relaxare la plajă
  Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării şi plajei în frumoasa staţiune de pe ţărmul Mării Roşii. Cină şi cazare la Hotel La Costa 4* (sau similar 4*).
 • 8
  27.05.2021

  Aqaba – Amman

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Tilal Al-Madinah 4* (sau similar 4*)
  • Mese MIc dejun, cină
  • Obiective și activități Tur panoramic Amman:
   Citadela
   Jebel Al Qala’a
   Citadela:
   Templul lui Hercule
   Biserica Bizantină
   Palatul Omeiad
   Teatrul Roman
  Mic dejun. Deplasare spre Amman, unde vom avea ocazia de a descoperi printr-un tur panoramic câteva “faţete” ale “Oraşului Alb”, aşa cum mai este denumită citadela, care se întinde pe nu mai puţin de 19 dealuri. Vom vizita Citadela care se află pe cea mai înaltă colină din Amman, Jebel Al Qala’a, care este acum în centrul orașului modern, o zonă istorică cu mare forță evocatoare, ce păstrează mărturiile mai multor epoci din destinul glorioasei cetăți antice Philadelphia, unde au ctitorit, rând pe rând, asirieni, babilonieni, greci, romani, bizantini și omeiazi. În Citadela considerată una dintre cele mai vechi zone din lume locuită permanent, vom vedea principalele puncte de atracție turistică, precum Templul lui Hercule, Biserica Bizantină și Palatul Omeiad, iar la mică distanță vom descinde în Teatrul Roman perfect conservat. Cină și cazare la Hotel Tilal Al-Madinah 4* (sau similar 4*).
 • 9
  28.05.2021

  Amman – București

  • Transport Autocar
   Avion
  • Mese În avion
  Transfer la aeroport pentru plecarea spre București cu compania Tarom, zbor RO 188 (03:55 / 05:50).


Informatii tarif

980 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 290 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti, pentru 15-19 turiști, tariful se va majora cu 80 euro)


 • transport
  Avion
  Autocar
  Jeep
 • cazare
  3 nopţi la Marea Moartă
  1 noapte în Petra
  1 noapte în Wadi Rum
  2 nopţi în Aqaba
  1 noapte în Amman
 • mese
  Mic dejun: 7
  Cină: 7
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  20

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Amman – Bucureşti cu compania Tarom
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 3 nopţi de cazare la Marea Moartă în hotel de 5*
- 1 noapte de cazare la Petra în hotel de 4*
- 1 noapte de cazare la Wadi Rum în camp de 4*
- 2 nopţi de cazare la Aqaba în hotel de 4*
- 1 noapte de cazare la Amman în hotel de 4*
- mesele menţionate în program: 7 mic dejunuri şi 7 cine
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- vizită la Petra
- jeep safari în Deșertul Wadi Rum
- tur panoramic și pietonal în Amman
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi locale: aprox. 199 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 40 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, anunţat de partenerul local, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• excursie de 1 zi la Betania şi Jerash cu ghid local și însoțitor de grup: 80 euro/pers. (se va achita din țară)
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor
- nu se acceptă paşaport temporar


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Charter

28.05.2021 - 04.06.2021

VEZI OFERTA
Charter

04.06.2021 - 11.06.2021

VEZI OFERTA
Charter

11.06.2021 - 18.06.2021

VEZI OFERTA