Turcia - Istanbul


Go & Shop

349 EURO Vezi detalii'
21.01.2022
24.01.2022
4 zile
DISPONIBIL
3 poze

Vă invităm să revedeți Istanbulul, orașul milenar, fostă capitală a trei mari imperii: Imperiul bizantin, Imperiul roman de răsărit și desigur cel otoman. În prezent, moștenirea lăsată de aceste 3 mari civilizații face din Istanbul un oraș unic în lume. Cum astăzi lira turcească este devalorizată puteți profita de aceasta pentru cumpărături la prețuri imbatabile! Noi am ales cazarea în cartierul Sultanahmet, vechiul centru istoric, cu cele mai multe locuri de vizitat.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Moscheea Suleymaniye, Bazarul de Mirodenii, Moscheea Hagia Sophia, Palatul Topkapi,Haremul (Topkapi Sarayi), Patriarhia Ortodoxă Ecumenică a Constantinopolului și Biserica Sf. Gheorghe, Moscheea Ortaköy

Natură şi Peisaje

Strâmtoarea Bosfor

Tradiţii şi evenimente

Experienţe şi Distracţii

Cumpărături în Marele Bazar, plimbare cu barca pe Bosfor


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  21.01.2022

  Bucureşti – Istanbul

  • Transport Avion
   Autocar
  • Cazare Hotel Best Western Empire Premier 4* (sau similar 4*)
  • Obiective și activități Marele Bazar
   Moscheea Suleymaniye
   plimbare prin Bazarul de Mirodenii
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 08:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (10:00 / 12:25). Transfer la hotel și cazare. După-amiază vom intra în atmosfera locală, îndreptându-ne spre Marele Bazar, una dintre cele mai vechi și mai mari piețe acoperite din lume. Douăzeci și două de porți te introduc într-un labirint de 4.500 de magazine unde cu siguranță vom găsi absolut totul. Pe lângă suveniruri, bazarul este cel mai cunoscut și renumit pentru bijuterii, ceramică pictată manual, covoare, magazine de antichități și piele! Vom merge apoi la Moscheea Suleymaniye, construită de Sinan, marele arhitect otoman al lui Suleyman Magnificul, construită între anii 1550 și 1557 și care este considerată cea mai frumoasă din Istanbul. Vom încheia ziua cu o plimbare prin Bazarul de Mirodenii sau Bazarul Egiptean care se află în cartierul Eminönü, sub Moscheea Suleymaniye care a fost construit de venețieni în anul 1663 cu banii încasați pe taxele de la Cairo, de unde și numele. Cazare în Istanbul la Hotel Best Western Empire Premier 4* (sau similar 4*).
 • 2
  22.01.2022

  Istanbul

  • Cazare Hotel Best Western Empire Palace 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur de oraș:
   Moscheea Hagia Sophia
   Palatul Topkapi și Haremul
  Mic dejun. Dimineața vom începe turul cu Moscheea Hagia Sophia - Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, fostă Sfânta Sofia o fostă biserică bizantină construită de Justinian în anul 537, ce a fost până la transformarea ei în moschee de către turci, cel mai mare monument religios creștin din lume. Aceasta a fost muzeu până în iulie 2020, iar în prezent este o moschee care încă prezintă multe mozaicuri care datează din epoca bizantină. Amestecul dintre arta creștină și cea musulmană fascinează și în prezent. Vom vizita în continuarea zilei Palatul Topkapi și Haremul (Topkapi Sarayi), care au probabil cele mai colorate povești dintre toate muzeele din lume. Sultani puternici, curteni ambițioși, concubine frumoase și eunuci intrigatori au trăit și au lucrat aici între secolele al XV-lea și al XIX-lea, când era curtea Imperiului Otoman. O vizită la pavilioanele opulente ale palatului, la Tezaurul plin de bijuterii și la întinsul Harem oferă o privire fascinantă asupra vieților lor (nu este inclusă taxa de intrare care se va plăti la fața locului). Cazare la Hotel Best Western Empire Palace 4* (sau similar 4*).
 • 3
  23.01.2022

  Istanbul

  • Cazare Hotel Best Western Empire Palace 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Fener și Balat
   Patriarhia Ortodoxă Ecumenică a Constantinopolului
   Biserica Sf. Gheorghe
   Moscheea Ortaköy
  • Opționale Plimbare cu barca pe Bosfor
  Mic dejun. În prima parte a zilei vom merge în Fener și Balat până la Cornul de Aur. Populate încă din timpul Imperiul Bizantin în principal de comunități grecești și evreiești, acestea sunt două cartiere fascinante ale Istanbulului. În labirintul de alei, vom vedea multe case de lemn tipic otomane foarte frumoase, precum și clădiri de cult cu biserici și sinagogi. Aici populația este mai puțin conservatoare decât cea din Fatih, cartierele dau impresia unor sate în care viața se petrece în aer liber, copiii joacă fotbal pe străzi, comercianții vorbesc în fața magazinelor cu ceaiul în mână, iar bărbații joacă cărți în cafenele. Vom vizita apoi Patriarhia Ortodoxă Ecumenică a Constantinopolului și Biserica Sf. Gheorghe, care este unul dintre custozii supremi ai autorității religioase pentru sute de milioane de ortodocși din întreaga lume. Vom vedea apoi Moscheea Ortaköy care se află în cartierul Beșiktaș, iar amplasarea pitorească, pe malul strâmtorii Bosfor, arhitectura frumoasă și istoria interesantă a construcției o plasează între obiectivele cele mai vizitate din Istanbul. Palatul inițial a fost reședința din capitala Imperiului Otoman a domnitorului Moldovei, Dimitrie Cantemir. Construcția din piatră a fost finalizată în anul 1705, în stil bizantin cu elemente de arhitectură oriental, însă după eșecul înregistrat în campania de pe Prut din anul 1710 și exilul lui Dimitrie Cantemir în Rusia, palatul a fost confiscat de sultan. Moscheea actuală a fost reconstruită pe ruinele Palatului Cantemir, din ordinul sultanului otoman Abdülmecid, între anii 1854 - 1856. Arhitecții armeni au proiectat reconstrucția în stil neobaroc, cu cupolă, coloane ornamentate, ferestre generoase și două minarete. O parte din tablourile cu caligrafii au fost executate chiar de sultanul Abdülmecid. Când vine vorba de lucruri de făcut în Istanbul, nu se poate rata o plimbare cu barca pe Bosfor. Strâmtoarea Bosfor, care împarte orașul în două, dar și Europa de Asia, leagă Marea Neagră de Marea Marmara și este unul dintre simbolurile Istanbulului. Trei poduri suspendate o traversează și un flux nesfârșit de bărci o străbat. În timpul croazierei veți putea admira o panoramă splendidă a orașului și multe monumente, precum palatele mărețe Dolmabahçe și Beylerbeyi, Universitatea din Galatasaray și multe altele. Cazare la Hotel Best Western Empire Palace 4* (sau similar 4*).
 • 4
  24.01.2022

  Istanbul – Bucureşti

  • Transport Autocar
   Avion
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Ultima zi, shopping până la ultima liră!!!! Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1045 (20:20 / 20:40).


Informatii tarif

349 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 60 EURO  

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-15 turişti, tariful se va majora cu 90 euro/pers.)


 • transport
  Avion
  Autocar
 • cazare
  3 nopți cazare în Istanbul
 • mese
  Mic dejun: 3
 • ghizi
  Însoţitor Dal Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  15

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Istanbul – Bucureşti cu compania Turkish Airlines
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificări)
- transfer aeroport – hotel – aeroport cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 3 nopți cazare cu mic dejun în hotel de 4*
- mesele menționate în program: 3 mic dejunuri
- tururile şi excursiile menţionate în program
- ghid local vorbitor de limbă engleză
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la monumentele şi obiectivele turistice din program
- bacşişuri: 10 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local:
• Croazieră cu cină pe Bosfor: 40 euro/pers. (se achită la fața locului)

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19.
Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- paşaportul valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Charter

30.01.2022 - 06.02.2022

VEZI OFERTA
Charter

06.02.2022 - 13.02.2022

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

650 EURO

11.02.2022 - 15.02.2022

VEZI OFERTA