• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Paste in Estonia – Letonia – Lituania

Sarbatori Pascale cu iz medieval

COD OFERTA: 444-B

690 €
rezerva online
Perioada plecarii:
26.04 - 02.05.2019
 • Paste in Estonia – Letonia – Lituania
Paste in Estonia – Letonia – Lituania

Riga - Tallinn - Vilnius - Parnu - Sigulda

Descarca programul in format PDF:
Va invitam sa va bucurati cu prilejul sarbatorilor de Paste, de o multime de locuri incarcate de istorie, cu peisaje de exceptie, vizitand trei capitale remarcabile: Tallinn, capitala Estoniei, in care aura secolelor XIV si XV a ramas intacta, un labirint de ziduri medievale cu stradute pietruite si case ale negustorilor in culori pastelate, Riga, capitala Letoniei, cel mai mare si mai cosmopolit oras baltic, care se remarca prin arhitectura sa in stil Art Nouveau-Jugendstil si prin arhitectura in lemn din sec. al XIX-lea si Vilnius, capitala Lituaniei, care se remarca prin arhitectura orasului vechi inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO.
Ziua 1 / 26.04.2019:  Bucuresti – Varsovia Tallinn
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei LOT Polish Airlines). Plecare spre Varsovia cu compania LOT Polish Airlines, zbor LO 644 (05:35 / 06:25), de unde se va pleca spre Tallinn cu zborul LO 785 (11:25 / 14:05). Sosire in Tallinn, denumit “perla medievala a tarilor baltice”. Orasul plin de viata, cu stradute inguste, intesate cu magazine, terase, baruri si restaurante, se remarca prin cladirile minunate ale fostilor negustori, care exemplifica cel mai bine stilul arhitectural gotic si care pastreaza inca aerul vechi, medieval, unele datand din sec. al XIII-lea. Orasul in ansamblu avand o unitate arhitecturala rar intalnita, a fost inclus din anul 1997 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Transfer pentru cazare la Hotel Tallink Express 3* (sau similar).
Ziua 2 / 27.04.2019:  Tallinn
Mic dejun. Insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic si pietonal in partea veche a orasului, care va include Raekoja Plats, piata centrala, care gazduieste Cladirea Primariei din sec. al XIV-lea si care ofera numeroase alte atractii turistice ce pot fi admirate si fotografiate, peste tot putand fi observati actori si muzicanti. Tot in orasul vechi se afla si cea mai veche biserica estoniana, care dateaza din anul 1219. De altfel, orasul este plin de biserici ortodoxe si luterane, o parte dintre ele fiind transformate in muzeu. Vom putea admira Castelul Toompea, care dateaza din anul 1773 (intrarea nu este inclusa), Turnul Pikk Hermann – simbolul puterii politice estoniene si Biserica Sf. Nicolas, care adaposteste si un muzeu de arta medievala. Dupa-amiaza timp liber pentru vizite individuale, cumparaturi sau optional, excursie in Parcul Kadriorg, un nume sinonim cu belsugul, natura si linistea. Bijuteria parcului este insa Palatul Baroc Kadriorg, monument al extravagantei imperiale, construit de Petru cel Mare in anul 1719 pentru sotia sa, Catherine I. Cladirea, o capodopera a arhitecturii baroce, gazduieste Muzeul de Arta. Tot aici se afla Palatul Prezidential si o casa in care a locuit Petru in perioada in care palatul era in constructie. Cazare la Hotel Tallink Express 3* (sau similar).
Ziua 3 / 28.04.2019:  Tallinn – Parnu – Sigulda –  Riga
Mic dejun. Plecare spre Parnu, o superba statiune pe malul marii care dateaza de la inceputul sec. al XIX-lea, considerata “capitala de vara” a Estoniei, celebra pentru spa-urile sale. Vom fi incantati de orasul vechi cu stradutele sale intortocheate, cu cladiri vechi, cafenele si biserici din sec. al XVIII-lea, precum Sf. Ecaterina, un conglomerat ortodox sau Sf. Elisabeta, o biserica austera luterana. Itinerariul zilei ne va conduce apoi spre Sigulda, un orasel pitoresc situat la numai 50 km distanta fata de Riga, locul in care letonii din Riga isi puteau descoperi radacinile rurale. Adesea numit si “Elvetia letona” Sigulda este situata in valea raului Gauja, in cadrul parcului national cu acelasi nume, emanand aerul autentic al Evului Mediu, cu castele si legende romantice. Vom avea posibilitatea, optional, de a vizita Castelul Turaida, care in traducere inseamna “Gradina lui Dumnezeu” si ne vom putea bucura de privelistile minunate ale imprejurimilor. Plecare spre Riga unde ne vom caza la Hotel Ibis Riga Centre 3* (sau similar).
Ziua 4 / 29.04.2019Riga
Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Riga, Capitala Culturala Europeana a anului 2014, situat pe malul Marii Baltice la gura de varsare a raului Daugava, „raul destinului”, oras caruia i se spune “Parisul Nordului” si nu doar datorita Turnului de Televiziune ce aduce cu Turnul Eiffel ci si datorita frumusetii arhitecturale a cladirilor sale, un mix de stiluri: medieval, classic si Art Nouveau. Insotiti de ghidul local vom face un tur al orasului medieval, prilej cu care vom afla de ce Riga este considerata emblematica pentru stilul arhitectural Art Nouveau. Turul panoramic va include Catedrala Sf. Petru, Catedrala Dome, care detine una dintre cele mai mari orgi din lume, Poarta Suedeza, Biserica Sf. Jacob, Monumentul Libertatii, Parlamentul, Teatrul National, Opera si Universitatea. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite individuale. Cazare la Hotel Riga Riga Centre 3* (sau similar).
Ziua 5 / 30.04.2019RigaPanevezys – Vilnius
Mic dejun. Plecare spre Panevezys, oras mentionat prima oara in anul 1503 de Marele Duce al Lituaniei, Alexandru I, al cincilea ca marime din Lituania, situat la jumatatea distantei dintre cele doua capitale baltice Riga si Vilnius. Vom fi incantati de orasul vechi cu cladiri vechi si biserici, precum Sfanta Treime din anul 1808, biserica neogotica Sfantul Petru si Paul din anul 1885, Catedrala, finalizata in anii 1920 impodobita cu picturi murale. Itinerariul zilei ne va conduce apoi spre Vilnius, capitala Lituaniei situata pe malurile raurilor Neris si Vilnia, nu departe de granita cu Belarus, al doilea cel mai mare oras din Tarile Baltice, dupa Riga, capitala Letoniei. Cazare la Hotel Comfort LT 3* (sau similar).
Ziua 6 / 01.05.2019Vilnius – Varsovia – Bucuresti
Mic dejun. Insotiti de ghidul local vom face un tur al orasului medieval, atestat inca din anul 1323, unul dintre cele mai mari si mai frumoase vechi centre medievale din Europa, inclus de UNESCO in anul 1994 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial ca recunoastere a originalitatii si valorii sale universale. Turul panoramic va include Biserica gotica Sfanta Ana, Catedrala gotica Vilnius construita in anul 1387,  Biserica Sfintii Petru si Pavel, decorata de maestrii italieni Giovanni Pietro Perti si Giovanni Maria Galli, Turnul Televiziunii din Vilnius, simbol al luptei pentru independenta si democratie, aici avand loc lupte sangeroase la inceputul anilor 90, Universitatea din Vilnius, fondata in anul 1579, complex in stil renascentist, cu numeroase curti interioare care aproape formeaza un oras in interiorul altui oras. Dupa-amiaza, timp liber pentru ultimele cumparaturi sau alte activitati individuale sau optional, dejun cu program folcloric la un restaurant local. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Varsovia cu compania LOT Polish Airlines, zbor LO 776 (19:00 / 19:05), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul LO 643 (22:40 / 01:25).  
Ziua 7 / 02.05.2019:  Bucuresti
Sosire la Bucuresti la ora 01:25.

Tarife


690 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 160 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 10 - 14 turisti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

Servicii

Include

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Varsovia – Tallinn si Vilnius – Varsovia – Bucuresti, cu compania LOT Polish Airlines
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 2 nopti cazare cu mic dejun in Tallinn in hotel de 3*
- 2 nopti cazare cu mic dejun in Riga in hotel de 3*
- 1 noapte cazare cu mic dejun in Vilnius in hotel de 3*
- taxe parcare, taxe de autostrada etc.
- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program
- tur de oras cu ghid local in Tallinn
- tur de oras cu ghid local in Riga
- tur de oras cu ghid local in Vilnius
- conducator de grup roman
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- asigurare medicala si storno inclusa

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 240 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- taxele de oras care se platesc individual la receptia hotelurilor
- taxele de intrare la obiectivele din program
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, anuntat de partenerul local, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
 • excursie in Parcul Kadriorg cu intrare in Palatul Baroc Kadriorg aprox: 30 euro/pers.
 • intrare la Castelul Turaida cu ghid de limba engleza aprox: 10 euro/pers.
 • dejun (fara bauturi incluse) cu program folcloric in restaurant local aprox: 40 euro/pers.
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi
- bacsisuri pentru soferi si ghizi locali, mai putin pentru bagajisti: 20 euro/pers.; bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

Observatii

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei sau carte de identitate valabila, emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor                                          
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

 • Finlanda – Estonia – Letonia – Lituania – Polonia

  Finlanda – Estonia – Letonia – Lituania – Polonia

  Vezi Oferta
 • Tarile Nordice: Danemarca – Norvegia – Suedia

  Tarile Nordice: Danemarca – Norvegia – Suedia

  Vezi Oferta
Timpul ramas pana la plecare:

37 zile

Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: