Croazieră Fluvială de la Sankt Petersburg la Moscova


O incredibilă întoarcere în timp

1690 EURO Vezi detalii
20.08.2020
30.08.2020
11 zile
Sankt Petersburg – Mandrogi – Kizhi – Goritsy – Yaroslavl – Uglich – Moscova
9 poze

Croaziera între St. Petersburg, important centru cultural european, oraş plin de contraste, fondat de țarul Petru cel Mare şi Moscova, capitala Rusiei, este cea mai cunoscută şi cea mai frumoasă dintre toate rutele fluviale, cu o lungime de 1.965 de kilometri şi 18 ecluze. Veţi trăi senzaţia “întoarcerii în timp”, vizitând un sat tradiţional rusesc “viu” numit Mandrogi, veţi explora misterioasa şi memorabila Insula Kizhi de pe Lacul Onega, cu preţioasa sa arhitectură tradiţională rusă în lemn, veţi păşi într-o atmosferă medievală în Goritsy, o mică localitate de o frumuseţe aproape ireală, câştigătoare în competiţia “noile 7 minuni ale Rusiei” şi veţi avea prilejul să vă plimbaţi şi să vă lăsaţi încântaţi de frumuseţea unora dintre cele mai iubite oraşe din vechea Rusie, care fac parte din Inelul de Aur, respectiv oraşele Yaroslavl şi Uglich. Veţi descoperi o Rusie aşa cum este ea, purtând cu mândrie cei peste o mie de ani de istorie.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Bulevardul Al. Nevsky, Piaţa Palatului de Iarnă, Amiralitatea, Catedrala Sf. Isaac, Crucişătorul Aurora, Piaţa Senatului, Monumentul lui Petru cel Mare, Muzeul Ermitaj, Catedrala din Fortăreaţa Petru şi Pavel din Sankt Petersburg, Palatul Peterhof, Muzeul de Vodkă, Biserica Schimbării la Faţă, cele 82 de sculpturi din lemn unicate din Insula Kizhi, Mănăstirea de călugăriţe Goritsy, Mănăstirea Kirillo-Belozersky, Mănăstirea St. Cyril, Muzeul Icoanelor din Goritsy, Biserica Sf. Ilie Proorocul, Catedrala Sf. Nicolae din Yaroslavl, Catedrala Învierii, Biserica Sf. Ioan Botezătorul, Biserica Țarieviciului Dimitri, Palatul, Turnul Clopotniţei, Turnul Mănăstirii Voskresenski, Biserica Sf. Ioan Botezătorul, Biserica Sf. Dimitrie, Palatul Țareviciului Dimitri din Uglich, Piaţa Roşie, Catedrala Sf. Vasile, Mănăstirea Novodevici, Clopotniţa în stil baroc, Strada Noul Arbat, Catedrala Iisus Mântuitorul, Kremlinul: Piaţa Catedralei, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Catedrala Bunavestire, Catedrala Sf. Arhanghel Mihail, Clopotul lui Ivan cel Mare, Tunul Țar din Moscova.

Natură şi Peisaje

fluviul Neva cu podurile care se ridică noaptea din Sankt Petersburg, grădinile Palatului Peterhof, țărmul Golfului Finic, Parcul Iubirii cu fântâni şi cascade din Peterhof, malul râului Svir, Lacul Ladoga.

Tradiţii şi evenimente

observarea meşteşugarilor pictând pe lemn păpuşile matrioşka, lucrând frumoasele măşti tip “arlechin”, vizită la ferma de elani.

Experienţe şi Distracţii

călătorie pe vasul de croazieră, gustarea produselor locale.


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  20.08.2020

  Bucureşti – Moscova – Sankt Petersburg

  • Transport Avion, autocar, vas de croazieră
  • Cazare Vasul MS Zosima Shashkov
  • Mese În avion, cină
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 11:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor SU 2035 (13:20 / 16:25), de unde se va pleca spre Sankt Petersburg cu zborul SU 26 (18:20 / 19:45). După sosirea în Sankt Petersburg, "Capitala Nordului" cum i se mai spune, oraş care a fost pentru mai bine de trei secole centrul politic şi cultural al Rusiei, transfer în port pentru îmbarcarea pe vas. Cină şi cazare pe vas.
 • 2
  21.08.2020

  Sankt Petersburg

  • Transport Vas de croazieră, autocar
  • Cazare Vasul MS Zosima Shashkov
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Tur panoramic Sankt Petersburg:
   Bulevardul Al. Nevsky
   Piaţa Palatului de Iarnă
   Amiralitatea
   Catedrala Sf. Isaac
   Crucişătorul Aurora
   Piaţa Senatului
   Monumentul lui Petru cel Mare
   Fluviul Neva și podurile
   Muzeul Ermitaj
   Catedrala din Fortăreaţa Petru şi Pavel
  Mic dejun. Tur panoramic al oraşului Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, care va include Bulevardul Al. Nevsky, Piaţa Palatului de Iarnă, locul de desfăşurare a unor importante momente din istoria Rusiei, Amiralitatea, Catedrala Sf. Isaac, Crucişătorul Aurora, Piaţa Senatului şi Monumentul lui Petru cel Mare. Vom vedea centrul oraşului Sankt Petersburg care este protejat de UNESCO, ca parte a Patrimoniului Universal şi o parte a fluviului Neva cu numeroasele sale canale şi cele peste 300 de poduri care lasă cerul să pătrundă printre clădirile uriaşe, poduri dintre care multe se ridică şi care au făcut ca oraşului să i se dea numele de "Veneţia Nordului". Partea veche a metropolei este spectaculoasă, cu clădiri frumoase, palate somptuoase, cu Fluviul Neva care se întinde pe o lungime de aprox. 50 de km în interiorul oraşului, cu trei insule şi canale pe care turiştii se plimbă cu vaporaşe pitoreşti. Vom vizita celebrul Muzeu Ermitaj, unul dintre cele mai mari şi mai bogate muzee din lume (depăşind 2.800.000 de exponate). Muzeul, adăpostit în peste o mie de camere ale Palatului de Iarnă, expune peste 3 milioane de obiecte de artă, începând din Grecia antică până în zilele noastre. Vom vedea picturi semnate de Da Vinci, Van Gogh, Picasso, Gauguin etc. Vom avea şansa rară de a vedea camerele private ale familiei regale şi condiţiile de viaţă ale Romanovilor. Dejun la un restaurant local. După-amiază vom vizita Catedrala din Fortăreaţa Petru şi Pavel, emblema oraşului, locul unde se odihnesc mulţi dintre foştii țari ai Rusiei, cu mormintele membrilor familiei imperiale Romanov, fondată de Petru cel Mare în anul 1703 cu scopul de a proteja oraşul în timpul “Războiului Nordic”. Cină şi cazare pe vas.
 • 3
  22.08.2020

  Sankt Petersburg

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vasul MS Zosima Shashkov
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Opționale Palatul Peterhof
   Grădinile Palatului
  Mic dejun. Posibilitate de excursie opţională de o zi la Petrodvoreţ (Peterhof), unde se vor vizita grădinile Palatului Peterhof construit de Petru cel Mare, pe ţărmul Golfului Finic, reşedinţa oficială imperială de vară până în anul 1917, cunoscut şi sub numele de “Capitala Fântânilor”, după modelul de la Versailles. Marele Palat, împreună cu Parcul Iubirii, cu fântâni şi cascade spectaculoase, constituie un magnific ansamblu închinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare şi glorioasei armate navale ruseşti. Dejun la pachet. Cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Mandrogi.
 • 4
  23.08.2020

  Sankt Petersburg – Mandrogi

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vasul MS Zosima Shashkov
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Satul tradiţional Mandrogi
   Observarea meșteșugarilor
  • Opționale Muzeul de Vodkă
   Ferma de elani
  Mic dejun. Sosire în Mandrogi unde vom face o vizită romantică, o întoarcere în timp oferită de această mică aşezare situată pe malul râului Svir. Mandrogi este una dintre cele mai mari localităţi din arhipelagul Valaam, situat în partea de nord a celui mai mare lac din Europa, Lacul Ladoga. Mandrogi este o atracţie turistică în sine, fiind considerat un sat tradiţional rusesc “viu”, cu vechi case ţărăneşti de lemn, unde vom putea observa meşteşugarii pictând pe lemn diverse obiecte, în special celebrele păpuşi matrioşka, lucrând frumoasele măşti tip “arlechin” din ceramică şi nu în ultimul rând vom putea admira şi cumpăra dantela ieşită din mâna artizanelor locale. La fel de interesantă este şi unica fermă de elani din nord-vestul Rusiei şi Muzeul de Vodkă, unde sunt adunate sute de mărci de vodkă, băutura favorită a ruşilor (vizite în funcţie de timpul disponibil; intrările nu sunt incluse). Între timp puteţi cumpăra şi savura o vodkă alături de o plăcintă locală sau de o porţie de caviar. Pentru gurmanzi este recomandată o oprire la grătarul imens din localitate, pentru a se înfrupta cu shish kabob rusesc, într-o atmosferă de veselie dată de fundalul muzicii ruseşti. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Kizhi.
 • 5
  24.08.2020

  Mandrogi – Kizhi

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vasul MS Zosima Shashkov
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Tur pietonal Insula Kizhi:
   Cele 82 de sculpturi din lemn unicate
  • Opționale Biserica Schimbării la Faţă
  Mic dejun. Sosire în regiunea Karelia pe Insula Kizhi, situată în partea de nord-est a lacului Onega, al doilea ca mărime din Europa. Insula este unică, fiind considerată a fi un muzeu în aer liber, cu structuri din lemn din sec. al XIV-lea, cu case vechi de lemn bine conservate, unele fiind chiar locuite. Aici vom face un tur pietonal, prilej cu care vom admira câteva dintre cele 82 de sculpturi din lemn unicate, care aparţin Patrimoniului Mondial UNESCO. Cea mai impresionantă este însă Biserica Schimbării la Faţă (intrarea nu este inclusă), ridicată în întregime din lemn, fără să fi fost folosit niciun cui, remarcabilă prin cele 22 de cupole. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Goritsy.
 • 6
  25.08.2020

  Kizhi – Goritsy

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vasul MS Zosima Shashkov
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Mănăstirea St. Cyril
   Muzeul Icoanelor
  • Opționale Mănăstirea de călugăriţe Goritsy
   Mănăstirea Kirillo-Belozersky
  Mic dejun. Sosire după-amiază în Goritsy (în limba rusă această denumire înseamnă deal, localitatea fiind aşezată pe un deal cu faţa către Lacul White), o mică localitate de o frumuseţe aproape ireală, câştigătoare în competiţia “noile 7 minuni ale Rusiei”. Vom păşi într-o atmosferă medievală, într-un loc pitoresc unde se află două mănăstiri faimoase: Mănăstirea de călugăriţe Goritsy şi Mănăstirea Kirillo-Belozersky, ambele având legături istorice cu Ivan cel Groaznic. Vom vizita Mănăstirea St. Cyril (intrare inclusă), una dintre cele mai vechi şi mai mari mănăstiri din Rusia şi Muzeul Icoanelor. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Yaroslavl.
 • 7
  26.08.2020

  Goritsy – Yaroslavl

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vasul MS Zosima Shashkov
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Catedrala Sf. Nicolae
  • Opționale Biserica Sf. Ilie Proorocul
  Mic dejun. Sosire în Yaroslavl, situat la 260 km de Moscova, oraş port care se întinde pe mai bine de 20 km pe ambele maluri ale Volgăi, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi care face parte din Inelul de Aur. Oraşul Yaroslavl a fost fondat în sec. al XI-lea de către Prinţul Yaroslav cel Înţelept şi este renumit pentru numeroasele biserici care datează din sec. al XVII-lea, fiind un exemplu grăitor al reformei de planificare urbană ordonată de Împărăteasa Ecaterina cea Mare pentru întreaga Rusie în anul 1763. Unele dintre structurile istorice ale oraşului s-au păstrat, însă oraşul a fost remodelat într-un stil neoclasic pe un plan urban radial, în care se simt influenţele Europei de Vest în Imperiul Rusesc. Cea mai frumoasă dintre biserici este însă Biserica Sf. Ilie Proorocul (intrarea este opţională), aflată în Piaţa Centrală a oraşului. Frescele de pe pereţii şi bolţile din interiorul bisericii constituie un adevărat muzeu de pictură veche rusească. Vom putea vizita în continuare şi Catedrala Sf. Nicolae. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Uglich.
 • 8
  27.08.2020

  Yaroslavl – Uglich

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vasul MS Zosima Shashkov
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Tur panoramic Uglich:
   Catedrala Învierii
   Biserica Sf. Ioan Botezătorul
   Biserica Țarieviciului Dimitri
   Palatul, Turnul Clopotniţei
   Turnul Mănăstirii Voskresenski
   Biserica Sf. Ioan Botezătorul
   Biserica Sf. Dimitrie
   Palatul Țareviciului Dimitri
  Mic dejun. Sosire în Uglich, unul dintre cele mai iubite oraşe din vechea Rusie, care face parte deasemenea din Inelul de Aur, simbol al vechilor oraşe ruseşti. “Inelul” se referă la unul dintre cele mai vechi trasee rutiere, care porneşte din nord-estul Moscovei formând un cerc. În prezent, acest Inel de Aur oferă o idee a ceea ce a fost Rusia cu 700 de secole în urmă. Oraşul situat la nord de Moscova, văzut dinspre Volga, se dezvăluie în toată frumuseţea sa cu Catedrala Învierii şi Biserica Sf. Ioan Botezătorul. În timp ce ne vom apropia de mal vom zări Biserica Țarieviciului Dimitri, Palatul, Turnul Clopotniţei, Turnul Mănăstirii Voskresenski şi Biserica Sf. Ioan Botezătorul. La sfârşitul sec. al XVI-lea, Maria Nagaya, cea de-a şaptea nevastă a lui Ivan cel Groaznic, a trăit în exil în Kremlinul din Uglich (cetate fortificată, atacată de-a lungul timpului de mongoli, tătari şi lituanieni). Tot aici şi-a găsit sfârşitul Țarieviciul Dimitri şi mai târziu, pe locul în care a fost ucis s-a ridicat o mică, dar încântătoare biserică, numită Biserica Sf. Dimitrie (intrare inclusă), cu pereţi roşii şi domuri albastre, în care există fresce ce ilustrează imagini mişcătoare despre acest eveniment. În interiorul cetăţii se află cea mai veche clădire din Uglich, Palatul Țareviciului Dimitri. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Moscova.
 • 9
  28.08.2020

  Uglich – Moscova

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vasul MS Zosima Shashkov
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Tur panoramic Moscova:
   Piaţa Roşie
   Clopotniţa în stil baroc din sec. al XVII-lea
   Strada Noul Arbat
   Catedrala Iisus Mântuitorul
  • Opționale Catedrala Sf. Vasile
   Mănăstirea Novodevici
  Mic dejun. Sosire în Moscova, capitala Rusiei, metropolă situată pe malurile fluviilor Oka şi Volga. Cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, Moscova este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial. Tur panoramic al Moscovei, care va include Piaţa Roşie construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Catedrala Sf. Vasile şi Mănăstirea Novodevici (intrările nu sunt incluse), cu zidurile sale crenelate şi colorate în roşu şi alb şi cupolele aurite. Mănăstirea cu 5 cupole este situată în apropierea Moscovei şi a fost construită de tatăl lui Ivan cel Groaznic, fiind denumită iniţial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, în semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune că a fost pictată de însuşi Sfântul Luca. Aceasta s-a transformat rapid într-o mănăstire a fetelor şi femeilor aristocraţiei ruse, care preferau să se călugărească sau erau forţate să facă acest lucru de către taţii lor ca urmare a divorţului sau a morţii bărbaţilor lor. Atât prima soţie, cât şi sora lui Petru cel Mare au fost călugăriţe aici, la Mănăstirea Novodevici. Veţi avea şansa de a vedea cel mai frumos şi mai romantic loc din Moscova, cu o valoare istorică şi arhitecturală inestimabilă, Clopotniţa în stil baroc din sec. al XVII-lea, despre care se spune că este cea mai frumoasă clopotniţă din întreaga Rusie. Dejun la pachet. Turul va continua cu Strada Noul Arbat şi cu Catedrala Iisus Mântuitorul. Cină şi cazare la bordul vasului.
 • 10
  29.08.2020

  Moscova

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vasul MS Zosima Shashkov
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Kremlinul:
   Piaţa Catedralei
   Catedrala Adormirea Maicii Domnului
   Catedrala Bunavestire
   Catedrala Sf. Arhanghel Mihail
   Clopotul lui Ivan cel Mare
   Tunul Țar
  Mic dejun. În această zi vom continua explorarea capitalei îndreptându-ne spre Kremlin, celebru complex istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de Râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Roşie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă, prevăzut cu 20 de turnuri. Fosta reşedinţă a ţarilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom intra în Kremlin unde vom admira Piaţa Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului – principala biserică din Rusia, un adevărat giuvaier al arhitecturii medievale ruseşti, numită “minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom admira de asemenea Catedrala Bunavestire – biserica ţarilor Rusiei, Catedrala Sf. Arhanghel Mihail – locul de înmormântare al ţarilor (intrare inclusă doar la una dintre catedrale), faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Țar. Dejun la pachet. Cină şi cazare la bordul vasului.
 • 11
  30.08.2020

  Moscova – Bucureşti

  • Transport Autocar, avion
  • Mese În avion
  Debarcare şi transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Aeroflot, zbor SU 2034 (09:20 / 12:30).


Informatii tarif

1690 EURO / loc în cabină dublă (main deck); Supliment single: 190 EURO

tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20 – 24 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
  Vas de croazieră
 • cazare
  10 nopți pe vasul de croazieră
 • mese
  Mic dejun: 10
  Dejun: 9
  Cină: 10
 • ghizi
  Insotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  25-30

Servicii

Tariful include

- transport internaţional cu avionul pe rutele: Bucureşti – Moscova – Sankt Petersburg şi Moscova – Bucureşti cu compania Aeroflot
- 10 nopţi de cazare pe vasul de croazieră MS Zosima Shashkov (main deck este puntea 1 a vasului, middle deck este puntea 2 a vasului, iar boat deck este puntea 3 a vasului)
- mesele menţionate în program: 10 mic dejunuri, 9 dejunuri şi 10 cine (dintre care o cină a căpitanului care include 1 pahar de şampanie)
- ceai şi cafea în timpul meselor, cocktail de bun venit
- transferurile, tururile, excursiile menţionate în program (care sunt organizate de vas și pot suferi modificări)
- taxele de intrare la următoarele obiective turistice: Catedrala Sf. Petru şi Pavel şi Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, Mănăstirea St. Cyril şi Muzeul Incoanelor din Goritsy, Biserica St. Nicholas din Yaroslavl, Kremlinul şi Biserica Sf. Dimitrie din Uglich, Kremlinul din Moscova şi una dintre catedrale sale
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 50.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 79 ani împliniți


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale: aprox. 210 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viză Rusia: 75 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- taxe de ieşire de pe aeroporturi (dacă se aplică)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 50 euro/pers., pentru ghizi, şoferi şi ajutori de şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- bacşişul solicitat de vasul de croazieră pentru întregul personal: aprox. 7-8 euro/pers./zi


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei (paşaportul trebuie să conţină minim 2 pagini libere)
- 1 fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 75 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

CONDIŢII SPECIALE DE ANULARE IMPUSE DE COMPANIA DE CROAZIERĂ:
a) 25% penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face din momentul înscrierii şi până în 75 de zile înaintea începerii excursiei;
b) 50 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 74 – 65 de zile înaintea începerii excursiei;
c) 75 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 64 – 55 de zile înaintea începerii excursiei;
d) 100 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 54 – 0 zile înaintea începerii excursiei;


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări


Oferte similare

Circuit cu insotitor

790 EURO

16.07.2020 - 23.07.2020

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1190 EURO

19.07.2020 - 28.07.2020

VEZI OFERTA