Croazieră Fluvială Franța - Austria - Ungaria - Germania


Trei fluvii și patru țări într-o croazieră unică de Paște

2580 EURO Vezi detalii
09.04.2020
21.04.2020
13 zile
Reprogramat in perioada 02.04 - 21.04.2021
Strasbourg – Mainz – Frankfurt – Miltenberg – Wertheim – Karlstad – Würzburg – Kitzingen – Rothenburg – Schweinfurt – Bamberg – Nürnberg – Muhlhausen – Kelheim – Regensburg – Passau – Melk – Dürnstein – Viena – Esztergom – Budapesta
11 poze

Păduri dese, cu văi străbătute de ape cristaline, cu podgorii care se întind cât vezi cu ochii, cu vestigii din Evul Mediu, cu populații care au o istorie şi o identitate culturală strâns legată de fluviile Rhin, Main și Dunăre ce le străbat. Veţi vedea unele dintre cele mai frumoase oraşe din Franţa, Germania, Austria şi Ungaria care vă vor dezvălui o parte din istoria lor și din bogatul patrimoniu cultural și tradițional. Veţi parcurge o parte din celebrul traseu cunoscut ca Drumul Romantic, veţi trece prin aşezări pitoreşti în care căsuţele văruite în alb sunt înveselite de o mulţime de flori la ferestre, veţi percepe atmosfera veche a frumoaselor sate tradiţionale împrăştiate pe coline, veţi admira catedralele masive construite în stil gotic, baroc sau neo-clasic, vă veţi putea bucura de bucate specifice acestor locuri, evident un amestec între bucătăria franceză, germană, austriacă şi maghiară, acompaniate cu un vin pe măsură şi veţi avea ocazia să cunoaşteţi o parte din obiceiurile şi datinile locuitorilor din acest spațiu european, într-o croazieră fluvială de neratat cu pensiune completă și băuturi alcoolice și nealcoolice incluse!


Top obiective

Artă şi arhitectură

Tur panoramic şi pietonal Strasbourg cu Piaţa Principală Kleber, Piaţa Gutenberg, Cartierul Mica Franţă, Catedrala Notre Dame, Piaţa Catedralei, Casa Kammerzel, Careul de Aur, Tur panoramic Budapesta cu Podul Elisabeta, Statuia Gellert, Citadela, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Palatul Regal, Bulevardul Adrassy, Piaţa Eroilor, Biserica Sf. Ştefan, Palatul Parlamentului.

Natură şi Peisaje

Rhin, Main, Dunăre, regiunea Engelhartszell, Dealul Gellert, Dealul Cetăţii, Parcul Central.

Tradiţii şi evenimente

Pădurea Vieneză, Mayerling, Hinterbruhl, Băile termale Gellert.

Experienţe şi Distracţii

Abaţia Melk, plimbare “by night” Viena, plimbare “by night” Budapesta, spectacol cu muzică tradiţională maghiară.


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  09.04.2020

  Bucureşti – Frankfurt – Strasbourg

  • Transport Avion, autocar, vas de croazieră
  • Cazare Vas de croazieră MS Gerard Schmitter
  • Mese În avion, cocktail, cină
  • Obiective și activități Tur panoramic şi pietonal Strasbourg:
   Piaţa Principală Kleber
   Piaţa Gutenberg
   Cartierul Mica Franţă
   Catedrala Notre Dame
   Piaţa Catedralei
   Casa Kammerzel
   Careul de Aur
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 06:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tarom). Plecare spre Frankfurt cu compania Tarom, zbor RO 301 (08:35 / 10:15). Odată sosiţi în Frankfurt vom pleca spre Strasbourg, capitala regiunii Alsacia, care face legătura între populaţia germană şi cea franceză, împletind atât obiceiuri, cât şi arhitectură, bucurându-se de privilegiul de a fi gazda sediului Parlamentului European. De-a lungul timpului, pe aici s-au perindat diferite civilizaţii, în prezent simţindu-se îmbinarea șarmului franţuzesc cu rigoarea germană. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic și pietonal al orașului Strasbourg, prilej cu care vom vedea Piaţa Principală Kleber, care poartă numele generalului Jean-Baptiste Kleber, căruia i s-a ridicat o statuie amplasată în centrul pieţei, Piaţa Gutenberg care poartă numele faimosului Gutenberg, cel care a descoperit principiul tipografiei cu litere mobile, a cărui statuie dăinuie în piaţă încă din anul 1840, cartierul Mica Franţă, o altă bijuterie a oraşului, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, de un pitoresc aparte dat de străduţele sale întortocheate, cu frumoase case ale căror pervazuri sunt împodobite cu flori, cartier format pe canalele râului l’Ille şi nu în ultimul rând, celebra Catedrală Notre Dame din Oraşul Vechi, ”o delicată şi uriaşă minune” după cum afirma Victor Hugo, a cărei construcţie a început în anul 1176 şi a durat până în anul 1439, când a fost finalizat turnul său de 142 m înălţime, unic prin inegalabila dantelărie în piatră. Se spune că de pe platforma catedralei, Goethe, admira adesea apusul soarelui şi panorama impresionantă a oraşului, a Munţilor Vosgi şi a Pădurii Negre. Vom admira în continuare Casa Kammerzel din Piaţa Catedralei, o frumoasă casă din lemn a cărei faţadă are 75 de ferestre împodobite cu diferite sculpturi, după care vom străbate străduţele pietonale din jurul catedralei care alcătuiesc aşa-numitul careu de aur. După-amiază ne vom îmbarca pe vasul de croazieră MS Gerard Schmitter. Cocktail de bun venit, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bord. Vasul va începe să navigheze pe Rhin spre Mainz.
 • 2
  10.04.2020

  Strasbourg – Mainz – Frankfurt – Miltenberg

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vas de croazieră MS Gerard Schmitter
  • Mese Mic dejun, dejun şi cină
  • Obiective și activități Plimbare Frankfurt
  • Opționale Tur panoramic Frankfurt
  Mic dejun. Dimineața vom sosi în Mainz, oraşul unde s-a născut Gutenberg, situat la confluenţa Rhinului cu Mainul, un amestec armonios între trecut şi prezent, marcat de catedrala a cărei istorie ne întoarce cu 1000 de ani în urmă. Vom avea timp să coborâm de pe vas pentru a face o agreabilă plimbare prin oraş, prilej de a admira arhitectura locală. Întoarcere pe vas pentru dejun (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse). Vasul de croazieră se va îndrepta spre Frankfurt unde veți putea explora individual orașul sau veți putea achiziţiona o excursie opţională de pe vas în care se va face turul panoramic al oraşului care este astăzi un important centru financiar, dar care are şi o deosebită importanţă istorică, fiind creat de Napoleon, în timpul căruia a înflorit mai mult ca niciodată. În timpul turului veţi avea prilejul de a admira Primăria (locul marilor încoronări), Historische Otzeile, Goethe-Haus etc. Veţi reveni apoi la vasul de croazieră pentru cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Main spre Miltenberg.
 • 3
  11.04.2020

  Miltenberg – Wertheim – Karlstad

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vas de croazieră MS Gerard Schmitter
  • Mese Mic dejun, dejun şi cină
  • Obiective și activități Oraşul Miltenberg;
   Strada principală
   Piaţa centrală
   Primăria
   Hotelul Reisen
  • Opționale Oraşul Wertheim
  Mic dejun. Dimineaţa devreme vom ajunge în Miltenberg, un orăşel liniştit, tipic german. Ne vom putea plimba pe strada principală, prin piaţa centrală, vom admira casele cu arhitectură tradiţională germană, Primăria și Hotelul Reisen. Întoarcere pe vas pentru dejun (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse). După-amiază vasul de croazieră se va îndrepta spre Wertheim unde o dată ajunși, vom putea să ne plimbăm prin oraş pe cont propriu. Cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Main spre Karlstad.
 • 4
  12.04.2020

  Karlstad – Würzburg – Kitzingen

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vas de croazieră MS Gerard Schmitter
  • Mese Mic dejun, dejun şi cină
  • Opționale Würzburg
  Mic dejun. În prima parte a zilei vasul va naviga în continuare spre Karlstad unde se va ajunge după-amiază. Vasul de croazieră propune o excursie opţională până la Würzburg, siuat pe malul drept al râului Main. Veţi porni în explorarea oraşului celor 100 de biserici, care a fost întotdeauna şi un centru important al producţiei şi comercializării vinului. Veţi avea prilejul de a admira Reşedinţa Principilor-Episcopi, un superb palat baroc, Catedrala romanică cu Capela Schönborn, Marktplatz cu Capela Fecioarei, statuia Sf. Kilian, patronul oraşului, vechiul pod Main, de unde se deschide o privelişte minunată către casele pictate în culori pastel, amplasate de-o parte şi de alta de-a lungul râului Main şi către viile care înconjoară oraşul. În timpul acestei excursii, vasul se va deplasa spre Würzburg unde vă veți reîmbarca. Cei care nu se înscriu la această excursie opțională vor rămâne pe vas. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Main spre Kitzingen.
 • 5
  13.04.2020

  Kitzingen – Rothenburg – Schweinfurt – Bamberg

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vas de croazieră MS Gerard Schmitter
  • Mese Mic dejun, dejun şi cină
  • Opționale Oraşul Rothenburg
  Mic dejun. În această dimineață veţi putea explora în cadrul unei excursii opţionale propusă de vasul de croazieră, frumosul orăşel medieval Rothenburg, oraşul lui Moş Crăciun, devenit întruchiparea trecutului romantic al Germaniei, fiind situat pe celebrul Drum Romantic. Acesta este unul dintre cele mai renumite oraşe medievale, cu străduțe înguste pe care sunt aliniate casele tradiționale și magazinele cu tot felul de suveniruri, un adevărat muzeu în aer liber pe care Walt Disney l-a folosit ca sursă de inspiraţie pentru oraşul lui Pinocchio. Veţi admira Biserica Sf. Iacob din sec. XIV-XV, Piaţa Centrală cu Primăria (combinaţie de stiluri renascentist și gotic), cel mai îndrăgit şi fotografiat loc, Plonlein, situat într-o intersecție pitorească şi, nu în ultimul rând, Muzeul Crăciunului. Vă recomandăm pentru dejun specialităţile franconiene, stropite cu un vin specific zonei. În timpul acestei excursii, vasul va naviga în continuare de-a lungul Mainului până la Schweinfurt unde vă veţi reîmbarca. Cei care nu se înscriu la această excursie opțională vor rămâne pe vas. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Main spre Bamberg.
 • 6
  14.04.2020

  Bamberg – Nürnberg – Muhlhausen

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vas de croazieră MS Gerard Schmitter
  • Mese Mic dejun, dejun şi cină
  • Opționale Tur panoramic Nürnberg
  Mic dejun. Dimineaţa o vom petrece navigând de-a lungul canalului Rhin – Main – Dunăre, care a fost inaugurat pe 25 septembrie 1992. După dejun vom ajunge în Nürnberg, binecunoscut pentru procesele care s-au desfășurat aici la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, dar și pentru renumele său de vechi oraș imperial aflat în umbra cetății Kaiserburg, în care au trăit împărații romani. Împărțit de Râul Pegnitz în Orașul Vechi și Lorenzerstadt, orașul este înconjurat de un puternic zid de apărare ridicat în sec. al XIII-lea. Aici veți găsi urme ale epocilor de altădată vizitând partea medievală a orașului unde veți simți magia timpurilor trecute. După dejun (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse), veți putea explora individual orașul sau puteți opta pentru excursia propusă de vasul de croazieră care include un tur panoramic de-a lungul căruia veţi putea vedea obiectivele turistice aflate în afara zidurilor medievale înainte de a ajunge în Marktplatz. Vă veţi plimba apoi pietonal alături de ghidul local pentru a descoperi fântâna gotică Schöner Brunnen unde veți putea răsuci inelul de aur pentru ca norocul să fie în continuare de partea dumneavoastră, veți admira biserica Frauenkirche şi veți putea să degustați una dintre specialităţile locale - Lebkuchen - cornuleţele cu ginger. Întoarcere la vasul de croazieră pentru cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare. Vasul de croazieră va naviga spre Muhlhausen unde va ajunge spre seară.
 • 7
  15.04.2020

  Muhlhausen – Kelheim – Regensburg

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vas de croazieră MS Gerard Schmitter
  • Mese Mic dejun, dejun şi cină
  • Opționale Oraşul Regensburg
  Mic dejun. Prima parte a zilei o vom petrece pe vasul de croazieră care va naviga spre Kelheim, de unde vasul de croazieră propune o excursie opţională la Regensburg, unul dintre cele mai importante oraşe ale Bavariei, cel de-al patrulea ca mărime, unde au sediu firme importante precum BMW, Siemens sau Triumph. În pofida faptului că a devenit un hub industrial, vă veți convige că centrul istoric şi-a păstrat şarmul de oraș imperial, pentru că Regensburgul a fost capitala Bavariei între sec. VI - XIII. Fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Germania, acesta a fost declarat de către UNESCO, Patrimoniu Universal. Însoțiți de ghidul local vă veți plimba prin centrul vechi, pe străduțele medievale protejate prin lege încă din anii 1970. Pentru că Regensburgul a scăpat neatins de bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, bisericile, catedrala, podul de piatră construit în sec. al XII-lea peste Dunăre, vilele patriciene, turnurile, zidurile romane și alte structuri istorice pe care le veți vedea sunt autentice. În timpul acestei excursii, vasul va naviga în continuare până la Regensburg unde vă veţi reîmbarca. Cei care nu se înscriu la această excursie opțională vor rămâne pe vas. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului.
 • 8
  16.04.2020

  Regensburg – Passau

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vas de croazieră MS Gerard Schmitter
  • Mese Mic dejun, dejun şi cină
  • Opționale Oraşul Passau
  Mic dejun. În prima parte a zilei vasul de croazieră îşi va continua cursul lin spre Passau, numit și orașul celor trei râuri, deoarece aici se unește Dunărea cu râurile Inn și Ilz. Ajunşi aici vom avea timp să coborâm de pe vas pentru a vizita pe cont propriu orașul, prilej cu care ne vom plimba pe romanticele străduțe înguste, admirând clădirile în stil baroc care le flanchează. Nu ar trebui ratată cea mai importantă atracție, Catedrala Sf. Stefan care adăpostește a doua orgă ca mărime din lume. După ce vom reveni pe vas, acesta își va relua navigarea străbătând atractiva regiune Engelhartszell, pe care o vom putea admira fie de pe ponton, fie din cabină. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Dunăre spre Melk.
 • 9
  17.04.2020

  Passau – Melk – Dürnstein – Viena

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vas de croazieră MS Gerard Schmitter
  • Mese Mic dejun, dejun şi cină
  • Opționale Abaţia Melk, oraşul Dürnstein, plimbare “by night” Viena
  Mic dejun. La prima oră vasul va ajunge la Melk unde veţi putea vizita abația cu același nume în cadrul unei excursii opţionale propuse de vasul de croazieră. Considerată a fi “Leagănul Austriei” și “Perla Barocului”, Abația Melk impresionează prin măreția sa și prin farmecul deosebit al colinei pe care a fost construită, de unde se deschide o panoramă de vis asupra Dunării. Simbol al barocului austriac, acest complex uluieşte nu numai prin bogăţia arhitecturii și a decoraţiunilor, dar și prin faptul că aici se află cea mai mare bibliotecă din lume. Vasul va naviga în continuarea dimineții până la Dürnstein printr-un peisaj romantic, plin de istorie și legende, căci Dunărea își croiește cursul pe lângă sate încântătoare și podgorii întinse, iar castelele vechi sunt o dovadă vie a importanței acestei zone. În jurul amiezii se va ajunge la Dürnstein unde vom face o oprire pentru a descoperi, pe cont propriu, acest sat pitoresc unde vom putea vedea biserica barocă, una dintre cele mai faimoase din regiunea Wachau, graţie legendei regelui Richard Inimă de Leu, despre care se spune că aici a fost închis, așteptând răscumpărarea care trebuia să ajungă din Anglia. Vasul își va relua după-amiază navigarea spre Viena unde va ajunge spre seară. Cei care doresc pot face în cadrul unei excursii opţionale, o plimbare “by night” prin Viena. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului.
 • 10
  18.04.2020

  Viena – Esztergom

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vas de croazieră MS Gerard Schmitter
  • Mese Mic dejun, dejun şi cină
  • Opționale Pădurea Vieneză, Mayerling, Hinterbruhl
  Mic dejun. În această zi vom avea timp liber pe care-l vom putea petrece în Viena, oraşul care a hrănit spiritual atâţia artişti, unul dintre cele mai mari şi importante oraşe ale Europei Centrale, fapt care se datorează poziţiei sale geografice favorabile. Viena a fost secole la rând capitală imperială şi reşedinţă a familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale şi politice ale Europei. Oraşul situat între culmile nord-vestice ale Alpilor, a fost ridicat iniţial numai în partea de sud a Dunării, astăzi întinzându-se pe ambele sale maluri. La propunerea autorităților, centrul vechi al orașului Viena precum și Castelul Schonbrunn, mărturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost incluse de UNESCO pe lista Monumentelor Patrimoniului Mondial. Centru al muzicii clasice, Viena este remarcabilă şi datorită arhitecturii sale deosebite, exprimată atât prin clădirile laice cât şi prin cele de cult, oraşul bătând toate recordurile, aici existând peste 27 de castele şi aprox. 150 de palate. Puteți alege una dintre excursiile opționale propuse de vasul de croazieră sau vă puteţi plimba prin centrul istoric, prilej cu care veţi vedea Catedrala Sf. Ștefan, Monumentul Ciumei, Biserica Sf. Petru, Palatul Hofburg, Piața Maria Tereza, sau veţi putea face cumpărături pe celebra Mariahilferstrasse, una dintre cele mai cunoscute străzi comerciale din Europa. Pentru cei care au vizitat de nenumărate ori Viena, un tur alături de un ghid local oferă de cele mai multe ori posibilitatea de a vedea locuri noi și de a afla povești și legende ale locului nescrise. Vă propunem o excursie opțională în Pădurea Vieneză, la Mayerling și Hinterbruhl. Vă veţi îndrepta spre Pădurea Vieneză unde vă veţi opri pentru vizitarea Mănăstirii Heiligenkreuz, cea mai veche mănăstire cisterciană din lume locuită continuu, fondată în anul 1133, care adăpostește mormântul ultimului membru al familiei Babenberg. În continuarea zilei vă veţi îndrepta spre Mayerling, fost domeniu imperial de vânătoare, locul unde moștenitorul tronului Austriei, Prințul Rudolf, s-a sinucis în anul 1886 împreună cu iubita sa Maria Vetsera în vârstă de numai 17 ani. Lăsând în urmă legenda de la Mayerling, veţi face un popas în localitatea vecină, Hinterbruhl, unde în anul 1912, s-a format printr-o explozie într-o mină de ipsos un imens lac subteran, care a devenit după aceea un punct de atracție turistică, fiind cel mai mare lac subteran din Europa. Veţi vizita Seegrotte-Hinterbruhl, coridoarele și galeriile grotei, urmată de o romantică plimbare cu barca pe lacul cu apa limpede. Vasul își va relua spre seară navigarea trecând pe lângă Bratislava în drum spre Esztergom. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Dunăre spre Esztergom.
 • 11
  19.04.2020

  Esztergom – Budapesta

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vas de croazieră MS Gerard Schmitter
  • Mese Mic dejun, dejun şi cină
  • Opționale Oraşul Esztergom, plimbare “by night” Budapesta
  Mic dejun. Dimineaţa veţi avea timp liber pentru a vizita pe cont propriu orașul medieval Esztergom, vechea capitală a Ungariei sub conducerea regilor Arpad până în anul 1241. Oraşul îşi păstrează încă importanţa deosebită, aici fiind sediul arhiepiscopilor de Ungaria. Centrul de greutate este dat de imensa basilica episcopală construită în stil neo-clasic, loc de încoronare al regilor Ungariei și de vechiul palat regal. Întoarcere la vasul de croazieră care își va relua navigarea pe Dunăre spre Budapesta, unul dintre oraşele cu cea mai frumoasă aşezare din lume. Dacă în urmă cu ceva vreme Dunărea despărțea cele două așezări, Buda cu munţi şi văi și Pesta de şes, astăzi, pare mai degrabă că le unește prin cele 8 poduri superbe, oferind imaginea uneia dintre cele mai frumoase capitale europene, numită “Perla Dunării”. Buda ne va încânta cu casele medievale, bisericile și catedralele sale, iar Pesta, cu bulevardele elegante și clădiri impresionante. Panorama de pe malul Dunării a fost declarată de UNESCO parte a Patrimoniului Universal. Veţi avea timp liber pentru o plimbare în oraş înainte de cină ca apoi să vizitați, dacă doriți, oraşul “by night” pe cont propriu sau în cadrul unei excursii opţionale propuse de vasul de croazieră. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului.
 • 12
  20.04.2020

  Budapesta

  • Transport Vas de croazieră
  • Cazare Vas de croazieră MS Gerard Schmitter
  • Mese Mic dejun, dejun şi cină
  • Opționale Băile termale Gellert, spectacol cu muzică tradiţională maghiară
  Mic dejun. Zi dedicată explorării Budapestei. Fie că o s-o faceți pe cont propriu, fie că veți opta pentru una dintre excursiile propuse de vasul de croazieră, cu siguranță veți petrece o zi memorabilă în această metropolă europeană. De asemenea, opţional, puteţi să vă răsfăţaţi la băile termale Gellert, iar seara să participaţi, opţional, la un spectacol de muzică tradiţională maghiară. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului.
 • 13
  21.04.2020

  Budapesta – Bucureşti

  • Transport Vas de croazieră, autocar
  • Mese Mic dejun, în avion
  • Obiective și activități Tur panoramic Budapesta:
   Podul Elisabeta
   Dealul Gellert
   Statuia Gellert
   Citadela
   Podul cu Lanţuri
   Dealul Cetăţii
   Bastionul Pescarilor
   Biserica Matyas
   Palatul Regal
   Bulevardul Adrassy
   Parcul Central
   Piaţa Eroilor
   Biserica Sf. Ştefan
   Palatul Parlamentului
  Mic dejun. După procedurile de debarcare vom porni alături de ghidul local într-un tur panoramic și pietonal pentru a descoperi cele mai importante atracții ale Budapestei. Vom admira Podul Elisabeta, pe care-l vom traversa îndreptându-ne spre Dealul Gellert ce se înalță deasupra Dunării cu 140 m. Vom vedea statuia Gellert, iar de la Citadelă vom surprinde o panoramă fantastică asupra orașului. Vom traversa apoi Podul cu Lanțuri care face legătura peste Dunăre între Pesta și Buda, vom ajunge pe Dealul Cetății la terasa numită Bastionul Pescarilor, după care vom admira Biserica Matyas și Palatul Regal a cărui epocă de aur a fost în timpul domniei regelui Matyas. Vom străbate apoi Bulevardul Andrassy, comparat adesea cu celebrul Champ Elysee, îndreptându-ne spre Parcul Central al orașului în fața căruia vom vedea Piața Eroilor care este listată în Patrimoniul Universal UNESCO. Vom vizita în continuare cea mai mare biserică din Budapesta, Biserica Sf. Stefan, dedicată primului rege al Ungariei, Sfântul Stefan, care adăpostește cea mai sacră comoară a Ungariei, mâna dreaptă mumificată a Sfântului Ștefan și Palatul Parlamentului, una dintre cele mai frumoase clădiri legislative din Europa, a treia clădire ca mărime din lume ce găzduiește un Parlament național. Transfer la aeroportul din Budapesta pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Tarom, zbor RO 238 (19:50 / 22:05).


Informatii tarif

2580 EURO / loc în cabină superioară – upper deck

tarif valabil pentru un grup minim de 16 turişti; pt. 10 - 15 turişti, tariful se va recalcula


 • transport
  Avion
  Autocar
  Navă croazieră
 • cazare
  12 nopţi vas croazieră
 • mese
  Mic dejun: 1
  Cocktail: 1
  Cină: 1
  Full board: 11 zile
 • ghizi
  Insotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  16-20

Servicii

Tariful include

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Frankfurt și Budapesta – Bucureşti cu compania Tarom
- 12 nopţi cazare la bordul vasului de croazieră MS Gerard Schmitter în cabine upper deck
- pensiune completă, cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse la mese (mic dejun, dejun și cină)
- cocktail de bun venit la bordul vasului de croazieră MS Gerard Schmitter
- tur panoramic și pietonal cu ghid local în Strasbourg exclusiv pentru grupul Dal Travel
- tur panoramic și pietonal cu ghid local în Budapesta exclusiv pentru grupul Dal Travel
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- însoţitor român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 50.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 79 ani împliniți


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 80 euro, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
- taxe şi servicii portuare: 170 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia
- bacşişuri: 20 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se achită conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursia opțională din Viena în Mayerling și Hinterbruhl: aprox. 50 euro/pers.
- excursiile opţionale propuse de vasul de croazieră
 tur panoramic și pietonal cu ghid local în Frankfurt: aprox. 44 euro/pers.
 excursie la Würzburg cu ghid local: aprox. 62 euro/pers.
 excursie la Rothenburg cu ghid local: aprox. 52 euro/pers.
 excursie la Nürnberg cu ghid local: aprox. 53 euro/pers.
 excursie la Regensburg cu ghid local: aprox. 52 euro/pers.
 vizitarea Abației Melk: aprox. 47 euro/pers.
 Viena “by night”: aprox. 34 euro/pers.
 Viena “art of living”: aprox. 71 euro/pers.
 Budapesta “by night”: aprox. 31 euro/pers.
 Băile Gellert: aprox. 68 euro/pers.
 seară tradițională în Budapesta: aprox. 46 euro/pers


Acte necesare

Documente necesare: paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei (nu se acceptă paşaport temporar)
O persoană sub 21 de ani nu poate să rezerve o cabină în croazieră sau să ocupe singură o cabină, cu excepţia cazului în care este însoţită de un părinte, tutore sau o persoană care a împlinit deja vârsta de 21 de ani.
Orice minor sub 18 ani care nu călătoreşte în compania părinţilor săi, trebuie să prezinte, în momentul îmbarcării, o scrisoare notarială (în limba engleză) prin care părinţii îşi dau acordul cu privire la călătoria minorului şi autorizează persoana care îl însoţeşte pe minor să semneze în cazul aplicării tratamentului de urgenţă recomandat de doctorul de la bordul vasului sau în cazul practicării anumitor activităţi sportive la bord; în plus, persoana respectivă trebuie să aibă şi cazier judiciar la ieşirea din România.
Părinţii sau tutorii legali care călătoresc cu un minor cu un nume diferit decât al acestora, sunt obligaţi să prezinte un document oficial (certificat de naştere / de divorţ etc.), pentru a dovedi că sunt părinţii sau tutorii copiilor în cauză.


Condiții de înscriere

-înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- termen final de plată: 2 luni înainte de începerea călătoriei
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

CONDIȚII DE ANULARE:
Pentru anulare până cu două luni înainte de începerea călătoriei, se va percepe o penalizare de 50% din valoarea totală
Pentru anulare cu mai puţin de două luni înainte de începerea călătoriei sau no-show, se va percepe o penalizare de 100%


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentul de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi si este de tip normal, nu temporar.
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

980 EURO

28.09.2020 - 07.10.2020

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

840 EURO

03.10.2020 - 14.10.2020

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

990 EURO

04.10.2020 - 12.10.2020

VEZI OFERTA