Ziua
1
-
13.06.2024
Bucureşti – Amsterdam – Berlin
- Hotel Mercure & Residenz Berlin Checkpoint Charlie 4* (sau similar 4*)
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare cu compania KLM, zbor KL 1374 (13:55 / 15:55) spre Amsterdam, de unde vom pleca cu zborul KL 1785 (20:45 / 22:00) spre Berlin, capitala țării, un oraș verde, cu parcuri înconjurate de păduri și canale, cu numeroase palate, peste 170 de muzee și galerii de artă, teatre, opere, restaurante și pub-uri. Transfer pentru cazare la Hotel Mercure & Residenz Berlin Checkpoint Charlie 4* (sau similar 4*).
Ziua
2
-
14.06.2024
Berlin
- Poarta Brandenburg
Schloss Charlottenburg
Piața Gendarmenmarkt
Insula Muzeelor
Alexanderplatz
Turnul Televiziunii
Checkpoint Charlie
Mic dejun. Dimineața ne vom întâlni cu ghidul local pentru un tur panoramic al orașului Berlin, care va include celebrul bulevard Unter den Linden, conceput inițial ca un drum de călărie între Palatul Berliner Schloss și terenurile regale de vânătoare din Tiergarten și transformat apoi într-o splendidă esplanadă regală de regii prusaci în sec. al XVIII-lea, Poarta Brandenburg, simbolul orașului, care a fost realizată în anul 1788 în stilul în care este construit Acropole din Atena și care după cel de-al Doilea Război Mondial a despărțit Berlinul de est de zona de vest până în anul 1989. Turul panoramic va continua cu cartierul Sf. Nicolas, Reichstag (sediul Parlamentului), celebrul palat baroc Schloss Charlottenburg o splendidă și elegantă operă de artă arhitecturală, completată de prezența riguroaselor și elegantelor grădini englezești, construită de către Frederick I pentru soția sa Sophie-Charlotte, Piața Gendarmenmarkt și Insula Muzeelor care adăpostește 5 muzee: Muzeul Pergamon, Muzeul Bode, Muzeul Vechi, Muzeul Nou și Vechea Galerie Națională. Vom face apoi o oprire în Alexanderplatz unde vom admira Turnul Televiziunii, după care ne vom îndrepta spre Checkpoint Charlie, unul dintre cele trei puncte de control construite în diferite puncte ale zidului Berlinului de către forțele americane, la ordinul președintelui John F. Kennedy, prin care corpurile diplomatice și forțele aliate puteau intra în Berlinul de Vest. Istoria dramatică a zidului Berlinului ridicat în anul 1961 de către guvernul est-german, este documentată la Muzeul Porții de control Charlie, construită în anul 1963, prin fotografii și documente originale. După-amiază ne vom îmbarca pe vasul de croazieră MS Victor Hugo al companiei de croaziere CroisiEurope. După ce ne-am instalat în cabinele noastre, vom participa la prezentarea echipajului și la cocktail-ul de bun venit. Cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bord.
Ziua
3
-
15.06.2024
Berlin
- Tur de noapte în Berlin, organizat de vasul de croazieră
Dimineața vom putea opta pentru un tur ghidat în Berlin organizat de vasul de croazieră, sau vom putea face individual o agreabilă plimbare prin Berlin prilej de a vizita unul dintre muzeele orașului sau de a face cumpărături. Întoarcere pe vas pentru dejun. Seara vom putea opta pentru un tur de noapte în Berlin, organizat de vasul de croazieră. Pensiune completă (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare la bord.
Ziua
4
-
16.06.2024
Berlin – Potsdam – Brandenburg
- excursie opțională la Castelul Charlottenburg
Potsdam
Râul Havola
Castelul Cecilienhof
Palatul Sanssouci
În prima parte a zilei vasul propune o excursie opțională la Castelul Charlottenburg, care a aparținut foștilor regi ai Prusiei și apoi împăraților germani. Veți începe cu o plimbare prin grădinile palatului, după care veți vizita interiorul Palatului Charlottenburg care vă va duce înapoi în timp, în epoca prusacă. În partea a doua a zilei, vasul de croazieră se va îndrepta spre Potsdam, capitala landului Brandenburg, situată pe Râul Havola, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Germaniei, inclus în Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO. Vasul de croazieră propune o excursie opţională pentru vizitarea orașului Potsdam și a grădinilor Palatului Sanssouci, pentru a descoperi istoria Prusiei și a iluștrilor săi monarhi. În Potsdam, vizita va începe cu o plimbare prin grădinile Palatului Sanssouci, reședința lui Frederic cel Mare, unde veți admira fascinantele sale fântâni arteziene, statui și grădini terasate. Gusturile personale ale regelui au avut o asemenea influență asupra designului și decorațiunii palatului, încât stilul său este adesea denumit „Rococo Frederic”. Vă veți îndrepta apoi către Castelul Cecilienhof construit pentru prințul moștenitor William și soția sa, Cecilie von Mecklenburg-Schwerin, ca un cadou de la împăratul Wilhelm al II-lea. Acesta este cunoscut ca locaţie a Conferinţei de la Potsdam, când s-a semnat actul final al celui de-al Doilea Război Mondial, în cadrul căreia s-a decis şi împărţirea Germaniei. Înainte de întoarcerea la vas veți avea ceva timp liber în cartierul olandez din Potsdam. Vasul de croazieră va naviga în continuare spre Brandenburg. Pensiune completă (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare la bord.
Ziua
5
-
17.06.2024
Brandenburg – Burg – Magdeburg
Vasul de croazieră va continua să navigheze spre Burg, de unde vasul propune o excursie opțională pentru a descoperi comorile ascunse ale orașului Magdeburg, situat la jumătatea drumului pe Râul Elba și pe Drumurile Romane istorice. Una dintre comorile orașului este catedrala sa, unul dintre cele mai importante edificii în stil gotic din Europa. După-amiază ne vom îmbarca pe vasul de croazieră care a ajuns între timp la Magdeburg. În această seară vom putea explora orașul pe cont propriu. Pensiune completă (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare la bord.
Ziua
6
-
18.06.2024
Magdeburg – Calvoerde – Wolfsburg – Anderten
- Calvoerde
Autostadt
Wolfsburg
Vasul de croazieră va începe să navigheze dis-de-dimineață spre Calvoerde, de unde vasul propune o excursie opțională la Autostadt, o combinație de parc tematic auto și muzeu, cu clădiri separate pentru fiecare marcă VW, complex proiectat de Henn GmbH, adiacent fabricii Volkswagen din Wolfsburg, Germania, cu accent pe automobile. În muzeul auto Autostadt puteți vedea vehicule de la peste 60 de producători diferiți. În plus, vă puteți aștepta la tot felul de evenimente, la programe culturale diverse, precum și la un concept culinar variat în acest parc de peste 28 ha. În acest timp, vasul va naviga spre Wolfsburg, unde ne vom îmbarca după-amiază. Vasul de croazieră va naviga în continuare spre Anderten. Pensiune completă (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare la bord.
Ziua
7
-
19.06.2024
Anderten – Hanovra – Minden – Nienburg
- Hanovra
Râul Leinen
Minden
Vasul de croazieră va începe să navigheze dis-de-dimineață și va ajunge la Hanovra. Vasul de croazieră propune opțional vizitarea ghidată a orașului Hanovra situat pe Râul Leinen, capitala statului federal Saxonia Inferioară. Hanovra este unul din principalele centre economice ale Germaniei, care are de asemenea o importanță regională, datorită universităților sale și facultății de medicină și a grădinii zoologice imense. În acest timp, vasul va naviga spre Minden, unde ne vom îmbarca după-amiază. Vasul de croazieră va naviga în restul zilei spre Nienburg. Pensiune completă (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare la bord.
Ziua
8
-
20.06.2024
Nienburg – Hoya – Bremen
- Nienburg
Biserica Sf. Martin
Bremen
Dimineața veți putea face o excursie opțională pentru a descoperi Nienburg, supranumit „orașul roșu” datorită cărămizilor roșii cu care au fost construite și pavate majoritatea caselor din centrul orașului, Biserica Sf. Martin și străzile, un stil tipic din nordul Germaniei. Veți descoperi câteva dintre monumentele orașului, cum ar fi Primăria din Weser Renaissance, Biserica Sf. Martin cu statuia lui Carol cel Mare, ca amintire a luptei sale împotriva celților din regiune, Kleine Nienburgerin, statuia de bronz a unui copil mic dintr-un cântec popular îndrăgit și fostul oficiu poștal care asigura comunicarea între regatele Hanovra și Anglia. În acest timp, vasul va naviga spre Hoya, unde ne vom îmbarca. După-amiază, vasul de croazieră va naviga spre Bremen. Pensiune completă (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare la bord
Ziua
9
-
21.06.2024
Bremen – Oldenburg – Dorpen
În prima parte a zilei vasul de croazieră propune opțional vizitarea pietonală a orașului Bremen, oraș al cărui nume este strâns legat de povestea fraților Grimm, „Muzicanții din Bremen”. Oraș hanseatic, Bremen este cunoscut și ca „Roma nordului”, datorită faptului că era punctul de plecare pentru misionarii care i-au convertit pe scandinavi la creștinism, fiind al doilea port ca mărime din Germania. Vom vedea Piața Centrală, care reflectă în mod special mândria locuitorilor medievali ai acestui oraș, clădirea bogat ornamentată a Primăriei și Statuia lui Roland care sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 2004. Vom intra în Catedrala St. Peters şi bineînţeles, pentru un timp vom fi din nou copii, amintindu-ne și fotografiindu-ne cu personajele din poveste: măgăruşul, câinele, pisica şi cocoşul. Ne vom întoarce la bordul vasului pentru dejun. Vasul de croazieră va pleca spre Oldenburg, iar odată ce va acosta în port vom putea debarca pentru o scurtă plimbare prin orașul vechi. Și ca o curiozitate vă informăm că bicicleta este mijlocul de transport numărul unu. Ne vom îmbarca din nou pe vasul de croazieră care va naviga spre Dorpen. Pensiune completă (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare la bord.
Ziua
10
-
22.06.2024
Dorpen – Papenburg – Groningen
- Papenburg
Șantierul Naval Meyer Werft
Groningen
Dimineața vasul de croazieră va ajunge în Papenburg. Vasul vă propune opțional o vizită la Șantierul Naval Meyer Werft. Fondat în anul 1975, șantierul naval este deținut și administrat de familia Meyer timp de șase generații. Primele corăbii care au fost construite acolo au fost vase mici de lemn. La mai puțin de o sută de ani mai târziu, prima navă de fier a fost lansată, în ciuda faptului că ceilalți producători batjocoreau ideea, crezând că fierul nu poate pluti. Meyer Werft a câștigat recunoaștere internațională prin construirea de feriboturi roll on - roll off, feriboturi de pasageri, tancuri cu benzină, nave container, feriboturi pentru animale și, cel mai recent, nave de croazieră de lux. Datorită locației sale în amonte, pe Râul Ems, navele uriașe care urmează să fie livrate trebuie să facă o călătorie de 36 km până la Dollart. Ghidul local vă va spune totul despre diferitele etape ale construcției acestor monștri marini plutitori în timpul turului nostru de o oră și jumătate. Ne vom îmbarca din nou pe vasul de croazieră care va naviga spre Groningen. Pensiune completă (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare la bord.
Ziua
11
-
23.06.2024
Groningen – Amsterdam
- cina specială de rămas bun organizată de vasul de croazieră.
Vasul de croazieră va naviga întreaga zi spre Amsterdam. Seara vom participa la cina specială de rămas bun organizată de vasul de croazieră.
Ziua
12
-
24.06.2024
Amsterdam
- Amsterdam
Zaanse Schans
Volendam. Zaanse Schans
Volendam
Dimineața vom putea opta pentru un tur ghidat în Amsterdam organizat de vasul de croazieră, care va include Piaţa Dam, inițial, un baraj din sec. al XIII-lea pe Râul Amstel, folosit ca o piață de pește, unde navele puteau ancora și descărca mărfurile, Gara Centrală, construită în anul 1885 după planurile arhitectului P.J.H. Cuypers, în stil neoclasic, Palatul Regal care este de fapt vechea Primărie transformată în anul 1808 sub Louis Bonaparte în reşedinţă regală, Piaţa de Flori și Piaţa Rembrand. După-amiază vom putea opta pentru o altă excursie opțională organizată de vasul de croazieră spre Zaanse Schans și Volendam. Zaanse Schans este satul de poveste în care timpul parcă s-a oprit în loc. Regiunea Zaan este una dintre cele mai vechi zone industriale din lume, fiind renumită pentru morile de vânt. În secolele XVII-XVIII existau aprox. 600 de mori de vânt active, ce au avut un impact pozitiv asupra economiei țării. De-a lungul timpului, numărul acestora a scăzut semnificativ, în Zaanse Schans fiind active în prezent doar 10. Acestea sunt utilizate în prelucrarea lemnului, a pigmenților sau a uleiului. Peste tot veți vedea saboții de lemn olandezi, cunoscuți și sub denumirea de klompen. Acești papuci de lemn, care nu par prea confortabili, erau purtați de cei care lucrau în agricultură sau în industrie. În Zaanse Schans veți avea posibilitatea de a participa la un workshop în cadrul căruia veți afla mai multe despre istoria lor și despre cum sunt confecționați. Pentru că întreaga ţară este renumită pentru brânza de tip Edam sau Gouda, vom avea posibilitatea de a vizita o fermă locală, unde vom afla mai multe despre modul în care brânza este făcută și de a gusta dintr-o sumedenie de sortimente. Itinerarul zilei va continua cu vizitarea satului Volendam, cel mai renumit sat pescăresc din ţară, atât pentru vechile sale bărci pescăreşti cât şi pentru costumele populare pe care unii localnici le mai poartă şi în prezent. Vom vedea femei purtând tradiţionala bonetă cu vârful ascuţit, celebră peste tot în lume, un adevărat simbol al ţării. Pensiune completă (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare la bord.
Ziua
13
-
25.06.2024
Amsterdam – Haga – Delft – Rotterdam – Aeroport Amsterdam – București
Mic dejun. După procedurile de debarcare ne vom întâlni cu ghidul local alături de care vom porni într-o excursie la Haga, Delft și Rotterdam. Ne vom îndrepta spre Haga, capitala administrativă a Olandei unde se află toate ambasadele, ministerele și unde, nu în ultimul rând, locuiește Regina Beatrix. Vom face un tur panoramic și pietonal în centrul istoric care va include clădirea Parlamentului sau Binnenhof, Palatul Păcii, Palatul Regal, Tribunalul Penal International și Muzeul Mauritshuis. Vom avea prilejul să admirăm arhitectura colonială a orașului, pe care Haga o ilustrează cel mai bine dintre toate orașele olandeze, dar și clădirile moderne, din metal și sticlă precum Hoftoren, cea mai înaltă clădire din Haga, în care funcționează Ministerul Educației și Culturii. Traseul zilei va continua spre Delft, unul dintre cele mai încântătoare orașe din Olanda, renumit pentru ceramica albastră care îi poartă numele. Pe lângă fabrica de porțelan și ceramică albastră de la Delft, vom descoperi orașul care a conservat spiritul Olandei într-o formă mai puțin zgomotoasă decât orașele mai mari ale țării, cu străduțe înguste, cu canale pitorești, cu cafenele cochete și monumente impresionante. Situat în inima Olandei, orașul are o istorie bogat ilustrată atât în piața centrală, dominată de statuia lui Hugo Grotiusdar, cât și în cele două biserici celebre, Biserica Veche, unde se găsesc numeroase epitafuri și peste 400 de morminte, printre care și cel al pictorului Vermeer și Biserica Nouă, unde se găsesc mormintele membrilor familiei regale și ale câtorva eroi naționali. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Rotterdam, care datează din timpuri medievale și care a fost distrus aproape în totalitate în timpul bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind reconstruit într-un stil modern imediat după terminarea războiului. Vom vizita Rotterdamul, oraș care stă bine și la superlative, fiind cel mai important oraș comercial al Olandei și în același timp, cel mai mare port al Europei, un oraș cosmopolit, unde în locul tradiționalelor case de cărămidă, vom întâlni zgârie-nori impunători, în care își desfășoară activitatea companii internaționale de prestigiu. Turul panoramic va include printre altele Podul Erasmus, care are 800 m lungime și leagă nordul de sudul orașului, Muzeul Maritim, clădirea futuristă a gării și Turnul Euromast, care are o înălțime de 185 m, unul dintre simbolurile orașului. Vizita va continua cu un tur pietonal prilej cu care vom vedea un complex inedit de 40 de case, desprins parcă dintr-o zonă crepusculară, creație a arhitectului Piet Blom, care și-a dorit să construiască un sat într-un oraș, cunoscut sub numele de Casele cubice. Fiecare casă a fost gândită să reprezinte un copac în formă abstractă, astfel încât împreună să creeze impresia unei păduri. În imediata apropiere a acestui complex vom vedea Clădirea Creion, o altă construcție modernă, o adevărată provocare arhitecturală. Vom intra apoi în Market Hall, cea mai mare piață închisă din Olanda, cu un design interior unic datorită picturilor în culori vii, reprezentând fructe, flori, insecte și plante, cu un tavan fascinant. În jurul orei 18:00 vom ajunge la aeroportul din Amsterdam pentru plecarea spre București cu compania KLM, zbor KL 1377 (20:55 / 00:35).
Ziua
14
-
26.06.2024
București
Sosire la București la ora 00:35