• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Suriname – Guyana – Guyana Franceza

Un colţ „ascuns” al Americii de Sud

COD OFERTA: 501-A

Oferta nu mai este valabila
3860 €
rezerva online
Perioada plecarii:
22.11 - 06.12.2018
  • Suriname – Guyana – Guyana Franceza
Suriname – Guyana – Guyana Franceza

Cayenne - Marais De Kaw - Kourou - Saint Laurent Du Maroni - Anaula - Berg En Dal - Joden Savanne - Georgetown - Kaieteur - Paramaribo - Parcul National Brownsberg - Santa Mission - Warappa Creek - Insulele du Salut

Descarca programul in format PDF:
Vă invităm să descoperiţi cele mai izolate colţuri ale lumii unde veţi avea şansa de a vedea unele dintre cele mai puţin populate zone de pe Pământ. Veţi “lenevi” pe plaje virgine, veţi explora cele mai frumoase şi mai bine conservate păduri tropicale care păstrează încă nealterat ritmul naturii şi veţi avea prilejul de a face o incursiune în trecut, prilej de a vă face o idee despre cum era lumea cu milioane de ani în urmă.

Veţi întâlni oameni de origini etnice total diferite, ţinând cont că în fosta colonie olandeză Suriname trăiesc europeni, afro-americani, chinezi, indieni, amerindieni, evrei şi indonezieni. Aproape toate religiile lumii coexistă paşnic în această ţară, iar ca argument, în capitala Paramaribo veţi vedea una lângă alta o sinagogă, o moschee şi un templu hindus.

Guyana este singurul stat sud-american din Commonwealth situat pe continent, singura ţară vorbitoare de limbă engleză din America de Sud şi una dintre puţinele țări membre al Comunității Caraibelor care nu este o insulă. În Guyana Franceză veţi fi de fapt în Uniunea Europeană, deoarece aceasta este un teritoriu francez, iar printre multe alte lucruri, aici veţi găsi pădurea amazoniană, centrul spaţial pentru lansarea sateliţilor şi hibriditate culturală, ca urmare a diferitelor valuri de imigranţi care au străbătut-o. Vă aşteptăm să ne însoţiţi în această inedită aventură sud americană!
Ziua 1 / 22.11.2018:  Bucureşti – Amsterdam – Paramaribo (Suriname)    
Întâlnire cu însoţitorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa biroului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 1372 (06:00 / 08:05) de unde se va pleca spre Suriname cu zborul KL 713 (11:20 / 16:35). Sosire în Paramaribo, capitala statului Suriname, port la Oceanul Atlantic, unul dintre cele mai frumoase oraşe din America de Sud, centrul oraşului făcând parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Transfer şi cazare la Hotel Torarica 4* (sau similar).   
Ziua 2 / 23.11.2018:  Paramaribo
Mic dejun. Tur panoramic de oraş, un exemplu unic de îmbinare a stilurilor arhitecturale olandez, britanic, creol şi asiatic, care reflectă societatea multiculturală a ţării. În centrul vechi al oraşului, situat pe malul stâng al râului Suriname, vom descoperi clădiri din lemn, vom vedea Palatul Prezidenţial, Biserica Reformată, Catedrala Gotică, Fortul Zeelandia, construit în sec. al XVII-lea unde vom vizita muzeul acestuia, vom merge în parcul public Palm Gardens şi apoi vom descoperi piaţa locală maroon. Ne vom deplasa în continuare către Fortul New Amsterdam unde vom vizita muzeul său în aer liber. Dejun în timpul vizitelor. Vom vizita apoi Parcul Natural Peperpot, deschis în anul 2009, cu o biodiversitate impresionantă, datorată în special numarului mare de specii de păsări, după care vom face o inedită plimbare cu barca pe Râul Surinam, în timpul căreia ne vom bucura de compania celor mai prietenoase mamifere marine, delfinii, care sunt speciali în această zonă, având burtica roz. Transfer pentru cazare la Hotel Torarica 4* (sau similar).
Ziua 3 / 24.11.2018:  Paramaribo – Joden Savannah – Parcul Național Brownsberg – Berg en Dal
Mic dejun. Plecare spre cea mai veche aşezare evreiască din America de Sud, declarată  monument naţional, situată în Joden Savannah. În jurul anului 1500, în timpul Inchiziției din Portugalia și Spania, mulți evrei au fugit din Olanda și din coloniile olandeze pentru a scăpa de tortură și de condamnarea la arderea pe rug. Vom vedea ruinele sinagogii, fântâna cu apă termală și cimitirul evreiesc. În continuarea zilei vom vizita satul amerindian Redi Doti, în traducere “murdărie roșie”, o comunitate indigenă, relativ mică, localnicii fiind un amestec între caraibieni și arowak, în urma căsătoriilor dintre triburi. Tot în această zonă vom vedea un pârâu cu apa de culoarea cernelii, apă care are proprietăţi curative, având o concentraţie ridicată de minerale. Dejun. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Parcul Național Brownsberg, înființat în anul 1969 care are o suprafață de 8.400 de hectare acoperită de pădurile tropicale din Amazon și este locuit de diverse specii de animale printre care cele mai numeroase sunt maimuțele Brownsberg. Parcul este de asemenea un paradis pentru iubitorii de păsări, din cele 650 de specii de păsări cunoscute în Surinam, mai mult de 200 pot fi găsite aici. Vom ajunge apoi la Berg en Dal Cultural River Resort, aflat în mijlocul pădurii tropicale, pe malurile râului Surinam. Resortul este mediul perfect pentru a ne relaxa, natura şi cultura fiind temele majore ale activităților în și din jurul stațiunii. Datorită istoriei lungi, care începe de pe Plantaţia Berg en Dal, bogăției de povești, legende şi mituri interesante, apropierii  de Parcul Natural Brownsberg, precum și a altor atracții turistice cheie în zonă, Berg en Dal a devenit în prezent o destinaţie turistică exotică şi eco-culturală foarte căutată. Vom avea ocazia de a vedea cum comunitățile locale, cu patrimoniul lor cultural unic, sunt implicate activ în activităţile zonei şi contribuie în mare măsură la farmecul și ospitalitatea resortului. Cazare la Berg en Dal Resort (sau similar).
Ziua 4 / 25.11.2018:  Berg En Dal – Anaula
Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta spre inima ţării, Provincia Sipaliwini unde vom ajunge la Anaula Nature Resort, lodge situat pe malul unei insule idilice, în apropierea cataractelor Ferulassi. Acesta este înconjurat de 9 hectare de pădure tropicală, în care se găsesc numeroase trasee amenajate pentru turiştii dornici de a explora insula pe cont propriu. După dejun ne vom putea bucura de frumuseţile junglei amazoniene, cu floră și faună unice şi vom avea ocazia de a face o inedită baie într-una dintre cataractele râului. Seara vom “face cunoștință” cu unica cultură Maroon, bucurându-ne de un spectacol cultural tradiţional, cu muzică şi dansuri. Maroons sunt descendenții sclavilor fugari, care s-au stablit în pădurea tropicală inaccesibilă o lungă perioadă de timp, care şi-au dezvoltat o cultură unică, cu influențe africane puternice. Cină şi cazare la Anaula Nature Resort Lodge (sau similar).
Ziua 5 / 26.11.2018: Anaula – Paramaribo
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita o comunitate locală, prilej cu care vom afla mai multe despre cultura africană din Suriname. Localnicii, mândri de obiceiurile lor, ne vor prezenta modul lor de viață şi ne vor face o scurtă introducere în istoria perioadei de sclavie din America de Sud. Întoarcere la lodge pentru dejun. În continuarea zilei ne vom întoarce la Paramaribo pentru cazare la Hotel Torarica 4* (sau similar).
Ziua 6 / 27.11.2018:  Paramaribo – Kaieteur – George Town (Guyana)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre George Town, capitala Guyanei, oraș-port situat pe malul Oceanului Atlantic, la gura de vărsare a râului Demerara. Fondat de britanici în anul 1781 şi numit în onoarea regelui George al III-lea al Regatului Unit, George Town a servit o perioadă îndelungată drept capitala Guyanei Britanice, fiind în decursul timpului, de asemenea şi sub dominaţie franceză și olandeză. Arhitectura colonială unică victoriană şi olandeză se evidenţiază în centrul vechi al oraşului, multe clădiri fiind din lemn, unele dintre ele însă fiind reconstruite în urma incendiilor din anii 1945 şi 1951. După sosire, transfer la aeroportul local pentru zbor deasupra impresionantei Kaieteur, una dintre cele mai înalte cascade din lume, cu o cădere de 227 m, urmată de alte praguri mai mici, înălţimea totală ajungând la 251 m. Aceasta este de aprox. 4 ori mai mare decât Niagara și de 2 ori mai înaltă decât Cascada Victoria. Kaieteur este, de asemenea, printre cele mai puternice cascade din lume, cu un debit mediu de 663 m³/s. După zbor, vom admira cascada şi terestru, prilej de a surprinde panorame care ne vor tăia respiraţia. Întoarcere în George Town, pentru cină şi cazare la Hotel Marriott 4* (sau similar).
Ziua 7 / 28.11.2018:  George Town
Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi în turul panoramic al oraşului, prilej cu care vom vedea clădirile publice din centru, Primăria, Universitatea, Grădina Botanică, celebra piață Stabroek şi cea mai mare catedrală din lemn din lume, pe care o vom vizita. Dejun. După-amiază timp liber pentru activităţi şi vizite individuale. Cazare la Hotel Marriott 4* (sau similar).
Ziua 8 / 29.11.2018:  George Town – Santa Mission – Paramaribo (Suriname)
Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local împreună cu care ne vom deplasa cu barca de-a lungul râului Kamuni către satul de amerindieni Santa Mission, înfiinţat la mijlocul sec. al XVIII-lea, astăzi casa a aprox. 200 localnici de origine predominant Arawak. Santa Mission este renumit pentru obiectele sale de artizanat țesute. Vom avea ocazia de a vedea cum comunitățile locale, care au un patrimoniu cultural unic, sunt implicate activ în activităţile zonei. Întoarcere în George Town şi transfer la aeroport pentru zborul spre Paramaribo. Transfer pentru cină și cazare la Hotel Torarica 4* (sau similar).
Ziua 9 / 30.11.2018:  Paramaribo – Warappa Creek – Paramaribo
Mic dejun. Astăzi vom pleca într-un tur inedit care ne va garanta petrecerea unui timp fantastic. Ne vom îndrepta spre cartierul Commewijne, vom naviga pe Râul Commewijne şi vom merge pe plantația activă a Alianței. Vom ajunge de asemenea în satul Bakkie, unde vom putea vizita un interesant muzeu privat. După dejun ne vom deplasa cu barca pe fantasticul pârâu Warappa, de-a lungul căruia vom întâlni dovezi ale epocii sclaviei. Această călătorie se va termina pe plaja din apropierea Oceanului Atlantic, unde vom petrece ceva timp înainte de întoarcerea la Paramaribo. Cazare la Hotel Torarica 4* (sau similar).
Ziua 10 / 01.12.2018:  Paramaribo – St. Laurent De Maroni – Kourou (Guyana Franceză)   
Mic dejun. Plecare spre granița cu Guyana Franceză, unde după formalităţile vamale de ieşire din Suriname, vom traversa Râul Corentyne pentru a ajunge în Guyana Franceză. Vom ajunge la Saint Laurent du Maroni, oraș aflat la graniță, unde vom vizita Camp de la Transportation, în trecut cel mai important centru penitenciar din ţară, unde vom descoperi şi celula celebrului Papillon. Vom pleca apoi spre Kourou, oraş care a devenit cunoscut după înfiinţarea Agenţiei Spaţiale Europene. Cină şi cazare în Kourou la Hotel Des Roches 4* (sau similar).
Ziua 11 / 02.12.2018:  Kourou – Insulele du Salut – Kourou
Mic dejun. Transfer în port pentru îmbarcare pe catamaranul cu care ne vom deplasa spre arhipelagul Insulelor du Salut (Insulele Salvării), un grup de 3 insule mici, de origine vulcanică, aflate la aprox. 11 km de coasta Guyanei Franceze, numite astfel, deoarece acolo s-au refugiat misionarii pentru a scăpa de ciuma de pe continent. Cele 3 insule au devenit în anul 1852 închisori, în cea mai mare parte a prizonierilor politici, precum şi a unora dintre cei mai periculoşi criminali din Franţa. Astăzi, ruinele temniţelor sunt o populară destinaţie turistică, devenind celebre după publicarea romanului “Papillon”, scris de Henri Charrière, care a fost întemniţat aici timp de 9 ani. Vom ajunge mai întâi pe Insula Royale, apoi vom descoperi Insula Saint-Joseph, unde prizonierii erau în detenție solitară şi în final vom vedea (de pe catamaran) Insula Diavolului, pe care erau întemniţaţi prizonierii politici, cel mai faimos dintre aceştia fiind Alfred Dreyfus, condamnat în Franța pentru trădare. După închiderea închisorii, majoritatea clădirilor au fost demolate pentru a face loc Hotelului des Roches, însă unele vestigii legate de acea perioadă au rămas în picioare, exemplul cel mai elocvent fiind Turnul Dreyfus, situat acolo unde râul întâlneşte oceanul. Dejun în timpul vizitelor. Vom avea prilejul de a face baie şi de a ne relaxa pe una din plajele idilice din insule. Întoarcere pentru cazare la Hotel Des Roches 4* (sau similar).
Ziua 12 / 03.12.2018:  Kourou – Rezervaţia Naturală Marais De Kaw – Cayenne
Mic dejun. Ne vom îndrepta în prima parte a zilei spre Rezervaţia Naturală Marais de Kaw, a doua cea mai mare rezervație naturală din Republica Franceză, care protejează peste jumătate din speciile pe cale de dispariţie din Guyana Franceză, fiind un rai pentru iubitorii de natură, care pot observa numeroase păsări, precum stârci Cocoi, egrete sau Jacana negri. Rezervaţia formată în principal dintr-o zonă mlăștinoasă de savană, irigată de Pârâul Angelique și Râul Kaw, este cunoscută ca fiind unul dintre ultimele refugii ale caimanului negru şi adăpost pentru multe specii notabile precum aligatorii roșii, caimanii gri, caimanii cu ochelari, țiparii electrici și maimuțele urlătoare din pădurile care înconjoară savana plutitoare. În ceea ce privește flora, se remarcă printre altele Bladderwort, o plantă carnivoră care prinde la rădăcinile sale organisme mici. Ne vom îmbarca pe pirogi, vase tradiţionale, lungi şi înguste, utilizate în trecut de ameridieni, în prezent o modalitate populară pentru turiştii care vor să exploreze fauna şi flora impresionantă a locului. Alături de ghidul local, care ne va ajuta în identificarea animalelor, vom descoperi rezervaţia, vom vizita satul de pescari Kaw şi vom ajunge la un lodge plutitor, un punct de observaţie al avifaunei excelent. După dejun vom pleca spre Cayenne, capitala Guyanei Franceze, situată pe o fostă insulă, la gura de vărsare a râului Cayenne pe coasta Atlanticului. Înainte ca regiunea să fie descoperită de Cristofor Columb şi explorată de către spaniolul Vicente Yañez Pinzon, Guyana Franceză era populată de numeroase triburi amerindiene, cele mai importante fiind triburile Caribilor. Ulterior, regiunea guianelor, nefiind inclusă în tratatul ce delimita zonele de influență portugheză și spaniolă în America, a devenit locul de instalare al unui grup de coloniști francezi în anul 1503, rămânând până în prezent sub dominaţia Franţei. Pentru a înțelege mai bine țara, aceasta poate fi separată în două regiuni geografice: în nord o fâșie de coastă unde locuiește majoritatea populației și o pădure tropicală foarte densă și aproape inaccesibilă în partea centrală și de sud, cu înălțimi ce cresc gradual către frontiera cu Brazilia. Cazare în Cayenne la Hotel Montabo 4* (sau similar).
Ziua 13 / 04.12.2018:  Cayenne – Centrul Spaţial Kourou – Cayenne  
Mic dejun. Dimineaţa va fi dedicată vizitării Centrului Spaţial şi a Muzeului Spaţiului. După independenţa Algeriei faţă de Franţa s-a pus problema construirii unui nou centru spațial francez pentru a-l înlocui pe cel din deșertul algerian, iar în anul 1964 Kourou a fost ales să găzduiască Centrul Spațial, deoarece este aproape de ecuator, este ferit de furtuni tropicale, nu se află într-o zonă seismică și are o densitate scăzută a populației. Centrul Spațial este condus de CNES (Centrul Naţional de Studii Spațiale), în colaborare cu ESA (Agenția Spațială Europeană) și Arianespace fiind singurul din lume situat aproape de ecuator, fapt care stimulează propulsia și care face ca lansarea să fie cu până la 17% mai eficientă din punct de vedere energetic faţă de celelalte centre spaţiale. Începând cu anul 1980 două treimi din sateliții comerciali ai lumii au fost lansaţi din Guyana Franceză. Vom putea vedea Centrul de control Jupiter II şi instalaţiile Ariane 5, după care vom vizita cele 7 module din Muzeul Spaţiului şi anume: universul, cucerirea spaţiului, lansările europene, zborurile cu oameni, sateliţii, încărcăturile cu caracter aplicativ şi ştiinţific şi viitorul. Dejun şi întoarcere la Cayenne. După-amiază, timp liber pentru activităţi  individuale. Cazare la Hotel Montabo 4* (sau similar).
Ziua 14 / 05.12.2018:  Cayenne – Paris
Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local care ne va însoţi într-un tur panoramic şi pietonal de oraş în timpul căruia vom vedea Place des Palmistes, Hôtel de Ville (Primăria), construită de iezuiţi în anul 1890, Fortul Cépérou, construit în sec. al XVII-lea și Catedrala Saint-Sauveur de Cayenne. Vom vizita apoi Muzeul Alexandre Franconie şi Muzeul Culturilor Guyaneze. Timp liber pentru ultimele cumpărături sau alte activități individuale. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Paris cu zborul companiei Air France, AF 853 (19:00 / 07:25).  
Ziua 15 / 06.12.2018:  Paris – Bucureşti
Sosire la Paris la ora 07:25, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1088 (18:15 / 22:10).

Tarife


3860 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 280 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti, pt. 10-14 turişti, tariful se majorează cu 150 euro/pers.)

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam – Paramaribo şi Cayenne – Paris – Bucureşti
- transport continental cu avionul pe ruta: Paramaribo – George Town – Paramaribo
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 13 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi lodge-uri
- mesele menţionate în program: 13 mic dejunuri, 9 dejunuri și 4 cine
- tur panoramic de oraș în Paramaribo cu ghid local
- vizitarea Parcului Natural Peperpot
- plimbare cu barca pe Râul Suriname pentru a vedea delfinii cu burtica roz
- vizitarea celei mai vechi așezări evreiești din America de Sud
- vizită în Parcul Național Brownsberg
- explorarea junglei amazoniene și descoperirea culturii maroon la Anaula Nature Resort
- excursie cu avionul la Cascada Kaieteur
- tur panoramic de oraș în George Town cu ghid local
- plimbare cu barca pe Râul Kamuni pentru a vedea satul de amerindieni Santa Mission
- excursie cu barca pe Râul Commewijne și pe Pârâul Warappa
- vizitarea coloniei penitenciare Saint Laurent de Maroni
- croaziera cu catamaranul spre Insulele du Salut  
- vizitarea Rezervației Naturale Kaw
- vizită la Centrul Spațial Kourou
- tur panoramic de oraș în Cayenne cu ghid local
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi continentale: aprox. 90 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- taxa de viză şi procesare pentru Suriname: aprox. 65 euro/pers., care se achită la agenție
- taxa de viză pentru Guyana: aprox. 25 usd/pers., care se achită  la faţa locului
- vaccinul obligatoriu împotriva febrei galbene
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita cel mai târziu conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- vaccin împotriva febrei galbene
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la                                                epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat (la cerere) de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, anularea curselor, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse întotdeauna intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: