• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Circuit Paste Rusia – Inelul de Aur

Lumina sfanta in inima ortodoxiei

COD OFERTA: 441-B

COD OFERTA: 441-A

Oferta nu mai este valabila
1190 €
870 €
rezerva online
Perioada plecarii:
25.04 - 02.05.2019
15.05 - 21.05.2018
  • Circuit Paste Rusia – Inelul de Aur
Circuit Paste Rusia – Inelul de Aur

Moscova - Yaroslavl - Murom - Vyksa - Diveevo - Suzdal - Vladimir - Bogoliubovo - Kostroma - Rostov - Pereslavl Zalessky - Alexandrov - Serghiev Posad

Descarca programul in format PDF:
Va invitam sa petreceti alaturi de noi Sarbatorile Pascale, prilej de a percepe misterul si magia unei Rusii enigmatice de mult apuse.

Vom explora faimosul Inel de Aur al Rusiei, cu diversitatea comorilor culturale ale fostului imperiu tarist, cu orasele antice care pastreaza memoria celor mai importante evenimente din istoria Rusiei, cu rol foarte important in formarea Bisericii Ortodoxe, cu monumente istorice si arhitecturale din sec. XII-XVIII, care reprezinta tezaurul culturii ruse, cu vechile sate rusesti, adevarate muzee in aer liber, cu catedrale de poveste si cu vechi biserici in care sunt adapostite icoane facatoare de minuni.

Vom incheia acest tur inedit admirand comorile tarilor in timp ce vom descoperi Moscova si imprejurimile sale si nu in ultimul rand Kremlinul cel incarcat de istorie.
Ziua 1 / 25.04.2019:  Bucuresti – Moscova
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 11:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor SU 2035 (13:30 / 16:30). Sosire in capitala Rusiei, metropola situata pe malurile fluviilor Oka si Volga, care, cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, este in prezent nu numai sediul guvernului rus, ci si un loc cu multe atractii de renume mondial. Transfer pentru cazare la Hotel Radisson Slavyanskaya & Business Center 4* (sau similar).
Ziua 2 / 26.04.2019:  Moscova – Murom – Vyksa
Mic dejun. Plecare spre Murom, unul dintre cele mai pitoresti orasele antice din regiunea Vladimir, situat pe malul stang al Raului Oka, impodobit cu multe biserici si manastiri. Murom a castigat un loc de durata in imaginatia rusa, fiind lacasul printului Petru si a sotiei sale Fevronia, unii dintre cei mai iubiti sfinti ai Rusiei. Ajunsi in cetatea medievala Murom, considerat orasul sfintilor familisti, vom face un tur panoramic care va include vizitarea Manastirilor Bunavestire si Schimbarea la Fata, manastiri de calugari si de maici, dedicate Sfintilor Petru si Fevronia, care se odihnesc in aceeasi racla. In cea mai veche manastire din Murom, situata pe malul abrupt al Raului Oka, dedicata Schimbarii la Fata a Mantuitorului, vom vedea icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, iar in Manastirea Buna Vestire vom vedea o alta icoana miraculoasa, cea a Sf. Ilie din Murom. Vom admira in centrul orasului Murom turnurile frumos decorate si bisericile institutiilor monahale adiacente, precum Manastirea Sfanta Treime, pe care o vom vizita. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Vyska, unde ne vom caza la Hotel Batashev 4* (sau similar).
Ziua 3 / 27.04.2019:  Vyksa – Diveevo – Suzdal
Mic dejun. In aceasta zi ne vom indrepta catre una dintre cele mai mari manastiri ortodoxe din Rusia,
Manastirea Diveevo, construita la o distanta de 12 km de orasul Nijny Novgorod, intr-o zona considerata de o mare importanta spirituala, cunoscuta mai ales pentru faptul ca aici a vietuit Sfantul Serafim de Sarov. Vom vizita Catedrala Sfanta Treime, unde se afla moastele Sf. Serafim de Sarov si Icoana Maicii Domnului “Bucuria tuturor bucuriilor” facatoare de minuni, in fata careia Sfantul a trecut la Domnul, rugandu-se in genunchi. Sf. Serafim de Sarov, cel mai iubit sfant al Rusiei, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, este cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori, care i-a descris Manastirea din Diveevo, numind-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” (dupa Iviron, Athos si Kiev). Putini stiu ca Sf. Serafim de Sarov este sfantul la care a fost condus Arsenie Boca de catre Fecioara Maria pe Muntele Athos (desigur ca atunci cand s-a intamplat aceasta minune Sf. Serafim trecuse in lumea cealalta de aproape 100 de ani). Vom vizita in continuare Catedrala Schimbarii la Fata si Biserica Kazan, unde se afla moastele Sf. Alexandru, Marta si Elena. Ne vom indrepta apoi spre locul numit “pustia de aproape”, la izvorul tamaduitor al Sf. Serafim de Sarov si la izvorul Maicii Domnului. Binecuvantati si incarcati de energia locului, ne vom indrepta spre Suzdal, oras care apartine Inelului de Aur care inconjoara Moscova ca o coroana, cunoscuta in trecut sub denumirea de “Zalesye”, care in traducere inseamna “dincolo de paduri”, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale - kremlinurile. Suzdalul care dateaza din anul 1024, este actualmente un orasel cu aprox. 10.000 locuitori, care pe o suprafata de numai 9 km2, detine 300 de biserici medievale, unele dintre ele intrate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare la Hotel Pushkarskaya Sloboda 4* (sau similar). Seara vom participa la Slujba de Inviere intr-una din bisericile ortodoxe ale orasului.
Ziua 4 / 28.04.2019:  Suzdal – Vladimir – Bogoliubovo – Suzdal
Mic dejun. In prima zi de Paste vom porni in turul panoramic al orasului Suzdal, numit si “orasul muzeu”, prilej cu care vom vedea Muzeul de Arhitectura din lemn, vom vizita Kremlin-ul, construit in sec. XI-XII si Manastirea Spaso-Efimiev, care pastreaza fresce din sec. al XVII-lea. In continuarea zilei vom participa la un dejun traditional de Paste, dupa care ne vom indrepta spre Vladimir, prima capitala a Rusiei, oras fondat in anul 1108 de catre principele kievean Vladimir Monomach, pe malul raului Kliazma. Vom vizita Catedrala Adormirii Maicii Domnului, prima biserica crestina din Rusia, construita pe locul in care in anul 1000 au fost crestinati primii rusi de catre Sf. Tar Vladimir, unde se afla moastele Sf. Andrei Bogoliubov si unde vom putea vedea cateva fresce pictate de Andrei Rubliov, renumitul pictor de icoane si Icoana Maicii Domnului din Vladimir, cea mai venerata icoana a poporului rus. Cronicarii timpului comparau aceasta biserica cu templul lui Solomon din Ierusalim pentru ca ea poate adaposti aprox. 2.000 de oameni. Vom admira in continuare arhitectura Portilor de aur din centrul orasului, precum si Catedrala Sf. Dimitrie (exterior) cu frumoasele sale fatade sculptate cu diverse scene de vanatoare. Itinerarul zilei va continua spre Bogoliubovo, situat la o distanta de aprox. 10 km de Vladimir, oras in care s-a pastrat resedinta cneazului Andrei Bogoliubski din sec. al XII-lea. Crestinii ortodocsi rusi cred ca Bogolyubovo a fost fondat pe locul in care Andrei Bogolyubovo a avut o viziune miraculoasa cu Theotokos (denumire ce inseamna „purtatoare de Dumnezeu”, Fecioara Maria). Theotokos-ul i-a aparut intr-o viziune tinand o lista in mana dreapta si poruncindu-i sa construiasca o biserica si o manastire in acel loc. Prin urmare a fost ridicata biserica Mijlocirii de pe Nerl, care se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1992. Printul Andrei Bogolyubovo a apelat la un iconograf pentru a picta o icoana inspirata de aparitia Theotokos-ului. Aceasta icoana poarta denumirea de Icoana Bogolubskaya a Theotokos-ului. Vom vizita Manastirea Bogoliubovo, Castelul princiar al lui Andrei si Biserica Pokrova pe Nerl (daca conditiile meteo permit), toate acestea fiind listate in Patrimoniului Mondial UNESCO. Seara vom reveni la Suzdal pentru cazare la Hotel Pushkarskaya Sloboda 4* (sau similar).
Ziua 5 / 29.04.2019:  Suzdal – Kostroma – Yaroslavl  
Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Kostroma, leaganul Romanovilor, pentru prima data inregistrat in cronicile anului 1213. Fiind unul dintre cele mai nordice orase in cadrul marelui ducat al Moscovei, Kostroma a servit drept zona de retragere pentru marii duci atunci cand inamicii au asediat Moscova in anii 1382, 1408 si 1433. Evolutia spectaculoasa a orasului in sec. al XVI-lea ar putea fi atribuita stabilirii de legaturi comerciale cu negutatorii englezi si olandezi prin portul Archangel. Boris Godunov a reconstruit manastirile Ipatiev si Epiphany din piatra, constructia celor doua lacase de cult fiind finalizate inainte ca orasul sa fie martor la evenimentele Timpurilor Tulburi. Vom face un tur panoramic de oras, care va include Biserica Invierii de pe Raul Debre, Manastirea Sf. Anastasia si vizitarea Manastirii Ipatyevsky cu Catedrala Sf. Treime. Vom pleca apoi spre Yaroslavl, oras port care se intinde pe mai bine de 20 km pe ambele maluri ale Volgai, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Orasul Yaroslavl, fondat in sec. al XI-lea de catre Printul Yaroslav cel Intelept este renumit pentru numeroasele biserici care dateaza din sec. al XVII-lea, fiind un exemplu graitor al reformei de planificare urbana ordonata de Imparateasa Ecaterina cea Mare pentru intreaga Rusie in anul 1763. Unele dintre structurile istorice ale orasului s-au pastrat, insa orasul a fost remodelat intr-un stil neoclasic pe un plan radial urban, in care se simt influentele Europei de Vest in Imperiul Rusesc. Tur panoramic de oras care va include Bisericile Posad, Biserica Sf. Ilie Proorocul, aflata in Piata Centrala a orasului, ale carei fresce constituie un adevarat muzeu de pictura veche ruseasca, vizitarea Catedralei Adormirii Maicii Domnului, Manastirea Spaso-Preobrazhensky si Muzeul Icoanelor. Optional vom putea vizita si Manastirea Tolga, care dateaza din anul 1354 si care adaposteste moastele Sf. Ignatie Briancianinov (supranumit duhovnicul contemporaneitatii); biserica are doua icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului, despre una dintre ele fiind facuta o mentiune inca din anul 1333. Tarul Ivan cel Groaznic a fost vindecat cu rugaciuni la aceasta icoana in sec. al XVI-lea. Manastirea a fost redeschisa in anul 1988, ca prima manastire de maici din Rusia. Cazare la Hotel Park Inn 4* (sau similar).
Ziua 6 / 30.04.2019:  Yaroslavl – Rostov – Pereslavl Zalessky – Alexandrov – Serghiev Posad – Moscova   
Mic dejun. Plecare spre Rostov, unul dintre cele mai vechi orase din Rusia, mentionat pentru prima data in anul 862 ca o asezare importanta. In sec. al XIV-lea, episcopii din Rostov au devenit arhiepiscopi, iar mai tarziu, in sec. al XVI-lea, mitropoliti. Unul dintre mitropoliti, pe nume Iona Sysoyevich, a stabilit ca principal reper al orasului, Kremlin-ul, care este considerat de multi ca fiind una dintre cele mai de seama zone din afara Moscovei. Devastat de mongoli in sec. XIII – XIV si de polonezi in anul 1608, Rostovul este acum un oras de dimensiuni medii. Din acest motiv, scaunul metropolitan a fost transferat la Yaroslavl in a doua jumatate a sec. al XVIII-lea. Din anul 1988 a devenit resedinta uneia dintre primele episcopii rusesti, insa dincolo de valoarea istorica, Rostovul e recunoscut si pentru emailurile sale. Ca urmare, vom vizita Muzeul Emailului si Kremlin-ul orasului. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Pereslavl Zalessky, unul dintre cele mai frumoase orase vechi din Rusia, unde vom face o scurta oprire pentru fotografii. Vom pleca apoi catre Alexandrov, un orasel linistit pana in sec. al XVI-lea cand a fost vizitat de catre Tarul Ivan cel Groaznic, care l-a indragit atat de tare, incat a decis sa-si stabileasca aici resedinta pentru urmatorii 17 ani. De aici, din Alexandrov, Tarul a lansat atacurile militare spre cateva orasele precum Klin, Torzhok, Tver si tot aici si-a ucis si fiul cel mare, pe Printul Ivan. In perioada sederii familiei regale in Alexandrov, acesta a devenit un centru al culturii si artei, unde si-au desfasurat activitatea renumiti arhitecti, muzicieni si artisti. In Alexandrov vom vizita Muzeul Alexandrovskaya Sloboda, care cuprinde curtea imperiala, camerele palatului si pivnitele imperiale, precum si fosta locuinta a lui Ivan cel Groaznic. Ne vom indrepta spre Serghiev Posad, numit si Zagorsk, situat la o distanta de aprox. 70 km de Moscova, oras care a fost principalul centru politic, spiritual si cultural al Rusiei. In Serghiev Posad vom vedea Lavra Sf. Treimi a Sf. Serghie de Radonej, cel care a asezat Rusia sub semnul Sfintei Treimi, care este de fapt Kremlin-ul din Serghiev Posad. In cetatea alcatuita din 35 de cladiri se afla Catedrala Adormirii Maicii Domnului, construita in perioada anilor 1559-1585 dupa exemplul bisericii Adormirii Maicii Domnului din Kremlin-ul din Moscova, mormintele lui Boris Godunov si ale familiei sale, Capela Nadkladeznaia, construita la sfarsitul sec. al XVII-lea, Palatul Tarului, cea mai mare Academie Teologica din Rusia si resedinta Sfantului Patriarh al Rusiei. Vom vizita Catedrala Sf. Treime, cea mai mare manastire din Rusia si cel mai important centru al ortodoxiei ruse inca din sec. al XIV-lea, in jurul careia a fost construit orasul. Aceasta a fost decorata in anul 1425 de pictorii Daniil Ciornai si Andrei Rubliov, cel din urma pictand si icoana Sfintei Treimi, celebra icoana a ortodoxiei. Plecare spre Moscova unde ne vom caza la Hotel Radisson Slavyanskaya & Business Center 4* (sau similar).
Ziua 7 / 01.05.2019:  Moscova
Mic dejun. Insotiti de ghidul local, vom face un tur panoramic al orasului Moscova care va include: Piata Rosie, construita in sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Catedrala Sf. Vasile si Manastirea Novodevicii (intrarile nu sunt incluse) cu zidurile sale colorate in rosu si alb si cu cele 5 cupolele aurite. Manastirea situata in apropierea Moscovei a fost construita de tatal lui Ivan cel Groaznic, fiind denumita initial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, in semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune ca a fost pictata de insusi Sfantul Luca. Aceasta s-a transformat rapid intr-o manastire a fetelor si femeilor aristocratiei ruse, care preferau sa se calugareasca sau erau fortate sa faca acest lucru de catre tatii lor ca urmare a divortului sau a mortii barbatilor lor. Atat prima sotie, cat si sora lui Petru cel Mare au fost calugarite aici, la Manastirea Novodevici. Vom vedea cel mai frumos si mai romantic loc din Moscova, cu o valoare istorica si arhitecturala inestimabila: clopotnita in stil baroc din sec. al XVII-lea, despre care se spune ca este cea mai frumoasa clopotnita din intreaga Rusie. Vom continua explorarea capitalei rusesti cu vizitarea Kremlin-ului, celebru complex arhitectonic si istoric fortificat, situat in inima metropolei, inconjurat de ziduri vechi din caramida rosie si nu mai putin de 19 turnuri, marginit de Raul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile si Piata Rosie (la est) si Gradinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscuta dintre cetatile rusesti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale si un impunator zid de incinta, prevazut cu 20 de turnuri. Fosta resedinta a tarilor Rusiei si resedinta oficiala actuala a presedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a inceput sa fie construit in sec. al XV-lea. Vom admira Piata Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrala a Rusiei si locul de incoronare a tarilor Rusiei, un adevarat giuvaer al arhitecturii medievale rusesti, numita “minune” datorita turlelor care dau senzatia ca plutesc in aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire, cu cele 9 cupole aurite si fosta biserica privata a tarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail – locul de inmormantare al tarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care dateaza din sec. al XVI-lea si Tunul Tar. Cazare la Hotel Radisson Slavyanskaya & Business Center 4* (sau similar).
Ziua 8 / 02.05.2019:  Moscova – Bucuresti
Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale si ultimele cumparaturi (camerele se vor elibera la ora 11:00).  In jurul orei 16:00, transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucuresti cu compania Aeroflot, zbor SU 2038 (20:35 / 23:45).
Descarca programul in format PDF:
Va invitam sa petreceti alaturi de noi Sarbatorile Pascale, prilej de a percepe misterul si magia unei Rusii enigmatice de mult apuse.

Vom explora faimosul Inel de Aur al Rusiei, cu diversitatea comorilor culturale ale fostului imperiu tarist, cu orasele antice care pastreaza memoria celor mai importante evenimente din istoria Rusiei, cu rol foarte important in formarea Bisericii Ortodoxe, cu monumente istorice si arhitecturale din sec. XII-XVIII, care reprezinta tezaurul culturii ruse, cu vechile sate rusesti, adevarate muzee in aer liber, cu catedrale de poveste si cu vechi biserici in care sunt adapostite icoane facatoare de minuni.

Vom incheia acest tur inedit admirand comorile tarilor in timp ce vom descoperi Moscova si imprejurimile sale si nu in ultimul rand Kremlinul cel incarcat de istorie.
Ziua 1 / 15.05.2018:  Bucureşti – Moscova – Sankt Petersburg
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 11:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare cu zborul companiei Aeroflot SU 2035 (13:30 / 16:30) spre Moscova de unde se va pleca cu zborul SU 26 (18:20 / 19:40) spre Sankt Petersburg. Sosire la Sankt Petersburg, oraşul fondat de Petru cel Mare în anul 1703 ca o “fereastră către Europa”, fiind la acea dată a doua capitală a Imperiului Rus, până în anul 1918. Transfer la Hotel Azimut 4* (sau similar). Seara, opţional, plimbare pe canale pentru a surprinde spectacolul unic al ridicării şi coborârii podurilor.
Ziua 2 / 16.05.2018:  Sankt Petersburg
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom porni într-un tur panoramic al oraşului Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, care va include Bulevardul Al. Nevsky cu celebrele sale poduri, Piaţa Palatului de Iarnă – locul de desfăşurare a unor importante momente din istoria Rusiei, Amiralitatea, Fluviul Neva cu podurile care se ridică noaptea, Catedrala Sf. Isaac (intrare opţională), Crucişătorul Aurora, Piaţa Senatului, Fortăreaţa Petru şi Pavel – emblema oraşului, locul unde se odihnesc mulţi dintre foştii țari ai Rusiei, Monumentul lui Petru cel Mare şi Catedrala Fecioarei din Kazan (intrare opţională). Cazare la Hotel Azimut 4* (sau similar).
Ziua 3 / 17:05.2018:  Sankt Petersburg – Peterhof
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom putea face o excursie opţională de aprox. 4 ore la Petrodvoreţ (Peterhof) unde se va vizita Palatul construit de Petru cel Mare pe ţărmul Golfului Finic, reşedinţa oficială imperială de vară până în anul 1917, cunoscut şi sub numele de “Capitala Fântânilor”, după modelul de la Versailles. Marele Palat, Parcul Iubirii, fântânile şi cascadele constituie un magnific ansamblu închinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare şi glorioaselor forţe navale ruseşti. Deplasarea la Peterhof se va face cu autocarul, iar întoarcerea cu vaporaşul. După-amiază vom vizita Muzeul Ermitaj, unul dintre cele mai mari şi mai bogate muzee din lume, cu peste 3 milioane de piese provenite din toate colţurile lumii. Cazare la Hotel Azimut 4* (sau similar).
Ziua 4 / 18.05.2018:  Sankt Petersburg – Pavlovsk – Tarskoe Selo – Moscova
Mic dejun. Timp liber pentru explorarea individuală a oraşului sau excursie opţională de o zi care va include Pavlovsk şi Tarskoe Selo. Veţi vizita Palatul Pavlovsk, construit de Impărăteasa Ecaterina a II-a pentru fiul ei, viitorul Impărat Pavel I, unde veţi admira şi una dintre cele mai impresionante grădini în stil englezesc din Europa. Veţi continua cu vizitarea Satului Puşkin, Tarskoe Selo, reşedinţa de vară preferată a marilor femei de pe tronul Rusiei. Ecaterina I a primit în dar acest ţinut de la soţul său Petru cel Mare, iar fiica sa, Elisabeta, a construit aici un minunat palat în stil baroc, vopsit în albastru şi alb. Împărăteasa Ecaterina a II-a a petrecut mult timp în aceste locuri, unde numeroşi artişti şi arhitecţi europeni renumiţi au creat interioarele şi pavilioanele. Sute de poeţi ruşi, de la Puşkin la Ahmatova, s-au inspirat din frumuseţea acestui domeniu regal, un simbol al Rusiei seculare, al puterii imperiale, al culturii şi felului de viaţă rus din secolele de aur. Palatul este o bijuterie: dincolo de porţile aurite, veţi trece de peluzele tunse, veţi urca şi intra în saloane cu pereţi pinacotecă, cu mobilier sculptat şi tavane care adăpostesc vechile costume ale nobilimii şi alte obiecte decorative de valoare. Rusia imperială, cultă şi pretenţioasă, o veţi “regăsi” în Marea Sală a Balului, o încăpere cu pereţii şi tavanul aurite, în care lumina este multiplicată de oglinzi. Cea mai uimitoare dintre atracţiile de aici este însă "camera de chihlimbar", făurită din 10.000 kg de plăci de chihlimbar, poleite cu foiţă de aur, creată de către artizanii germani şi ruşi la începutul sec. al XVIII-lea, oferită de către regele Prusiei, Friedrich Wilhelm I, aliatului său rus, țarul Petru cel Mare, în anul 1716. Mutat de germani în Konigsberg în anul 1941, tezaurul a dispărut în anul 1944 după bombardamentul aliaţilor, dând naştere la numeroase ipoteze şi teorii privind locul în care ar fi ascuns. Reconstituirea a costat statul rus o avere, dar totul a trebuit să fie gata la timp, în anul 2003, atunci când Vladimir Putin a invitat liderii întregii lumi la sărbătorirea a 300 de ani de la fondarea oraşului în care s-a născut, Sankt Petersburg. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot SU 25 (19:30 / 20:45) spre Moscova, capitala Rusiei, metropolă situată pe malurile fluviilor Oka şi Volga, care, cu cei aprox. 8 milioane de locuitori, este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial. Transfer pentru cazare la Hotel Katerina City 4* (sau similar).
Ziua 5 / 19.05.2018:  Moscova
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic al oraşului Moscova care va include Piaţa Roșie, construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Catedrala Sf. Vasile şi Mănăstirea Novodevicii (intrarea nu este inclusă) cu zidurile sale crenelate şi colorate în roşu şi alb şi cupolele aurite. Mănăstirea cu 5 cupole este situată în apropierea Moscovei şi a fost construită de tatăl lui Ivan cel Groaznic, fiind denumită iniţial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, în semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune că a fost pictată de însuşi Sfântul Luca. Aceasta s-a transformat rapid într-o mănăstire a fetelor şi femeilor aristocraţiei ruse, care preferau să se călugărească sau erau forţate să facă acest lucru de către taţii lor ca urmare a divorţului sau a morţii bărbaţilor lor. Atât prima soţie, cât şi sora lui Petru cel Mare au fost călugăriţe aici, la Mănăstirea Novodevicii. Veţi avea şansa de a vedea cel mai frumos şi mai romantic loc din Moscova, cu o valoare istorică şi arhitecturală inestimabilă: clopotniţă în stil baroc din sec. al XVII-lea, despre care se spune că este cea mai frumoasă clopotniţa din întreaga Rusie. Turul va continua cu Piaţa Menezh, Bulevardul Ring, Strada Tverskaya, Strada Minskaya, Parcul Victory, Podul pietonal Bagration, Strada Noul Arbat, Catedrala Iisus Mântuitorul, Biserica Sf. Nicolae şi Strada Lev Tolstoy. Vom face apoi o plimbare cu metroul moscovit, un adevărat muzeu subteran, o impresionantă atracţie turistică datorită decorurilor spectaculoase şi unice ale fiecărei staţii, realizate de renumiţi sculptori ruşi, arhitecţi şi artişti. Cazare la Hotel Katerina City 4* (sau similar).
Ziua 6 / 20.05.2018:  Moscova
Mic dejun. Astăzi vom continua explorarea capitalei ruseşti cu vizitarea Kremlin-ului, celebru complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de Râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Roșie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă prevăzut cu 20 de turnuri. Fosta reşedinţă a ţărilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţarilor Rusiei, un adevărat giuvaier al arhitecturii medievale ruseşti, numită “minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserică privată a ţarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail – locul de înmormântare al ţarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Țar. După-amiază vă propunem o vizită opţionala la Galeriile Tretyakov – tezaurul naţional de artă al Rusiei şi unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colecţia Galeriei este compusă în întregime din opere ruseşti şi este dedicată artiştilor care şi-au adus contribuţia la istoria artei ruseşti sau au fost în strânsă legătură cu ea. Colecţia conţine mai mult de 150.000 de lucrări de pictură, sculptură şi grafică, create de-a lungul secolelor de generaţii succesive de artişti din Rusia. Galeria a avut la bază colecţia privată a lui Pavel Tretyakov, un comerciant local de la sfârşitul sec. al XIX-lea, şi operele altor artişti ruşi, precum Vasâli Surikov, Ilia Repin şi Konstantin Korovin. Cazare la Hotel Katerina City 4* (sau similar).
Ziua 7 / 21.05.2018:  Moscova – Bucureşti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucureşti cu zborul companiei Aeroflot, SU 2034 (09:15 / 12:25).

Tarife


1190 EURO / loc in camera dubla; Supliment single 300 EURO
(tarif valabil pentru un grup min. de 15 turisti; pt. 10-14 turisti, tariful se va  majora cu 180 euro/pers.)

870 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 280 EURO
(tarif valabil pentru un grup min. de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se majorează cu 40 euro/pers.)

Servicii

Include

- transport international cu avionul pe rutele: Bucuresti – Moscova si Moscova – Bucuresti cu compania Aeroflot
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 7 nopti cazare in hoteluri de 4*
- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri si 1 dejun traditional de Paste
- transferurile si tururile mentionate in program
- taxele de intrare la urmatoarele obiective: Lavra (Kremlin) cu catedralele din Serghiev Posad, Muzeul Alexandrovskaya Sloboda si locuinta lui Ivan cel Groaznic din Alexandrov, Kremlin-ul si Manastirea Spaso-Efimiev din Suzdal, Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Vladimir, Catedrala din Bogoliubovo, Manastirea Ipatyevsky si Biserica Sf. Treime din Kostroma, Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Manastirea Spaso-Preobrazhensky si Muzeul Icoanelor din Yaroslavl, Kremlin-ul si Muzeul Emailului din Rostov, Kremlin-ul din Moscova
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare medicala Clasic Mondial Assistance

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile internationale si pentru cel local: aprox. 240 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa viza Rusia: 75 euro/pers., care se plateste la agentie
- taxele de oras (unde se percep) se achita la receptia hotelurilor
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- supliment 5 dejunuri: 90 euro/pers.
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

Include

- transport internaţional cu avionul pe rutele: Bucureşti – Moscova – Sankt Petersburg şi Moscova – București cu compania Aeroflot
- transport local cu avionul pe rutele: Sankt Petersburg – Moscova cu compania Aeroflot
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 3 nopţi cazare la Sankt Petersburg în hotel de 4*
- 3 nopţi cazare la Moscova în hotel de 4*
- mesele menţionate în program: 6 mic dejunuri
- transferurile şi tururile menţionate în program
- taxele de intrare la următoarele obiective: Fortăreaţa Petru şi Pavel şi Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, Kremlin-ul, metroul şi Catedrala Sf. Vasile din Moscova
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale şi locale: aprox. 210 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa de viză Rusia: 75 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- taxele de oraş (unde se percep) se achită la recepţia hotelurilor
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli  personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 30 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale ale căror tarife sunt valabile pentru un număr minim de 25 participanţi; tarifele acestora sunt informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
  • Satul Puşkin (Tarskoe Selo) şi Pavlovsk: aprox. 80 euro/pers.
  • Peterhof: aprox. 70 euro/pers.
  • Galeriile Tretyakov: aprox. 40 euro/pers.
- asigurare medicală obligatorie Mondial Assistance (solicitată de Ambasada Rusiei în vederea obţinerii vizei) – asigurarea medicală se va achita în agenţie în momentul depunerii actelor necesare pentru viză care va fi obţinută de către agenţie. Detalii necesare: nume, prenume, data naşterii: 39 lei/pers.
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)

Observatii

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei; pasaportul trebuie sa contina minim 2 pagini libere
- 1 fotografie color 3,5 х 4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- paşaportul trebuie să conţină minim 2 pagini libere
- 1 fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit
- asigurare medicală Mondial Assistance
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obliga să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- viza se obţine între 4 – 10 zile lucrătoare de la depunerea dosarului la sediul consulatului. Oficiile consulare au dreptul, în caz de necesitate, precum şi pe baza principiului reciprocităţii, să prelungească sau să modifice termenul de analizare a cererii privind primirea vizei ruseşti până la 30 de zile. Agenţia nu este răspunzătoare pentru cazul în care autorităţile refuză vreunui turist aplicarea vizei; taxa de viză achitata nu se poate restitui. Obţinerea vizei nu necesită prezenţa personală la sediul consulatului, însă acesta îşi rezervă dreptul de a chema la interviu orice persoană care aplica pentru obţinerea vizei
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este  precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: