Nopți Albe Rusia : Sankt Petersburg – Moscova


Nopti Albe in Capitalele Imperiului Rus

1150 EURO Vezi detalii'
29.06.2022
06.07.2022
9 zile
EPUIZAT
SE VA REPROGRAMA
Sankt Petersburg – Peterhof – Yusupov – Tarskoe Selo – Pavlovsk – Moscova – Serghiev Posad
10 poze

Vă invităm într-o excursie pentru un grup de numai 25 de persoane, în timpul căreia veţi descoperi Sankt Petersburgul, „Capitala Nordului” aşa cum este denumit oraşul fondat de Petru cel Mare pe Neva, vă veţi îmbogăţi cu diversitatea comorilor culturale ale Rusiei de ieri şi de astăzi, veţi păşi pe urmele istoriei în centrul oraşului care în prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Vă propunem să admiraţi comorile ţarilor în timp ce veţi explora Moscova, Kremlin-ul cel încărcat de istorie și nu în ultimul rând, catedralele de poveste şi eternele opere de artă.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Bulevardul Al. Nevsky, Piaţa Palatului de Iarnă, Amiralitatea, Catedrala Sf. Isaac, Crucişătorul Aurora, Piaţa Senatului, Fortăreaţa Petru şi Pavel, Monumentul lui Petru cel Mare, Catedrala Fecioarei din Kazan, Muzeul Ermitaj, Palatul Peterhof, Palatul Puskin, Palatul Pavlovsk, Piaţa Roșie, Catedrala Sf. Vasile, Mănăstirea Novodevicii, Piaţa Menezh, Bulevardul Ring, Strada Tverskaya, Strada Minskaya, Podul pietonal Bagration, Strada Noul Arbat, Catedrala Iisus Mântuitorul, Biserica Sf. Nicolae, Kremlinul cu Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Catedrala Bunavestire, Catedrala Arhanghelului Mihail, Clopotul lui Ivan cel Mare, Tunul Țar, Galeriile Tretyakov, statiile metroului moscovit.

Natură şi Peisaje

Fluviul Neva, Parcul Palatului Peterhof, Parcul Palatului Puskin.

Tradiţii şi evenimente

Experienţe şi Distracţii

Plimbare cu metroul moscovit, Croaziera pe Neva


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  29.06.2022

  Bucureşti – Munchen – Sankt Petersburg

  • Transport Avion
   Autocar
  • Cazare Hotel Moscova 4* (sau similar 4*)
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare cu compania Lufthansa, zbor LH 1655 (06:10 / 07:15) spre Munchen, de unde se va pleca spre Sankt Petersburg cu zborul LH 2564 (12:10 / 15:50). Transfer pentru cazare la Hotel Moscova 4* (sau similar 4*).
 • 2
  30.06.2022

  Sankt Petersburg

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Moscova 4* (sau similar 4*).
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Bulevardul Al. Nevsky
   Piaţa Palatului de Iarnă
   Amiralitatea
   Fluviul Neva
   Crucişătorul Aurora
   Piaţa Senatului
   Fortăreaţa Petru şi Pavel
   Croazieră pe Neva
   Muzeul Ermitaj
  • Opționale Catedrala Sf. Isaac
   Catedrala Fecioarei din Kazan
  Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom porni într-un tur panoramic al oraşului Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, care va include Bulevardul Al. Nevsky cu celebrele sale poduri, Piaţa Palatului de Iarnă - locul de desfăşurare a unor importante momente din istoria Rusiei, Amiralitatea, Fluviul Neva cu podurile care se ridică noaptea, Catedrala Sf. Isaac (intrare opţională), Crucişătorul Aurora, Piaţa Senatului, Fortăreaţa Petru şi Pavel - emblema oraşului (intrare opţională), locul unde se odihnesc mulţi dintre foştii țari ai Rusiei, Monumentul lui Petru cel Mare şi Catedrala Fecioarei din Kazan (intrare opţională). Turul de oraş va continua cu o croazieră pe Neva, prilej cu care vom putea admira splendorile arhitecturale ale oraşului. Vom continua cu vizitarea Muzeului Ermitaj, unul dintre cele mai mari şi mai bogate muzee din lume, cu peste 3 milioane de piese provenite din toate colţurile lumii. Transfer pentru cazare la Hotel Moscova 4* (sau similar 4*).
 • 3
  01.07.2022

  Sankt Petersburg – Palatul Peterhof – Palatul Yusupov – Sankt Petersburg

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Moscova 4* (sau similar 4*).
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Palatul şi Parcul Peterhof
   Palatul Yusupov
  Mic dejun. Timp liber pentru explorarea individuală a oraşului sau excursie opţională la Palatul Peterhof şi Palatul Yusupov. Veţi vizita Petrodvoreţ (Peterhof) unde se va vizita Palatul construit de Petru cel Mare pe ţărmul Golfului Finic, reşedinţa oficială imperială de vară până în anul 1917, cunoscut şi sub numele de “Capitala Fântânilor”, după modelul de la Versailles. Marele Palat, Parcul Iubirii, fântânile şi cascadele constituie un magnific ansamblu închinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare şi glorioaselor forţe navale ruseşti. Vă veţi îndrepta apoi spre Palatul Yusupov, unul dintre cele două resedinţe ale familiei Yusupov, construit în anul 1717 şi cumpărat în anul 1830 de nobilul Yusupov, unul dintre cei mai bogaţi şi influenţi oameni ai Imperiul Rus. Palatul deţine cele mai bine conservate interioare din secolul al XIX-lea, săli opulente şi extravagante decorate în culori aprinse. Clădirea este însă faimoasă pentru legenda uciderii călugarului Rasputin, atracţia principală fiind Muzeul Crimei lui Rasputin, unde sunt expuse fotografii, documente şi figuri de ceară ce recreează scena asasinarii. Cazare la Hotel Moscova 4* (sau similar 4*).
 • 4
  02.07.2022

  Sankt Petersburg – Pușkin – Pavlovsk – Sankt Petersburg

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Moscova 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Palatul Pavlovsk
   Satul Puşkin
  Mic dejun. Timp liber pentru explorarea individuală a oraşului sau excursie opţională la Pușkin şi Pavlovsk. Veţi vizita Satul Puşkin, Tarskoe Selo, reşedinţa de vară preferată a marilor femei de pe tronul Rusiei. Ecaterina I a primit în dar acest ţinut de la soţul său Petru cel Mare, iar fiica sa, Elisabeta, a construit aici un minunat palat în stil baroc, vopsit în albastru şi alb. Împărăteasa Ecaterina a II-a a petrecut mult timp în aceste locuri, unde numeroşi artişti şi arhitecţi europeni renumiţi au creat interioarele şi pavilioanele. Sute de poeţi ruşi, de la Puşkin la Ahmatova, s-au inspirat din frumuseţea acestui domeniu regal, un simbol al Rusiei seculare, al puterii imperiale, al culturii şi felului de viaţă rus din secolele de aur. Palatul este o bijuterie: dincolo de porţile aurite, veţi trece de peluzele tunse, veţi urca şi intra în saloane cu pereţi pinacotecă, cu mobilier masiv şi tavane sculptate, care adăpostesc vechile costume ale nobilimii şi alte obiecte decorative de valoare. Rusia imperială, cultă şi pretenţioasă, o veţi “regăsi” în Marea Sală a Balului, o încăpere cu pereţii şi tavanul aurite, în care lumina este multiplicată de oglinzi. Cea mai uimitoare dintre atracţiile de aici este însă "camera de chihlimbar", făurită din 10.000 kg de plăci de chihlimbar, poleite cu foiţă de aur, creată de către artizanii germani şi ruşi la începutul sec. al XVIII-lea, oferită de către regele Prusiei, Friedrich Wilhelm I, aliatului său rus, țarul Petru cel Mare, în anul 1716. Mutat de germani în Konigsberg în anul 1941, tezaurul a dispărut în anul 1944 după bombardamentul aliaţilor, dând naştere la numeroase ipoteze şi teorii privind locul în care ar fi ascuns. Reconstituirea a costat statul rus o avere, dar totul a trebuit să fie gata la timp, în anul 2003, atunci când Vladimir Putin a invitat liderii întregii lumi la sărbătorirea a 300 de ani de la fondarea oraşului în care s-a născut, Sankt Petersburg. Veţi vizita apoi Palatul Pavlovsk, construit de Împărăteasa Ecaterina a II-a pentru fiul ei, viitorul Împărat Pavel I, unde veţi admira şi una dintre cele mai impresionante grădini în stil englezesc din Europa. Cazare la Hotel Moscova 4* (sau similar 4*).
 • 5
  03.07.2022

  Sankt Petersburg – Moscova

  • Transport Autocar
   Tren
  • Cazare Hotel Holiday Inn Tagansky 4* (sau similar 4*).
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Galeriile Tretyakov
  Mic dejun. Transfer la gara din Sankt Petersburg pentru călătoria de la ora 09:30 spre Moscova cu trenul de mare viteză Sapsan. În această după-amiază vom vizita Galeriile Tretyakov - tezaurul naţional de artă al Rusiei, unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colecţia Galeriei este compusă în întregime din opere ruseşti şi este dedicată artiştilor care şi-au adus contribuţia la istoria artei ruseşti sau au fost în strânsă legătură cu ea. Colecţia conţine mai mult de 150.000 de lucrări de pictură, sculptură şi grafică, create de-a lungul secolelor de generaţii succesive de artişti din Rusia. Galeria a avut la bază colecţia privată a lui Pavel Tretyakov, un comerciant local de la sfârşitul sec. al XIX-lea şi conține opere ale unor artişti ruşi, precum Vasili Surikov, Ilia Repin şi Konstantin Korovin. Sosire la Sankt Petersburg, oraşul fondat de Petru cel Mare în anul 1703 ca o “fereastră către Europa”, fiind la acea dată a doua capitală a Imperiului Rus, până în anul 1918. Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Tagansky 4* (sau similar 4*).
 • 6
  04.07.2022

  Moscova

  • Transport Autocar
   Metrou
  • Cazare Hotel Holiday Inn Tagansky 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Catedrala Sf. Vasile
   Mănăstirea Novodevicii
   Piaţa Menezh
   Bulevardul Ring
   Strada Tverskaya
   Strada Minskaya
   Parcul Victory
   Podul pietonal Bagration
   Strada Noul Arbat
   Catedrala Iisus Mântuitorul
   Biserica Sf. Nicolae
   Strada Lev Tolstoy
   Kremlinul:Piața Roșie
   Catedrala Sf. Vasile
   Grădinile Alexandru
   Piaţa Catedralei:
   Catedrala Adormirea Maicii Domnului
   Catedrala Bunavestire
   Catedrala Arhanghelului Mihail
   Tunul Țar
   plimbare cu metroul moscovit
  Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic al oraşului Moscova, capitala Rusiei, metropolă situată pe malurile fluviilor Oka şi Volga, care, cu cei aprox. 8 milioane de locuitori, este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial, care va include Piaţa Roșie, construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Catedrala Sf. Vasile şi Mănăstirea Novodevicii (intrarea nu este inclusă) cu zidurile sale crenelate şi colorate în roşu şi alb şi cupolele aurite. Mănăstirea cu 5 cupole este situată în apropierea Moscovei şi a fost construită de tatăl lui Ivan cel Groaznic, fiind denumită iniţial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, în semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune că a fost pictată de însuşi Sfântul Luca. Aceasta s-a transformat rapid într-o mănăstire a fetelor şi femeilor aristocraţiei ruse, care preferau să se călugărească sau erau forţate să facă acest lucru de către taţii lor ca urmare a divorţului sau a morţii bărbaţilor lor. Atât prima soţie, cât şi sora lui Petru cel Mare au fost călugăriţe aici, la Mănăstirea Novodevicii. Veţi avea şansa de a vedea cel mai frumos şi mai romantic loc din Moscova, cu o valoare istorică şi arhitecturală inestimabilă: clopotniţa în stil baroc din sec. al XVII-lea, despre care se spune că este cea mai frumoasă clopotniţă din întreaga Rusie. Turul va continua cu Piaţa Manej, Bulevardul Ring, Strada Tverskaya, Strada Minskaya, Parcul Victoriei, Podul pietonal Bagration, Strada Noul Arbat, Catedrala Iisus Mântuitorul, Biserica Sf. Nicolae şi Strada Lev Tolstoy. Vom continua explorarea capitalei ruseşti cu vizitarea Kremlin-ului, celebru complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de Râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Roșie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă prevăzut cu 20 de turnuri. Fosta reşedinţă a ţarilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlinul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei - centrul Kremlinului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţarilor Rusiei, un adevărat giuvaier al arhitecturii medievale ruseşti, numită “minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Buna Vestire cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserică privată a ţarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail - locul de înmormântare al ţarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Țar. În încheierea zilei vom face o plimbare cu metroul moscovit, un adevărat muzeu subteran, o impresionantă atracţie turistică datorită decorurilor spectaculoase şi unice ale fiecărei staţii, realizate de renumiţi sculptori şi arhitecţi ruşi. Cazare la Hotel Holiday Inn Tagansky 4* (sau similar 4*).
 • 7
  05.07.2022

  Moscova – Serghiev Posad – Moscova

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Holiday Inn Tagansky 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Sergiev Posad
  Mic dejun. Opţional, vă propunem participarea la o excursie la Serghiev Posad, numit şi Zagorsk, situat la o distanţă de aprox. 70 km de Moscova, oraş care a fost principalul centru politic, spiritual şi cultural al Rusiei. În Serghiev Posad veţi vedea Lavra Sf. Treimi a Sf. Serghie de Radonej, cel care a aşezat Rusia sub semnul Sfintei Treimi, care este de fapt Kremlin-ul din Serghiev Posad. În cetatea alcătuită din 35 de clădiri se află Catedrala Adormirii Maicii Domnului, construită în perioada anilor 1559-1585 după exemplul bisericii Adormirii Maicii Domnului din Kremlin-ul din Moscova, mormintele lui Boris Godunov şi ale familiei sale, Capela Nadkladeznaia, construită la sfârşitul sec. al XVII-lea, Palatul Țarului, cea mai mare Academie Teologică din Rusia şi reşedinţa Sfântului Patriarh al Rusiei. Veţi vizita Catedrala Sf. Treime, cea mai mare mănăstire din Rusia şi cel mai important centru al ortodoxiei ruse încă din sec. al XIV-lea, în jurul căreia a fost construit oraşul. Aceasta a fost decorată în anul 1425 de pictorii Daniil Ciornai şi Andrei Rubliov, cel din urmă pictând şi icoana Sfintei Treimi, celebra icoană a ortodoxiei. Dejun tradiţional de Paşte la un restaurant local. Întoarcere la Moscova pentru cazare la Hotel Holiday Inn Tagansky 4* (sau similar 4*).
 • 8
  06.07.2022

  Moscova – Frankfurt – Bucureşti

  • Transport Autocar
   Avion
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale și ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1445 (13:20 / 15:50), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1422 (20:30 / 23:50).


Informatii tarif

1150 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 295 EURO

tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
  Tren
  Metrou
 • cazare
  4 nopţi Sankt Petersburg
  3 nopți Moscova
 • mese
  Mic dejun: 7
 • ghizi
  Insotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  25

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Munchen – Sankt Petersburg şi Moscova – Frankfurt – Bucureşti cu compania Lufthansa
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu trenul de mare viteză Sapsan pe ruta: Sankt Petersburg – Moscova
- 4 nopţi cazare la Sankt Petersburg în hotel de 4*
- 3 nopţi cazare la Moscova în hotel de 4*
- mesele menţionate în program: 7 mic dejunuri
- transferurile, tururile, excursiile menţionate în program
- tur de oraş în Sankt Petersburg
- croazieră pe Neva
- vizitarea Muzeului Ermitaj
- tur de oraş în Moscova
- vizitarea Galeriilor Tretyakov
- vizitarea Kremlinului
- vizitarea metroului din Moscova
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- taxele de oraş (unde se percep) se achită la recepţia hotelurilor
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- taxă de viză şi procesare pentru Rusia (poate suferi modificări până la momentul aplicării pentru viză)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 35 euro/pers. pt. ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (care se achită conducătorului de grup cel târziu la sosirea în Moscova); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local:
· Peterhof şi Yusupov: aprox. 95 euro/pers.
· Satul Puşkin (Tarskoe Selo) şi Pavlovsk: aprox. 90 euro/pers.
· Serghiev Posad: aprox. 50 euro/pers.

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei; paşaportul trebuie să conţină minim 2 pagini libere
- 1 fotografie color 3,5 х 4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit
- copie asigurare medicală


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferenţa de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

5150 EURO

01.07.2022 - 15.07.2022

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1090 EURO

02.07.2022 - 09.07.2022

VEZI OFERTA