Polonia – Lituania – Letonia – Estonia – Finlanda


Nopţi albe și Comorile Europei Centrale și de Nord

960 EURO Vezi detalii
24.06.2021
04.07.2021
11 zile
Varşovia – Lomza – Gizycko-Ryn – Trakai – Vilnius – Kaunas – Siauliai – Rundale – Riga – Jurmala – Sigulda – Parnu – Tallinn – Helsinki
8 poze

Vă invităm să descoperiţi în timpul nopţilor albe capitalele Poloniei, Țărilor Baltice și Finlandei, care încă mai păstrează amintiri ale breslelor medievale care luptă împotriva Cavalerilor Teutoni. Vom vizita cinci capitale remarcabile: Varşovia, Vilnius, Riga, Tallinn și Helsinki, fiecare dintre ele încărcate de istorie și cu legendele proprii. Vom începe cu Varşovia, capitala Poloniei, oraș cu un amestec bogat de istorie, artă, arhitectură și cultură, unde vom explora castelele medievale bine conservate, situate într-un pitoresc decor natural, vom vizita palate remarcabile care reprezintă monumente pentru apariția absolutismului și nu în ultimul rând, vom ajunge în extraordinara zonă a lacurilor mazuriene. Ne vom îndrepta apoi spre Țările Baltice unde vom vizita Vilnius, capitala Lituaniei, cu arhitectura orașului vechi înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, Riga capitala Letoniei, cel maimare şi mai cosmopolit oraş baltic, care se remarcă prin arhitectura sa în stil Art Nouveau-Jugendstil şi Tallinn, capitala Estoniei, în care aura secolelor XIV şi XV a rămas intactă, un labirint de ziduri medievale, cu străduţe pietruite şi case ale negustorilor în culori pastelate. Vom ajunge în finalul acestui periplu la Helsinki, capitala Finlandei, plăcută prin armonia generală care se bucură de o extraordinară poziţie în Golful Finic.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Catedrala Sf. Ioan, Muzeul Frederic Chopin, Palatul Ostrogski, Castelul Regal, Palatul Namiestnikowski, Biserica Sf. Iosif, Palatul Czapski, Biserica Sfintei Cruci, Palatul Krasinski, Palatul Wilanow din Varșovia, Piața Veche, Catedrala Sf. Mihail, Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, Muzeul Mazoviei de Nord din Lomza, Fortăreaţa Boyen din Gizycko, Castelul din Trakai, Biserica gotică Sfânta Ana, Catedrala gotică, Biserica Sfinţii Petru şi Pavel, Universitatea din Vilnius, , Catedrala Sf. Apostoli Petru şi Pavel, Piaţa Sundial, Muzeul Pisicilor din Siauliai, Palatul Rundale, Catedrala Sf. Petru, Catedrala Dome, Poarta Suedeză, Biserica Sf. Jacob, Monumentul Libertăţii, Parlamentul, Teatrul Naţional, Opera şi Universitatea din Riga, Castelul Turaida, Bisericile Sf. Ecaterina și Sf. Elisabeta din Parnu, Raekoja Plats, Clădirea Primăriei, Castelul Toompea, Turnul Pikk Hermann, Biserica Sf. Nicolas, Palatul Baroc Kadriorg din Tallinn, Piaţa Senatului, Catedrala Luterană Tuomiokirkko, Universitatea, Casa Sederholm, Primăria, Parlamentul, Biserica Ortodoxă Uspenski, Muzeul de Artă Contemporană, Finlandia Hall, Opera, monumentul lui Sibelius şi Biserica Temppeliaukio.

Natură şi Peisaje

grădinile Palatului Wilanow, Râurile Nemunas şi Neris, Rezervorul Kaunas, regiunea lacurilor mazuriene, Dealul Crucilor, grădina Palatului Rundale, izvoarele de apă termală din Jurmala, Parcul Naţional Gauja, Parcul Kadriorg, Parcul Esplanada.

Tradiţii şi evenimente

fabrica de bere Lomza, vizitarea uneia dintre cele mai mari colecții de chihlimbar din lume.

Experienţe şi Distracţii

vizitarea stațiunii balneară Jurmala, vizitarea staţiunii Parnu.


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  24.06.2021

  Bucureşti – Viena – Varşovia (15 km)

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Ibis Reduta 3* (sau similar 3*)
  • Obiective și activități Tur pietonal Varșovia:
   Catedrala Sf. Ioan
   Muzeul Frederic Chopin
   Palatul Ostrogski
   Castelul Regal
   Strada Krakowskie Przedmiescie
   Palatul Namiestnikowski
   Biserica Sf. Iosif
   Palatul Czapski
   Biserica Sfintei Cruci
   Palatul Krasinski
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 09:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Austrian Airlines). Plecare spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 790 (11:05 / 11:45), de unde se va pleca cu zborul OS 623 (13:00 / 14:20) spre Varşovia, care este de peste 400 de ani capitala Poloniei, cel mai mare centru economic, politic și cultural din țară, dar și o metropolă ce se regăsește atât în îndelungata sa istorie cât și în perioada modernă reprezentată de centrul orașului. Simbolul său este o sirenă mitică, ce apare pe sigiliul oficial al Varșoviei. Vom face un tur panoramic şi pietonal, prilej cu care vom vedea principala atracţie a Varşoviei, oraşul vechi, “un excepţional exemplu de reconstrucţie completă a unui oraş ce a fost total şi deliberat distrus” în cel de-Al Doilea Război Mondial, motiv pentru care a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1980. Pe de altă parte, pentru că celebrul compozitor Frederic Chopin și-a petrecut primii 20 de ani din viață aici, studiind muzica, învățând și parcurgând deseori la pas mare parte din oraș, vom vedea că peste tot în Varșovia se pot întâlni plăcuțe comemorative sau spații dedicate marelui artist, știut fiind faptul că aici se găsește cea mai mare colecție de obiecte legate de viața sa. Turul panoramic va include Catedrala Sf. Ioan, Muzeul Frederic Chopin care se află în Palatul Ostrogski, Castelul Regal, cunoscut şi sub numele de Palatul Regal, una dintre cele mai importante construcţii gotice ale oraşului, ce datează din sec. al XIII-lea, fostă reşedinţă a mai multor regi ai Poloniei. Vom străbate strada Krakowskie Przedmiescie, una dintre cele mai cunoscute străzi ale Varşoviei, unde se află mai multe locuri în care Chopin a ţinut numeroase concerte, precum Palatul Namiestnikowski, Biserica Sf. Iosif, construită în stil baroc cu decoraţiuni în stil rococo, în care Chopin obişnuia să cânte la orgă, Palatul Czapski unde Chopin a deţinut un apartament cunoscut sub numele de Salonul Chopin, Biserica Sfintei Cruci în care se află inima compozitorului şi Palatul Krasinski. Transfer la hotel pentru cazare la Hotel Ibis Reduta 3* (sau similar 3*).
 • 2
  25.06.2021

  Varşovia – Lomza – Gizycko-Ryn (300 km)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Mazuria Mragowo 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Lomza:
   Fabrica de bere
   Piața Veche
   Catedrala Sf. Mihail
   Catedrala Sf. Ioan Botezătorul
   Muzeul Mazoviei de Nord
   regiunea lacurilor mazuriene
   Gizycko:
   Fortăreaţa Boyen
   Turnul Panoramic
   podul mobil
  • Opționale Palatul Wilanow
  Mic dejun. Dimineața vom vizita Palatul Wilanow (intrarea nu este inclusă), exemplu tipic de arhitectură barocă, construit la sfârşitul sec. al XVII-lea pentru regele Jan III Sobieski. Castelul de dimensiuni grandioase, cu decoraţii simbolice, reprezentând diverse motive din Grecia şi Roma antică are nu mai puţin de 60 de camere, majoritatea dintre ele adăpostind artefacte şi portrete antice. Vom vizita interiorul în care sunt prezente trei stiluri din trei epoci diferite, astfel: cele mai vechi camere sunt apartamentele baroce ale regelui, aflate în partea centrală a clădirii; în aripa de est sunt interioarele specifice perioadei sec. al XVIII-lea, iar în partea de nord sunt interioarele ce aduc aminte de sec. al XIX-lea, din vremea când palatul era în proprietatea celebrei familii Potocki. După ce vom admira interiorul somptuos al palatului, vom avea prilejul de a vedea şi grădinile care îl înconjoară. În continuarea zilei vom pleca spre Lomza, oraș situat pe malul râului Narev, renumit pentru fabrica de bere Lomza. Vom face un scurt tur panoramic al orașului care va include Piața Veche, Catedrala Sf. Mihail, Catedrala Sf. Ioan Botezătorul cu interiorul predominant baroc, renumită pentru tabloul Fecioarei Maria care datează din sec. al XVI-lea și care a fost sființit de Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1991, Muzeul Mazoviei de Nord, care se mândrește cu una dintre cele mai mari colecții de chihlimbar din lume. Ne vom îndrepta apoi spre regiunea lacurilor mazuriene, o zonă de o frumuseţe deosebită care cuprinde aproape 3000 de lacuri. Ne vom opri la Gizycko, destinaţie turistică renumită, situată pe malul lacului Niegocin, unde vom admira Fortăreaţa Boyen, Turnul Panoramic şi podul mobil, după care ne vom îndrepta pentru cazare în zona Gizycko-Ryn la Hotel Mazuria Mragowo 3* (sau similar 3*).
 • 3
  26.06.2021

  Gizycko-Ryn – Trakai – Vilnius (340 km)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Panorama 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Castelul din Trakai
  Mic dejun. Plecare spre Trakai, supranumit “orașul lacului”, situat la aprox. 28 km sud-vest de Vilnius, fosta capitală a Marelui Ducat al Lituaniei, unde vom vizita castelul cu același nume (intrarea nu este inclusă). Castelul din Trakai este singurul din Europa de Est care este construit pe o insulă. Lucrările de construcţie au început în sec. al XIV-lea, sub domnia lui Kestutis şi au fost completate în anul 1409, în timpul domniei lui Vytautas cel Mare. Dacă credeți în legende atunci nu puteți rata să ajungeți aici și să aflați că acest castel a fost construit dintr-un moft al soției lui Duke Kestutis care voia să locuiască în apropierea apei. Pentru a-i face pe plac, ducele a ordonat, la mijlocul sec. al XIV-lea, să construiască această clădire gotică pe o peninsulă înconjurată de lacuri, conectate printr-un canal de 12 km. Camere, galerii, vitralii, fresce, pasaje secrete și un pod de lemn de 300 m lungime, definesc castelul. În sec. al XVI-lea, construcția a devenit o închisoare pentru nobili, iar în anul 1962 când a fost restaurat, a devenit parte a Muzeului de Istorie din Trakai. Ne vom deplasa apoi spre Vilnius, capitala Lituaniei situată pe malurile râurilor Neris şi Vilnia, nu departe de graniţa cu Belarus, al doilea cel mai mare oraş din țările baltice, unde ne vom caza la Hotel Panorama 3* (sau similar 3*).
 • 4
  27.06.2021

  Vilnius (50 km)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Panorama 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Vilnius:
   Biserica gotică Sfânta Ana
   Catedrala gotică
   Biserica Sfinţii Petru şi Pavel
   Turnul Televiziunii
   Universitatea
  Mic dejun. În această dimineață, alături de ghidul local, vom descoperi oraşul medieval, atestat încă din anul 1323, unul dintre cele mai mari şi mai frumoase vechi centre medievale din Europa, inclus de UNESCO în anul 1994 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial, ca recunoaştere a originalităţii şi valorii sale universale. Turul va include Biserica gotică Sf. Ana, Catedrala gotică Vilnius construită în anul 1387, Biserica Sf. Petru şi Pavel, decorată de maeştrii italieni Giovanni Pietro Perti şi Giovanni Maria Galli, Turnul Televiziunii, simbol al luptei pentru independenţă şi democraţie, unde au avut loc luptele sângeroase de la începutul anilor ’90 şi Universitatea, fondată în anul 1579, complex în stil renascentist, cu numeroase curţi interioare care aproape formează un oraş în interiorul altui oraş. Transfer la hotel pentru cazare la Hotel Panorama 3* (sau similar 3*).
 • 5
  28.06.2021

  Vilnius – Kaunas – Siauliai – Rundale – Riga (430 km)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Islande 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Rezervorul Kaunas
   Tur panoramic Siauliai:
   Catedrala Sf. Apostoli Petru şi Pavel
   Piaţa Sundial
   Muzeul Pisicilor
   Dealul Crucilor
  • Opționale Palatul Rundale
  Mic dejun. Plecare spre Kaunas, al doilea cel mai mare oraş din Lituania, după Vilnius, simbol pentru economia ţării, mediul academic şi viaţa culturală, situat la confluenţa a două mari râuri din Lituania, Nemunas şi Neris şi lângă Rezervorul Kaunas, cel mai mare recipient cu apă din întreaga Lituanie. Itinerariul zilei va continua spre Siauliai, al patrulea oraş ca mărime din Lituania, unde vom vedea Catedrala Sf. Apostoli Petru şi Pavel, Piaţa Sundial, Muzeul Pisicilor şi Dealul Crucilor cu cele peste 100.000 de cruci. Statuia lui Iisus de la intrare a fost un cadou din partea Papei Ioan Paul al II-lea cu ocazia vizitei sale din anul 1993. Ne vom deplasa apoi spre Rundale, al cărui nume provine de la cuvântul german Ruhenthal sau în traducere Valea Păcii. Vom putea vizita Palatul Rundale (intrarea nu este inclusă), bijuteria autentică a Letoniei, palat construit între anii 1736 - 1768 de o echipă condusă de arhitectul italian Bartolomeu Francesco Rastrelli, cel care a proiectat şi Palatul de Iarnă din Sankt Petersburg. Palatul are cea mai mare grădină în stil francez din Ţările Baltice care se întinde pe aprox. 10 ha, iar la subsol găzduieşte muzeul, care funcţionează ca un centru de cercetare a istoriei Letoniei. Plecare spre Riga unde ne vom caza la Hotel Islande 4* (sau similar 4*).
 • 6
  29.06.2021

  Riga – Jurmala – Riga (100 km)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Islande 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Riga:
   Turnul de Televiziune
   Catedrala Sf. Petru
   Catedrala Dome
   Poarta Suedeză
   Biserica Sf. Jacob
   Monumentul Libertăţii
   Parlamentul
   Teatrul Naţional
   Opera
   Universitatea
  • Opționale Vizitarea stațiunii balneară Jurmala
  Mic dejun. Dimineața va fi dedicată explorării oraşului Riga, Capitala Culturală Europeană a anului 2014, situat pe malul Mării Baltice la gura de vărsare a râului Daugava, „râul destinului”, oraş căruia i se spune “Parisul Nordului” şi nu doar datorită Turnului de Televiziune care se aseamănă cu Turnul Eiffel ci şi datorită frumuseţii arhitecturale a clădirilor sale, un mix de stiluri: medieval, clasic şi Art Nouveau. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur al oraşului medieval, prilej cu care vom afla de ce Riga este considerată emblematică pentru stilul arhitectural Art Nouveau. Turul va include Catedrala Sf. Petru, Catedrala Dome, care deţine una dintre cele mai mari orgi din lume, Poarta Suedeză, Biserica Sf. Jacob, Monumentul Libertăţii, Parlamentul, Teatrul Naţional, Opera şi Universitatea. După-amiază, opțional excursie la Jurmala, stațiune balneară renumită prin izvoarele de apă termală, situată în Golful Riga la Marea Baltică, numită adesea “Riviera Nordului” ce datează din anul 1455, de-a lungul timpului fiind o stațiune de lux pentru persoanele de rang înalt. Veți vedea casele de lemn tradiționale, vă veți putea plimba pe renumita stradă pietonală Jomas renumită pentru magazine, baruri și cafenele. Întoarcere la Riga pentru cazare la Hotel Islande 4* (sau similar 4*).
 • 7
  30.06.2021

  Riga – Sigulda – Parnu – Tallinn (360 km)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Ulemiste 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Sigulda
   Tur panoramic Parnu:
   Biserica Sf. Ecaterina
   Biserica Sf. Elisabeta
  • Opționale Castelul Turaida
  Mic dejun. În această zi vom pleca spre Sigulda, un orăşel pitoresc situat la numai 50 km distanţă faţă de Riga, locul în care letonii din Riga îşi puteau descoperi rădăcinile rurale. Adesea numit şi “Elveţia letonă”, Sigulda este situată în valea râului Gauja, în cadrul parcului naţional cu acelaşi nume, emanând aerul autentic al Evului Mediu, cu castele şi legende romantice. Vom avea posibilitatea de a vizita Castelul Turaida (intrarea nu este inclusă), care în traducere înseamnă “Grădina lui Dumnezeu” şi ne vom putea bucura de priveliştile minunate ale împrejurimilor. Itinerariul zilei ne va duce apoi spre Parnu, o superbă staţiune pe malul mării care datează de la începutul sec. al XIX-lea, considerată “capitala de vară” a Estoniei, celebră pentru spa-urile sale. Vom fi încântaţi de oraşul vechi cu străduţele sale întortocheate, cu clădiri vechi, cafenele şi biserici din sec. al XVIII-lea, precum Sf. Ecaterina, un conglomerat ortodox, sau Sf. Elisabeta, o biserică austeră luterană. În finalul zilei vom ajunge la Tallin, denumit “perla medievală a “țărilor baltice”. Oraşul plin de viaţă, cu străduţe înguste înţesate cu magazine, terase, baruri şi restaurante, se remarcă prin clădirile minunate ale foştilor negustori, care exemplifică cel mai bine stilul arhitectural gotic şi care păstrează încă aerul vechi, medieval, unele datând din sec. al XIII-lea. Oraşul în ansamblu, având o unitate arhitecturală rar întâlnită, a fost inclus din anul 1997 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Transfer la hotel pentru cazare la Hotel Ulemiste 4* (sau similar 4*).
 • 8
  01.07.2021

  Tallinn (50 km)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Ulemiste 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur pietonal Tallin:
   Raekoja Plats
   Clădirea Primăriei
   cea mai veche biserică estoniană
   Turnul Pikk Hermann
   Biserica Sf. Nicolas
   Parcul Kadriorg
   Palatul Baroc Kadriorg
   Palatul Prezidenţial
  • Opționale Castelul Toompea
  Mic dejun. Dimineața vom face un tur pietonal în partea veche a oraşului, care va include Raekoja Plats, piaţa centrală, ce găzduieşte Clădirea Primăriei din sec. al XIV-lea şi care oferă numeroase alte atracţii turistice ce pot fi admirate şi fotografiate, fiind animată de actori şi muzicanţi. Tot în oraşul vechi se află şi cea mai veche biserică estoniană, care datează din anul 1219. De altfel, oraşul este plin de biserici ortodoxe şi luterane, o parte dintre ele fiind transformate în muzeu. Vom putea admira Castelul Toompea, care datează din anul 1773 (intrarea nu este inclusă), Turnul Pikk Hermann - simbolul puterii politice estoniene şi Biserica Sf. Nicolas, care adăposteşte şi un muzeu de artă medievală. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Parcul Kadriorg, un nume sinonim cu belşugul, natura şi liniştea. Bijuteria parcului este însă Palatul Baroc Kadriorg, monument al extravaganței imperiale, construit de Petru cel Mare în anul 1719 pentru soţia sa, Catherine I. Clădirea, o capodoperă a arhitecturii baroce, găzduieşte Muzeul de Artă. Tot aici se află Palatul Prezidenţial şi o casă în care a locuit Petru în perioada în care palatul era în construcţie. Transfer la hotel pentru cazare la Hotel Ulemiste 4* (sau similar 4*).
 • 9
  02.07.2021

  Tallinn – Helsinki

  • Transport Autocar, ferry-boat
  • Cazare Hotel Scandic Grand Marina 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Helsinki:
   Piaţa Senatului
   Catedrala Luterană Tuomiokirkko
   Universitatea
   Casa Sederholm
   Primăria
   Parlamentul
   Parcul Esplanada
   Biserica Ortodoxă Uspenski
   Muzeul de Artă Contemporană
   Finlandia Hall
   Opera
   stadionul olimpic
   monumentul lui Sibelius
   Biserica Temppeliaukio
  Mic dejun. Transfer în port pentru îmbarcarea pe ferry-boat-ul care ne va duce la Helsinki, capitala Finlandei, oraş fondat în anul 1550 de Gustavus Vasa, regele Suediei, ţara cu care Finlanda a convieţuit multe secole, trecând apoi sub dominaţie rusească, până să-şi dobândească independenţa în anul 1917. Vom face un tur panoramic de oraş, care va include centrul istoric, Piaţa Senatului cu Catedrala Luterană Tuomiokirkko, simbol al oraşului, Universitatea, Casa Sederholm, pitoreasca piaţă de mărfuri, Primăria, Parlamentul, Parcul Esplanada, cartierul diplomatic, Biserica Ortodoxă Uspenski, Muzeul de Artă Contemporană, clădirea sălii de concerte Finlandia Hall, Opera, stadionul olimpic renumit pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 1952, monumentul lui Sibelius şi Biserica Temppeliaukio, construită în stâncă. Transfer la hotel pentru cazare la Hotel Scandic Grand Marina 4* (sau similar 4*).
 • 10
  03.07.2021

  Helsinki – Frankfurt – Bucureşti (20 km)

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun, în avion
  Mic dejun. Până la ora transferului spre aeroport, timp liber pentru plimbări individuale şi ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 849 (13:30 / 15:05), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1422 (21:00 / 00:20).
 • 11
  04.07.2021

  BucureştiInformatii tarif

960 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 290 EURO

tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20 - 24 turişti, tariful se va majora cu 60 euro/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
  Ferry-boat
 • cazare
  1 noapte Varșovia
  1 noapte Gizycko-Ryn
  2 nopți Vilnius
  2 nopți Riga
  2 nopți Tallinn
  1 noapte Helsinki
 • mese
  Mic dejun: 9
 • ghizi
  Insotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  25-30

Servicii

Tariful include

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Viena – Varșovia cu compania Austrian Airlines
- transport continental cu avionul pe ruta: Helsinki – Frankfurt – București cu compania Lufthansa
- 9 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* şi 3*
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele, etc.
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tururi panoramice de oraș cu însoțitorul de grup în Varșovia, Lomza și Helsinki
- tururi panoramice și pietonale cu ghid local în Vilnius, Riga și Tallinn
- vizită la Biserica Sf. Ana din Vilnius
- vizită pe Dealul Crucilor din Siauliai cu ghid local
- vizită la Catedrala Dome din Riga
- vizită la Palatul Kadriorg din Tallinn
- bilet de ferry-boat Tallinn – Helsinki
- însoţitor român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 160 euro, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraş (unde se percep) se achită obligatoriu, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
- bacşişuri: 30 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se achită conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19


Acte necesare

- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Charter

16.06.2021 - 23.06.2021

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

790 EURO

16.06.2021 - 24.06.2021

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

980 EURO

16.06.2021 - 25.06.2021

VEZI OFERTA