Circuit Cuba 2018 | Cuba lui Che și a lui Fidel


Culmile exotismului într-un minunat cocktail istoric şi muzical

18.11.2015
01.12.2015
zile
0 poze

ZIUA 1 / 18.11.2015:  BUCURESTI – PARIS – HAVANA

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France, AF 1089 (07:05 / 09:15) si mai departe spre Havana cu AF 946 (13:40 / 18:05). Dupa sosire, intalnire cu reprezentantul local si transfer la Hotel Parque Central 5* (sau similar) pentru cazare.

ZIUA 2 / 19.11.2015:  HAVANA

Mic dejun. Zi dedicata descoperirii Havanei, capitala contrastelor, unica in lume, unde vechiul si noul se impletesc intr-un frumos tango arhitectural, oras fondat in anul 1519 de catre conquistadorul spaniol Diego Velazquez de Cuella, astazi cu o populatie de aproximativ 2,2 milioane de locuitori. Vom face un tur panoramic cu autocarul in Havana Noua, trecand prin faimosul cartier rezidential Miramar, cel mai bogat si elitist cartier al Havanei, prin Vedano, cartier elegant, cu strazi pitoresti, vile luxoase, magazine moderne si vestita Avenida de los Presidentes Vedado, dupa care ne vom opri pentru fotografii pe cea mai lunga promenada din Cuba, promenada Malecon. Vom admira cladirea Universitatii cu eleganta Aula Magna, Muzeul Napoleon, gazduit intr-un palat in stil florentin, unul dintre cele mai importante muzee din lume si Hotelul Nacional, unde a fost gazduit si fostul rege al Romaniei, Carol al II-lea. In continuarea zilei vom vizita pietonal partea veche a orasului, Havana Veija, care, datorita bogatiei sale istorice si culturale, a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1982. Vom vedea cladirea Capitolului, construita dupa modelul american, fosta cladire a senatului, vom admira fortificatiile care au protejat orasul de atacurile piratilor, vom descoperi frumusetea cladirilor monumentale istorice din timpul colonizarii, vom percepe urma pasilor lui Hemingway la Hotelul Ambos Mundos, unde scriitorul si-a petrecut 7 ani din viata, ne vom fotografia in fata barului La Floridita, alt loc preferat de scriitor si vom putea sa ne rasfatam cu un mojito, bautura preferata a acestuia, la Bodeguita del Medio. Dejun. In continuarea zilei vom vizita Piata Armelor, cea mai veche piata a orasului, Muzeul Capitanilor Generali (exterior), Catedrala Havanei, Piata Catedralei, unde vom fi impresionati de Palatul Marchizului de Aguas Claras, Piata Veche, Targul Mestesugarilor, Fundatia Havana Club, unde vom participa si la o degustare, Piata Revolutiei, Templete, locul de unde s-a nascut orasul San Cristobal de Havana etc. Intoarcere la hotel pentru cazare.  

ZIUA 3 / 20.11.2015:  HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA  

Mic dejun. Timp liber pentru a explora capitala Cubei sau excursie optionala de 1 zi in celebra Vale Vinales, situata la o distanta de aprox. 140 km vest de Havana, unde exista unele dintre cele mai vechi picturi rupestre din insula. Celebra vale este localizata in provincia Pinar del Rio, una dintre cele mai frumoase zone din Cuba, cu peisaje pitoresti, unde se afla centrul industriei faimoaselor trabucuri cubaneze si numeroase fabrici de producere a romului. Vom vizita Pestera Indianului, un spectaculos complex de galerii subterane modelate in diverse forme de apele raului care serpuieste printre versanti. Traditia spune ca aceia care sunt picurati pe frunte de apa care se scurge de pe peretii pesterii vor avea noroc tot restul vietii. Dejun creol inclus. Pe drumul de intoarcere spre Havana, vom face un popas la “Mirador Los Jazmines” pentru a admira splendidul peisaj oferit de Vale Vinales. In continuarea zilei vom vizita o plantatie de tutun si o fabrica de trabucuri si tigarete, unde vom putea vedea procedeul confectionarii celor mai rafinate si aromate tigarete si trabucuri din lume. Cazare in Havana.

ZIUA 4 / 21.11.2015:  HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS – TRINIDAD

Mic dejun. Astazi ne vom deplasa spre Cinfuegos, trecand prin Guama, unde vom face o plimbare cu barca pe canalele din padurea de mangrove si o vizita la monumentul Aldea Taina creat de cunoscuta artista plastica Rita Longa. Ansamblul sculptural se afla in mijlocul Lagunei del Tesoro, loc renumit in regiune pentru ferma de crocodili pe care o vom vizita. Traseul zilei continua spre orasul Cienfuegos, situat la aprox. 250 km de Havana, unul dintre cele mai pitoresti orase – port din Cuba, considerat a fi “Perla Sudului”, fermecator prin imbinarea armonioasa intre relieful marin si cel montan, dar si prin atmosfera frantuzeasca ramasa de la vechii colonisti francezi asezati aici in anul 1819. Vom vizita centrul istoric, Parcul Jose Marti, Catedrala Purisima Concepcion, Teatrul Tomas Terry si Promenada Prado. Spre seara vom ajunge in Trinidad, care se bucura de un climat bland, datorita asezarii intre mare si munte, oras intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO, cu case decorate cu grilaje, cu biserici frumos restaurate si cu pitoresti stradute pietruite. Cazare si masa in regim All Inclusive la Hotel Brisas Trinidad del Mar 3*+ (sau similar).

ZIUA 5 / 22.11.2015:  TRINIDAD – TOPES DE COLLANTES – TRINIDAD

Mic dejun. Astazi vom vizita Parcul National Topes de Collantes, cea mai frumoasa rezervatie naturala a Cubei, situata la o altitudine de 800 m fata de nivelul marii, in masivul Sierra del Escambray, unde s-au dezvoltat importante centre de tratament medical. Fiind o veritabila padure tropicala, parcul este impresionant datorita diversitatii pe care a creat-o natura: pesteri, cascade, rauri, grote, canioane, iazuri cu apa de clestar, vegetatie luxurianta cu sute de specii de plante. Vizitarea parcului va include o plimbare cu camioane rusesti pana la Gunayara si o plimbare spre Casa Gallenga. In continuarea zilei ne vom intoarce in Trinidad, unde vom vizita Palatul Cantereo, piatetele inconjurate de case coloniale, care conserva stilul sec. XVIII – XIX si, optional, veti avea posibilitatea de a savura un cocktail Canchanchara in taverna cu acelasi nume. Cazare si masa in regim All Inclusive.

ZIUA 6 / 23.11.2015:  TRINIDAD – SANTA CLARA  

Mic dejun. Plecare spre Santa Clara, oras legat de numele celebrului revolutionar cubanez Che Guevara, loc unde a avut loc ultima batalie a Revolutiei Cubaneze din anul 1958. Vom vizita Mausoleul Che Guevara si vestitul “Tren Blindado” al lui Baptista, pe care l-a capturat vestitul Che impreuna cu oamenii sai, impiedicand astfel ca armata cubaneza sa inabuse revolutia declansata de Fidel Castro, Parcul Vidal, Plaza del Mercado si Catedral de Santa Clara de Asis. Cina si cazare la Hotel Los Caneyes 3* (sau similar).

ZIUA 7 / 24.11.2015:  SANTA CLARA – CAMAGUEY – HOLGUIN

Mic dejun. Plecare spre Camaguey, cel mai mare si important oras din interiorul Cubei datorita productiilor mari de trestie de zahar, vite si cromit. Al treilea oras ca marime, situat in provincia cu acelasi nume, cu aprox. 300.000 de locuitori, a fost intemeiat de Diego Velázquez de Cuéllar in anul 1514, cand a debarcat pe coasta de nord din apropierea portului natural Nuevitas, asezarea mutandu-se in anul 1528 spre interiorul insulei din cauza atacurilor piratilor din Marea Caraibelor. Cu toate acestea, in anul 1668, asezarea a fost incendiata de piratii lui Henry Morgan. Orasul vechi Camaguey este pe locul doi dupa Havana in privinta numarului de cladiri vechi pastrate din timpul colonial, iar din anul 2008 centrul vechi a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Orasul este cunoscut si prin existenta unor vase mari de lut – tinajones, care stau la intrarea in curtile interioare ale caselor, vase care au servit la colectarea apei de ploaie, orasul suferind din totdeauna din cauza lipsei de apa. Vom vizita Muzeul Ignatio Agramonte, iar apoi Piata San Juan de Dios si Piata Carmen, unde artistii locali isi expun lucrarile. Dupa-amiaza plecam spre Holguin pentru cina si cazare la Hotel Mirador de Mayabe 3* (sau similar).

ZIUA 8 / 25.11.2015:  HOLGUIN – SANTIAGO DE CUBA

Mic dejun. Plecare spre Santiago de Cuba, al doilea oras ca marime din tara, unul dintre cele mai importante porturi ale acesteia. Fondat de conquistadorul Diego Velazquez de Cuellar in anul 1514, orasul a ars in anul 1516 si apoi a fost reconstruit devenind locul de plecare a lui Juan de Grijalba si Hernan Cortes spre Mexic si a lui Hernando de Soto in expeditia din Florida. In epoca moderna, Santiago de Cuba a jucat un rol important in Revolutia Cubaneza, fiind locul in care aceasta s-a declansat pe 26 iulie 1953 sub conducerea lui Fidel Castro. Vom vizita Catedrala San Pedro de la Roca aflata pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO ca exemplu desavarsit al arhitecturii militare spaniolo-americane, cu influente din Renasterea italiana. Cina si cazare la Hotel Melia Santiago 5* (sau similar).

ZIUA 9 / 26.11.2015:  SANTIAGO DE CUBA                

Mic dejun. Itinerarul zilei de astazi cuprinde turul panoramic de oras in Santiago de Cuba, in timpul caruia vom vizita Parcul Cespedes, Casa lui Diego Velasquez, Cimitirul Santa Efigenia si Muzeul Piratilor (intrarile la muzee sunt optionale). Vom putea, de asemenea, admira zona centrala a orasului cu stradute pitoresti si piata centrala cu cladiri in stil baroc si neoclasic. Cina si cazare.

ZIUA 10 / 27.11.2015:  SANTIAGO DE CUBA – HAVANA

Mic dejun. Zbor catre Havana si transfer la Hotel Parque Central 5* (sau similar) pentru cazare. Dupa-amiaza o puteti petrece in zona centrala a Havanei la cumparaturi sau vizitand strazile pitoresti ale orasului. Optional, pentru a ne lua un ramas bun memorabil de la capitala, putem participa la spectacolul de cabaret faimos in intreaga lume, “Tropicana Show”.

ZIUA 11 / 28.11.2015:  HAVANA – VARADERO

Mic dejun. Dimineata vom porni pe urmele celebrului scriitor nord american, Ernest Hemingway, intr-un tur tematic. Ne vom indrepta catre Cojimar, un mic sat pescaresc situat la est de Havana, loc care l-a inspirat pe scriitor atunci cand a scris “Batranul si Marea”. Vom intra in carciuma din Cojimar, La Terraza, unde autorul isi petrecea timpul ascultand pescarii care se intalneau aici si care la un pahar de rom isi povesteau experientele. Vom vizita apoi La Finca Vigia, fosta resedinta a scriitorului, devenita Muzeul Ernest Hemingway, construita in anul 1887. Marele scriitor a creat aici cele mai importante lucrari din cariera sa, printre care si celebrul roman “Batranul si Marea”, in care se reflecta dragostea sa pentru Cuba, roman care a primit in anul 1952 premiul Pulitzer si care i-a adus recunoasterea mondiala in anul 1954, cand a fost distins cu premiul Nobel pentru literatura. Dupa-amiaza plecare spre celebra statiune cubaneza Varadero, un paradis tropical situat pe malul Marii Caraibelor. Sosire la Varadero, cocktail de bun venit si reuniune de informare in ceea ce priveste programul pentru urmatoarele zile. Cazare si masa in regim All Inclusive la Hotel Iberostar Laguna Azul 5* (sau similar).

ZIUA 12 / 29.11.2015:  VARADERO

Timp liber la dispozitie pentru a va bucura de minunatele plaje ale Marii Caraibelor, de apele sale turcoaz, de cocktailurile oferite de barurile hotelului sau de multiplele optiuni de petrecere a timpului: plimbari cu barca in largul marii, safari in jungla acompaniati de ghizi experimentati, snorkeling si scufundari pentru incepatori si profesionisti, rafting pe raul Canimar, shopping etc. Cazare si masa in regim All Inclusive.                                               

ZIUA 13 / 30.11.2015:  VARADERO – HAVANA – PARIS

Mic dejun. Pana la ora 12:00, cand se vor elibera camerele, va puteti bucura de timp liber pentru plaja, plimbari sau cumparaturi. Dejun si timp liber pana la transferul la aeroportul din Havana pentru plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 943 (20:25 / 11:15). 

ZIUA 14 / 01.12.2015:  PARIS – BUCURESTI

Sosire la Paris la ora 11:15, de unde se pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul AF 1088 (19:10 / 23:00).


Top obiective

Artă şi arhitectură

Natură şi Peisaje

Tradiţii şi evenimente

Experienţe şi Distracţii
Informatii tarif

 TARIF:  2190 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single:  450 EURO(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pentru mai putini turisti, tariful se recalculeaza)   • transport
  • cazare
  • mese
  • ghizi
  • marime grup

Servicii

Tariful include


Tariful nu include


Acte necesare


Condiții de înscriere


Observații


Oferte similare

Circuit cu insotitor

1990 EURO

12.02.2020 - 29.02.2020

VEZI OFERTA