Private Tour: Alsacia şi Lorena


Vacanţă în nord-estul Franţei

1060 EURO Vezi detalii
01.11.2021
08.11.2021
8 zile
Reims – Verdun – Metz – Strasbourg – Riquewihr – Colmar – Eguisheim – Mulhouse – Gerardmer – Epinal – Nancy – Dijon
9 poze

Vă invităm în ţinuturile Alsaciei şi Lorenei care împărtăşesc un peisaj comun, cu păduri dese, cu văi străbătute de ape cristaline, cu podgorii care se întind cât vezi cu ochii, cu vestigii din evul mediu, au o istorie şi o identitate culturală unice în Franţa. Veţi vedea unele dintre cele mai frumoase oraşe ale Franţei, precum Strasbourg, Colmar, Nancy sau Metz, veţi parcurge o parte din celebrul traseu cunoscut ca Drumul Vinului, veţi trece prin aşezări pitoreşti în care căsuţele văruite în alb sunt înveselite de o mulţime de flori la ferestre, veţi percepe atmosfera veche a frumoaselor sate tradiţionale împrăştiate pe coline, veţi admira catedralele masive construite în stil gotic, vă veţi putea bucura de bucate specifice acestor locuri, evident un amestec între bucătăria germană şi cea franceză, acompaniate cu un vin pe măsură şi veţi avea ocazia să cunoaşteţi o parte din obiceiurile şi datinile locuitorilor, despre care Napoleon spunea că “vorbesc germană, dar se luptă cu săbiile în franceză”.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Catedrala Notre Dame din Reims, Memorialul Verdun, Opéra - Théatre de Metz, Catedrala gotică Saint-Étienne, Place des Armes, Piața Principală Kleber, Piața Gutenberg, Cartierul Mica Franță, Catedrala Notre Dame din Strasbourg, Casa Kammerzel, Piața Catedralei, Cartierul Mica Veneţie, Biserica St. Martin, Biserica Dominicană, Chateau d’Haut-Koeningsbourg, Teatrul Municipal, Place de la Reunion, Catedrala Saint Etienne, Hotel de Ville, Vechea primărie, Muzeul de Istorie, Catedrala, Piața Stanislas, Palatul Ducal Charles II,

Natură şi Peisaje

Munții Vosgi, Munții Pădurea Neagră, Râul Vesle, fluviul Meuse, fluviul Seille, fluviul Moselle, Parcul Natural Regional, Râul Vologne, Cascadele Le Saut des Cuves

Tradiţii şi evenimente

Drumul Vinului, Drumul Vosgilor

Experienţe şi Distracţii

Degustare de vinuri la Riquewihr, magazinul Feerie de Noel, degustare alimente populare din Dijon


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  01.11.2021

  Bucureşti – Paris – Reims (145 km)

  • Transport Avion, minivan
  • Cazare Cazare în Reims
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:00 / 08:25). Odată sosiţi în Paris vom pleca spre Reims, situat în nord-estul Franţei, pe Râul Vesle, în regiunea Champagne – Ardenne, oraș aşezat într-un loc foarte pitoresc, ţinând cont şi de faptul că acesta face parte dintr-o zonă deosebit de cunoscută datorită celor mai mari case de producţie a vestitei şampanii franţuzeşti. Cazare în Reims.
 • 2
  02.11.2021

  Reims – Verdun – Metz (200 km)

  • Transport Minivan
  • Cazare Cazare în Metz
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Catedrala Notre Dame din Reims
   Memorialul Verdun
   Opéra - Théatre de Metz
   Catedrala gotică Saint-Étienne
   Place des Armes
  Mic dejun. Însoţiţi de conducătorul român de grup vom vizita Catedrala din Reims, construită în stil gotic şi care impresionează prin miile de sculpturi care îi împodobesc faţada, între care cea mai căutată este cea a Îngerului Zâmbitor. Aici este locul în care au fost încoronaţi majoritatea regilor Franţei, având o semnificaţie aparte, fiind un lăcaş sfânt cu rădăcini foarte vechi în istorie, foarte iubit şi respectat de către francezi şi nu numai. Vom pleca apoi spre Verdun, situat pe cursul fluviului Meuse şi renumit prin Bătălia de la Verdun din timpul Primului Război Mondial. Vom vizita Memorialul Verdun, situat pe câmpul de luptă, aproape de satul distrus Fleury-Devant-Douaumont din departamentul Meuse din nord-estul Franței, un memorial de război pentru a comemora bătălia de la Verdun. Ne vom îndrepta în continuarea zilei spre Metz, situat la confluența fluviilor Seille şi Moselle, oraş cu un bogat trecut istoric, care a funcţionat ca republică până la alipirea sa la regatul Franţei în anul 1552. Oraşul a fost la origine o cetate celtă, cucerit apoi de romani, călcat de huni, a devenit la un moment dat capitala Austriei, a aparţinut Reichului german şi a fost capitala provinciei Lorena. Metz-ul are astfel o arhitectură urbană spectaculoasă, cu edificii în stil renascentist, baroc şi romano-germanic care aparţin mai multor perioade. Personalităţi precum poetul francez Paul Verlaine s-au născut la Metz, iar celebrul scriitor Francois Rabelais a locuit la Metz între anii 1545 şi 1547. Vom avea prilejul de a admira câteva obiective impresionante, precum Opéra - Théatre de Metz, cea mai veche catedrală din Franţa, cu cele mai mari vitralii din lume, realizate de Chagall, Catedrala gotică Saint-Étienne (Sfântul Ştefan) cunoscută şi sub denumirea de „Lanterna Bunului Dumnezeu” şi Place des Armes, piaţa acoperită, aflată vis-a-vis de catedrală. Cazare în Metz.
 • 3
  03.11.2021

  Metz – Strasbourg (190 km)

  • Transport Minivan
  • Cazare Cazare în Strasbourg
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Strasbourg:
   Piața Principală Kleber
   Piața Gutenberg
   Cartierul Mica Franță
   Catedrala Notre Dame din Strasbourg
   Casa Kammerzel
   Piața Catedralei
  Mic dejun. În această zi vom pleca spre Strasbourg, capitala regiunii Alsacia, unde vom descoperi orașul care face legătura între populaţia germană şi cea franceză, împletind atât obiceiuri, cât şi arhitectură, bucurându-se de privilegiul de a fi gazdă a sediului Parlamentului European. De-a lungul timpului, pe aici s-au perindat diferite civilizaţii, în prezent simţindu-se îmbinarea șarmului franţuzesc cu rigoarea germană. Vom avea prilejul de a vedea Piaţa Principală Kleber, care poartă numele generalului Jean-Baptiste Kleber, căruia i s-a ridicat o statuie amplasată în centrul pieţei, Piaţa Gutenberg care poartă numele faimosului Gutenberg, cel care a descoperit principiul tipografiei cu litere mobile, a cărui statuie dăinuie în piaţă încă din anul 1840, cartierul Mica Franţă, o altă bijuterie a oraşului, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, de un pitoresc aparte dat de străduţele sale întortocheate, cu frumoase case ale căror pervazuri sunt împodobite cu flori, cartier format pe canalele râului l’Ille şi nu în ultimul rând, celebra Catedrală Notre Dame din Oraşul Vechi, ”o delicată şi uriaşă minune” după cum afirma Victor Hugo, a cărei construcţie a început în anul 1176 şi a durat până în anul 1439, când a fost finalizat turnul său de 142 m înălţime, unic prin inegalabila dantelărie în piatră. Se spune că de pe platforma catedralei, Goethe, admira adesea apusul soarelui şi panorama impresionantă a oraşului, a Munţilor Vosgi şi a Pădurii Negre. Vom admira în continuare Casa Kammerzel din Piaţa Catedralei, o frumoasă casă din lemn a cărei faţadă are 75 de ferestre împodobite cu diferite sculpturi, după care vom străbate străduţele pietonale din jurul catedralei care alcătuiesc aşa-numitul careu de aur. Cazare în Strasbourg.
 • 4
  04.11.2021

  Strasbourg – Riquewihr – Colmar (100 km)

  • Transport Minivan
  • Cazare Cazare în Colmar
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Drumul Vinului
   Degustare de vinuri la Riquewihr
   Cartierul Mica Veneţie
   Biserica St. Martin
   Biserica Dominicană
  • Opționale Magazinul Feerie de Noel
   Chateau d’Haut-Koeningsbourg
  Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre Colmar, “Veneţia Franţei”, străbătând celebrul Drum al Vinului, zona celebrelor vinuri produse din cele 5 soiuri nobile, printre cele mai cunoscute fiind Rieslingul extrasec, vinul dulce Vendages Tardives, Pinot Noir şi Cremant d’Alsace, un spumos făcut dintr-un amestec de vinuri. Pe traseu ne vom opri în localitatea Riquewihr, “bătrâna doamnă a vinului” din Alsacia, unde vom participa la o degustare de vinuri, prilej cu care vom afla povestea vinurilor locale. Înconjurat de dealuri cu viţă de vie şi cu ziduri fortificate, oraşul pitoresc şi romantic în acelaşi timp, impresionează prin arhitectura deosebită, cu case vechi construite în sec. XVI şi XVII. Cu unul sau două etaje, casele au câte o parte ieşită în afară pentru mai multă lumină şi o mai bună vedere asupra străzii, au obloane colorate şi restaurante sau magazine de suveniruri la parter, iar în subsol au pivniţe pentru depozitarea vinurilor. Timp liber pentru vizite individuale, recomandarea noastră fiind şi o vizită în magazinul “Feerie de Noel”, unde asemenea magazinului din Rothenburg (Germania), vă veţi simţi din nou copii în casa lui Moş Crăciun. Itinerarul zilei ne va purta prin frumoase aşezări rurale cu vechi case de lemn, văruite în alb şi cu flori vesele la ferestre, prilej de a admira de-a lungul drumului şi castele vechi, cel mai important fiind Chateau d’Haut-Koeningsbourg, construit în sec. al XV-lea, în vârful unei înălţimi montane din Munţii Vosgi (vizitarea opţională). După-amiază vom ajunge în Colmar, capitala regiunii viticole Alsacia, celebră datorită căsuţelor din lemn acoperite cu ţiglă colorată, tipice zonei şi a încrengăturii de mici canale care intersectează străduţele pitoreşti din cartierul Petite Venise (Mica Veneţie) şi de faptul că fiecare colţ de stradă, casă, piaţetă sau pasaj sunt inundate de flori. Atmosfera sa autentic medievală, cu clădiri bine conservate, cu centrul vechi plin de flori şi de turişti, cu construcţii în stil dominican, gotic şi renascentist, cu bisericile St. Martin şi cea Dominicană, încadrează oraşul în categoria “Ville d’Art et d’ Histoire”. Cazare în Colmar.
 • 5
  05.11.2021

  Colmar – Eguisheim – Mulhouse – Gerardmer – Epinal (170 km)

  • Transport Minivan
  • Cazare Cazare în Epinal
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur pietonal Mulhouse:
   Teatrul Municipal
   Place de la Reunion
   Catedrala Saint Etienne
   Hotel de Ville
   Vechea primărie
   Muzeul de Istorie
   Catedrala
   Drumul Vosgilor
   Parcul Natural Regional
   Râul Vologne
   Cascadele Le Saut des Cuves
  Mic dejun. Plecare spre Eguisheim, poate una dintre cele mai frumoase localităţi ale Franţei în jurul căreia se pare ca s-au cultivat primele podgorii din Alsacia şi unde un anume conte Eberhart a construit un castel fortificat în sec. al VIII-lea. Treptat, în locul fortificaţiilor circulare au apărut străzi cu locuinţe, iar în jurul pieţei centrale se mai pot zări şi astăzi porţiuni din zidurile vechiului castel. După o scurtă oprire ne vom îndrepta spre Mulhouse, oraş care este faimos datorită muzeelor dedicate automobilului, “Cite de l’Automobile” şi căii ferate, “Cite du Train”, Muzeului Alsacian, Muzeului de Arte Frumoase şi Muzeului de Arheologie. Odată ajunşi vom face un scurt tur pietonal, în timpul căruia vom admira Teatrul Municipal, Place de la Reunion, considerată inima oraşului, cu faţadele caselor viu colorate, Catedrala Saint Etienne, mecca culturii din inima orașului, Hotel de Ville, vechea primărie, o construcție în stil renascentist ce datează din anul 1552, în interiorul căreia vom vizita muzeul de istorie. Vom intra în Catedrala din Mulhouse, cea mai înaltă biserică protestantă din Franța, cu detalii extrem de frumoase, cu vitralii care au aparținut bisericii originale din sec. al XII-lea, considerate adevărate comori medievale ale Mulhouse-ului. Vom pleca apoi spre Gerardmer, numită şi “Perla Munţilor Vosgi”, situată în inima Europei, la câteva sute de kilometri distanţă față de Belgia şi de Luxembourg, în apropiere de Germania şi de Elveţia. Nu numai oraşele, ci şi relieful, apele şi pădurile Lorenei merită văzute, aşa că vom lua drumul Vosgilor, nişte munţi rotunjiţi cu o formă tocită de timp, numiţi baloane, completată de păduri dese de foioase şi conifere, “adăpostiţi” în prezent într-un Parc Natural Regional. Satele şi orăşelele liniştite, şoseaua excelentă care şerpuieşte calmă prin aerul înmiresmat al pădurilor şi ambarcaţiunile de pe lacuri, creează o atmosferă plăcută de tihnă şi relaxare. Văile acoperite cu iarbă deasă, Râul Vologne, limpede şi strălucitor, şirul de cascade Le Saut des Cuves din apropierea staţiunii Gerardmer, situată în apropierea unui lac pitoresc pe lângă care cresc narcise galbene, ne vor încânta fără îndoială. Cazare în Epinal.
 • 6
  06.11.2021

  Epinal – Nancy (85 km)

  • Transport Minivan
  • Cazare Cazare în Nancy
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Nancy:
   Piața Stanislas
   Palatul Ducal Charles II
  Mic dejun. Dimineaţa ne vom deplasa spre Nancy, unul dintre cele mai rafinate şi atractive centre urbane, faimos pentru arhitectura Art Nouveau, un oraş romantic, cu un stil arhitectonic şi obiceiuri culinare proprii. Cel mai frumos şi impresionant loc din Nancy este Piaţa Stanislas, cel mai elocvent exemplu din trecutul cultural al acestui oraş, motiv pentru care a fost înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom descoperi cele 3 aspecte ale oraşului: cel medieval, dat de aleile şi turnurile din jurul Palatului ducal Charles II, unde au fost construite în memoria Ioanei D’Arc, porţi de aur şi fântâna în stil rococo, ceea ce pune în evidenţă al doilea aspect şi cel modern, din partea nouă a oraşului. Veți beneficia apoi de timp liber pentru a explora capitala regiunii Lorena. Cazare în Nancy.
 • 7
  07.11.2021

  Nancy – Dijon (217 km)

  • Transport Minivan
  • Cazare Cazare în Dijon
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Degustare alimente populare din Dijon
  Mic dejun. În prima parte a zilei vom părăsi Metzul îndreptându-ne către Heidelberg, oraş înnobilat cu un farmec aparte, unde vom vedea impresionanta construcţie renascentistă ce găzduieşte cea mai veche universitate, care datează din anul 1386. Vom admira de asemenea construcţia Bisericii Sfântului Duh, edificiu construit în stil gotic târziu şi Podul vechi, un alt simbol al oraşului, după care vom pleca spre Frankfurt. În jurul orei 17:30, transfer la aeroportul din Frankfurt pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Lufthansa, zbor LH 1422 (20:20 / 23:35).
 • 8
  08.11.2021

  Dijon – Paris – Bucureşti (350 km)

  • Transport Minivan, avion
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Paris pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Air France, zbor AF 1088 (19:25 / 23:20).


Informatii tarif

1060 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 290 EURO

tarif valabil pentru un grup minim de 8 turişti; pt. 6 turişti, tariful se va majora cu 80 euro/pers.


 • transport
  Avion
  Minivan
 • cazare
  1 noapte Reims
  1 noapte Metz
  1 noapte Strasbourg
  1 noapte Colmar
  1 noapte Epinal
  1 noapte Nancy
  1 noapte Dijon
 • mese
  Mic dejun: 7
 • ghizi
  Insotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  8

Servicii

Tariful include

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Paris – Bucureşti cu compania Air France
- 7 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* și 3*
- transportul intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- parcurgerea “Drumului Vinului” cu oprire pt. degustare de vinuri
- vizitarea oraşelor Reims, Verdun, Metz, Strasbourg, Riquewihr, Colmar, Eguisheim, Mulhouse, Gerardmer, Epinal, Nancy și Dijon împreună cu însoţitorul de grup
- însoţitor român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 190 euro, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
- bacşişuri: 25 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se achită conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19


Acte necesare

- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistenţă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

2595 RON

25.10.2021 - 31.10.2021

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1560 EURO

04.11.2021 - 11.11.2021

VEZI OFERTA
Charter

07.11.2021 - 14.11.2021

VEZI OFERTA